Yaratıcı olanlar bi bakabilir mi :)

Sunum ya da dil dersiyse Youtube'da kısa animasyon videolar var bilimsel ya da sosyal konuları özet anlatan. Onlardan beğendiğin birini seç ezberle. Sonra videoyu sunumuna Sesi iptal ederek ekle video içeriğini sen anlat derste. The decade you were born'un tanıtım videoları olur mesela. Seçtiğin bir dönemi anlatırsın 60lar 70lar, ya da bitcoin nasıl işler x dakikada moda tarihi, pop art, isis vs. vs. Tonla animasyon video var böyle.

Yüksek lisans öğrencisi iseniz sizin bir alanınız vardır

Lisans mezuniyetiniz bu alanda özel ilginiz

10 dakikada ne kadar anlaşılır sunum olur onu da düşünmek daha kısa konu seçmek lazım

Yüksek lisans öğrencisi iseniz sizin bir alanınız vardır

Lisans mezuniyetiniz bu alanda özel ilginiz

10 dakikada ne kadar anlaşılır sunum olur onu da düşünmek daha kısa konu seçmek lazım
Kendi alanımdan daha çok her insanın dikkatini çekecek bir konu olması daha iyi olur diye düşündüm.Mesela ben İşletme Yönetimi yüksek lisansı yapıyorum varlık fonu,dış ticaret açığı,kurumsallaşma konulu sunumlardan çok Eurovision,hayvan hakları,Callanetics konulu sunumlar beğenildi.

O zaman bitcoin çok iyi öneri

Aslında çok şanslısın. Buraya böyle bir konu açmana çok şaşırdım. Benden istediğim konu üzerine bir sunum yapmamı isteseler zil takıp oynardım. O kadar çok ilgi alanım var ki. Senin yok mu? Zevk alarak anlatacağın bir konu vardır elbet.

Benim ilgi alanlarım her insanın dikkatini çekecek konular olduğunu düşünmüyorum.Bir topluluktan gelen cevaplara göre bir konu belirlemek daha mantıklı geldi.Çünkü yine bir topluluğa sunacağım.Açıkçası ben sunum yaparken insanların telefonla oynamasını,yanındakiyle konuşmasını istemiyorum.O yüzden ciddiye aldım biraz hırs yaptım.

Sunumception olayında ısrarlıyım; ben olsam yapar bilgiyi bizzat yaşatır, bir de üzerine gülerdim
Ahh okul yıllarıma dönebilsem, ne eğlenceliydi ya Üni. :)

Sokak hayvanlarına dikkat çeken bir konuşma yapabilirsin.

Sunumception olayında ısrarlıyım; ben olsam yapar bilgiyi bizzat yaşatır, bir de üzerine gülerdim
Ahh okul yıllarıma dönebilsem, ne eğlenceliydi ya Üni. :)
Aslında güzel bir fikir ama bir önceki hafta hocamız bu dediğinin aynısını yaptı resmen.Konu sunum nasıl yapılırdı.Onunla ilgili sunum hazırlayıp ben mesela böyle yaptım şöyle yaptım yapıyorum gibi anlattı.Tekrar olur yani.

Hmm, hocanız da az tilki değilmiş. Baştan desenize. :)
Düşünmeye devam edeyim; arkadaşlar Bitcoin demişler de 10 dkya sığmaz ki :/
10 dk içinde rahat anlatacağınız, sizi şaşırtmayacak ve belli bir bilgide olduğunuz konu lazım. Sunum sonu soru sorma açık mı? Yani size soru yöneltirlerse, kolay cevaplayacağınız bir konu olması iyidir.

Evet sonunda 5 dk soru cevaplama süremiz var.Açıkçası Bitcoin anlatırken kendimi çok rahat hissedebileceğim bir konu değil.Çok sıcak bakmıyorum o yüzden

Evet sonunda 5 dk soru cevaplama süremiz var.Açıkçası Bitcoin anlatırken kendimi çok rahat hissedebileceğim bir konu değil.Çok sıcak bakmıyorum o yüzden

Hangi konularda bilgi birikiminiz iyidir?
Buraya yazar mısınız madde madde "Şu konularda standart bir bilginin üzerindeyim-ilgi alanlarım" diye. Onlar içinden bir alt dal ya da bağlantılı dallar-konular seçelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…