Yaramaz kizim,2 yas sendromu ..Nasil yaklasmaliyim.. :(

köpekten değil çevrenizdeki insanlardan koruyun çocuğunuzu asıl. ne mutlu size ki çocuğunuz ne kadar zeki sizden çok daha önce öğrenmiş köpeklerin tehlikeli canavarlar olmadığını. siz yaklaşmaktan korkuyorsanız babası oynatsın köpekle. patisinden mikrop bulaşırmış yok gözüne girermiş ısırırmış. bırakın bunları sakınılan göze çöp batar. keşfetsin çocuk etrafı gülüyorsa güldüğü eğlendiği şeyleri daha fazla yaptırın.
Ya rahat olamiyorum iste hadi bisey olsa.. ne gerek vardi kopekle oynamasina diye yillarca kendime kizacagim bisey olursa hadi?

Benim de 1 yaşında kızım var, pek hevesli pek meraklı, yolun karşısında kuşlar varsa sürüklüyor yolun karşısına, kedi köpek görünce hemen takip ediyoruz ya da yanına gitmek istiyor. Ben de hayvanlardan hem korkan hem de temas etmekten tiksinen biriyim ama kızım benim gibi olsun istemiyorum. Hayvanları severim, uzaktan çok güzeller ama yanıma fazla yaklaşınca kaşınmaya ve zor yutkunmaya başlıyorum psikolojik olarak. O yüzden de kızımlayken beni görüp örnek almasın diye elimden geldiğince her kediye köpeğe durup izliyoruz. Babasıylayken daha yakın da oluyorlardır belki bilmiyorum tam ama olsun. Hayvanları sevsin, hayvanları sevmek vicdan gerektiren bir şey, vicdanlı olsunlar çocuklarımız. Onlar güzelleştirecekler geleceği.

Siz de korkunuzu ve tiksinmenizi bastırmaya çalışın. Çocuğunuz sizden bağımsız bir birey, sevdiğiniz şeyleri sevmek zorunda değil, sevmediklerinizi de sevebilir. Siz onun arkasında durmalısınız.

Ama eşinizle bu konuyu konuşup çözmeniz lazım. Size inat giderek çocuğu da arada bırakacak ileride. Aranızda taraf olacak çocuk. Siz bir adım gidin biraz daha rahat olmaya doğru ama eşinizden de sizin yanınızda olması için bir adım gelmesini isteyin. İki baş olmaz çocuk yetiştirmede, tabi ki farklı fikirler olacak ama tavırda iki baş çocuğun kafasını karıştırır.

Bu arada benim hayvanlarla ilgili bu obsesif hallerimin annemin tavrından dolayı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar annelerinden çok etkileniyor ister istemez benim annem de sinirli biri ve ben bunun ceremesini çok çektim çocukluğumda da şimdi de.

Ben de normalde sinirli ve dedigim dedik birisiyim. Ama beni gorenler bravo valla iyi idare ediyosun diyor. Hic biseye gostermedigim tolerans kìzima karsi var. Mesela ben daha evlenmeden kardesimle knsurken derdk ki ay senin yaramaz cocugun olursa doversin valla cekemezsin sen. Ben de derdim ki,ay evet onu mu cekcem dòverim derdim ama sakasina tabi. . Hic de oyle degil simdi kazin ayagi.. ben hayatimda hic bir cocuga vurmamis itelememis bi insanim bu arada, cocuklarla cocukca konusurum buyuk diliyle de degil. Onlarin gozuyle bakmasini bilirim. Sasirma heyecan vs mimiklerim fazladir mesela,cocuklar cok sever beni. Evet cok da snirlymdir ama cocuklara karsi oyle degilim..ki kendi kizima mi olayim. Bazen sinirlar disina cikacaksa hayir,zararli kizim yararli olsa tamam ama olmaz ,istedigin kadar agla vermiycem aglayabilirsin..vs vs ..gibi seyler diyerek uzaklastryorum. Uzaklasmàzsa da orda agliyor evdeysek mesela. Ellemiyorum . Ben uzaklasyorum sonra bi vakit sonra susuyor kendi zaten..
Annelerin obsesifliginden etkilenmesi de cok normal. Ben de kildan pis seylerden acayip huylanirim. Annem tabak yere dusse evde ozonlardi. Kil kas kirpik ucsa biyere orayi ozonlardi. Yerdeki bi poseti alip mutfakta tezgaha koyamazdik.elinde banyo copu torbasiyla mutfgin onunden gecerken kapiyi kapattrirdi mesela. Millet gidip mutfaktaki cople bile birlestiriyo kimisi :KK70: ..
Ben de simdi oyleym ama biraz daha rahatim ona gore. Kizim bardak catal kasik tabak yerlere indirip oynuyor ve ben kil mil yapismis degilse makinaya oylece diziyorm bi suya tutup. Annem olsa ozon banyosu yaptirirdi tabaklara . .. :KK70:

