- Emoji Skoru
- 22.589
- Puanlar
- 298
- Konu Sahibi Matmazel -
-
Kahvaltisini zorla yaptiriyorum zaten bi 40 dk geciyorÇocugunuz uyanıkken gün içinde ne yapıyorsunuz ?
Haftasonlari esim cocukla ilgileniyor ben ütü toz alma vs yapiyorum cocuk uyursa o supuruyor ben vileda yapiyorum avm geziyoruz bu sekilde geciyor yine kendime vakit kalmiyor nerdeyseHaftasonlari nasil geciyor? Esine 2-3 saat birak cocugu git bi kuaföre, bir arkadasinla kahveye bulus. Sürekli monoton bir hayat seni extra bunaltir.
Çocuğu 1 yaşında olan bir anne için çok fazla beklenti içerisindesiniz. Çocuğunuz büyüdükçe, kendi kendine oyun kurmaya başladıkça biraz daha rahatlayacaksınız. Tabi ki her şeye yetişmek mümkün olmuyor hiç bir zaman. Ama daha fazla düzeniniz, kendinize ayıracak daha fazla vaktiniz olacak. Şuan için akıl sağlığınızı korumaya bakın, gerisi hallolur.Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim
arkadasim ev isi yapicam diye bu kadar kendini yipratma. Birak bir gün de kalsin isler ne olmus. Hafta sonu alin cocugunuzu bi piknige gidin, temiz hava iyi gelir herkese. Yada cocugu birakin annenize/kayinvalidenize (varsa tabii) esinizle yemege gidin.Haftasonlari esim cocukla ilgileniyor ben ütü toz alma vs yapiyorum cocuk uyursa o supuruyor ben vileda yapiyorum avm geziyoruz bu sekilde geciyor yine kendime vakit kalmiyor nerdeyse
Bulundugum bolge hep yokuslu, giderken kolay donerken olay bir durum oluyor nefes nefese kaliyorum apartmanin disina bebek arabasini koyup cocugu eve cikarip mama sandalyesine bagliyorum asagi inip bebek arabasini apartmana sokuyorum marketten aldiklarimi tasiyorum mahvoluyorum ama yinede haftada 1 cikmaya gayret ediyorummerhaba
aslında 1 yaşına gelmiş bebişiniz biraz daha sakinlemiştir.. yürüyor mu?
öğlen çocuğu markete bile olsa çıkarma şansınız yok mu onu yoracak şeyler yapsanız biraz daha uyur böylelikle
kolay yemek yapıyorsanız neden bir gece önce yapıyorsunuz.. eşiniz gelince yapın ve onun bakma sürelerini uzatın
Aslında yemek konusunda kendinizi yoruyorsunuz gibi anladım ben.Kahvaltisini zorla yaptiriyorum zaten bi 40 dk geciyor
Sonra yurutme egzersizi yapiyoruz
Oyuncaklariyla oynuyoruz
Tek bir odanin icinde bu kadar oluyor
Bazen gunesi gordugumde sıkı giydirip markete gidiyoruz ama burasi hep yokuslu bir yer oldugu icin giderken kolay olan yol donerken bana zulum oluyor onu da hep yapamiyoruz o yuzden
Benimde bebeğim böyleydi gündüz uykusu nedir bilmezdi. Sonra bi karar aldım akşam saat 9da yatağına götürdüm evelendi debelendi 1 2 saat içinde uykuya daldı. Her gece pes etmeden aynı şeyi yaptım. Şimdi uyku saati 9 buçuğu geçmiyor. Oh be dünya varmış dedim.Merhaba hanimlar
Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum
Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim
Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.
1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum
Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor
Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk
Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.
Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen
Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9
Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen
O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor
Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor
Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi
Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim
Ama bir yaş bebeği olan biri için alengirli yemekler yapıyorsunuz. Püre falan vakit alan yemekler. Onun yerine patatesi haşlayıp salata yapın geçin yada köfte patatesi çiğden dizip salçalı suyla fırınlayın geçin.Bulundugum bolge hep yokuslu, giderken kolay donerken olay bir durum oluyor nefes nefese kaliyorum apartmanin disina bebek arabasini koyup cocugu eve cikarip mama sandalyesine bagliyorum asagi inip bebek arabasini apartmana sokuyorum marketten aldiklarimi tasiyorum mahvoluyorum ama yinede haftada 1 cikmaya gayret ediyorum
Kolay yemek derken mesela patates puresi kofte yapicam diyelim patatesleri hasliyorum cocugu uyutunca kofteyi ertesi gun esim gelince yapiyorum ya da bezelye yemegi yapiyorum diyelim pilavi esim gelince yapiyorum bu sekilde yine cok zamanim gidiyor
Cocugu uyuturken bende yanina yatiyorum uyku cöküyor ama o uyuyunca kalkip mutfaga girmek cok zor geliyor ben mi abartiyorum bilemiyorum
çocuk sadece haftada 1 mi çıkıyor sokağaBulundugum bolge hep yokuslu, giderken kolay donerken olay bir durum oluyor nefes nefese kaliyorum apartmanin disina bebek arabasini koyup cocugu eve cikarip mama sandalyesine bagliyorum asagi inip bebek arabasini apartmana sokuyorum marketten aldiklarimi tasiyorum mahvoluyorum ama yinede haftada 1 cikmaya gayret ediyorum
Kolay yemek derken mesela patates puresi kofte yapicam diyelim patatesleri hasliyorum cocugu uyutunca kofteyi ertesi gun esim gelince yapiyorum ya da bezelye yemegi yapiyorum diyelim pilavi esim gelince yapiyorum bu sekilde yine cok zamanim gidiyor
Cocugu uyuturken bende yanina yatiyorum uyku cöküyor ama o uyuyunca kalkip mutfaga girmek cok zor geliyor ben mi abartiyorum bilemiyorum
Evet konu sahibi çocuk dışarı çıkınca uykusu daha iyi oluyor. Evden çıkmadığında enerjisini atamıyorlar. Her gün mutlaka hava almaları lazım. Benim oğlum kasımda doğdu, kar kıştı eksi dereceler vardı. Ben çevremde hasta olur diyenlere kulak asmadan tulumunu giydirir indirirdim aşağıya. Site bahçesi bile olabilir. Çocuk biraz bahçede yürüse iki kedi sevse beslese bile hava alıp enerjisini atıyor.çocuk sadece haftada 1 mi çıkıyor sokağa
olur mu öyle en azından yokuşun başına kadar götürün getirin ağaçları çiçekleri falan elletin
temiz hava alsın ne bileyim az yorulsun
tek oda içerisinde yorulmaz uyumaz tabi ve hırçınlaşır sürekli sizi ister
çok mu dağ başı biyer park yok demişsiniz de
konu komşularla aranız nasıl yaşıt çocuğu olan yok mu?
Hamileligim boyunca nerdeyse her sabah esime sandvic hazirladim, yemekleri 3 kisilik yapiyordum esim ise de goturuyorduAma bir yaş bebeği olan biri için alengirli yemekler yapıyorsunuz. Püre falan vakit alan yemekler. Onun yerine patatesi haşlayıp salata yapın geçin yada köfte patatesi çiğden dizip salçalı suyla fırınlayın geçin.
Klimayla mecbur isiniyoruz yatak odasinda da var isiticimiz buraya dogalgaz gelmedi henuz turistik bolge diye zorlastiriyorlar dogalgaz olayiniÖğlen uyumadığı halde geç uyuyor. Uyku saatine 8lere 9lara çekseniz biraz dinlenebilirsiniz aslında. Hoş ilk iki sene her türlü çok çok zor. Herkes zorlanıyor. Geçici bir süreçtesiniz en zor zamanlar aslında. Bir de gün içinde evden çıkmıyorsanız enerjisini de atamıyor olabilir uykuya dalmakta ondan zorluk çekebilir.
Bebek ufakken ev işlerine çok yormayın kendinizi.
Benim çocuğum o yaşlardayken benim bir günüm şöyleydi. Uyanması sabah 7di. Kahvaltı sonrası ben yaz kış arabaya yada kanguruya koyar parka götürürdüm. Ki sert karasal iklimdeydik siz klimayla ısırdığınıza göre hava da daha müsaittir. Parkta bahçede zaman geçirir yorardım. Öğlen de mümkünse ya bebek arabasında uyuması için uzun yürüyüşler yapardım. Ben de kahvemi içerdim o uyursa. Sonra döner etkinlik oyun, öğlen yemeği oyalanırdık. Akşamları da eşim gelince ben ona verir kendim yemektir ortalık toplamadır yapardım. En geç 19.30da uyku rutinine başlardım. Üşenmezsem banyo, kitap okuma sırtını kaşıma falan uyuturdum. Kesintisiz uyumasa dahi ilk daldığında 4 saat uyurdu o bile kendime ayırdığım vakit olurdu dinlenirdim.
