Makarnalar Yaptığımız Makarna Sosları

kremalı mantarlı yapıyorum en çok
ek olarakta içine tavuk et yada jambon ilave ediyorum
diğer kıymalı domatesli salçalı zaten klasik
ha bide ton balıklı mısırlıda yaparım

aynen iloşcan en sevdigim maakarna sosu krema mantar jambon. bide ben ek olarak en son üstüne parmesan peyniri koyuyorum

onun dısında feslegenli makarna sosuda çok seviyorum
feslegen, zeytin dilimleri, ve yine üstüne parmesan koyuyorum hem cok hafif oluyo hemde lezziz

birde
çin makarnası çok severim büyük marketlerde satılıyo (spagettiinin daha incesi) bunada soya sosu, julyen havuc dilimleri ve soya filizi koyuyorum
ilave olarak yeşil,kırmızı,ve sarı dolmalık biberide julyen dogarayak soteleyip renklendirebilirsiniz hatta seven varsa ben hic koymadım ama kabak bile eklenebilir ..
şimdilik aklıma gelenler bunlar

Son düzenleme:
sanki etli gibi oluyor..ama içinde sadece küçük doğranmış ve sotelenmiş patlıcan,domates ve biber,az salça ve sarımsak var bunları soteliyorum az da su ekliyorum ...sonra makarnayla servis...cokacimcoook

patlıcanlı sos duymamıştım denerim bir gün

ben de süzmeden pişiririm genellikle. hiç de yapışmaz hamur olmaz. kavurma makarna bir kere yedim beğendim ama kendim deneyemedim malesef :bbo:

jambon ne ola ki kiz mafoldumben

jambon bir et ürünü. dana eti kemiksiz hale getirilip çeşitli baharat ve tuz ile pişirildikten sonra bir kalıp içine konulur ve suyu süzülür. İçine konduğu kabın şeklini alan jambon, ince dilimler halinde kesilerek, soğuk yiyeceklerde, sandviç ve kanepelerde kullanılır

soğanlı , peynirli-cevizli, mantarlı, patatesli sos denedim. peynir-cevizli ve mantarlı favori soslarım.
makarnada erimiş peyniri çok seviyorum o yüzden çeşnilerle beraber peynir (her çeşidi olabilir) eklerim makarnaya. bazen peynirli makarnaya iri kıyılmış ceviz eklerim.

makarnayı az margarin yağı ile kavuruyorum,mis gibi koksun diye daha sonra haşlayacagım suya tavuk bulyon atarım, ve sadece süzerim. tüm makarnalarımı öncelikle bu şekılde pişiririm

iş soslara gelince; önce mantarlarımı suyunu salıp çekinceye kadar pişiririm,krema,mısır ile karıştırırım,
yada kıyma,domates,sarmısak,mantar,feslegen
yada domates,sosis,sarmısak,zeytin
yada domates,sucuk,kaşar,zeytin
yada brokoli,kırmızı etli biber, peynır,domates,pul biber yuksek ateşte pişirerek
yada deniz ürünlü (krema ile karıştırılrak)
yada baharatlı makarna, kekik, köri,karabıber, domates sos,sarmısak ile

kırmıız yeşil sivri biber zeytinyagı sarmısak maydonoz parmesan biberleri sırasıyla sarmısak ve maydonozu zeytinyagında soteleyip en son parmesanı karıştırıp makarnaya ilave ediyorum bayılıyoruuum

bende her zaman haşlarken makarnayı bı yemek kaşıgı kadar tuz ot atarım anında lezzeti değişiyor ve cok guzel oluyor mısırlı da severim kremalı mantarlı yaparım domates rendesını az kavurup eklerım ama tuzotu tavsıye ederım....

genelde yoğutlu ve üzerine domates soslu seviyorum.
bazen hazır kremalı çorbaları çok koyu olarak pişirip sos olarak kullanıyorum. (kremalı tavuk tercihim)
bazende özellikle burguyla hoş oluyor, salçalı bir sos üzerine ufalanmış beyaz peynir.
bazen de sosisleri ince ince dilimleyip, yağ,sarımsak,salça birlikte kavuruyorum enfes oluyor.

benim favorimde şu: yeşil mercimeği haşlıyorum.bi tawada yağ eritiyorum içine salça ve mercimeğimi ekliyorum birazda tuz.işte hazır makarnanın üzerine istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.makarnanın hawası değişiyor walla (

yağda naneyle(baharat olan) kavrulmuş kuru soğan en sevdiğim.cokacimcoook

hepsini yapmıştım ama patlıcanlı ilginç geldi onuda denemeliyim en kısa zamanda

kızlar patlıcanlıyı bende aypıyorum ve eşim bayılarak yiyo bende tabi.tarifinide veriyim :
Malzemeler:
3 patlıcanı küçük küçük(küp) doğra 10 dk tuzlu suda beklet. 1 soğanı ve 2-3 tane yeşil biberi kavur patlıcanları ekle, kabuğu soyulup doğranan 2- domatesi ekle su eklemeden 15 dk pişir,üzerine 2-3 sarımsak rendele,bol karabiber ve pulbiberde dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

canım çekti bende benimkine yapıyım beğenir inşallah :Saruboceq:

Ayy sper tarflerinz tşk annem tatilde oldugu için evde babamla tekım yemeklerı ben yabıourm bı deneyım bakıım bı kaç tane

Benim en sevdigim yemek makarna zaten kaydirigubbakcemile2

Ben Sosu ;

Bol domates rendeliyorum biraz pişirdikten sonra içine salça ve sarımsak atiyorum ve biraz daha harmanliyorum ocağin altini kapatiyorum .. Sonra da bol kekik , pul biber ve karabiber atiyorum..

Yanında Ton baliğiyla servis yapiyorum :) Cok da güzel oluyor.

(Bak canım cekti simdi bugun yapicam delikafadulden )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…