Yaramaz kizim,2 yas sendromu ..Nasil yaklasmaliyim.. :(

Ayni modelden bende de bir tane var, kendisini cok tehlikeye ataxak bir sey olmadigi muddetce istediklerine izin veriyorum, mesela araba konusunda, magazalarda ya da arabanin olmadigi alanlarda kosmasina oynamasina izin veriyoruz, arabalarin oldugu alanda kucak, bunu bu sekilde kabul etti. Bir de alternatif uretin hayir demek yerine, o zaman hem daha az tutturuyor hem dikkati dagiliyor, bir de aman aglamasin modunda gezmiyorum ben Bazen olmayacak seyleri istediginde alabilmek icin agliyor ama takmiyorum biraz sonra gelip sariliyor falan

sız hayvanlardan korkuyorsunuz dıye cocuk nıye uzak durmak zorunda kalsın kı ?
halbukı ne guzel oynuyormus eglenıyormus . bırakın hayvanları sevsın korkmayın bırsey olmaz
ben kedı kopek tavsan balık papagan akrep besledım kedıler koynumda uyurdu hıc bırsey olmadı 31 yasımdayım bu yasıma kadar evımde mutlaka bır hayvan oldu sımdıde kedım var

kızıma da hayvan sevgısını ozellıkle asıladım bızzat ben yolda sokakta kopek gordummu gıder sevebılır mıyız dıye ızın ıster mutlaka mıncıklar oper kızıma da oksattırırım ne guzel kızınız sevgı doluymus mahrum etmenız yanlıs olur

Golden cinsi sokak köpeği???
"Köpeğin bebeğinle oyun oynamak istemiş ne var bunda" cılardanım o yüzden bişey söylemeyeyim....
insanlardan daha zararsız o canlar...

Golden cinsi sokak köpeği???
"Köpeğin bebeğinle oyun oynamak istemiş ne var bunda" cılardanım o yüzden bişey söylemeyeyim....
insanlardan daha zararsız o canlar...
Evet bulundugumuz bolgede bi cok cins sokak kedisi ve kopegi var. Cunku sahipleŕi buraya atip gidiyor onlari. Kedi kopek cenneti olmus buralar.. hem iklim yumusak hem de hayvansever cok.. yazik yine de.... :/

Bizimki avmde kossun diye biraktigimzda en son gratiste eye liner bolumhnu yere indirmisti.. Ya da oyuncakciya dalip en alttaki kutulari cekip birsuru kaplumbagayi basina devirmisligi var. Tabi laf anlatamyorsun hadi ellenmez cikalim mikalim anlamiyor .. Hep bi magazalara takiliyoruz cep tlfnu magazasina girip telefonlari cekistirmisligi var. Ya ben ne zaman ozgur biraksam tamam hadi kos desem boyle yapiyor. Kucaklayip aglatarak kosmak kaliyor bana da.. :/

kedi kokusu diye bisey var bence. Bura kedi koktu gene diyoruz mesela.. ya ne kadar gunluk temizlesen de ne blyim bi koku oluyo iste. Gunluk temizlemesen zaten miden bulanir. 3gun temizlemesen girilmez o eve..
Annemlerin var ama 1odada geziniyor kedi. Cam balkonlu bi oda. Balkonla odadadir hep. Baska yere birakmyoruz. Huylaniyoruz. Mutfaga hele hic girmez. Biz de elimizi sik sik yikiyoruz dokunduysak.. Hayvana eziyet diyceksiniz de... Anasi bizim balkona dogurmustu bu yavruydu su an 3yasinda. Diger kardesleri alisabildiler ama bu hep dayak yedi cok urkek bi cocuktu. Su an hala oyle. Bu tatilde biraktik disarda gezsin diye,baska bi kediyle dalasmis ayagini isirtmis ayagi sisti apse yapip. Doktora goturduk 2igne vuruldu kontrole gitti kac kere falan.. Hic bilmez dovusmeyi falan. Yavru kediden korkar.. yani.. onu disari birakmak eziyet olurdu...

Köpek konusunda bir şey diyemeyeceğim. Benim çocuklar sokak hayvanları ile büyüyor. Ben de öyle büyümüşüm. Annem anlatırken hala sinirleri bozulur, her gördüğün köpeğin boynuna sarılırdın diye... hala değişiklik Yok Bende :) dolayısı ile çocuklarım da Benim gibi...

Geç yürümesi ile de alakası pek Yok, Benin oğlan 9 aylık yürüdü, 2 yaşı bitene kadar serseri mayındı kendileri.
Düşmedik yer, atlatmadık kaza kalmadı.

Son olarak Siz iki yaş sendromu görmemişsiniz diyip gidiyorum :))
Bu anlattıklarınızı kıyasladığınız uslu çocuklar hariç hemen hepsi yapıyor.
Çocuğunuzu kıyaslamayın.

