• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Ağlayan, mızmızlanan bir bebek kadar zor olan başka bir şey var mı bilmiyorum. Benim oğlumu gören bana dualar ediyordu bu konuda sizi çok iyi anlıyorum bir yaşından sonra düzelmeye başlıyorlar yürümeyle beraber ama o zamanda bir odanın içinde nasıl tutabilirsiniz bilmiyorum…
Hazır kesilmiş dondurulmuş soğanlar var olur neden olmasın. Bir tane deneyin en kötü bugün yemek yaparken bir tane fazla yapıp atın buzluğa yarın denersiniz.
Guzel fikir tesekkur ediyorum🙏🌼

Benim bebeğim de beni uyku ve beslenme vs. noktasında zorlayan bir çocuk. 21 aylık ve ben de kendimi yeni yeni toparlıyorum. Ama siz biraz daha zorlanıyorsunuz belli ki. Naçizane bir iki küçük önerim olacak.

Yatağa 20:00- 20:30 gibi götürün. Bu saatte uyuyabilmesi için sabah da erken kalkmış olması gerekiyor. Sabahları çok geç kalkmasına izin vermeyin. Öğlen uykusu çok geç saate kalmasın. Biraz uğraşmanız gerekiyor ama düzene bindirebilirsiniz.

Gece öğünü ben vermiyorum. Akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemiyor. Aksi halde hem gece rahatsız olup uykusu kaçabilir, hem de sabah tok uyanır.

Tek çeşit haşlama, fırın yemeği gibi kolay yemekler yapın. Ev işiyle kendinizi çok yormayın. Ütü demişsiniz mesela. Hiç ütü yapmam, eşim kendisi yapar. Eşiniz yapsın kendi ütüsünü. Yeriniz varsa kurutma makinesi alın, çok büyük kolaylık. Temizlik için imkanınız varsa robot süpürge alın en azından.

Mutfakta belki elektrik sobası kullanabilirsiniz kısa sürelik. Hem bebeğinize farklı bir mekan olur, hem o meyvesini vs yerken yemeğinizi yaparsınız.

Beslenmesi konusunda kendinizi çok yıpratmayın. Eğer doktorunuz boy ve kilo bakımından bir eksiklik görmüyorsa bırakın yediği kadar yesin.

Şimdi çocuğunuz yürümeye başlayınca bir süre biraz daha fazla yıpranacaksınız, buna hazırlıklı olun. Etrafı keşfetmek isteyecek çünkü. Ama emin olun bu 20’li aylar çok daha kolay. Birazcık sabır, birazcık da kararlılık gösterin. Dediğim gibi teknoloji ve eşinizin daha çok desteğini almanız gerekiyor.

Benim bebeğim de beni uyku ve beslenme vs. noktasında zorlayan bir çocuk. 21 aylık ve ben de kendimi yeni yeni toparlıyorum. Ama siz biraz daha zorlanıyorsunuz belli ki. Naçizane bir iki küçük önerim olacak.

Yatağa 20:00- 20:30 gibi götürün. Bu saatte uyuyabilmesi için sabah da erken kalkmış olması gerekiyor. Sabahları çok geç kalkmasına izin vermeyin. Öğlen uykusu çok geç saate kalmasın. Biraz uğraşmanız gerekiyor ama düzene bindirebilirsiniz.

Gece öğünü ben vermiyorum. Akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemiyor. Aksi halde hem gece rahatsız olup uykusu kaçabilir, hem de sabah tok uyanır.

Tek çeşit haşlama, fırın yemeği gibi kolay yemekler yapın. Ev işiyle kendinizi çok yormayın. Ütü demişsiniz mesela. Hiç ütü yapmam, eşim kendisi yapar. Eşiniz yapsın kendi ütüsünü. Yeriniz varsa kurutma makinesi alın, çok büyük kolaylık. Temizlik için imkanınız varsa robot süpürge alın en azından.

Mutfakta belki elektrik sobası kullanabilirsiniz kısa sürelik. Hem bebeğinize farklı bir mekan olur, hem o meyvesini vs yerken yemeğinizi yaparsınız.

