Yaratıcı olanlar bi bakabilir mi :)

Herhangi bir şey olabilirse. Akdeniz ateşi hastalığı bana hep ilginç gelmiştir.

Eğlenceli bir konu mu istiyorsun bilemedim ki.. bence son zamanlarda artan kadın cinayetleri üzerine bi sunum yapabilirsin..

Duygusal zekanın başarı üzerine etkisi
Duygusal zeka ve entelektüel zeka ilişkisi

Hangi konularda bilgi birikiminiz iyidir?
Buraya yazar mısınız madde madde "Şu konularda standart bir bilginin üzerindeyim-ilgi alanlarım" diye. Onlar içinden bir alt dal ya da bağlantılı dallar-konular seçelim.
Genel pazarlama
E-ticaret/pazarlama
Spor(Spesifik olarak yüzme)
Kitap ve Film (Aksiyon ve polisiye)
Sağlıklı Beslenme
İthalat ve İhracat uygulamaları ve yönetim süreci özellikle bakliyat,kuruyemiş.

Son düzenleme:
E Ecemsss
Çevreyle ilgili bir konu seçebilirsin.

Geri dönüşüm (cam, kagit, elektronik atık gibi) mesela. Hem kaynak çok, hem de farkındalık yaratabilir..

Genel pazarlama
E-ticaret/pazarlama
Sağlıklı Beslenme
İthalat ve İhraçat uygulamaları ve yönetim süreci özellikle bakliyat,kuruyemiş.

E-ticaret'in günümüzdeki durumu ve sağladığı faydalar.

Genel pazarlama
E-ticaret/pazarlama
Sağlıklı Beslenme
İthalat ve İhraçat uygulamaları ve yönetim süreci özellikle bakliyat,kuruyemiş.

Şimdi bunlar arasından en sıkıcıları eleyelim; neyin sunumu yapılsa seni sıkar, sıradan gelir bu dallar arasında?
Şahsen bana pazarlama, ithalat-ihracat ve sağlıklı beslenme sıkıcı gelir, ders işliyorum havasına sokar.

Eğlencelileri irdelersem:
Spor - yüzme demişsin; burada nefes teknikleri, son zamanlarda doğum çeşitleri arasında daha revaçta olan suda doğum üzerine bir sunum, "Yaza kadar nasıl karizmatik atlayışlar yapabilir, havalı görünebilirim?" esprili, kule ve tramplenden atlama teknikleri üzerine basit tüyoları içeren bir sunum olabilir. Dikkat çeker.
Kitap ve film olarak, dikkat çekeceğini düşündüğün bir filmi tanıtım olarak sunabilirsin, "Dikkat spoiler içerir :)" girişli, güzel bir sunum çıkabilir oradan, aynı filmi izleyenlerle de soru cevap eğlenirsiniz.

Internetin tehlikeleri yani sosyal medyanin mesela
Blue whale i anlatabilirsiniz işte çocukları ve gencleri bunlardan korumanin yollari

Ben olsam optik illüzyon yapardım. Geçen öyle bir sunu izledim. Durdurup soruyorlardı hangisi büyük ya da kaç kare var gibi. Gözümüz ve beynimizin bize oynadığı oyunlar. Ne bileyim yarım üçgebleri kendiliğinden tamamlıyoruz. Ya da aynı büyüklükte olan iki noktanın etrafındaki noktalar daha küçükse o noktayı daha büyük, etrafındaki noktalar dahabküçükse o noktayı daha büyük görüyoruz gibi.

Bence insanlara aynı anda bir kaç duyguyu birden hissettiren bir konu seçin. Mesela toplumda infial yaratan, insanlara huzursuzluk veren bir konu seçip empati yapmalarını sağlayabilirseniz kimse sunumunuzu istese de unutamaz.

Renklerin insan üzerindeki etkileri olabilir ilgi çekici ve akılda kalıcı olur
İşletme yönetimi alanında yükseklisans yapıyorsanız bilindik firmaların logolarını da sunuma katarsanız ilgi çekici olabilir

Rüyalar ve bilinçaltı ile ilgili konular olabilir

Yüz körlüğü diye bir rahatsızlık var insanların yüzlerini akılda tutamıyorlar bu hastalığa sahip insanlar onlarla ilgili bir sunum olabilir ilgimi çeken bir konu olmuştur hep

Kültürel farklılıklar olabilir bir kültürde olumlu olan bir hareket ya da davranış diğer bir kültürde olumsuz olarak algılanabiliyor vs.

Hayvanlarla ilgili farkındalık oluşturabilirsiniz hazır kış gelmişken soğuk havalar başlamışken
Gibi gibi çoğaltılabilir şimdilik aklıma gelenler bunlar kolay gelsin şimdiden

Eglenceli bi konu bulun zaten bi haber acmaya korkuyorum kadin cinayetleri sapiklar tacizciler hirsizlar insanlari iyice bunlatmayin astronomik konular eglencelidir mesela takvim ve zaman konusu gibi

Üstün zekalıları nasıl normalleştiriyoruz ve nasil kaciriyoruz ulkemizden hatta bunun ulkemize negatif etkileri, beyin göçü ,gelismis ulkelerin üstün zekalilari nasil tespit edip yetistirdikleri gibi konular benim ilgimi cekmistir hep o yüzden öneresim geldi birden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…