• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaprak sarma meselesi

Lisede sarma yapıp götürmek nedir. Biz de yapardık ama herkes elinden ne gelirse onu yapar.
Sen sınıfın grubuna "benim annem çalışıyor ben kuradan önce de sarma çıkarsa yapamam demiştim şunu yapıp getireceğim" de net bı şekilde.

Ne var dışardan al olsun bitsin diyen olmuş da ogrencilikte zor. Çok saçma ya kuraya sarma yazılmasi bile saçma. Kızlar ciddi ciddi kendilerini ev hanımı sanmislar.

Kura haksızlık değil..haksızlık olmasın diye kura çekilir.kismetine ne çıkarsa razı olmak için yapılan bir nevi Haksızlik onlensin diye yapılır.fakat kurada sarma olmasin ciksada yapamam die belirtmenize rağmen kuraya.koymalari çok ciddiyetsizce olmuş.fakat onca sınıfı doyurcam aç gözlüler falan filan diye soylemenize gerek yok çünkü o sarma onlara zaten hayır getirmez.onlarin yerinde olsam bilsem bu düşüncelerinizi bitane bile yemezdim o sarmadan.ben yerinizde olsaydım kesinlikle çok param gidecek ve zor olan bana düştü filan die sorun etmez alirdim.cunku zaten lise bitecek ve anılar kalicak.ayni sınıfı paylaştığım iyisiyle kotusuyle beraber aynı ortami paylaştığım arkadaşlarıma bir sarma almayı çok görmezdim.sorun edeceksemde o etkinliğe katılmazdim.birdr herşeyi maddi düşünmeyin her arkadaşınız sizin ikraminiz olan sarmadan yedikce sizin işleriniz rast gidecek belki eliniz de bol olucak.ikramda bereket vardır.
Çok haklısınız.Hatalı olduğum yönler benim de var.Maddi olarak değil benim sorunum.Arkadaşın tavrı ve yapamayacağımı en başta kuradan önce belirttiğim halde resmen zorlaması.Zaten kura çekmelerinin sebebi daha önceden bu etkinliği yaptığımızda herkesin içinde getirilen yemeklere laf etmeleri.

o aç gözlü ve işi sana kilitleyen kişi için öyle bir sarma yap ki içinde acının binbir çeşidini kat hem ağzından hem başka tarafından alev çıksın.

Lisede sarma yapıp götürmek nedir. Biz de yapardık ama herkes elinden ne gelirse onu yapar.
Sen sınıfın grubuna "benim annem çalışıyor ben kuradan önce de sarma çıkarsa yapamam demiştim şunu yapıp getireceğim" de net bı şekilde.

Ne var dışardan al olsun bitsin diyen olmuş da ogrencilikte zor. Çok saçma ya kuraya sarma yazılmasi bile saçma. Kızlar ciddi ciddi kendilerini ev hanımı sanmislar.
Ev hanımı bile sarmaya üşeniyor 1 saatte hazır olacak yemek değil ki zahmetli

Ahaha :KK70:
Yok insafsızım ama o kadar da değil :KK70:
haketti bence böyle tipler çoktur kendi yapmaz başkasına kitler. olaki bir sebepten onun sana kitlediğin işi vs yapamadın. seni ayıplamaya kalkar.aynısını asla kendi yapmaz.yapmamak için sudan sebeplerini bahane gibi gösterir.

Canim benim arkadaşin tavri cirkin ama sarma da pek cok yemekten kolay bir sey. 100 tanecik sarmayi eli en yavas kişi bile 1.5 saatte bitirir.

Ama kizin emrivakisi olmamiş. Kimseyi zorlamali cok istiyorsa kendi alsaydi.

Sen simdi 3 sey secebilirsin. 1 katilmayacaksin ki tavsiye etmem eğlenceli olur.

2. Kizi arayip acikca yapamam diyeceksin. Burada su önemli yapamam dersen diger arkadaslarinla da aran bozulacak mi? Bozulacaksa bunu da tavsiye etmem. Eger önemli olmazsa diger kizlar icin ve yandas bulabileceksen itiraz et.

3. O sarmayi pasa pasa yapacaksin. Bu ihtimal kalirsa da cok dert etme. İnan gozunde büyüdüğü kadar bir iş değil.

Umarim halledersin.

Canim benim arkadaşin tavri cirkin ama sarma da pek cok yemekten kolay bir sey. 100 tanecik sarmayi eli en yavas kişi bile 1.5 saatte bitirir.

Ama kizin emrivakisi olmamiş. Kimseyi zorlamali cok istiyorsa kendi alsaydi.

Sen simdi 3 sey secebilirsin. 1 katilmayacaksin ki tavsiye etmem eğlenceli olur.

2. Kizi arayip acikca yapamam diyeceksin. Burada su önemli yapamam dersen diger arkadaslarinla da aran bozulacak mi? Bozulacaksa bunu da tavsiye etmem. Eger önemli olmazsa diger kizlar icin ve yandas bulabileceksen itiraz et.

