- 14 Mart 2015
- 94
- 91
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Evet bulundugumuz bolgede bi cok cins sokak kedisi ve kopegi var. Cunku sahipleŕi buraya atip gidiyor onlari. Kedi kopek cenneti olmus buralar.. hem iklim yumusak hem de hayvansever cok.. yazik yine de.... :/Golden cinsi sokak köpeği???
"Köpeğin bebeğinle oyun oynamak istemiş ne var bunda" cılardanım o yüzden bişey söylemeyeyim....
insanlardan daha zararsız o canlar...
Bizimki avmde kossun diye biraktigimzda en son gratiste eye liner bolumhnu yere indirmisti.. Ya da oyuncakciya dalip en alttaki kutulari cekip birsuru kaplumbagayi basina devirmisligi var. Tabi laf anlatamyorsun hadi ellenmez cikalim mikalim anlamiyor .. Hep bi magazalara takiliyoruz cep tlfnu magazasina girip telefonlari cekistirmisligi var. Ya ben ne zaman ozgur biraksam tamam hadi kos desem boyle yapiyor. Kucaklayip aglatarak kosmak kaliyor bana da.. :/Ayni modelden bende de bir tane var, kendisini cok tehlikeye ataxak bir sey olmadigi muddetce istediklerine izin veriyorum, mesela araba konusunda, magazalarda ya da arabanin olmadigi alanlarda kosmasina oynamasina izin veriyoruz, arabalarin oldugu alanda kucak, bunu bu sekilde kabul etti. Bir de alternatif uretin hayir demek yerine, o zaman hem daha az tutturuyor hem dikkati dagiliyor, bir de aman aglamasin modunda gezmiyorum ben Bazen olmayacak seyleri istediginde alabilmek icin agliyor ama takmiyorum biraz sonra gelip sariliyor falan
kedi kokusu diye bisey var bence. Bura kedi koktu gene diyoruz mesela.. ya ne kadar gunluk temizlesen de ne blyim bi koku oluyo iste. Gunluk temizlemesen zaten miden bulanir. 3gun temizlemesen girilmez o eve..Benimki de öyle. Hatta daha fazlası. Sabır diyorum başka tavsiyem yok. Olan varsa soylesin.
Bu arada;
Küçükken kedi beslerdim , şimdi de sokak hayvanlarına yiyecek şeyler veriyorum. Ama nedense evde bakamam sanırım. Komşum ve arkadaşım dediğim kadının evine ilk defa gittim. Kedi ve köpek besliyor . Evi pislik içindeydi. Yerde mamalar , sütler,tuhaf bir koku.
İncelemeye aldım kadını .kopegi gezdirip ayaklarını falan yıkamadan eve sokuyor. Midem bulandı.
Evinde kedi köpek besleyenler merak ediyorum? Böyle mi oluyor ev ?
Merhaba kizlar cok sinirliyim su an. Esimle cok zit dusuyoruz,birbirimize giriyoruz artik ortamdaki sinir harbi yuzunden.. kizim 20 aylik 2yas sendromunu nirvanalarda yasiyor oyle ki kucagimda zaptedemiyorum iniyor kayip. Yay oluyor kendini ordan oraya atiyor. Herkesin bebegi uslu uslu dururken biz hic bisey yapamyoruz heryeri burnumuzdan getiriyor. Ben zaten takintiliyimdir bazi seylere. Konu kizim olunca daha da ince eleyip sık dokuyarak yaklasiyorum herseye ama cok mu kontrolcu anne oluyorum acaba...
Bugun az onceki mesele..tatildeyiz(hah tatil denirse gerci ) denize girelim gidip dedik surda 2gunumuz kaldi.. plajda kizim kumla oynamayi tercih ettigi icin once ben yuzdum babasiyla oynadi. Sonra babasi yuzerken ben kizimla durdum. Bi golden cinsi kopek geldi yanimiza suya gircek heralde dedim (kopekler cok ozgur bu beldede bizden iyi tatil yapiyorlar cok da seviliyorlar keyifleri yerinde yani) .. Kizim kopege gitmek istyor benim engellemelerime ragmen. Kopek kizima gelmek istiyor kovaliyorum. Agzina bi pet sise almis oyun istiyor . Bu arada ben korkarim kopeklerden huylanirim da . Dokunamam bile.. Babasi da bu huyumu bildigi iicin cok ustume gelir hatta damarima basar. Yine yapti bunu!
