- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
- 83
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Kesfetsin sourn degil de kendine zarar getirmesin istedigim sey bu. Yani buyuk zararlardan bahsediyorum yoksa kucuk seyleri ben de gormezden geliyorum zàten ama..vizir vizir arabalarin icindeyken kendi kendne karsiya gecmek istemesi nedir mesela...Ayni model bende var.kesfediyorlar.evet cildiriyorum.ama care yok
Evet tatlidir hanfendi. Goren hep der ki ay ne uslu bi cocuuk masalahh cok gulec bir de.. tum garezi bize etrafa karsi baska bir kisilige burunuyorKızınız çok tatlı bence görmüş kadar oldum. Ayrıca bırakın köpekle oynasın, sizin gibi olmasın. Yok kuyruğu çarptı yok patisi değdi, baymayın insanları.
Ama bilmiyorki ona ne yaparsa zarar gelecegini bilseler camdan balkondan dusmezler.takip edecegiz surekli anlatarak izah ederek ogreneceklerKesfetsin sourn degil de kendine zarar getirmesin istedigim sey bu. Yani buyuk zararlardan bahsediyorum yoksa kucuk seyleri ben de gormezden geliyorum zàten ama..vizir vizir arabalarin icindeyken kendi kendne karsiya gecmek istemesi nedir mesela...
Bence siz sakin bir annesiniz, ne guzel anlatiyorsunuz..belki de kabullenistir sizinki ben daha alisamadim sanirim.. ben cok sinirleniyorumAma bilmiyorki ona ne yaparsa zarar gelecegini bilseler camdan balkondan dusmezler.takip edecegiz surekli anlatarak izah ederek ogrenecekler
Kizim aslinda hep boyleydi. Mesela 3 4aylikken bebek arabasina koyup markete gideyim derdim daha yeni yeni kalkmaya calisan haliyle kalkmak ister aglardi. Aa yazik etrafi gormek istiyor der kucagima alirdim. Tek basimiza cikamazdik o yuzden . Bebek arabasini hangi kolumla surucem mesela.. Boyle bebegini alip tek basina gezen annelere gipta ile bakiyorum.. buyuyunce duzelir diye umdum ama oyle olmadi daha da yaramazlasti..Aynı durumu yaşamış bir anne olarak yazıyorum çok sabır ve zaman gerektiren bir durum..
Tatilde bazı yöntemleri uygulamakta zorlanabilirsin ama eve döndüğünüzde onun ilgi alanlarını keşfetmeye çalış oyun oynarken bu alanlara yönel uzun açıklamaları anlayacak bir yaş olmadığı için boşa yorma kendini ve bolca sabır sabır sabır..
3 yaşından sonra düzelecek inş.
Kizim aslinda hep boyleydi. Mesela 3 4aylikken bebek arabasina koyup markete gideyim derdim daha yeni yeni kalkmaya calisan haliyle kalkmak ister aglardi. Aa yazik etrafi gormek istiyor der kucagima alirdim. Tek basimiza cikamazdik o yuzden . Bebek arabasini hangi kolumla surucem mesela.. Boyle bebegini alip tek basina gezen annelere gipta ile bakiyorum.. buyuyunce duzelir diye umdum ama oyle olmadi daha da yaramazlasti..
Evet haklisiniz mesela kumsalda oynarken biraksam denize dogru yuruyecek geri cevirince kiyamet kopuyor. Ne simit takar ne kolluk kac cesit sey aldim arayip tarayip ordeklisi baliklisi ,bot gibi olani..ilgisini ceksin sevsin diye... Ama hic birnin yuzune bakmadi. Bizi de istemiyor suyun icindeyken. Birakicaz oyle durucak guya. Yuzune bi damla su gelse aglar da aglar ama..Ayni model bendede var. Aslında onlar "normal" olanı yapıyor. Yani o yaşta keşfetmek istiyor... Yoksa iki yastaki çocukları genel olarak baglasan durmuyorlar. O çok uslu duran çocuklarda çoğu zaman şiddet kullanılıp "egitildigi" de biliniyor (tabi yapı olarak da sakin olanlar da var). Bir kaç kes dikkat etdim anneler babalar sözlü veya fiziksel olarak çocuklarını bastırıyor. Birsey söylesen kiyamet kopuyor ama neyise. Sizde burdaki sorun anne ve bana ayni fikirden gitmemesi. Hatta eşiniz size gıcıklık olsun diye kızı da teşvik ediyor. Burda çocuğun bir sucu yok.. Onlar o yaşta kir tehlike nedir bilmezler. Benim. Oglumda köpek görse koşmak istiyor ben her zaman tutarim. Bazi sahipler eğitilmiş köpekleri olsa dokunmasına izin veriyor öyle dokunabilir ancak. Sokak köpeklerine bende genelde severim yemek. Veririm ama oynuyorum diye bir yerini tutabilir. Eşinizle bunu konuşun. Iki yas sendromuna gelince. Kontrol edemiyoruz ama yönlendirmeye çalışabiliriz sadece. Biz maalesef çocukları belli bir şekile sokmaya çalışıyoruz, halbuki bu yaşta onlar özgürce keşfetmek ister. Bizim burda görevimiz ne kadar zorda olsa onlara güvenli şekilde bunu saglamak. Hepimize kolay gelsin
Kizim aslinda hep boyleydi. Mesela 3 4aylikken bebek arabasina koyup markete gideyim derdim daha yeni yeni kalkmaya calisan haliyle kalkmak ister aglardi. Aa yazik etrafi gormek istiyor der kucagima alirdim. Tek basimiza cikamazdik o yuzden . Bebek arabasini hangi kolumla surucem mesela.. Boyle bebegini alip tek basina gezen annelere gipta ile bakiyorum.. buyuyunce duzelir diye umdum ama oyle olmadi daha da yaramazlasti..
Annemlerin bi kedisi var.. hatta su an yazlikta sitede bi anne kedi ve 4yavrusu mesken edindi bizim evi. 7/24 mama salam sosis su sut imkani var cunku tarafimizdan...Cocuk babasiyla kopek sevmis yav alti ustu. Cocugunuz cok enerjikse ve hayvanda seviyorsa sahiplenin bir tane. En guzel terapi hayvanlar..
Dun esimle yuruyus yapalim dedik. Kizimla kostura kostura geri donduk eve. Her daim agliyor tepiniyor. Kaya kaya iniyor kucagimdan ..Sinirlendim dedim seni doktora goturucem bu ne boyle diye. Esim de ne doktoru ya sacmalama dedi. E hiperaktiftir belki bakcaz artik dedim. Ama su an nasil anlasilir ki kisilik mi hiperaktivite mi..Doğrudur benimkide öyleydi bütün çocuklar kuzu gibiyken o terör estiriyordu ilerleyen yaşlarda geçmezse hiperaktivite ve dikkat eksikliği olup olmadığına baktırırsın
Kedi dunyanun bakmasi en kolay hayvani. Mamasini suyunu doldur bittikce yenile. Tuvalet kabini gunde 1 kere temizledin mi tamam. Toplamda gunde 10 dakika surer. Bizde de var 1 kedi. Yakinda birde kopek gelecek. 6 aylikta bir insan yavrusu sahibiyiz ayrica :)Annemlerin bi kedisi var.. hatta su an yazlikta sitede bi anne kedi ve 4yavrusu mesken edindi bizim evi. 7/24 mama salam sosis su sut imkani var cunku tarafimizdan...
Onlara da atliyor ama ben bakimini ustlenebilir miyim kendime guvenemiyorum. Ya ben daha kendime bakamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?