Yaprak sarma meselesi

Lisede sarma yapıp götürmek nedir. Biz de yapardık ama herkes elinden ne gelirse onu yapar.
Sen sınıfın grubuna "benim annem çalışıyor ben kuradan önce de sarma çıkarsa yapamam demiştim şunu yapıp getireceğim" de net bı şekilde.

Ne var dışardan al olsun bitsin diyen olmuş da ogrencilikte zor. Çok saçma ya kuraya sarma yazılmasi bile saçma. Kızlar ciddi ciddi kendilerini ev hanımı sanmislar.

Çok haklısınız.Hatalı olduğum yönler benim de var.Maddi olarak değil benim sorunum.Arkadaşın tavrı ve yapamayacağımı en başta kuradan önce belirttiğim halde resmen zorlaması.Zaten kura çekmelerinin sebebi daha önceden bu etkinliği yaptığımızda herkesin içinde getirilen yemeklere laf etmeleri.

o aç gözlü ve işi sana kilitleyen kişi için öyle bir sarma yap ki içinde acının binbir çeşidini kat hem ağzından hem başka tarafından alev çıksın.

Ev hanımı bile sarmaya üşeniyor 1 saatte hazır olacak yemek değil ki zahmetli

Ahaha
Yok insafsızım ama o kadar da değil
haketti bence böyle tipler çoktur kendi yapmaz başkasına kitler. olaki bir sebepten onun sana kitlediğin işi vs yapamadın. seni ayıplamaya kalkar.aynısını asla kendi yapmaz.yapmamak için sudan sebeplerini bahane gibi gösterir.

Canim benim arkadaşin tavri cirkin ama sarma da pek cok yemekten kolay bir sey. 100 tanecik sarmayi eli en yavas kişi bile 1.5 saatte bitirir.

Ama kizin emrivakisi olmamiş. Kimseyi zorlamali cok istiyorsa kendi alsaydi.

Sen simdi 3 sey secebilirsin. 1 katilmayacaksin ki tavsiye etmem eğlenceli olur.

2. Kizi arayip acikca yapamam diyeceksin. Burada su önemli yapamam dersen diger arkadaslarinla da aran bozulacak mi? Bozulacaksa bunu da tavsiye etmem. Eger önemli olmazsa diger kizlar icin ve yandas bulabileceksen itiraz et.

3. O sarmayi pasa pasa yapacaksin. Bu ihtimal kalirsa da cok dert etme. İnan gozunde büyüdüğü kadar bir iş değil.

Umarim halledersin.

Yani evet kendisi yapabilirdi yemeyi çok istiyorsa

3.olacak ama hazır alacağız ben yapamam

Sen muhtemelen bu sarmayı yaparsın, o kızlarla karşı karşıya olmaya cesaret edemediğin için ama aslında yapmaman lazım. Zira eğlenceye değil yiyip içmeye geliyorlar belli ki, canları neyi çekerse yazmışlar. Mülayim görünümlü 2 kişiye de sarmayı kakalama derdine düşmüşler. Ben olsam gitmezdim bile, böyle tiplerle eğleneceğimi düşünmüyorum. Ama illa gideceğim sarma da yapacağım dersen ben hazır alman taraftarı olurum. Evde de içini hazırlaması sarması pişirmesi derken hem vakit kaybedeceksin hem de para gidecek elin kızlarına. Bari vaktin gitmesin. Ne kadar yiyecekler sanki bir tencere mi? Az bir şey tadımlık al götür.

Ya güzelim dışarıdan al götür gerek bile yok bu kadar polemiğe girmene :) küçük şeyleri bu kadar takma. Bir daha böyle bir şey olursa he he de, çözümünü kendin bul.

Konserve degil kiloyla sarkuteri kisminda satan yerler var. Ben misafir geleceginde aliyorum 15 liralik. Oyle bol bol degilse bile herkese tadimlik rahatca yetiyor.

Mopasta vardi o kalkti. Kilosu 20 liraydi

Migrostan kiloluk aliyoruz simdi tadi da guzel.
Pastanede de satiliyor.

Lise öğrencisindeki lükse bak.
Biz kola ile çekirdek alıp yayılıyorduk bahçeye şimdiki nesil çok enteresan cidden.
Asla ve asla götürme sigara böreği yap götür o kolay olur ve millet bayıla bayıla yer eminim. Hem de herkese fazlaca yeter 2 kilo yufka alsan rahat yeter.

Ben aslında o kuradaki şansımın kurbanıyım.Ama önceden söylemiştim sarma çıkarsa yapmam diye.Daha öncekilerde de ben yemek yapamam dışarıdan alınmalık bir şeyler getireyim diyordum.Biliyorlar aslında yapamayacağımı.
Diğer çıkan arkadaşımınkini o çocuğa kitlediler işte.Çocuk da mülayim değil aslında nasıl kabul etti bilmiyorum.Annesine sardıracak bir de.Beni de diğer arkadaşla ortak etti.Sarma ona çıksa napacaktı merak ediyorum.Ama iş kendisi olunca bir şekilde kurtarırdı kendini eminim.
Alırsak kişi başı 12,50 vereceğiz.Almak istemiyorum pek ama burada da çerez alan da o parayı verecek zaten diyince bilemedim.

Aynen ya öğrenciyiz biz kendilerine gelsinler ev hanımları o kadar lüks yemekler yapmıyor

Çerez alacak kişi daha çok verir, 300, 400 gramlık çekirdek 4, 5 lira. 12.5lira cidden bedava gibi birşey. Kek, poğaça yapsan uğraştığın etmez yani. Dışarda yiyecek olsan döner ayran parası eder sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…