Denizden cikti geldi aa kizim gel sevelim kopegi dedi yanina goturmesiyle kopek kizimla oynamak istedi patileriyle cocugumun yuzune kafasina vurdu resmen. Surati kum icinde kaldi zavallinin. Hani tirmanma hareketi vardir ya kopeklerim sahiplerinin ustune ayak dayayip . Bacak kadar boyu olan kizima onu yapmak istedi.. sinirden öldum huyluyum ya. Kizim da guluyo hala. Normalde ufacik bisey olsa aglar. Sonra ben cektim cocugu , kizim beni itekleyp atilarak kopege gidiyo hala tutamiyorum da. Kopegin salladigi kuyruk kafasina carpti cat cat, hala gitmek istyor. Simdi kopek bebeginle oyun oynamak istemis ne var bundacilar da gelicek ama.. nerden bileyim birden isirmayacagini ya da oyun olsun diye dislemiycegini. Guvenemem yani. Pati attiginda tirnagi da gelebilirdi kizimin yuzune hatta gozune pekala....Kuduz da olabilir sonucta hersey de olabilir. Sokak kopegi neticede....
Bazen iste nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Ne diller doksem de kizim o an dinlemiyor yani..Bir yerde kasada sirada bekleyemiyoruz mesela onundeki insanlari ellemeye calisiyor. Etrafta masalarda oturmus yemek yiyenler varsa gidip cantalariyla oynamak istiyor biraksam masadan tabak canak cekecek ya da..Yurumeyi gec ogrendi biraz axaba onun heyecani midir el tutmak istemiyor ordan oraya kosmak istiyor ama arabalara aldirmiyor cevrede yuruyen kalabaliga aldirmiyor herzaman elini birakmami istiyor. Karsidan karsiya gececek olsak kucagimda tepiniyor mesela kucakladim onu diye. Cok zorlaniyorum.....
Bu simarikliklarin,soz dinlememenin..iletisim eksikliginin onunu nasil alacagimi bil mi yo rum. Bu isin egitimi falan var mi. Vurmadim smdiye kadar ama gercekten sinirlarimi cok zorluyor bazen kendimi zor tutuyorum...
Babasi biraz gamsiz . Biz kadinlar kadar dusunmuyor erkekler galiba cogu seyi. Ben cok ihtimal dusunurum ona goreyse yaa birak hic de oyle bisey olmazdir..
Tecrubeli annelerden yardim istiyorum. Benimki gibi cildirik bebegi olanlardan bilhassa..
Aynen cok germeyin kendinizi 3 yas her derde deva bende 2 yasindaykenhic gecmeyecek zannedip kendimi geriyodum bosuna gecip gidiyor sizi anlamaya baslayinca hersey daha guzel oluyor.Sanki benim oğlumu anlattınız. Hiperaktif gibi ne anlattıysanız aynısını yaşıyoruz. Her gören bana sabır diliyor :)) çok tatlı çok şeker ama acayip yaramaz..
Ev evlikten çıktı zaten. Onun psikolojik çöküntüsünü ayrıca yaşıyorum. Bu bebeklerle nasıl öyle düzen yapabiliyorlar ben anlamıyorum. 4 yıllık evliyim, ama kendimi yeni gelin olarak görüyorum. Hala hevesimi almış değilim hiçbir eşyadan dekorasyondan. Ay her şey de gözüm kalıyor. Yaşayamadım ki çünkü. 1 yıl sonra oglum oldu her değişti. Masa sandalye kırık evimde. Çıkarıcaz evden masayı. Koltuklarım içler acısı. Düzen müzen zaten kalmadı. Apartmanda yeni evli komşularım var. Ay görsen evleri inci gibi ya.. Her şey birbiriyle uyumlu en ufak dağınıklık yok. Şimdi sıra bende oturmaya çağırmak icin çağıramıyorum. Böyle gelin evi mi olur diyorum bak yine sinirlendim şimdi :|
Neyse işte bende biraz içimi dökmüş oldum.. Ben oğluma napıyorum, hiçbir şey yapmıyorum. Tek yaptığım onunla oynamak, enerjsini atması için parka götürmek ya da babasıyla parka göndermek. Yorulmasını sağlamak. Akşam erken yatarsa ne mutlu.. 3 yaşında farklı olurlar belki.. Gerçekten bak 3 yaşını iple çekiyorum. Biraz daha aklı erse bir.. Laftan sözden anlasalar az bir şey
Bence siz sakin bir annesiniz, ne guzel anlatiyorsunuz..belki de kabullenistir sizinki ben daha alisamadim sanirim.. ben cok sinirleniyorumAma alismam gerek.
Cok celiski yasatiyor insana annelik. Dunyadaki herseyden herkesten cok sevdigim seye karsi cok sinirlenebiliyorum. Ne sacma..
Evet haklisiniz mesela kumsalda oynarken biraksam denize dogru yuruyecek geri cevirince kiyamet kopuyor. Ne simit takar ne kolluk kac cesit sey aldim arayip tarayip ordeklisi baliklisi ,bot gibi olani..ilgisini ceksin sevsin diye... Ama hic birnin yuzune bakmadi. Bizi de istemiyor suyun icindeyken. Birakicaz oyle durucak guya. Yuzune bi damla su gelse aglar da aglar ama..
