Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Şimdi gerçekten hiç desteksiz çocuk büyüten kadınlar gelecekler yorumlara

Aynen uyku saati cok gec ona yavastan basladim dun
Dogalgaz yok mutfagi da isitici isitmiyor malesef o yuzden cocuk uyuyunca yapiyorum ya da esim isten gelince
Ama liste hazirlamak aklima yatti
Nereden esinleniyorsunuz listelere bana da fikir olur hem

Çünkü arkadaşın dediği gibi herkesin nazına oynuyorsunuz, hayat böyle geçmez.
Ben anlıyorum sizi, benim de elim pratik değil.
Veya çocuğun uykusu kötüyse onu düzeltmek bazen mümkün olmaz.
Çocuk oyalamak çok zor, ben iş yaparken tencere tavayla oynamamıştır oğlum bir kez bile.
2 sene yarı aç yaşadık, bazen yaptım çoğu zaman dışardan söyledik, eşim de geç geliyordu çünkü.

Eşim yemek seçerdi, her zaman senin istediğin gibi yapamam dedim.
İnsanın yiyemediği birkaç şey olur dikkat edilir de kavanozdaki yemeği neden yiyemiyormuş mesela, saçma değil mi sizce de, sizin zorlandığınızı görmüyor mu?
Fazla pilavı bile dondurucuya atarım, beğenmeyen ekmek arası peynir yesin.
Evi temiz görmek isteyen eline süpürge alsın.

Hayatı zorlaştıran sizsiniz, bunu anlatmaya çalışıyoruz, ama evet bazı arkadaşların dilinin ayarı yok ona katılıyorum.

Denedim ben maş fasülyesi ve mercimekle. Kavanoza tülbent geçirdim. Kısa sürede oldu. Lezzetliydi de
Kavanozda karıştırması zor olmadı mı?
Camda olur mu diye emin olamamıştım, toprak kap öneriyorlar ya.
Borcamda yapayım ben de madem oluyor.

Gelsinler hic desteksiz buyuten de vardir ama hicbir sey 4 4luk olmuyordur haliyle
Kimse size 4 4 lük yapın demiyor ki ben tamamen desteksiz büyüttüm ve 30 dk lık yemekler yaptım oturup mantı yapmadım. Neden yapayım ki ? Amaç ne mesela ?

Cunku hic kavanoza koyup sonradan yemedik
Bilmiyorum menemenlik gibi seyleri yemiyor
Ev yogurdu yemez
Sut icmez kaymak bagliyor diye
Tarhana icmez
Sogan yemekte gorunmeyecek falan
Eti yagli yemez cok secici
Bu durum beni yoruyor zaten
Ama denicem buzluga mercimek corbasi falan atmayi
Yemezse de kendi bilir
Goruyor isyan da ediyorum ona
Sinirli oluyorum mesela
Guluyor sakin ol sen halledersin basariyorsun falan diyor aklinca gaz veriyor bana
Bu hata da benim
Simdiye kadar herkül gibi calistigim didindigim icin
Sabah makineyi bosaltmis evi supurmus oyle cikmis evden
hicbirsey yapmiyor degil ama benim sorunum ev isi degil zaten
Hatta anneme diyorum gobek bagimi mutfak copune mi attin yani cikamiyorum resmen oradan

Bunu kendinize neden yapıyorsunuz?
Kendime deger vermiyorum sanirim
Kimse size 4 4 lük yapın demiyor ki ben tamamen desteksiz büyüttüm ve 30 dk lık yemekler yaptım oturup mantı yapmadım. Neden yapayım ki ? Amaç ne mesela ?
Sanirim farklilik olsun hep tekrara dusmeyelim diye
Misal ben makarnayi domatesli sarimsakli sos yaparak seviyorum esim az salcali seviyor haslayip ikiye boluyorum kim nasil seviyorsa oyle yapiyorum
Bu bile oyaliyor
30dkda sadece salata yapabilirim galiba

Estağfurullah.

Dün gece ben size ciddi sorunlarınız var dedim bana kızdınız . Yine söylüyorum sorunlarınız var mesela bir sorun da kendinize değer vermiyor olmanız . Aşırı anlamsız şeyler yapıyorsunuz aklım almıyor

Ne yapmam lazim? Makarnayi sevmedigim sekilde yaparak mi? Ya da esimin sevdigi tarzda? Benim sevdigim sekilde adam yemiyor onun sevdigi sekilde de ben sirf hamur yiyormusum gibi geliyor
Ayri ayri sosluyorum diye sorunlu mu oldum

Ne yapmam lazim? Makarnayi sevmedigim sekilde yaparak mi? Ya da esimin sevdigi tarzda? Benim sevdigim sekilde adam yemiyor onun sevdigi sekilde de ben sirf hamur yiyormusum gibi geliyor
Mantı yapmayı mesela ? Bunları yapıyor olmanız sizi yoruyor kendinize değer vermiyorsunuz . Bende temizlikle ilgili çocuk küçükken saçma şeyler yapıyordum nerede görsen tanırım bu ruh halini

Mantı yapmayı mesela ? Bunları yapıyor olmanız sizi yoruyor kendinize değer vermiyorsunuz . Bende temizlikle ilgili çocuk küçükken saçma şeyler yapıyordum nerede görsen tanırım bu ruh halini
1 kere yaptim zaten konu manti degil de yemek icin cok zaman harciyor olmak iste
Bem cacik cok severim esim yemez diye yapmiyorum
Mesela tavuklu pilav cacik menu tamamdir kafamda ama o yemiyor yanina sulu yemek yapiyorum
Bikkinlik geldi artik