Seni hatirliyorum Less-is-More Less-is-More ,biliyorum senin bebeginin de benimki gibi oldugunu. Yine seninkinin uyku saati belliymis. Benimkinde o da yok. Uyusun diye yipranyorum 40kere meme icin gidiyoruz hanfendi yataktan inip inip kaciyor. Bazen 10da uyur bazen 2de bile uyudugu oldu misal..O mama sandalyesi olayi ayyyni. Bizde bebek arabasi versiyonu da var hattam 4 aylikken daha yeni yeni kafayi kaldrmaya yattigi yerden calistigi donemlerde bile inmek icin aglardi. Biraz buyuynce dik oturttum hosuna gitti etraf izlemek. Sonra 2ay sonra gene aglamalar zirlamalar..
1yas ile mesela 16 ay arasnda cok fark yoktu benim icin. 16dan sonra yavas yavas yurume moduna gecti 18de tam yurudu. Biraz gec yurudu. Herkes ben hayiflaninca diyordu ki su gunlerini ararsin brak gec yurusun daha iyi. Aman yurusun de ne yaramazlik yapiyosa yapsn raziyim derdim. Gercekten de haklilarmis... 2 3aydir bu ozgurlugun nirvanasini yasiyor. Genc kiz oldu sanki nasil aglamalar debelenmeler yerlerde.
Dun park gordu istedi agladi zor gittik parka haldur huldur. Orda da milletin salincagina kosuyo,carpacaklar buna. Kaydiraktan cikip kaymaz biz koyariz kayar(kendi merdiven cikamiyor daha ve aralari genis basamaklarin..dusebilir) bizim koymamizi istemeyip kaydiraktan tirmanmak istiyor . O sirada baska bi cocuk yukardan kayiyor mesela. Park benim icin iyice sinirlerimin gerildigi ultra yoruldugum bi yer ....Gec oldu gidelim falan da anlamiyor. Kucakladik dun babasiyla aglata aglata gidicez artik enerjimiz kalmamis.. bu aglama krizlerinde.. babasi karsida oyuncakci vardi oraya soktu hemen. Isaret parmagim kadar bile degil minnacik bi plastik oyuncak aldi eline.. parasini odedik mecbur. Ona odenen parayla kocaman pelus alirdim ben. Bi de sariliyor biseye ve odemek zorunda birakiyor bizi. Ben tekken almam aglatirim ama babasi dayanamiyor cok cok pahali gelmiyosa aliyor mesela. Bu da yanlis..
Biz artık yeter ki ağlamasın da ne yaparsa yapsın moduna çoktan geçtik. Çok yiprandim çünkü kafam kaldırmıyor artık. Umarım duzelirler ne diyim. Giden ömürden gidiyor işte boyle. Dün akşam ilk doğduğu zamanlardaki fotoğraflarına, videolarina baktık. İçin burkuldu resmen. Bebeğimin buyumesinin tadını çıkaramadım. O zamanlar kolik ağlamaları yüzünden, acı çekmesi yüzünden tek yaptığımız o sussun diye evde fon makinesiyle gezmekti. Yavrum o kadar çok ağladı ki hayat zehir olmuştu artık. Tek istediğim bir an önce buyumesiydi. Öyle böyle bu aya kadar geldik. Ama huysuzluk kaldı iste. Sabır diliyorum sadece. Yapacak hiçbir şey yok.

Bunun kedi hastası olanı bende mevcut. Hatta 5 yaşında hala öyle . 2 3 yaşlarında ilken kedilerle kucaklaşmalar fln neler neler yaptık . Şimdide uzaktan kedi besliyor. İnatçı dönemleri çok zor olsada birşeyleri anladıkça sakinleşiyorlar üzülme bu kadar ,zamanla geçecek . Ancak eşlerin birbirleriyle çelişmemeleri lazım çocuğa karşı.