3. O sarmayi pasa pasa yapacaksin. Bu ihtimal kalirsa da cok dert etme. İnan gozunde büyüdüğü kadar bir iş değil.

Umarim halledersin.
3.olacak ama hazır alacağız ben yapamam

Sen muhtemelen bu sarmayı yaparsın, o kızlarla karşı karşıya olmaya cesaret edemediğin için ama aslında yapmaman lazım. Zira eğlenceye değil yiyip içmeye geliyorlar belli ki, canları neyi çekerse yazmışlar. Mülayim görünümlü 2 kişiye de sarmayı kakalama derdine düşmüşler. Ben olsam gitmezdim bile, böyle tiplerle eğleneceğimi düşünmüyorum. Ama illa gideceğim sarma da yapacağım dersen ben hazır alman taraftarı olurum. Evde de içini hazırlaması sarması pişirmesi derken hem vakit kaybedeceksin hem de para gidecek elin kızlarına. Bari vaktin gitmesin. Ne kadar yiyecekler sanki bir tencere mi? Az bir şey tadımlık al götür.

İyi geceler.Uzun olacak çünkü sinirliyim.
Bugün sınıfça buluştuk okulda.Cumartesi için bir plan yapıldı herkes bir yiyecek getirecek yenecek hep beraber gün gibi bir şey olacak yani.Güzel bir uygulama aslında ama suyunu çıkardılar malesef.
Başta birçok kişi annemiz çalışıyor bir sınıfa yemek yapamayız dedi yanaşmadı (ben de dahil sonuçta lisedeyiz çoğumuz fazla yapamıyoruz bazen rast gitmiyor tecrübesiziz sınıfa götüremeyiz o yüzden)
Sınıfta da bir kız aradan laf soktu "Herkes bir bahane buluyor kendileri beceremiyorlar." diye.O kadar istiyorsanız "becerebilenler" kendi aranızda yapın tüm sınıfı katmayın.
Daha önce de niyetlenmişlerdi yine yanaşan olmamıştı.1-2 kişi demişti "Nasıl sınıf bu C sınıfı şöyle şöyle yapmış.","9lar bile böyle yapmış."falan.
Sonunda bir karara vardı birkaç tane kız kura çekelim diye.İçlerinden biri "Evet kura çekelim böylece kimsenin itiraz etme hakkı olmaz." dedi.Emrivaki yaptılar yani.Sonra herkesin ismini bir kaküçükkura çektik.2 kişiye yaprak sarması yazmışlar.Diğer yemekleri birer tane.
Gel gelelim bana ve yakın bir arkadaşıma çıktı yaprak sarma.Zor bir yemek.İkimizin de annesi çalışıyor.Ben de sarma denemiştim bacaklarım kadar kalın olmuşlardı becerememiştim yani.Güzel sardığım da olmuştu ama onda da yavaş sarmıştım.Tüm sınıfa sarma sarmam bir günümü alır herhalde :KK70:
Becerikli değilim yemek konusunda.Poğaça,kek,patates salatası falan olsa kendim yapar götürürüm ama sarma bana göre ağır.Annem de çalışıyor.Çalışmasaydı da annemi yormazdım o açgözlüler için.Kadın evinin işine zor yetişiyor bir de millete yemek yapacak.
Kuradan önce söylemiştik bize sarma falan çıkarsa saramayız bilmiyoruz annemiz de çalışıyor zamanı olmuyor diye.Hallederiz demişlerdi.Şimdi kura çekildi bize sarma çıktı söyledik.Arkadaşımınkini bir çocukla değiştirdiler kura çektiren kız çocuğa "Annen yapsın sarma" dedi.Çocuğun annesi senin karnını doyurmak zorunda mı çok istiyorsan sen al sarmayı senin annen sarsın değil mi ama?
Benimki ise kaldı değiştiremedi kız kimse almak istemedi sarmayı.Kızın biri çerez getirecek dışarıdan ben onlara sarma sarıcam.Şans işi kura ama haksızlık değil mi? Güzel hızlı hızlı sarsam kolay gelse hadi neyse yaparım.Ama yapamıyorum yani napayım kura çekmek nedir kim ne yapabiliyorsa ne getirebiliyorsa getirsin işte ne emrivaki yapıyorsunuz?
Sonra başka bir arkadaş bugün gelmemişti ona söylediler arayıp.Sarmayı siz ikiniz ortaklaşa alın diye.Tamam bakalım bi dedik.Pahalı dışarıdan alsak.Harçlığımın yarısını niye ona ayırayım kendimiz yesek neyse.
Sonra arkadaşla aramızda konuştuk pahalı olur zaten az çıkıyor diye.Ben mesaj attım bu kıza "Biz sarma almayalım az gelebilir o kadar para vericez değmez başka bir şey getirelim." diye."Yok yok alın siz herkese 1 tane düşse yeter." dedi.Ben de "Zaten başka biri daha sarma getiriyor." dedim.O da "Olsun siz yine de alın ona çok güvenemiyorum." dedi.
Ya arkadaşım almıyorum diyorum anlamıyor musun yiyeceğin şurada 2 tane sarma.Yırtmadığın tarafın kalmadı hiç mi görmedin hayatında sarma?
Bunu demek istedim ama tüm sınıfla kötü olurum diye diyemedim.
Arkadaşıma sordum almak istemiyorduk ikimiz de ama "Bu kadar açlarsa bu kadar uğraşıyorlarsa bir sarma için bırak alalım sevaptır." dedim ama hiç içimden gelmiyor yani almak.Arkadaşım kabul etti ama tavırlarından belli oluyor o da istemiyor.
Diğer sarma getirecek olan çocuğa da söylediler bizim de sarma alacağımızı.Çocuk "Yuh siz kıtlıktan mı çıktınız?" dedi bana zorla sarma kitleyen kıza.Kız da "Biraz açgözlü de olacaksın." dedi.Allah doyursun seni bacım ne diyim ben sana.100 tencere sarma getirsem yine doymazsın sen.
Şimdi sizce napayım?Bence haklıyım ama sizce haklı mıyım haksız mıyım?Nerede hata yaptım?Ben kuradan önce de sonra söylemiştim "Çok beceremiyorum zor bir yemek getiremem fazla zahmetli olmayan bir şeyler ayarlayın ki yapabileyim veya dışarıdan alınmalık bir şey olur,tabak çatal peçete gibi şeyler olur getiririm." demiştim hallederiz demişlerdi.Sizce iptal mi edeyim bi bahaneyle "Benim cumartesi günü şu işim çıktı katılamayacağım." diye veya direk söyleyeyim mi "Biz vazgeçtik almıyoruz ailemiz de başka bir şey götürün dedi." diye?Yoksa alıp götürelim mi?
İnanın parasında değilim.Biraz anlayışlı olsalar belki o kadar az sarmaya değmese de almak isterim.Beni kızdıran zor durumda bırakmaları ve açgözlülükleri.
Not:Canınızı sarma çektirdiysem affedin :KK70:
Ya güzelim dışarıdan al götür gerek bile yok bu kadar polemiğe girmene :) küçük şeyleri bu kadar takma. Bir daha böyle bir şey olursa he he de, çözümünü kendin bul.