Aynen cok germeyin kendinizi 3 yas her derde deva bende 2 yasindaykenhic gecmeyecek zannedip kendimi geriyodum bosuna gecip gidiyor sizi anlamaya baslayinca hersey daha guzel oluyor.

Ay benim 8 yaşındaki kızımın o yaşları geldi gözümün önüne.şimdi burda yazmaya bi başlasam yaptıklarını destan olurne kadar zor olduğunu öyle iyi anlıyorum ki.valla ben ikinciyi yapmak için 5 yıl bekledim.aynısından bi tane daha olur diye ödüm koptu.ama benim minnak oğlum şu an 2 buçuk yaşında ve kızıma göre çok çok çok uslu.tabi kızımda anaokuluna başlayınca çok uslandı.şimdi hanım hanımcık evdeki sağ kolum durumumda.yani sabır gerekiyor canım.allah yardımcın olsun.

Derin derin nefes alıp 60 a kadar say içinden
Benim kızım da 21 aylık, bu dediklerini ara ara yaşıyoruz. “ benim o, ben yapacağım, ben giyeceğim, ben ben ben... “ ler birkaç haftadır başladı. Ben de bi parça gerildim önce ama bikaç uzman yazısı okuyunca mutlu oldum bu haline, normal bir gelişim aşaması ve geçip bitecek lakin bizim sabrımız çok mühim, çünkü çok fena örnek alıyorlar, ben kendi konuşmalarımı dinliyorum bazen kızımdan ve şöyle bir yol uyguluyorum. Çok çok çığırından çıktıysa bikaç dakika onu güvenli olabileceği biyerde bırakıp oda değiştiriyorum, ki bu evde oluyor zaten. Yoksa da hemen o an bi komiklik yapıyorum, şarkı söylüyorum, hoplayıp dans etmeye başlıyorum, dikkatleri çabuk dağılıyor zaten, kontrolü ele geçirdiğim an da göz hizasına inip kısaca neyi neden yapmaması gerektiğini anlatıyorum. İşime yaradı şimdiye kadar.
Bir de “ bütün beyinli çocuk “ isimli kitabı okumanı öneririm. Yaklaşımı diğer kitaplardan farklı, işe yarıyor önerileri..

En önemlisi cocuklarin ilgisi cabuk degisiyor. Yani bir an birsey istediklerinde, diger an farkli birsey gösterdiginde ilgileri o tarafa dogru kayiyor. Bunu kullanabilirsin. Ilgisini farkli seyler ile cek.

Evet kesf etmek istiyor ve bazen birakmakta fayda var. Mesela denize götürüp sadece plaj tarafina, yani suyun sadece ayak hizasinda geldigi tarafa izin verebilirsin. Beraber oynayin. Sudan korkmasin. Ilk defa mesela agladiginda, bir kac gün sonra tekrar deneyin alissin.

Zayif olmasi abur cubur yiyebilir demek degil. Ki daha 20 aylik, o dondurmalarda felan o kadar katki maddeleri var ki. Lütfen verme. Sanirim sen cok evhamlisin. Her an birsey olacak diye korkuyorsun. Cocukta bunu seziyor.

Biraz relax olmalisin. Evet gerektiginde yasak oldugunu izah etmelisin. Aglayacaksa, aglasin. Sen annesisin ve onun iyiligi icin yapiyorsun. Ama genel olarak birak biraz dolassin kesf etsin. Korkma bu kadar.

Oyle durumlarda yakin takip yapiyorum, gezmek strese donusuyor o ayri ama sonucta cocuk bu kesfederek ogrenecek, Bazen basina yikilacak birseyler ki Bir daha yapmayacak, fanusta buyutemeyiz sonucta

Yazinizin hepsini okumadim ayrintilari bilmiyorum ama tek soyleyecegim sabir sabir sabir. Disinizi sikacaksiniz sinirlendiginizi belli etmeyeceksiniz kendiliginden geciyor. Sabir :)

Bizde de sizin durumun tersi var. Eşim sürekli panik halde ay düşecek ay bişey olcak. Benim kızım da 20 aylık ve aşırı hareketli. Eşim sürekli bana çok rahatsın diyor. Ama çocuk benimleyken 1 kere düştü ise esimleyken 100 kere düşmüştür. Ben biraz rahat olmanın hem kendi hemde çocuğun ruh saglsağ için çok önemli olduğunu dusunuyorum. Köpekten bende uzaklaştırirdim bu arada ne olacağı belli olmaz o konuda sizi haklı buldum. Ama gerilmeniz bunları kafaniza takmaniz yersiz çünkü bu bir gelişim dönemi geçecek. Tabi her döneminde ayrı zorlukları olacak. Ben psikolojide yüksek lisan merkezi giyimi aldım. Kendimce çıkardığım sonuç şu. Detaylarda kaybolmayin. Sadece huzurlu ve gülümseyen bir anne olun. Ufak tefek sorunları detayları kafaniza takmayin. Gerçekten bir tehlike olduğunda müdahale edin. Siz sadece açıklama yaparak ufak hayirlarla öğretmeye çalışın. Çok büyük bir tehlike yoksa fiziki bir müdahale ile uzaklaştırmayın. Hayır çünkü senin icin tehlikeli olabilir diyin. İnanın sizi dinliyor. Evet hemen yapmıyor ama zamanla kaydettiği herşeyi uygulamaya başlıyor.