Merhaba kizlar cok sinirliyim su an. Esimle cok zit dusuyoruz,birbirimize giriyoruz artik ortamdaki sinir harbi yuzunden.. kizim 20 aylik 2yas sendromunu nirvanalarda yasiyor oyle ki kucagimda zaptedemiyorum iniyor kayip. Yay oluyor kendini ordan oraya atiyor. Herkesin bebegi uslu uslu dururken biz hic bisey yapamyoruz heryeri burnumuzdan getiriyor. Ben zaten takintiliyimdir bazi seylere. Konu kizim olunca daha da ince eleyip sık dokuyarak yaklasiyorum herseye ama cok mu kontrolcu anne oluyorum acaba...
Bugun az onceki mesele..tatildeyiz(hah tatil denirse gerci ) denize girelim gidip dedik surda 2gunumuz kaldi.. plajda kizim kumla oynamayi tercih ettigi icin once ben yuzdum babasiyla oynadi. Sonra babasi yuzerken ben kizimla durdum. Bi golden cinsi kopek geldi yanimiza suya gircek heralde dedim (kopekler cok ozgur bu beldede bizden iyi tatil yapiyorlar cok da seviliyorlar keyifleri yerinde yani) .. Kizim kopege gitmek istyor benim engellemelerime ragmen. Kopek kizima gelmek istiyor kovaliyorum. Agzina bi pet sise almis oyun istiyor . Bu arada ben korkarim kopeklerden huylanirim da . Dokunamam bile.. Babasi da bu huyumu bildigi iicin cok ustume gelir hatta damarima basar. Yine yapti bunu!
Denizden cikti geldi aa kizim gel sevelim kopegi dedi yanina goturmesiyle kopek kizimla oynamak istedi patileriyle cocugumun yuzune kafasina vurdu resmen. Surati kum icinde kaldi zavallinin. Hani tirmanma hareketi vardir ya kopeklerim sahiplerinin ustune ayak dayayip . Bacak kadar boyu olan kizima onu yapmak istedi.. sinirden öldum huyluyum ya. Kizim da guluyo hala. Normalde ufacik bisey olsa aglar. Sonra ben cektim cocugu , kizim beni itekleyp atilarak kopege gidiyo hala tutamiyorum da. Kopegin salladigi kuyruk kafasina carpti cat cat, hala gitmek istyor. Simdi kopek bebeginle oyun oynamak istemis ne var bundacilar da gelicek ama.. nerden bileyim birden isirmayacagini ya da oyun olsun diye dislemiycegini. Guvenemem yani. Pati attiginda tirnagi da gelebilirdi kizimin yuzune hatta gozune pekala....Kuduz da olabilir sonucta hersey de olabilir. Sokak kopegi neticede....

Bazen iste nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Ne diller doksem de kizim o an dinlemiyor yani..Bir yerde kasada sirada bekleyemiyoruz mesela onundeki insanlari ellemeye calisiyor. Etrafta masalarda oturmus yemek yiyenler varsa gidip cantalariyla oynamak istiyor biraksam masadan tabak canak cekecek ya da..Yurumeyi gec ogrendi biraz axaba onun heyecani midir el tutmak istemiyor ordan oraya kosmak istiyor ama arabalara aldirmiyor cevrede yuruyen kalabaliga aldirmiyor herzaman elini birakmami istiyor. Karsidan karsiya gececek olsak kucagimda tepiniyor mesela kucakladim onu diye. Cok zorlaniyorum.....
Bu simarikliklarin,soz dinlememenin..iletisim eksikliginin onunu nasil alacagimi bil mi yo rum. Bu isin egitimi falan var mi. Vurmadim smdiye kadar ama gercekten sinirlarimi cok zorluyor bazen kendimi zor tutuyorum... :KK43:
Babasi biraz gamsiz . Biz kadinlar kadar dusunmuyor erkekler galiba cogu seyi. Ben cok ihtimal dusunurum ona goreyse yaa birak hic de oyle bisey olmazdir..
Tecrubeli annelerden yardim istiyorum. Benimki gibi cildirik bebegi olanlardan bilhassa..
ahhh bu takıntılık... ben de öyleyim ve sürekli eşimin "rahat ol biyaaaa" demesiyle çıldırıyorum. olamıyorum arkadaşım olamıyorum... malesef rahat bi anne değilim. keşke olabilsem.

ama sana bişi söylim mi bizim izin vermediğimiz şeylere babalar izin veriyorlar ya aslında hiç iyi bir şey değil. :KK43: çocuk yüz buluyor :KK43:

X