Beslenmesi konusunda kendinizi çok yıpratmayın. Eğer doktorunuz boy ve kilo bakımından bir eksiklik görmüyorsa bırakın yediği kadar yesin.

Şimdi çocuğunuz yürümeye başlayınca bir süre biraz daha fazla yıpranacaksınız, buna hazırlıklı olun. Etrafı keşfetmek isteyecek çünkü. Ama emin olun bu 20’li aylar çok daha kolay. Birazcık sabır, birazcık da kararlılık gösterin. Dediğim gibi teknoloji ve eşinizin daha çok desteğini almanız gerekiyor.
Cok tesekkur ederim🌼 aksam yeterli yemeyince kalan yemegini 1 2 saat sonra veriyorum demiri dusuk cikti cunku surup kullaniyoruz o yuzden duzgun beslensin istiyorum
Uykusunu daha erkene cekmeliyim evet
Dun mesela 9.30da uyandi oglen 2de uyudu 25 dk sadece
Aksam da 22de uykusu geldi
Cok az uyumasina ragmen uykusu gelmiyor
O da sanirim yorulmadigindan

Bıyıklı yeni annelere (😊) şu bilindik markaların yüz epilatörlerini öneririm. Çok pratikler. Üstelik sürekli indirime giriyorlar.

Cok tesekkur ederim🌼 aksam yeterli yemeyince kalan yemegini 1 2 saat sonra veriyorum demiri dusuk cikti cunku surup kullaniyoruz o yuzden duzgun beslensin istiyorum
Uykusunu daha erkene cekmeliyim evet
Dun mesela 9.30da uyandi oglen 2de uyudu 25 dk sadece
Aksam da 22de uykusu geldi
Cok az uyumasina ragmen uykusu gelmiyor
O da sanirim yorulmadigindan
Ben uykunun uykuyu çektiğine inanıyorum. Öğlen güzel uyumayan çocuk bence gece de uyuyamıyor.

Sabah biraz daha erken uyandırmayı deneyebilirsiniz. Diğer anneler ne düşünür bilmiyorum ama bana dokuz buçuk geç geldi.

Bir de onun uykusunun gelmesini beklemeyin. Siz onu daha erken bir saatte uyku moduna geçirin.

Ve evet yorulması gerekiyor gün içinde.

Ben uykunun uykuyu çektiğine inanıyorum. Öğlen güzel uyumayan çocuk bence gece de uyuyamıyor.

Sabah biraz daha erken uyandırmayı deneyebilirsiniz. Diğer anneler ne düşünür bilmiyorum ama bana dokuz buçuk geç geldi.

Bir de onun uykusunun gelmesini beklemeyin. Siz onu daha erken bir saatte uyku moduna geçirin.

Ve evet yorulması gerekiyor gün içinde.
En gec 9 olmali bencede
Tesekkur ederim bugun basliyorum uyku calismalarina🙏🥰

Bıyıklı yeni annelere (😊) şu bilindik markaların yüz epilatörlerini öneririm. Çok pratikler. Üstelik sürekli indirime giriyorlar.
Ay isim verin, link verin lütfen. Lekeli ama yüzüm lazerli bir şeyse olmaz 😊

Haftasonlari esim cocukla ilgileniyor ben ütü toz alma vs yapiyorum cocuk uyursa o supuruyor ben vileda yapiyorum avm geziyoruz bu sekilde geciyor yine kendime vakit kalmiyor nerdeyse 🥺
Çocuk her uyudugunda iş yapmayı bırakin.
Aynı hatayı bende yaptım çocuk uyumaya gectigi an ev supur sil yemek yap bilmem ne yap sonra bir bakmışım krndimle 5 dk olamamışım.
Bu sizi çok yorar, bırakın daginik kalsın bir gunde.
gunduz az uyumasina ragmen gece cok gec yatiyo, 19.30 20.00 gibi gece uykusuna gecmesiz lazim buyuk insan degil o cocuklar uykusu kactikca enerjisi artar muhtemelen uyku saatini kaciriyorsunuz.

