Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Yo bana da fikir oldu bir cogu
buzluk kullanimi ozellikle
Esim de yemem dedi ama artik o da kendine bi makarna haslayivericek napayim
Ben genel olarak acmistim konuyu ama sadece yemek yapma süreme falan evrildi konu
Yasam sartlarim bahane olarak goruluyor
Bulundugum yerde surucu kursu yok merkezde var
Esimin isyeri arabayla gitmesi gereken bir noktada
Evim yokusta ve bu beni hayli zorluyor
Daha once yokusta oturanlar beni anladi bari kapi onune cikar dediler gunes tepeye cikinca ciktik disari iyi de oldu bunu uyguladim
Biri liste yap haftalik dedi buna da bugun basliyorum ona gore de eve malzeme alicam daha mantikli geldi
Birileri uykusunu duzene oturt dedi erken uyursa kendine zamanin kalir dedi normalde 22.30 23te uyuyan cocugu dun 22de uyuttum ve kendime ozbakim yaptim (artik biyikli yazmiyorum)
Ay hayir hicbirini yapamam baska onerisi olan var mi falan da demedim
Neden birkac seye bu biraz zor dedigimde hepsine bahane bulmusum gibi lanse ediliyor?

Kızıyorsunuz ama , ev bugün soğumadı ya ısınma işine özellikle bebekli evde çoktan bir çözüm bulmanız gerekmez miydi?
Isıtıcı önerdim ona bile düşünürüz diyorsunuz, mutfak soğuk montla duruyorum diyorsunuz.

Siz yemek yaparken başınızda dikilen eşiniz de bu mutfak çok soğuk sana da bebeğe de yazık, hemen bir çözüm bulalım diyececeği yerde yemeğe soğanı nasıl atacaksınız diye nöbet tutuyor, çok tuhaf.

Hayir simdiye kadar hava iyi gidiyordu mutfaktaki isitici yetiyordu bize ama son 10 gundur cok soguk isitici bile yetmiyor zaten cocugum da hareketlendi iyice mama sandalyesinde durmuyor
Mutfak gunes almiyor ve ciddi derecede soguk oluyor zaten salonda ve yatak odasnda klima var salondaki klima hic kapanmiyor mutfaga da gecen 2 isitici taktik sartel atti yani bunlar bahane degil size burda hayatimi acikliyorum sirf bahane bahane yazmayin diye cok ilginc yani
Esim de cok ugrasma kolay seyler yapalim olmadi pizza falan soyleyelim diyor ama nereye kadar? Haftada 1 soyluyoruz zaten iyice kilo aldim evin icinde ne kadar hareket edebiliriz o yuzden ev yemegine agirlik veriyorum
Kimsenin basimda nobet tuttugu yok adam yemegin icinde buyuk sogan gorunce kusuyor esim icin caba gosteriyorum bende gaddar degilim o kadar.

Şimdi o atan şartelin de çözümü çok basit bir elektrikçi gelecek sigortaları değiştirip yükseltecek diyeceğim de neyse ben cidden üzülmüştüm soğukta iş yapıyorsunuz diye siz bilirsiniz, iyi günler dilerim.

Cagirdik merak etmeyin
Camasir makinesiyle firini da ayni anda calistirinca atiyor cunku
Sartelde sorun cikmadi
2 ayri zamanda baskalarini cagirdik ustelik
Bolgede surekli elektrik kesintisi oluyor ve voltaj az geliyormus bazen isiklar bile aksam azalip geri cogaliyor
Yargilamak elestirmek her zaman en kolayidir
Tesekkur ederim iyi gunler

Biz kurutma makinası aldık evde hiç şartel atmazdı bir anda atmaya başladı. Eşim elektrikçiden şartel aldı 2 vida söktü diğerini taktı oldu bitti artık atmıyor gayet basit

Vallahi siz ister inanın ister inanmayın yermek yada kötü amaç ile yazılmış bir şey değil. Senin geçtiğin yol benim için eski zaman değil kızım 2,5yaşına yaklaştı ve ilk sene bende evdeydim 2 sene uyumadım yaşadığın zorlukları, demolize olmaları kat ve kat yaşadım. Şöyle iyiyim şöyle mükemmelim yetiştim demiyorum çünkü mümkün değil, her şey gözünde büyüyor insanın sağlıklı düşünemiyor.
Şimdi olmasada biraz zaman geçtiğinde pişman olacaksınız, kendinizi hırpaladığınıza, eşinizin taviz vermemesine sessiz kalmanıza(yemek konusu), kendinize zaman ayıramadığınıza. Bende çok şey için keşke şöyle yapsaydım da kolaylaştırsaydım diyorum.
Aradaki farkımız şu ben işe başladığımda (1,5yaşındaydı) bitik haldeydim uykusuzluk nirvanaydı, iş arkadaşlarım hep 2-3 çocuklu kadınlar ve sohbet ettikce onların tecrübelerine kulak verdikce benimde hayatım kolaylaştı. Stres yaptığım şeyler azaldı. Her çocuk her yaşam farklı ama yinede ben annelerin tecrübelerine çok kulak verdim hemende hayatıma entegre ettim bunu.
Sadece öyle olmaz böyle olmaz diyerek radikal bi değişim yapamazdım.
Şimdi mesela benim kreş okul tecrübem yok o dönemlerle ilgili birine akıl veremem ama yaşayan anneleri dinlerim.
Sizin durumunuzda eşinizin size mırın kırın etme lüksü yok.

