- 18 Nisan 2007
- 6.852
- 16
- 37
kremalı mantarlı yapıyorum en çok
ek olarakta içine tavuk et yada jambon ilave ediyorum
diğer kıymalı domatesli salçalı zaten klasik
ha bide ton balıklı mısırlıda yaparım
kremalı mantarlı yapıyorum en çok
ek olarakta içine tavuk et yada jambon ilave ediyorum
diğer kıymalı domatesli salçalı zaten klasik
ha bide ton balıklı mısırlıda yaparım
sanki etli gibi oluyor..ama içinde sadece küçük doğranmış ve sotelenmiş patlıcan,domates ve biber,az salça ve sarımsak var bunları soteliyorum az da su ekliyorum ...sonra makarnayla servis...cokacimcoook
makarnayıda süzmeden pişirmeyi deneyin çok güzel oluyor. pilav gibi pişirin önce az yağda bir avuç burgu makarnayı kavurun rengi biraz değişsin sonra diğer makarnalarıda ilave edin, tereyağındanda 1kaşık ekleyerek yağ eriyene kadar kavurun, üstüne bir parmak geçecek kadar su ilave edin 1çay kaşığı tuz ekleyin ve en önemlisi tat veren tavuk bulyonuda atın içine ama bulyonu ezin. aynı pilav gibi pişirin suyunu çekene kadar (dikkat edin taşmaya çok meyilli) süzme işlemi yapmayın. 1 kez deneyin hep böyle yapmak isteyeceksiniz ben denedim acayip güzel oluyor tadı. AFİYET OLSUN cokacimcoook
jambon ne ola ki kiz mafoldumben
makarnayı az margarin yağı ile kavuruyorum,mis gibi koksun diye daha sonra haşlayacagım suya tavuk bulyon atarım, ve sadece süzerim. tüm makarnalarımı öncelikle bu şekılde pişiririm
makarnayı kavurduktan sonra mı haşlıyorsun anlamadım
kızlar patlıcanlıyı bende aypıyorum ve eşim bayılarak yiyo bende tabi.tarifinide veriyim :
Malzemeler:
3 patlıcanı küçük küçük(küp) doğra 10 dk tuzlu suda beklet. 1 soğanı ve 2-3 tane yeşil biberi kavur patlıcanları ekle, kabuğu soyulup doğranan 2- domatesi ekle su eklemeden 15 dk pişir,üzerine 2-3 sarımsak rendele,bol karabiber ve pulbiberde dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Zeytin,kekik,salça,karabiber,kırmızı biberle de harka oluyooo.