Rica ederim.
Kuralı destekleyen biriyim, yazımda da "Kurallar olmalı ama yasaklar-men eder şekilde değil" vurgusu var, biraz kural iyidir ve çocuğun da kendini güvende hissetmesi/kendini korumayı öğrenmesi için bazı şeylerin sınırı olduğunu yavaştan idrak etmesi gerekir.
Anlıyorum sizi, yabancı- çocuğunuza göre iri bir hayvan karşısında tedirgin olabilirsiniz. Ancak siz direkt men etmişsiniz kızınızı o andan, onu diyorum. Güzel bir açıklama ile "Hayvanların nasıl sevileceğini" öğretmek, ona katlımak için çok güzel fırsatmış aslında.
Karıncaları da anlatın, onların evlerine ekmek götürmek için gezdiklerini, hikayelerini... Bir parça ekmek verin taşısınlar yuvalarına, izlesin kızınız. Parmağını basmasın yani. Katılın. Bizim de bi kedimiz var ki kediler köpeklere nazaran daha tekinsizlerdir, canları yanınca belli olmaz tırnağı geçiriverirler... Yavrudan geldi bize, oğlanla arkadaş oldular. Koynunda gezdirir kediyi oğlum; birlikte uyurlar öğle uykusuna. Canını yakmadan sevmeyi öğrettim ben de katılarak. O yönden tok bir çocuk oldu, hem hayvan sevgisi içinde büyüyor, hem onlara nasıl davranacağını öğreniyor hem daha sakin. Bak, kanka oldular hamakta böyle uyuyorlar mesela:
Eki Görüntüle 2182036 Alan yaratın çocuğunuzun isteklerine göre. Bu kuralsızlık demek değil; kontrol sizde olsun ama çocuğunuzun alanı da ona dar gelmesin. Onu demek istiyorum.
Böyle pazarlık yoluyla da değil, dağıtmasına ödül gibi böyle olmaz desteklersiniz bilmeden bu tip hareketlerini.
Nasıl anlatsam bilemedim, yani kurallı bi rahatlığı verin kızınıza.