• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaprak sarma meselesi

Kimse bana emrivaki yapamaz de. 1 torba patlamış mısır götür bide sallama çayla termosda sıcak su mis. bunu yapabildim kusura bakmayın premsesler gibiyim ben baba evinde de. Baktın herkes tavır alacak gibi, herkese benden çay Şakire yok de o kıza verme. Hatta o kıza yağmurlu havada su verme. Ay resmen 10 yıl öncesine gittim nasıl bilendim kıza. En sevmediğim tip

Oy canım benim yaaa.. Bugünleri de özleyeceksin emin ol.

Böyle olaylarda çok irdeleme yapamayacaksanda başka bişey götür . Sorarlarsada annem çalışıyo bende bilmiyodum o yüzden yapabildiğimi yaptım dersin.

Bak sana abla tafsiyesi süslü kolay bi kurabiye ve cepli pohaca yap. Herkes de bayılır. Mesela tırtıl kurabiye basit uçlarına da cikolata sosa batir hindistan cevizinede batir. Hoşlarina gider.

İlla tedirgin oluyorsanda çağır yakın arkadaşını sohbet ederek sarın elinizden geldiğince . Bukadar stres olma rahat ol ve cok açıklama yapman gerekmiyor.
Cok tatlı geldin bana :KK68:

Oy canım benim yaaa.. Bugünleri de özleyeceksin emin ol.

Böyle olaylarda çok irdeleme yapamayacaksanda başka bişey götür . Sorarlarsada annem çalışıyo bende bilmiyodum o yüzden yapabildiğimi yaptım dersin.

Bak sana abla tafsiyesi süslü kolay bi kurabiye ve cepli pohaca yap. Herkes de bayılır. Mesela tırtıl kurabiye basit uçlarına da cikolata sosa batir hindistan cevizinede batir. Hoşlarina gider.

İlla tedirgin oluyorsanda çağır yakın arkadaşını sohbet ederek sarın elinizden geldiğince . Bukadar stres olma rahat ol ve cok açıklama yapman gerekmiyor.
Cok tatlı geldin bana :KK68:
Teşekkürler siz de çok hoşsunuz :)
İnşallah bu günleri özleyeceğim günler olmaz.Lise hiç güzel değil çünkü okulda eğleniyorsun tamam da mesela daha bugün küstüm bahsettiğim arkadaşla.Etkinliğe gitmiyorum o yüzden gerek kalmadı yani

Kimse bana emrivaki yapamaz de. 1 torba patlamış mısır götür bide sallama çayla termosda sıcak su mis. bunu yapabildim kusura bakmayın premsesler gibiyim ben baba evinde de. Baktın herkes tavır alacak gibi, herkese benden çay Şakire yok de o kıza verme. Hatta o kıza yağmurlu havada su verme. Ay resmen 10 yıl öncesine gittim nasıl bilendim kıza. En sevmediğim tip
Yaprağı al gel saralım :hamarat:
Gerek kalmadı küstüm zaten arkadaşımla etkinliğe de gitmiyorun ortak olduğumuz için dolayısıyla o da gitmiyor sanırım.Gidiyorsa da sarma yapmıyor.

Niye kustunuz : ))
Saçma bir şeydi buluşacaktık beni ekti şimdi barıştık ama gitmedik tabiiki o etkinliğe:KK70:
Üstelik ben duymamışım ama başka bir kız da etkinlik kararı alındığında kura falan yapılmadan önce düzgün yemekler yapın diye atar yapmış :KK70:
İyi ki de gitmemişim rahat hissedemezdim kendimi beğendiler mi beğenmediler dil uzatırlar mı diye.Kimseye bir şey beğendirmek gibi bir amacım yok ama dil uzatılırsa da çok sinir olurdum.

En iyisini yapmışsın. Böyle insanlar için bir şey yapmaya değmez. Sen 10 tepsi börek de yapıp gitsen hiçbir şey yapmasan da bu insanlarla olan arkadaşlık bağının neticesi yine aynı olacak. Hiç sevmem bu tip durumları. Üniversitede de buna benzer bir durum olmuştu:) İçinden gelmiş olsa, gerçekten tamamen samimi güzel bir bağınız olsa inan sorgulamazdın bile. Sana sorgulatıyorsa zaten hayatından silinmesi gereken insanlardır. Böyle durumlar yerine eneri ve çabanı kendine harcayacağına eminim. Mutlu ve güzel bir hayat diliyorum sana bundan sonra.