Konserve degil kiloyla sarkuteri kisminda satan yerler var. Ben misafir geleceginde aliyorum 15 liralik. Oyle bol bol degilse bile herkese tadimlik rahatca yetiyor.

Mopasta vardi o kalkti. Kilosu 20 liraydi

Migrostan kiloluk aliyoruz simdi tadi da guzel.
Pastanede de satiliyor.

Lise öğrencisindeki lükse bak.
Biz kola ile çekirdek alıp yayılıyorduk bahçeye şimdiki nesil çok enteresan cidden.
Asla ve asla götürme sigara böreği yap götür o kolay olur ve millet bayıla bayıla yer eminim. Hem de herkese fazlaca yeter 2 kilo yufka alsan rahat yeter.

Sen muhtemelen bu sarmayı yaparsın, o kızlarla karşı karşıya olmaya cesaret edemediğin için ama aslında yapmaman lazım. Zira eğlenceye değil yiyip içmeye geliyorlar belli ki, canları neyi çekerse yazmışlar. Mülayim görünümlü 2 kişiye de sarmayı kakalama derdine düşmüşler. Ben olsam gitmezdim bile, böyle tiplerle eğleneceğimi düşünmüyorum. Ama illa gideceğim sarma da yapacağım dersen ben hazır alman taraftarı olurum. Evde de içini hazırlaması sarması pişirmesi derken hem vakit kaybedeceksin hem de para gidecek elin kızlarına. Bari vaktin gitmesin. Ne kadar yiyecekler sanki bir tencere mi? Az bir şey tadımlık al götür.
Ben aslında o kuradaki şansımın kurbanıyım.Ama önceden söylemiştim sarma çıkarsa yapmam diye.Daha öncekilerde de ben yemek yapamam dışarıdan alınmalık bir şeyler getireyim diyordum.Biliyorlar aslında yapamayacağımı.
Diğer çıkan arkadaşımınkini o çocuğa kitlediler işte.Çocuk da mülayim değil aslında nasıl kabul etti bilmiyorum.Annesine sardıracak bir de.Beni de diğer arkadaşla ortak etti.Sarma ona çıksa napacaktı merak ediyorum.Ama iş kendisi olunca bir şekilde kurtarırdı kendini eminim.
Alırsak kişi başı 12,50 vereceğiz.Almak istemiyorum pek ama burada da çerez alan da o parayı verecek zaten diyince bilemedim.

Lise öğrencisindeki lükse bak.
Biz kola ile çekirdek alıp yayılıyorduk bahçeye şimdiki nesil çok enteresan cidden.
Asla ve asla götürme sigara böreği yap götür o kolay olur ve millet bayıla bayıla yer eminim. Hem de herkese fazlaca yeter 2 kilo yufka alsan rahat yeter.
Aynen ya öğrenciyiz biz kendilerine gelsinler ev hanımları o kadar lüks yemekler yapmıyor

Çerez alacak kişi daha çok verir, 300, 400 gramlık çekirdek 4, 5 lira. 12.5lira cidden bedava gibi birşey. Kek, poğaça yapsan uğraştığın etmez yani. Dışarda yiyecek olsan döner ayran parası eder sana.

Back