- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Anne olarak tabi ki koruma icgudunuz var bu normal ama -asiri- koruma durumu var gibi: aşırı evham ve endişelisiniz.. fazla müdahale çocuğun ilerideki ruh sağlığı için zararlı.. Youtube da 2 yas sendromu ile ilgili dolu video var uzman görüşleri. Izleyin isterseniz..Merhaba kizlar cok sinirliyim su an. Esimle cok zit dusuyoruz,birbirimize giriyoruz artik ortamdaki sinir harbi yuzunden.. kizim 20 aylik 2yas sendromunu nirvanalarda yasiyor oyle ki kucagimda zaptedemiyorum iniyor kayip. Yay oluyor kendini ordan oraya atiyor. Herkesin bebegi uslu uslu dururken biz hic bisey yapamyoruz heryeri burnumuzdan getiriyor. Ben zaten takintiliyimdir bazi seylere. Konu kizim olunca daha da ince eleyip sık dokuyarak yaklasiyorum herseye ama cok mu kontrolcu anne oluyorum acaba...
Bugun az onceki mesele..tatildeyiz(hah tatil denirse gerci ) denize girelim gidip dedik surda 2gunumuz kaldi.. plajda kizim kumla oynamayi tercih ettigi icin once ben yuzdum babasiyla oynadi. Sonra babasi yuzerken ben kizimla durdum. Bi golden cinsi kopek geldi yanimiza suya gircek heralde dedim (kopekler cok ozgur bu beldede bizden iyi tatil yapiyorlar cok da seviliyorlar keyifleri yerinde yani) .. Kizim kopege gitmek istyor benim engellemelerime ragmen. Kopek kizima gelmek istiyor kovaliyorum. Agzina bi pet sise almis oyun istiyor . Bu arada ben korkarim kopeklerden huylanirim da . Dokunamam bile.. Babasi da bu huyumu bildigi iicin cok ustume gelir hatta damarima basar. Yine yapti bunu!
Denizden cikti geldi aa kizim gel sevelim kopegi dedi yanina goturmesiyle kopek kizimla oynamak istedi patileriyle cocugumun yuzune kafasina vurdu resmen. Surati kum icinde kaldi zavallinin. Hani tirmanma hareketi vardir ya kopeklerim sahiplerinin ustune ayak dayayip . Bacak kadar boyu olan kizima onu yapmak istedi.. sinirden öldum huyluyum ya. Kizim da guluyo hala. Normalde ufacik bisey olsa aglar. Sonra ben cektim cocugu , kizim beni itekleyp atilarak kopege gidiyo hala tutamiyorum da. Kopegin salladigi kuyruk kafasina carpti cat cat, hala gitmek istyor. Simdi kopek bebeginle oyun oynamak istemis ne var bundacilar da gelicek ama.. nerden bileyim birden isirmayacagini ya da oyun olsun diye dislemiycegini. Guvenemem yani. Pati attiginda tirnagi da gelebilirdi kizimin yuzune hatta gozune pekala....Kuduz da olabilir sonucta hersey de olabilir. Sokak kopegi neticede....
Bazen iste nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Ne diller doksem de kizim o an dinlemiyor yani..Bir yerde kasada sirada bekleyemiyoruz mesela onundeki insanlari ellemeye calisiyor. Etrafta masalarda oturmus yemek yiyenler varsa gidip cantalariyla oynamak istiyor biraksam masadan tabak canak cekecek ya da..Yurumeyi gec ogrendi biraz axaba onun heyecani midir el tutmak istemiyor ordan oraya kosmak istiyor ama arabalara aldirmiyor cevrede yuruyen kalabaliga aldirmiyor herzaman elini birakmami istiyor. Karsidan karsiya gececek olsak kucagimda tepiniyor mesela kucakladim onu diye. Cok zorlaniyorum.....
Bu simarikliklarin,soz dinlememenin..iletisim eksikliginin onunu nasil alacagimi bil mi yo rum. Bu isin egitimi falan var mi. Vurmadim smdiye kadar ama gercekten sinirlarimi cok zorluyor bazen kendimi zor tutuyorum...
Babasi biraz gamsiz . Biz kadinlar kadar dusunmuyor erkekler galiba cogu seyi. Ben cok ihtimal dusunurum ona goreyse yaa birak hic de oyle bisey olmazdir..
Tecrubeli annelerden yardim istiyorum. Benimki gibi cildirik bebegi olanlardan bilhassa..
Demeyin öyle yaKızınız çok tatlı bence görmüş kadar oldum. Ayrıca bırakın köpekle oynasın, sizin gibi olmasın. Yok kuyruğu çarptı yok patisi değdi, baymayın insanları.
Wuhuu evet bu acidan bakmamistim.Rica ederim.
Kuralı destekleyen biriyim, yazımda da "Kurallar olmalı ama yasaklar-men eder şekilde değil" vurgusu var, biraz kural iyidir ve çocuğun da kendini güvende hissetmesi/kendini korumayı öğrenmesi için bazı şeylerin sınırı olduğunu yavaştan idrak etmesi gerekir.
Anlıyorum sizi, yabancı- çocuğunuza göre iri bir hayvan karşısında tedirgin olabilirsiniz. Ancak siz direkt men etmişsiniz kızınızı o andan, onu diyorum. Güzel bir açıklama ile "Hayvanların nasıl sevileceğini" öğretmek, ona katlımak için çok güzel fırsatmış aslında.
