- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.823
- 448
Kendi alanımdan daha çok her insanın dikkatini çekecek bir konu olması daha iyi olur diye düşündüm.Mesela ben İşletme Yönetimi yüksek lisansı yapıyorum varlık fonu,dış ticaret açığı,kurumsallaşma konulu sunumlardan çok Eurovision,hayvan hakları,Callanetics konulu sunumlar beğenildi.Yüksek lisans öğrencisi iseniz sizin bir alanınız vardır
Lisans mezuniyetiniz bu alanda özel ilginiz
10 dakikada ne kadar anlaşılır sunum olur onu da düşünmek daha kısa konu seçmek lazım
Kendi alanımdan daha çok her insanın dikkatini çekecek bir konu olması daha iyi olur diye düşündüm.Mesela ben İşletme Yönetimi yüksek lisansı yapıyorum varlık fonu,dış ticaret açığı,kurumsallaşma konulu sunumlardan çok Eurovision,hayvan hakları,Callanetics konulu sunumlar beğenildi.
Permakultur
Benim ilgi alanlarım her insanın dikkatini çekecek konular olduğunu düşünmüyorum.Bir topluluktan gelen cevaplara göre bir konu belirlemek daha mantıklı geldi.Çünkü yine bir topluluğa sunacağım.Açıkçası ben sunum yaparken insanların telefonla oynamasını,yanındakiyle konuşmasını istemiyorum.O yüzden ciddiye aldım biraz hırs yaptım.Aslında çok şanslısın. Buraya böyle bir konu açmana çok şaşırdım. Benden istediğim konu üzerine bir sunum yapmamı isteseler zil takıp oynardım. O kadar çok ilgi alanım var ki. Senin yok mu? Zevk alarak anlatacağın bir konu vardır elbet.
Ya bunu ben de düşünüyorum.Body Positivism tarihçesi,nedir ne değildir,destek verilmeli mi verilmeliyse neden gibi alt başlıklar düşündüm.Ama emin değilim.özelliklere kadınlara dayatılan güzellik standartları
Sokak hayvanlarına dikkat çeken bir konuşma yapabilirsin.Merhabalaar...
Haftaya 10 dklık bir sunumum var.İnsanları sıkmayacak ve kendimi dinletebileceğim bir konu arıyorum.Konu kısıtlamamız yok.Sanki böyle güncel bir konu olursa iyi olur diyorum ama aklıma asla bir şey gelmiyor.Yardım(
Aslında güzel bir fikir ama bir önceki hafta hocamız bu dediğinin aynısını yaptı resmen.Konu sunum nasıl yapılırdı.Onunla ilgili sunum hazırlayıp ben mesela böyle yaptım şöyle yaptım yapıyorum gibi anlattı.Tekrar olur yani.Sunumception olayında ısrarlıyım; ben olsam yapar bilgiyi bizzat yaşatır, bir de üzerine gülerdim
Ahh okul yıllarıma dönebilsem, ne eğlenceliydi ya Üni. :)
Aslında güzel bir fikir ama bir önceki hafta hocamız bu dediğinin aynısını yaptı resmen.Konu sunum nasıl yapılırdı.Onunla ilgili sunum hazırlayıp ben mesela böyle yaptım şöyle yaptım yapıyorum gibi anlattı.Tekrar olur yani.
Evet sonunda 5 dk soru cevaplama süremiz var.Açıkçası Bitcoin anlatırken kendimi çok rahat hissedebileceğim bir konu değil.Çok sıcak bakmıyorum o yüzdenHmm, hocanız da az tilki değilmiş. Baştan desenize. :)
Düşünmeye devam edeyim; arkadaşlar Bitcoin demişler de 10 dkya sığmaz ki :/
10 dk içinde rahat anlatacağınız, sizi şaşırtmayacak ve belli bir bilgide olduğunuz konu lazım. Sunum sonu soru sorma açık mı? Yani size soru yöneltirlerse, kolay cevaplayacağınız bir konu olması iyidir.
Evet sonunda 5 dk soru cevaplama süremiz var.Açıkçası Bitcoin anlatırken kendimi çok rahat hissedebileceğim bir konu değil.Çok sıcak bakmıyorum o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?