Benim kızım da doğduğundan bu yana özgür olmayı seviyor. Kıyafet giydirirken, altını değiştirirken, banyo yaparken hep bir mücadele halindeyiz. Şu an 9 aylık ve özgür olma talebi gitgide artıyor. Sizin kızın yolunda ilerliyor. Ancak ben bunu sorun etmiyorum. Dünyayı keşfediyorlar. Yeni şeyler ögrenmek icin dokunmak istiyorlar. Sırf bu merakı yuzunden 5 aylikken emeklemeye basladi. Şimdi yürümeye çalısıyor. Hep takipteyim, kontrollu olarak özgür bırakıyorum. Onu baskılamıyorum. Baskı, inatlaşma anne ve cocuk arasinda sadece 2 -3 yas sendromlari icin degil ergenlik dönemi icin de sorun olur diye dusunuyorum. Tamam onlar bizim cocugumuz, biz onlarin ilk ogretmenleriyiz ancak kuklamız degiller. İstedigimiz ipi cekip istedigimiz hareketi ettirelim.
Mesela kızımın kulagini deldirmeyecegim. Onun bedeni hakkında böyle bir karar verme hakkını kendimde görmüyorum. Hayatı boyunca taşıyacağı biz izin kararını ben veremem.
Eger cocugunuzun dogdugu gunden beri kendi tercihlerini gelisimi olcusunde verebilecek ozgur bir birey oldugunu kabul ederseniz daha farkli gorursunuz yasadiklarinizi. Bizim görevimiz onlari yönetmek degil yönlendirmek. Ben de asla dikte ve mudahaleden hoslanmadigim icin onlarin ne hissetigini anlayabiliyorum.

Eşinizin köpek korkunuzun üzerine bu kadar gitmesi cok yanlış.
Sizin de köpek korkunuzu kendi çocugunuza empoze etmeniz yanlış. Benim annem de böyleydi ve bu sebepten anneme kızgınım.

Son düzenleme:
Çok fazla kısıtlıyorsunuz çocuğunuzu.
24 aylık kızım var.
kedi köpek kuzu tavuk her türlü hayvanı sever.
istediği kadar oynar kumda toprakta.

Ben de konu açmıştım. Bebeğim bir yaşına girecek yakinda. Ben de sürekli savaş halindeyim. Sürekli tehlikeli şeyler peşinde. Geçen gün dışarda yemek yiyoruz. Mama sandalyesine oturttum. Birkaç bebek daha var etrafta. Allah'ım öyle sakin sakin oturuyorlar, maşallah. Bizimki sürekli sandalyede ayağa kalkmak istiyor. Yan masadakileri eklemeye çalışıyor. Kendini aşağıya atmaya uğraşıyor. Yani ben mi yemek yedim yemek mi beni yedi anlamadım. Dün akşam da arkadaşlara bebek görmeye gittik. Onlar bize kaç ay önce gelmişlerdi. Artık ayıp olacak bir cesaret gidelim dedik. Bir saat zor oturduk. Zaten hiç yerinde durmadi. Hiçbir oyuncak dikkatini beş dkdan fazla çekmedi. En sonunda da yine aglama krizlerine girince bir bardak çayı zar zor içip eve geldik. Tabi evde de uyuyana kadar ağlamaya devam etti. Ağlama sebebi, uykusu gelmiş. Uyku saatine yarım saat vardı daha ama bizi rezil etti resmen. Sabır kalmadı vallahi, gün geçtikçe daha da zorlasiyor. Allah yardım etsin bizim gibi bebeği olan annelere. Gerçekten ömürden ömür gidiyor.

Yalnız hayvanlara bırakın yaklaşsin. Bizimki de eşimin dayısının köpekleri var. Oraya gittiğimizde boğuşuyor resmen. Üstüne çıkıyor, sarılıyor, tüylerini çekiyor. Hiç karışmıyorum. Bayılıyor hayvanlara. Sakindikca daha kotu inanın.

köpekten değil çevrenizdeki insanlardan koruyun çocuğunuzu asıl. ne mutlu size ki çocuğunuz ne kadar zeki sizden çok daha önce öğrenmiş köpeklerin tehlikeli canavarlar olmadığını. siz yaklaşmaktan korkuyorsanız babası oynatsın köpekle. patisinden mikrop bulaşırmış yok gözüne girermiş ısırırmış. bırakın bunları sakınılan göze çöp batar. keşfetsin çocuk etrafı gülüyorsa güldüğü eğlendiği şeyleri daha fazla yaptırın.