Karıncaları da anlatın, onların evlerine ekmek götürmek için gezdiklerini, hikayelerini... Bir parça ekmek verin taşısınlar yuvalarına, izlesin kızınız. Parmağını basmasın yani. Katılın. Bizim de bi kedimiz var ki kediler köpeklere nazaran daha tekinsizlerdir, canları yanınca belli olmaz tırnağı geçiriverirler... Yavrudan geldi bize, oğlanla arkadaş oldular. Koynunda gezdirir kediyi oğlum; birlikte uyurlar öğle uykusuna. Canını yakmadan sevmeyi öğrettim ben de katılarak. O yönden tok bir çocuk oldu, hem hayvan sevgisi içinde büyüyor, hem onlara nasıl davranacağını öğreniyor hem daha sakin. Bak, kanka oldular hamakta böyle uyuyorlar mesela:
Eki Görüntüle 2182036
Alan yaratın çocuğunuzun isteklerine göre. Bu kuralsızlık demek değil; kontrol sizde olsun ama çocuğunuzun alanı da ona dar gelmesin. Onu demek istiyorum.
Böyle pazarlık yoluyla da değil, dağıtmasına ödül gibi böyle olmaz desteklersiniz bilmeden bu tip hareketlerini.
Nasıl anlatsam bilemedim, yani kurallı bi rahatlığı verin kızınıza.
Wuhuu ben bu acidan bakmamistim gercekten de.. kizim sen bi agla once hirpala kendini,tepin ondan sonra al sana cikolataaaaa..demis oluyorum. Haklisiniz..Demek istediginizi anladim.. bazen dogaclama masallar uyduruyorum. Kendim de cok egleniyorum bunu yaparken cunku cok komik seyler gerceklesiyorRica ederim.
Kuralı destekleyen biriyim, yazımda da "Kurallar olmalı ama yasaklar-men eder şekilde değil" vurgusu var, biraz kural iyidir ve çocuğun da kendini güvende hissetmesi/kendini korumayı öğrenmesi için bazı şeylerin sınırı olduğunu yavaştan idrak etmesi gerekir.
Anlıyorum sizi, yabancı- çocuğunuza göre iri bir hayvan karşısında tedirgin olabilirsiniz. Ancak siz direkt men etmişsiniz kızınızı o andan, onu diyorum. Güzel bir açıklama ile "Hayvanların nasıl sevileceğini" öğretmek, ona katlımak için çok güzel fırsatmış aslında.
Karıncaları da anlatın, onların evlerine ekmek götürmek için gezdiklerini, hikayelerini... Bir parça ekmek verin taşısınlar yuvalarına, izlesin kızınız. Parmağını basmasın yani. Katılın. Bizim de bi kedimiz var ki kediler köpeklere nazaran daha tekinsizlerdir, canları yanınca belli olmaz tırnağı geçiriverirler... Yavrudan geldi bize, oğlanla arkadaş oldular. Koynunda gezdirir kediyi oğlum; birlikte uyurlar öğle uykusuna. Canını yakmadan sevmeyi öğrettim ben de katılarak. O yönden tok bir çocuk oldu, hem hayvan sevgisi içinde büyüyor, hem onlara nasıl davranacağını öğreniyor hem daha sakin. Bak, kanka oldular hamakta böyle uyuyorlar mesela:
Eki Görüntüle 2182036
Alan yaratın çocuğunuzun isteklerine göre. Bu kuralsızlık demek değil; kontrol sizde olsun ama çocuğunuzun alanı da ona dar gelmesin. Onu demek istiyorum.
Böyle pazarlık yoluyla da değil, dağıtmasına ödül gibi böyle olmaz desteklersiniz bilmeden bu tip hareketlerini.
Nasıl anlatsam bilemedim, yani kurallı bi rahatlığı verin kızınıza.
evde kurallar yoksa dışarıda neden olsun ki?Evet tatlidir hanfendi. Goren hep der ki ay ne uslu bi cocuuk masalahh cok gulec bir de.. tum garezi bize etrafa karsi baska bir kisilige burunuyor
Ben dogdugundan beri hic sikmadim ,hep ozgur biraktim evin de anasini aglattik mesela beraber. Duzen tertip diye tutturan biri de olmadim.. Ama cok mu yuz verdim acaba diye dusunur oldum. Su an hic soz dinlemiyor cunku....
Wuhuu evet bu acidan bakmamistim.
Wuhuu ben bu acidan bakmamistim gercekten de.. kizim sen bi agla once hirpala kendini,tepin ondan sonra al sana cikolataaaaa..demis oluyorum. Haklisiniz..Demek istediginizi anladim.. bazen dogaclama masallar uyduruyorum. Kendim de cok egleniyorum bunu yaparken cunku cok komik seyler gerceklesiyor. Kizima anlatmak istediklerimi masalin basrolu civciv uzerinden kavratmaya calisiyorhm mesela. Sonra bi olay oldugnda gunluk yasamda, ayyy civciv nasil da annesinin elinden tutup da gitmisti pazara di miii hatirladin mi..falan diyorum..
Ama cocuk sakinken ise yariyor bu tip seyler. Delirme aninda i ih..
Sjzin oglunuzla kedi ne guzel arkadas olmuslar. Ama o kedi de simdi sizin cocugunuz gibidir ki. Siz ayirt etmediyseniz cok fazla,ikisi birbirini yakin gormustur zaten. Ki korkma huylanma vs de olmuyordur ailenin bi ferdi oldugu icin kedi...