Makarnalar Yaptığımız Makarna Sosları

eline saglık denıyecemmm

bence kesinlikle denemelisin
mımmmmm, neden daha önce denemedim diyeceğine eminim

cevizli makarna kesinlikle enfes kesinlikle deneyin derim
annemlerin köyde ceviz çok olduğundan herşeye katmışlar böreği bile var:)
ama makarnaya gelirsek erişte yada spagettiyi öneririm
haşyalın yağlayın
üstüne de havanda çok ince hale getirmemek şartıyla dövdüğünüz cevizleri koyun
sonra afiyetle yiyin
hem acaip doyurucu oluyor hem de acaip besleyici
ben küçükken bayılırdım hımmmm

makarna yanında verdiğim bir diğer tattan bahsedeyim birde:)
bir soğanı 3 4 yeşil biberi kesip yağda çeviriyoruz üstüne dilimlediğimiz sosisleri ekleyip bir miktar daha pişiriyoruz daha sonrasında üstüne salça ekleyip biş iki karıştırıp bi miktar su koyup pişiriyoruz.
ha buarada tuzu kırmızı biberi ve de olmazsa olmazı kekiki unutmuyoruz.
kekik çok güzel tat veriyor buna.
suyunu çekip de tadı oturdumu makarnamızın üstüne alıyoruz miss gibi yiyoruz

ben hıc krema kullanmadım da ne dıye alcaz onu, cesıdı falan varmı ? bı de karsıtırdıktan sonra kadar sure ateste kalıyo

hmm bunu denemeliyim

cevizli makarnamı?eminim enfes oluyodur bu akşam denicem mmmm

Bende en çok mantarlı makarnayı severim

yarım kilo mantar
1adet soğan
5-6 diş sarımsak
2 tane çarliston biber
2 adet domates
kimyon,kekik,tuz
ilk önce soğan ve sarımsağı beraber kavuruyorum.hemen ardından biberleri atıyorum.biraz kavurduktan sonra mantarları atıyorum.mantarların yumuşaması biraz zaman alıyor.daha sonra domates rendesi koyup pişiriyorum.en sonunda baharatlardan biraz atıyorum tamamdır

ağzımmm sulandııı .. ıımmmmmm

Bende tavuklu makarnayı çok severim ve bolonez soslu makarnamı tabii. Lise zamanımda 5-6 kız toplaşır iki günde bir birimize giderdik ve bolonez soslu makarnamı yapardım, bol kıymalı ve dometesli; püf noktası ise kekik elbettee yani bu klasikten ziyade ben,m bolonezimdi başka baharatlarda katardımm.

Tavuklu makarnam ise baharatlı ve kuşbaşı doğranmış göğüs etinden yapılıyor. Ve tabi ki salça sosu ... Babam da bayılırrrr ımm ıımmmmmm

Erkek arkadaşım ise sosisli zeytinli mısırlı ve salçalı makarnayı sever.. Annesi kadar güzel yapamadığımı iddia etse de ben yaptığımı çok seviyorum

Makarnaya her çeşit sos yakışır Hepsine bayılırım ama en çok beğendiğimi sizinle de paylaşmak istedim. Kühne markasının yumuşak tatlımsı diye bir sosu var Onunla makarnanızı karıştırıp içine bolca ceviz koyuyorsunuz. Bu haliyle de çok güzel ama eğer isterseniz içine birde ton balığı ve kıvırcık eklerseniz nefis bir makarna salatası ortaya çıkıyor

dar zamanlarda kolayca hiç uğraşmadan ve makarnayı süzmeden kaşarlı salçalı bir tarif vereyim. kaynamış suya makarnalarınızı dökün, içine kullanacağınız kadar sıvı yağını biraz margarini, tuzunu ve ne kadar salça seviyorsanız o kadar salça ekleyin bi güzel karıştırıp kaynatmaya bırakın, kaşarlarını rendeleyin ve suyu bitmek üzere iken tam suyu kurumadan hafif cıvık bir hal ile kaşarlarınızı üzerine serpin bi güzel karıştırıp kapatın. Çok leziz oluyor dediğim gibi kısıtlı zamanlarda çok işe yarar ama tadına varınca geniş zamanlarda da çok yaparsınız benim gibi:)) Bu tarife en çok nuh'un ankaranı kıvrımlı sosise benzer bir çeşidi var o yakışıyor.
(1 pk makarnaya 4 su bardağı su ekleyin su bitmeden kontrol edin suyu azsa biraz daha eklersiniz. en başından fazla su koymayın ki hamurlaşmasın çünkü her makarna çeşidi aynı suyu almıyor)

sosların hepsi çok güzel... bende bi mantı makarna var ya ona bi sos vereyim.. ailecek bayılırız..
ıspanakları ayıklayın yıkayın .. yarım kilo yeter .. tenereye çok az soğanı pembeleştirin ıspanakları atın bi güze kavurun .. sonra bir çorba kaşığı salçayı ya da iki domatesi rendeleyin biraz su ekleyip pişirin hafif sulu kalcak .. mantı makarnalrı haşlayın .. süzdükten sonra sosu dökün .. üzerine sarımsaklı yoğurt en üstünee tereyağlı kırmızı biber sosuu afiyet olsun çok lezzetli oluyo inanın

bayanlar makarna'ya bayılırım.sos olarak ise köfte harcı kullanıyorum mükemmel oluyor denemenizi tavsiye ederim.

fesleğenli makarna sosu deneyeniniz var mı.
domateslisi nasıl
mantarlısı ?
ben hiç hazır sos denemedim güzelse alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…