Ilgisini cikolata dondurmayla cekebiliyorum sadece. Bi yeri duzeltym derken bi yerden oluyoruz, abur cubur disinda birsey yemez oldu. Kilosu da cok az ,hem yemez hem yerinde durmaz....
Oyle durumlarda yakin takip yapiyorum, gezmek strese donusuyor o ayri ama sonucta cocuk bu kesfederek ogrenecek, Bazen basina yikilacak birseyler ki Bir daha yapmayacak, fanusta buyutemeyiz sonuctaBizimki avmde kossun diye biraktigimzda en son gratiste eye liner bolumhnu yere indirmisti.. Ya da oyuncakciya dalip en alttaki kutulari cekip birsuru kaplumbagayi basina devirmisligi var. Tabi laf anlatamyorsun hadi ellenmez cikalim mikalim anlamiyor .. Hep bi magazalara takiliyoruz cep tlfnu magazasina girip telefonlari cekistirmisligi var. Ya ben ne zaman ozgur biraksam tamam hadi kos desem boyle yapiyor. Kucaklayip aglatarak kosmak kaliyor bana da.. :/
Benim kızım da doğduğundan bu yana özgür olmayı seviyor. Kıyafet giydirirken, altını değiştirirken, banyo yaparken hep bir mücadele halindeyiz. Şu an 9 aylık ve özgür olma talebi gitgide artıyor. Sizin kızın yolunda ilerliyor. Ancak ben bunu sorun etmiyorum. Dünyayı keşfediyorlar. Yeni şeyler ögrenmek icin dokunmak istiyorlar. Sırf bu merakı yuzunden 5 aylikken emeklemeye basladi. Şimdi yürümeye çalısıyor. Hep takipteyim, kontrollu olarak özgür bırakıyorum. Onu baskılamıyorum. Baskı, inatlaşma anne ve cocuk arasinda sadece 2 -3 yas sendromlari icin degil ergenlik dönemi icin de sorun olur diye dusunuyorum. Tamam onlar bizim cocugumuz, biz onlarin ilk ogretmenleriyiz ancak kuklamız degiller. İstedigimiz ipi cekip istedigimiz hareketi ettirelim.Kizim aslinda hep boyleydi. Mesela 3 4aylikken bebek arabasina koyup markete gideyim derdim daha yeni yeni kalkmaya calisan haliyle kalkmak ister aglardi. Aa yazik etrafi gormek istiyor der kucagima alirdim. Tek basimiza cikamazdik o yuzden . Bebek arabasini hangi kolumla surucem mesela.. Boyle bebegini alip tek basina gezen annelere gipta ile bakiyorum.. buyuyunce duzelir diye umdum ama oyle olmadi daha da yaramazlasti..
Seni hatirliyorumBen de konu açmıştım. Bebeğim bir yaşına girecek yakinda. Ben de sürekli savaş halindeyim. Sürekli tehlikeli şeyler peşinde. Geçen gün dışarda yemek yiyoruz. Mama sandalyesine oturttum. Birkaç bebek daha var etrafta. Allah'ım öyle sakin sakin oturuyorlar, maşallah. Bizimki sürekli sandalyede ayağa kalkmak istiyor. Yan masadakileri eklemeye çalışıyor. Kendini aşağıya atmaya uğraşıyor. Yani ben mi yemek yedim yemek mi beni yedi anlamadım. Dün akşam da arkadaşlara bebek görmeye gittik. Onlar bize kaç ay önce gelmişlerdi. Artık ayıp olacak bir cesaret gidelim dedik. Bir saat zor oturduk. Zaten hiç yerinde durmadi. Hiçbir oyuncak dikkatini beş dkdan fazla çekmedi. En sonunda da yine aglama krizlerine girince bir bardak çayı zar zor içip eve geldik. Tabi evde de uyuyana kadar ağlamaya devam etti. Ağlama sebebi, uykusu gelmiş. Uyku saatine yarım saat vardı daha ama bizi rezil etti resmen. Sabır kalmadı vallahi, gün geçtikçe daha da zorlasiyor. Allah yardım etsin bizim gibi bebeği olan annelere. Gerçekten ömürden ömür gidiyor.
Yalnız hayvanlara bırakın yaklaşsin. Bizimki de eşimin dayısının köpekleri var. Oraya gittiğimizde boğuşuyor resmen. Üstüne çıkıyor, sarılıyor, tüylerini çekiyor. Hiç karışmıyorum. Bayılıyor hayvanlara. Sakindikca daha kotu inanın.