Bir çelik kesme tahtası, 3 4 tane de cam karıştırma kabı kaç TL olabilir? O tarz ürünler alırsanız rahatça makineye de atarsınız dedim, bir sürü eşyamı var çöpe mi atayım dediniz. Hadi teflon kalsın tencere pahalı diyelim, onu da atın makineye yeni aldığınız cam kaplar ve çelik kesme tarhasiyla beraber. Sadece tahta kaşığı elde yikarsiniz. Eşiniz de soğan yemiyorsa bu surec geçene kadar yemeğe tüm atın pişince çıkarın yani idare edin.

Sadece bazi cocuklar daha uyumlu bazilari uyum saglayamiyor mizmizlaniyor benimki de mizmiz grubundan ve sunu yap bunu yap onerilerine karsi benimki oyle yapinca durmuyor agliyor diyorum bunun neresi siz ne anlarsiniz ki anlamina geliyor?
Bence sizin konunuz bazı annelern uyum sürecini anlatıyor

Aşırı aşırı doğru bir yorum bu okul dönemi tecrübesi kazanmış bir anneyim ve sorunlar boyut değiştirip farklı taraflardan gelmeye başladı ve daha zorlaştı

Biz kurutma makinası aldık evde hiç şartel atmazdı bir anda atmaya başladı. Eşim elektrikçiden şartel aldı 2 vida söktü diğerini taktı oldu bitti artık atmıyor gayet basit
Ya yorumlari iyice okuyun bari bolgede elektrik voltaj sorunu var sartelde sorun cikmadi 2 farkli usta bakti
simdi diyeceksiniz gidin muhtara valilige elektrik sirketine sikayet edin falan filan
Yani beni mi siniyorsunuz anlamiyorum

Aşırı aşırı doğru bir yorum bu okul dönemi tecrübesi kazanmış bir anneyim ve sorunlar boyut değiştirip farklı taraflardan gelmeye başladı ve daha zorlaştı
Çocuk büyütmüş hatta 2-3 çocuk büyütmüş kadınlar bu konuda daha rahat oluyor o stresi yaşamış ve diğer aşamalara geçmişler, tutup sürekli yakınsak neye yararı olacak can sıkmaktan başka. Ben çok faydasını gördüm gözümde büyüttüklerim meğer çok basitmiş dedim bahane bulsam bin tane bulurdum.
Şuan bile diyorum meslektaşız onunda evi ailesi, 3 çocuğu var ve bu şekilde yürütüyor demek ki bende bu tecrübeden pay alabilirim hayatıma. Hep yakınan insanlar olumsuz enerji veriyor, girdap gibi sorunların içine çekiliyorsun.

Ya yorumlari iyice okuyun bari bolgede elektrik voltaj sorunu var sartelde sorun cikmadi 2 farkli usta bakti
simdi diyeceksiniz gidin muhtara valilige elektrik sirketine sikayet edin falan filan
Yani beni mi siniyorsunuz anlamiyorum
Her yorumu nasıl okuyalım öyle bir zamanımız mı var zannediyorsunuz 15 sayfa msj yazılmış . Şuan çocuğa ödev yaptırıyorum arada da yazılanları okuyorum. Yani anlayacağız bizde çalışıyoruz yatmıyoruz

2 tanidik var birinin kvsi destek
Aksam yemegini bile orda yiyip eve geliyorlar
Isi oldu mu cocugu ona birakip gider
Digeri de yemek yapmaz temizlik yapar ayda 1
Kendisi diyor 12de uyaniyoruz bebekle diyor yere atiyorum supurge yapiyorum komsuya cay icmeye gidiyorum pogaca yiyorum orda aksam esim geliyor ben tokum diyorum oda popkek yiyor diyor
Biz ev temizlik yetiscez diye yipraniyoruz gibi geliyor
3 cocuklu birinin desteksiz buyuttugune inanmiyorum malesef

E sartel konusuna yorum yapiyorsunuz 2 vida ile hop basit diye
Bir ustte de benim yorumum var voltaj sorunu diye bahane uretmede basarilisiniz sizde valla

E sartel konusuna yorum yapiyorsunuz 2 vida ile hop basit diye
Bir ustte de benim yorumum var voltaj sorunu diye bahane uretmede basarilisiniz sizde valla
Aynen baya başarılıyım

Tekrar düştüm ama sizin olayınız desteksizlik değil. Yemek konusunda zoru seviyorsunuz.
Yani ben desteksiz büyüttüm.
Mantı, içli köfte yok efendim patates püresi falan yapmadım hiç.
Ben düz normal sebze yemeği yanına pilav, bazen köfte makarna, bazen basit fırın yemekleri yaptım geçtim. Hala da öyle geçiyorum.
Mesela bugün İzmir köfte yanına makarna haşlayıp geçeceğim. Yarına da nohut yapar geçerim. Bir gün fırına balık atar geçerim.
Neden alengirli yemek için kendimi yorayım gereyim derim ben.

Belkide
Bebegim 5 aylikken bahardi o zamanlar mutfakta ana kucagindaydi o, oturup manti yapmistim simdi hatirladim

Selam, benim bebikte 1 yasina girecek insallah, biz rutini coktan oturttuk sayilir, kahvaltidan sonra başta kendi başıyla oynuyor, yemek su bu yaparken yanima alıyorum, yanımda oynuyor.
Uyku saati genelde 19 20 arasi oluyor, sizin bebeğiniz sanki biraz gec uyuyor gibi, uyku saatini biraz öne cekmeye çalışsaniz nasil olur?
Yemegi neden gec saatte yapıyorsunuz, gün içinde yapma imkanınız yok mu? Ben kendime liste hazırladım, ne gün ne yemeği yapilacak bellidir, sizde bi deneyin isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…