1 kere yaptim zaten konu manti degil de yemek icin cok zaman harciyor olmak iste
Bem cacik cok severim esim yemez diye yapmiyorum
Mesela tavuklu pilav cacik menu tamamdir kafamda ama o yemiyor yanina sulu yemek yapiyorum
Bikkinlik geldi artik
Birinizden biriniz biraz fedakarlık edeceksiniz o zaman bazen o bazen sen . Yoksa hasta olursun başına bir şey gelir Allah korusun. Adam zevki sefa içinde yer içer gezer sen hasta kadın

Birinizden biriniz biraz fedakarlık edeceksiniz o zaman bazen o bazen sen . Yoksa hasta olursun başına bir şey gelir Allah korusun. Adam zevki sefa içinde yer içer gezer sen hasta kadın
Oyle zaten olan kadina oluyor cogu zaman

Aynen simdiye kadar kim sacini supurge etmis de yaranmis ki zaten
Bazen yaptığın şeyler için bile yapmasaydın denir . Mesela bizim ev eşime göre hiç kirlenmez . Hiç temizlik yapılması gerekmez . Bir kere bile ev süpürmüş bulaşık makinesi boşaltmış değil

benim annem de sizin gibi herkesin sevdiği çeşidi ayrı ayrı yapardı, yaptı senelerce
benim de reflüsü gastriti olan bir babam, vejetaryan bir kız kardeşim, yarı gurme yemeğin içindeki yağın markası değişşse bilen bir erkek kardeşim var bunların hepsi aynı evdeydi üstüne 4093750 kişi yatılı 49350576 kişi yemekli misafiri olurdu

fark şu ki annem yarım saatte 547676 çeşit de yemek yapar eli hızlıdır organizedir o soğan kavrulana kadar o sebzeler de doğranır hazırlanır --ben mesela biri olana kadar öbürünü yetiştiremem altını kapatır tekrar açarım ya da soğanı koymadan sebzesini bakliyatını hazır etmem gerekir. ama annem mutfağa girer 4 ocağın altını yakar hepsini aynı anda pişirir kavurur hazırlar yarım saatte biter, sonra çorbayı karıştırırken de tencerelerdeki herşey pişer ya da börek açar o sırada filan, kapatır çıkar toplam en fazla 1 saat. salatayı masayı kurarken hazırlar.

ama bu kadın mutfağa 10 yaşında girmiş sülalesine yemek hazırlayarak büyümüş, (kimi zaman ocakta kimi zaman tarlada tapanda) 55 senedir aralıksız yemek yapıyor.

55 sene günde 3 öğün ortalama 10-15 kişiye yemek hazırlayan bir kadınla siz ben bir olabilir miyiz? böyle bir şey mümkün mü? evlenmeden önce mutfak işçisi değildiyseniz mümkün olmaz, kusura bakmayın.

siz mantı açmıştım diye "delilik" örneği veriyorsunuz ya (bence de delilik o ayrı da) bizde herkes mantıyı tek eliyle bile açar öyle diyim yani, kadınların gereğinden fazla becerikli ve fedakar olduğu bir ortamda büyüdüm. (annem bu sıra oruç da tutuyor ama komşularına mantı açıyor ramazan hazırlığı rica ediyorlar, onun için öyle sıradan bir durum çünkü)

ve diyorum size.

gerek yooooook. yok yani gerçekten. yorularak yetişemeyerek, kendini yopratarak gerek yok. ha kesinlikle içinize sinmiyorsa asla yiyemiyorsanız bilemiyorum. değilse kasmayın. bir gün eşinize göre yapn bir gün de kendi keyfinize göre yapın .

ha ortalamadan da biraz daha ağırkanlı olabilirsiniz
e işiniz de ortalamadan biraz fazla seçiyor. bebek de minik hepsi bir arada iken birşeyler 4lük olyamacak bu kesin.
ve maalesef ısıtması olmayan ev durumu nedir bilirim, ben de öyle bir evde yaşadım egede. hayattan soğudum üstelik benim evim büyük de değildi, yine de kalorifer olmayınca eziyet oluyor kışın. bir de maalesef inşaat kalitesi çok düşük olduğum bölgede kapıdan bacadan rüzgar öttürüyordur resmen...
ki bu sıra poyraz esiyor. soğuk anacım. bu da ortalama üstü bir zorluk. insanın kanı çekiliyor yahu. bakın o evde neredeyse yemek yapmadım. tek yaşıyordum üstelik
şimdi düzgün ıstması olan düzgün mutfağı olan bir evdeyim dışarıda ayda 1 kere ya yerim ya yemem. çünkü düzenim var. motiveyim. sizin de şartlar dğeiştikçe hepsi olur. sadece biraz sabır.

yazın bol bol buzluk hazırlayın
gerekirse + dondurucu alın kışa girerken atın balkonun birine içini de doldurun
sizi bilmem de zaten benim yaşadığım yerde pazarlar filan çok pahalı oluyor hele kışları (egedeyim ama üretim olmayan bir kesimdeyim siz aydın izmir tarafındaysanız bilemiyorum)

bu mutfak çalışmasını illa yapacaksanız bari yazın yapın kışın soğuk mutfak, küçük çocuk, yemek seçen eş, poyraz ve ıssız ege kırsalı hepsi bir arada çekilir dert değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…