Bence hiçbir anne sizinkinden farklı durumda değil.
1 yaş bebişi bende de var, beni yoran o değil 8 yaş ablası mesela :D okulu, ödevi, kursu, getirmesi, götürmesi, yemek seçmesi, anne kız vakit geçirmesi derken o daha çok vakit alıyor.
1 yaş bebesi ile kanguruya koyup her şeyi yaparım, kanguruyu da öne değil sırta bağlayarak her şeyi daha da kolay hale getiririm. Zaten yapışıkken asla üşümüyorlar.

Günde 2 kez uyuyor bu ara, iki kez uyursa 1er saat. Bazen tek uyku uyursa 2,5 saat. (tek ve uzun uyuduğunda gece zor geçiyor)
Kanguruda uyuyakalmama şansı zaten yok anne hareket ederken.
Gece uykusuna da akşam 8 9 arası geçiyor. Sabah 5'te kalkıyoruz. Gece eşim kalkıyor bebeğe.
Yemek işini de mesela bugün sabah 6 gibi yani kalkınca akşam buzluktan çıkardığım tavukları sosladım. 10 gibi kahvaltı hazırlarken bir yandan kerevizleri soyup limonlu suya koydum, akşama rendeleyip salata yaparım, akşam yemeği saatinde de pilav olana kadar tavuklar airfryer da pişecek olacak bitecek.

Hatta 12.00 gibi büyük kızımı okula bırakıp işe geldim küçükle beraber ben, evden çıkarken robot çalıştırdım oldu bitti günlük iş de.

Akşama da mutfağı toplayan üstten bir siler dolapları, duş alan banyoyu da siler yıkar parlatır olur biter bizde böyle.

Bebek uyanıkken yapılabilecek hiçbir şey için bebeğin uyumasını beklemiyorum.

Çocuk her uyudugunda iş yapmayı bırakin.
Aynı hatayı bende yaptım çocuk uyumaya gectigi an ev supur sil yemek yap bilmem ne yap sonra bir bakmışım krndimle 5 dk olamamışım.
Bu sizi çok yorar, bırakın daginik kalsın bir gunde.
gunduz az uyumasina ragmen gece cok gec yatiyo, 19.30 20.00 gibi gece uykusuna gecmesiz lazim buyuk insan degil o cocuklar uykusu kactikca enerjisi artar muhtemelen uyku saatini kaciriyorsunuz.
Uyku saatleri mesela sabah 8.30 oglen 1de 1 saat aksam 8 mi olmali
Bir de aksam 8 9 gibi uyudugunda sabah 5 6 gibi mi kalkar emin olamiyorum

Cunku ben mutfaktayken kendisi 5 10 kere gelip naptin nettin der bakar yani gizliden yemek yapip ona caktirmadan onune sunmak mumkun olmuyor
Bakin bayanlar bunlar bahane degil
Ha gunduz mutfakta zaman gecirebilseydim bunlari yapar yeni yapmis gibi de sunardim ruhu duymazdi
Havalar az duzelince belki bunu uygulayabilirim cocugu mutfaga alip

Terbiyenizi takinin miyil miyil miymiy falan ne bicim bir hitabiniz var? Konumda zorla durmuyosunuz siz ekşınlı konulara yol alin en iyisi
Mıyıl mıyıl “sıkılgan, ağır iş yapan” anlamında kullanılır. Hakaret değildir. Sizde böylesiniz, elim ağır diyen sizsiniz.
Bana terbiye dersi verene kadar kendi yazdıklarınızla çelişmeyin.
Burada gerçekten size yardımcı olmak isteyen insanlara hep bi bahane sundunuz ama şöyle ama böyle diyerek. Şikayet diliniz var bariz.

Mıyıl mıyıl “sıkılgan, ağır iş yapan” anlamında kullanılır. Hakaret değildir. Sizde böylesiniz, elim ağır diyen sizsiniz.
Bana terbiye dersi verene kadar kendi yazdıklarınızla çelişmeyin.
Burada gerçekten size yardımcı olmak isteyen insanlara hep bi bahane sundunuz ama şöyle ama böyle diyerek. Şikayet diliniz var bariz.
Keske acilimini yazsaydiniz oyleyse
Miyil miyil seklinde okuyunca miymiy olarak algiliyor insan
Aynen elim pratik degildir
Terbiyenin dersi verilmez zaten icten gelen birseydir o
Evet kimse art niyetli yazmadi ama herkesin fikrini onemseyip aciklama yaptigimda da bahane diyorsunuz
Evim soguk mutfagim isinmiyor buz gibi bazen ben bile elektrikli isiticiya ragmen mont giyip is yapiyorum aksamlari o derece soguk
Bahane degil bunlar yasam sartlari
Buzluga sunu bunu at diyene ama oyle de yapamam edemem demedim aa atiliyor mu tadi nasl oluyor esim yer mi cok secici vs dedim
Bunlar bahane degil
Evimdekiler de insan, robot degil