En iyisini yapmışsın. Böyle insanlar için bir şey yapmaya değmez. Sen 10 tepsi börek de yapıp gitsen hiçbir şey yapmasan da bu insanlarla olan arkadaşlık bağının neticesi yine aynı olacak. Hiç sevmem bu tip durumları. Üniversitede de buna benzer bir durum olmuştu:) İçinden gelmiş olsa, gerçekten tamamen samimi güzel bir bağınız olsa inan sorgulamazdın bile. Sana sorgulatıyorsa zaten hayatından silinmesi gereken insanlardır. Böyle durumlar yerine eneri ve çabanı kendine harcayacağına eminim. Mutlu ve güzel bir hayat diliyorum sana bundan sonra.
Teşekkür ederim hepimize inşallah güzel hayatlar.
Evet gerçekten tutumları hatalı dediğini gibi 0 samimiyet.Kızın biri de kura falan yapılmadan etkinlik ilk kararlaştırıldığında "Düzgün şeyler yapın." diye atar yapmış.Padişahlara göre bir kraliyet sofrası kuralım istiyorlar herhalde prenseslerimiz.

Boyle insanlar sadece lisede degil hayatin her alaninda var. Bende lisedeyken boyle bisey yasamistim, benzer. Yapim itibariyle insan kirmayi sevmem. Utangacim. Bir de o zamanlar kiloluydum dalga gecerlerdi cok. Ondan sesimi cikaramazdim. Okul korosuyla ankara korolar senligine giderken annem yolda herkes yesin diye pogacalar yapmis yollamisti benimle birlikte. Bir kiz vardi nerdeyse yarisini kendi yemisti pogacalarin ve sonunda begenmedim diye tum gezi süresince soylenmisti. Bazen agzinla kus tutsan yaranamazsin. Iyi yapmissin katılmamakla.

İyi geceler.Uzun olacak çünkü sinirliyim.
Bugün sınıfça buluştuk okulda.Cumartesi için bir plan yapıldı herkes bir yiyecek getirecek yenecek hep beraber gün gibi bir şey olacak yani.Güzel bir uygulama aslında ama suyunu çıkardılar malesef.
Başta birçok kişi annemiz çalışıyor bir sınıfa yemek yapamayız dedi yanaşmadı (ben de dahil sonuçta lisedeyiz çoğumuz fazla yapamıyoruz bazen rast gitmiyor tecrübesiziz sınıfa götüremeyiz o yüzden)
Sınıfta da bir kız aradan laf soktu "Herkes bir bahane buluyor kendileri beceremiyorlar." diye.O kadar istiyorsanız "becerebilenler" kendi aranızda yapın tüm sınıfı katmayın.
Daha önce de niyetlenmişlerdi yine yanaşan olmamıştı.1-2 kişi demişti "Nasıl sınıf bu C sınıfı şöyle şöyle yapmış.","9lar bile böyle yapmış."falan.
Sonunda bir karara vardı birkaç tane kız kura çekelim diye.İçlerinden biri "Evet kura çekelim böylece kimsenin itiraz etme hakkı olmaz." dedi.Emrivaki yaptılar yani.Sonra herkesin ismini bir kağıda yazdılar kura çektik.2 kişiye yaprak sarması yazmışlar.Diğer yemekleri birer tane.
Gel gelelim bana ve yakın bir arkadaşıma çıktı yaprak sarma.Zor bir yemek.İkimizin de annesi çalışıyor.Ben de sarma denemiştim bacaklarım kadar kalın olmuşlardı becerememiştim yani.Güzel sardığım da olmuştu ama onda da yavaş sarmıştım.Tüm sınıfa sarma sarmam bir günümü alır herhalde :KK70:
Becerikli değilim yemek konusunda.Poğaça,kek,patates salatası falan olsa kendim yapar götürürüm ama sarma bana göre ağır.Annem de çalışıyor.Çalışmasaydı da annemi yormazdım o açgözlüler için.Kadın evinin işine zor yetişiyor bir de millete yemek yapacak.
Kuradan önce söylemiştik bize sarma falan çıkarsa saramayız bilmiyoruz annemiz de çalışıyor zamanı olmuyor diye.Hallederiz demişlerdi.Şimdi kura çekildi bize sarma çıktı söyledik.Arkadaşımınkini bir çocukla değiştirdiler kura çektiren kız çocuğa "Annen yapsın sarma" dedi.Çocuğun annesi senin karnını doyurmak zorunda mı çok istiyorsan sen al sarmayı senin annen sarsın değil mi ama?
Benimki ise kaldı değiştiremedi kız kimse almak istemedi sarmayı.Kızın biri çerez getirecek dışarıdan ben onlara sarma sarıcam.Şans işi kura ama haksızlık değil mi? Güzel hızlı hızlı sarsam kolay gelse hadi neyse yaparım.Ama yapamıyorum yani napayım kura çekmek nedir kim ne yapabiliyorsa ne getirebiliyorsa getirsin işte ne emrivaki yapıyorsunuz?
Sonra başka bir arkadaş bugün gelmemişti ona söylediler arayıp.Sarmayı siz ikiniz ortaklaşa alın diye.Tamam bakalım bi dedik.Pahalı dışarıdan alsak.Harçlığımın yarısını niye ona ayırayım kendimiz yesek neyse.
Sonra arkadaşla aramızda konuştuk pahalı olur zaten az çıkıyor diye.Ben mesaj attım bu kıza "Biz sarma almayalım az gelebilir o kadar para vericez değmez başka bir şey getirelim." diye."Yok yok alın siz herkese 1 tane düşse yeter." dedi.Ben de "Zaten başka biri daha sarma getiriyor." dedim.O da "Olsun siz yine de alın ona çok güvenemiyorum." dedi.
Ya arkadaşım almıyorum diyorum anlamıyor musun yiyeceğin şurada 2 tane sarma.Yırtmadığın tarafın kalmadı hiç mi görmedin hayatında sarma?
Bunu demek istedim ama tüm sınıfla kötü olurum diye diyemedim.
Arkadaşıma sordum almak istemiyorduk ikimiz de ama "Bu kadar açlarsa bu kadar uğraşıyorlarsa bir sarma için bırak alalım sevaptır." dedim ama hiç içimden gelmiyor yani almak.Arkadaşım kabul etti ama tavırlarından belli oluyor o da istemiyor.
Diğer sarma getirecek olan çocuğa da söylediler bizim de sarma alacağımızı.Çocuk "Yuh siz kıtlıktan mı çıktınız?" dedi bana zorla sarma kitleyen kıza.Kız da "Biraz açgözlü de olacaksın." dedi.Allah doyursun seni bacım ne diyim ben sana.100 tencere sarma getirsem yine doymazsın sen.
Şimdi sizce napayım?Bence haklıyım ama sizce haklı mıyım haksız mıyım?Nerede hata yaptım?Ben kuradan önce de sonra söylemiştim "Çok beceremiyorum zor bir yemek getiremem fazla zahmetli olmayan bir şeyler ayarlayın ki yapabileyim veya dışarıdan alınmalık bir şey olur,tabak çatal peçete gibi şeyler olur getiririm." demiştim hallederiz demişlerdi.Sizce iptal mi edeyim bi bahaneyle "Benim cumartesi günü şu işim çıktı katılamayacağım." diye veya direk söyleyeyim mi "Biz vazgeçtik almıyoruz ailemiz de başka bir şey götürün dedi." diye?Yoksa alıp götürelim mi?
İnanın parasında değilim.Biraz anlayışlı olsalar belki o kadar az sarmaya değmese de almak isterim.Beni kızdıran zor durumda bırakmaları ve açgözlülükleri.
Not:Canınızı sarma çektirdiysem affedin :KK70:
SON DURUM:ORTAK OLDUĞUM ARKADAŞA KÜSTÜM VE ETKİNLİĞE GİTMİYORUN.O DA GİTMEZ DİYE TAHMİN EDİYORUM YANİ GİDERSE DE SARMA YAPMAZ.SARMADAN KURTULDUK :KK70:

Annem sarma sarip dondurucuma vermisti valla iyki vermis eve gittigim gibi pisirecegim:)) yapma da alma da anlayissiz insanlar belli. Kek kurabiye kisir birsey yap gotur bosver yiyen yesin yemeyen yemesin

Boyle insanlar sadece lisede degil hayatin her alaninda var. Bende lisedeyken boyle bisey yasamistim, benzer. Yapim itibariyle insan kirmayi sevmem. Utangacim. Bir de o zamanlar kiloluydum dalga gecerlerdi cok. Ondan sesimi cikaramazdim. Okul korosuyla ankara korolar senligine giderken annem yolda herkes yesin diye pogacalar yapmis yollamisti benimle birlikte. Bir kiz vardi nerdeyse yarisini kendi yemisti pogacalarin ve sonunda begenmedim diye tum gezi süresince soylenmisti. Bazen agzinla kus tutsan yaranamazsin. Iyi yapmissin katılmamakla.
Çok kötü insanlar var gerçekten lisede kimsede çocuk masumiyeti de yok yetişkin olgunluğu da yok ortada bir yer ve genelde saçma davrananlar var.Ama iyiler de tek tük çıkıyor inşallah sayıları artar.

Bu kadar büyütelecek bişey değil alt tarafı bi lise etkinliği yapıyorsunuz amaç eğlenmek keşke kendine bu kadar dert haline getirmeseydin zaten o kadar yemeğin arasından götürmeseydin bile fark etmezlerdi:110: marketten bi patlamış mısır alsaydın bile kimse o kadar kişinin getireceği yemeklerin arasında neden bunu getirdin demezdi.. böyle etkinlikleri kendine sorun haline getirme derim tadını cıkarmaya bak

Ev yemekleri yapan bir yere sipariş verin olsun bitsin. Biz lisede kaçıp mangal yapmaya giderdik ya, sarma falan anane günü yapmak hiç aklımıza gelmemişti :D

Back