Benim de 1 yaşında kızım var, pek hevesli pek meraklı, yolun karşısında kuşlar varsa sürüklüyor yolun karşısına, kedi köpek görünce hemen takip ediyoruz ya da yanına gitmek istiyor. Ben de hayvanlardan hem korkan hem de temas etmekten tiksinen biriyim ama kızım benim gibi olsun istemiyorum. Hayvanları severim, uzaktan çok güzeller ama yanıma fazla yaklaşınca kaşınmaya ve zor yutkunmaya başlıyorum psikolojik olarak. O yüzden de kızımlayken beni görüp örnek almasın diye elimden geldiğince her kediye köpeğe durup izliyoruz. Babasıylayken daha yakın da oluyorlardır belki bilmiyorum tam ama olsun. Hayvanları sevsin, hayvanları sevmek vicdan gerektiren bir şey, vicdanlı olsunlar çocuklarımız. Onlar güzelleştirecekler geleceği.

Siz de korkunuzu ve tiksinmenizi bastırmaya çalışın. Çocuğunuz sizden bağımsız bir birey, sevdiğiniz şeyleri sevmek zorunda değil, sevmediklerinizi de sevebilir. Siz onun arkasında durmalısınız.

Ama eşinizle bu konuyu konuşup çözmeniz lazım. Size inat giderek çocuğu da arada bırakacak ileride. Aranızda taraf olacak çocuk. Siz bir adım gidin biraz daha rahat olmaya doğru ama eşinizden de sizin yanınızda olması için bir adım gelmesini isteyin. İki baş olmaz çocuk yetiştirmede, tabi ki farklı fikirler olacak ama tavırda iki baş çocuğun kafasını karıştırır.

Bu arada benim hayvanlarla ilgili bu obsesif hallerimin annemin tavrından dolayı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar annelerinden çok etkileniyor ister istemez benim annem de sinirli biri ve ben bunun ceremesini çok çektim çocukluğumda da şimdi de.

Seni hatirliyorum Less-is-More ,biliyorum senin bebeginin de benimki gibi oldugunu. Yine seninkinin uyku saati belliymis. Benimkinde o da yok. Uyusun diye yipranyorum 40kere meme icin gidiyoruz hanfendi yataktan inip inip kaciyor. Bazen 10da uyur bazen 2de bile uyudugu oldu misal..O mama sandalyesi olayi ayyyni. Bizde bebek arabasi versiyonu da var hattam 4 aylikken daha yeni yeni kafayi kaldrmaya yattigi yerden calistigi donemlerde bile inmek icin aglardi. Biraz buyuynce dik oturttum hosuna gitti etraf izlemek. Sonra 2ay sonra gene aglamalar zirlamalar..
1yas ile mesela 16 ay arasnda cok fark yoktu benim icin. 16dan sonra yavas yavas yurume moduna gecti 18de tam yurudu. Biraz gec yurudu. Herkes ben hayiflaninca diyordu ki su gunlerini ararsin brak gec yurusun daha iyi. Aman yurusun de ne yaramazlik yapiyosa yapsn raziyim derdim. Gercekten de haklilarmis... 2 3aydir bu ozgurlugun nirvanasini yasiyor. Genc kiz oldu sanki nasil aglamalar debelenmeler yerlerde.
Dun park gordu istedi agladi zor gittik parka haldur huldur. Orda da milletin salincagina kosuyo,carpacaklar buna. Kaydiraktan cikip kaymaz biz koyariz kayar(kendi merdiven cikamiyor daha ve aralari genis basamaklarin..dusebilir) bizim koymamizi istemeyip kaydiraktan tirmanmak istiyor . O sirada baska bi cocuk yukardan kayiyor mesela. Park benim icin iyice sinirlerimin gerildigi ultra yoruldugum bi yer ....Gec oldu gidelim falan da anlamiyor. Kucakladik dun babasiyla aglata aglata gidicez artik enerjimiz kalmamis.. bu aglama krizlerinde.. babasi karsida oyuncakci vardi oraya soktu hemen. Isaret parmagim kadar bile degil minnacik bi plastik oyuncak aldi eline.. parasini odedik mecbur. Ona odenen parayla kocaman pelus alirdim ben. Bi de sariliyor biseye ve odemek zorunda birakiyor bizi. Ben tekken almam aglatirim ama babasi dayanamiyor cok cok pahali gelmiyosa aliyor mesela. Bu da yanlis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…