Yorumları okumadım ama yapamıyorum demeye geldim. Tam düzene sokuyorum ev güzel temiz oluyor sonra bişey oluyor ve 2 günde başa dönüyoruz. Benimde yardım edicek kimsem yok. Eşim işten çok geç geldiği için eşimden bile yardım isteyemediğim bi noktadayım. 2 buçuk yıl olacak hala bi düzen yok, bi temizlik yok, bazı günler yemek var bazı günler yok, bazen yıkanacak kıyafeti hallediyorum iyi hoş ama katlayacak zamanım olmuyor. Bulaşık makinesinin içine girecek oğlum utanmasa bazen öyle şeyler yapıyo ki kendine mi zarar verecek, içindeki eşyaları mı kıracak kime müdahale edeceğimi şaşırıp onu bile yapamıyorum. Kısaca sizi anlıyorum, çözüm bilmiyorum. Malesef ki...

Yorumları okumadım ama yapamıyorum demeye geldim. Tam düzene sokuyorum ev güzel temiz oluyor sonra bişey oluyor ve 2 günde başa dönüyoruz. Benimde yardım edicek kimsem yok. Eşim işten çok geç geldiği için eşimden bile yardım isteyemediğim bi noktadayım. 2 buçuk yıl olacak hala bi düzen yok, bi temizlik yok, bazı günler yemek var bazı günler yok, bazen yıkanacak kıyafeti hallediyorum iyi hoş ama katlayacak zamanım olmuyor. Bulaşık makinesinin içine girecek oğlum utanmasa bazen öyle şeyler yapıyo ki kendine mi zarar verecek, içindeki eşyaları mı kıracak kime müdahale edeceğimi şaşırıp onu bile yapamıyorum. Kısaca sizi anlıyorum, çözüm bilmiyorum. Malesef ki...
Diyorum soyle bi hap olsa yutsam da boyle etrafa pembe gozluklerle baksam
Ev daginik mi? Olsun
Yemek yok mu? Olsun
Isler duruyor mu? Dursun birsey olmaz seklinde relax olmak istiyorum
Insanin destegi olmamasi cok zor cidden

Diyorum soyle bi hap olsa yutsam da boyle etrafa pembe gozluklerle baksam
Ev daginik mi? Olsun
Yemek yok mu? Olsun
Isler duruyor mu? Dursun birsey olmaz seklinde relax olmak istiyorum
Insanin destegi olmamasi cok zor cidden
Malesef tıp o kadar gelişmedi 🥲 ben saldım ama öbür türlü nefes alamıyorum

En son 5. sayfada kalmışım üşenmedim sonuna kadar okudum. Herkes bi öneride bulunmuş yemek konusunda çoğu bana da fikir oldu mesela ama siz her öneriye karşı bir savla geliyorsunuz gerçekten. Evet sivri dille yazanlar, üslubu hoş olmayan insanlar olabilir size göre, herkesin bebeği yaşam tarzı çevresi farklı ve buna göre öneride bulunuyorlar. Ehliyet alın diyorlar araba eşimde diyorsunuz eşiniz de işe bi kaç gün arabayla gitmeyiversin. Onu yemem bunu yemem diyen eş, yemek seçen bir bebek var bunları bence bi şekilde değiştirmelisiniz. Hem bebeğinizin hem eşinizin çok fazla nazıyla oynuyorsunuz bu da sizi ekstra yıpratıyor. Eğer bu konuyu çözüm bulmak için açtıysanız her öneriye işte öyle olmuyor demek yerine tavsiyeleri kendinize uyarlayarak uygulamalaya çalışmalısınız bence.

Back