Çocuksuz vakit geçiremeyince insan kendine gelemiyor.
Yok aksam yemegini 18 en gec 19da yiyoruzAslında yemek konusunda kendinizi yoruyorsunuz gibi anladım ben.
Akşam yemeğini dokuzda yiyorsunuz gibi yazmışsınız geç saatte yemek yiyorsa acıkmıyor olabilir sabah.
Siz kendinizi yormayın bırakın bir iki gün kahvaltıda ısrarcı olmasanız belki sonrasında kendisi de yer.
Benim oğlum 7 yaşında, kahvaltıda yedikleri hala çok sayılıdır. Ve çok da yiyen bir çocuk da değil. Bizim krep, yumurtalı ekmek, patatesli yumurta, çırpılmış yumurta yer sadece. Bu beşini döndürüyorum sadece ben. Krep yediği günlerde bir yumurtayı bitiremiyor mesela, ki okula gittiği halde ben ısrar etmiyorum.
Acıksa yerdi. Benim istediğim miktarda yemesi gerekmiyor. 40 dakika yesin diye uğraşıp gerilmek yerine az yesin aman diyip kaldırmak bir süre sonra daha iyi gelecek size de
Gece bazen 2 bazen 3 kez emmeye kalkiyor emziriyorum geri uyuyor şükür onu oturttuk ama gunduz uykusu hic yok nerdeyseGece uykusu nasil cocugun? Emziriyor musun?
arkadasim ev isi yapicam diye bu kadar kendini yipratma. Birak bir gün de kalsin isler ne olmus. Hafta sonu alin cocugunuzu bi piknige gidin, temiz hava iyi gelir herkese. Yada cocugu birakin annenize/kayinvalidenize (varsa tabii) esinizle yemege gidin.
Yapan nasil yapiyor diye sormussun ya, o yapanlar kendilerini senin kadar yipratmiyorlar yada onlarin cocuklari gündüz cok güzel uyuyorlar.
Evet sanirim bundan baslamaliyimBenimde bebeğim böyleydi gündüz uykusu nedir bilmezdi. Sonra bi karar aldım akşam saat 9da yatağına götürdüm evelendi debelendi 1 2 saat içinde uykuya daldı. Her gece pes etmeden aynı şeyi yaptım. Şimdi uyku saati 9 buçuğu geçmiyor. Oh be dünya varmış dedim.
Öncelikle pes etmeden bebeğinin uyku saatini düzenle.
O saatten sonra yemek vermeyin. Neden gece 9 da mama muz gibi tok tutacak şey veriyorsunuz ki? Yatmadan yemek yemek reflüyü sebep oluyor bebeklerde. Bunu bırakmanız lazım öncelikle. Çocuk tabii ki kahvaltı yapmak istemez. Yatmadan yemek yiyor sonra uyuyor acıkmıyor ki çocukHamileligim boyunca nerdeyse her sabah esime sandvic hazirladim, yemekleri 3 kisilik yapiyordum esim ise de goturuyordu
Neden kendimi bu kadar yiprattim bilmiyorum
Esim artik kolay seyler yap demisti bende corba salata yapip geciyordum o da bir sure disarda yedi ve midesinden sorun yasadi kilo aldi bende yemek dusunurken ertesi gun onun da goturebilecegi yemekler dusunuyorum bazen kendimi enayi gibi hissettigim dogrudur
Dunyayi ben mi kurtaricam diye isyan ettigim de oluyor
Klimayla mecbur isiniyoruz yatak odasinda da var isiticimiz buraya dogalgaz gelmedi henuz turistik bolge diye zorlastiriyorlar dogalgaz olayini
Park falan zaten hak getire
2 3 kucuk agacin oldugu bankli bir yer var genelde ipsiz sapsizlar oturuyor orada, oradan bile gecmiyoruz
Evim de tepede oldugu icin asiri soguk ama yinede arada market turu yapiyoruz
Bende cok isterdim cikip guzel bir parkta biraz oksijen almayi ama malesef eve tikiliyoruz
yazin en azindan mutfaktaysam cocugu da oraya koyuyordum yatak odasinda isim varsa oraya tasiyordum
Cocugum da cok huysuzdu surekli ilgi isterdi nasil yemek yaptigimi bi ben bilirim
Bu yemek olayi beni cok sıkıyor
Bazen sitedeki aksama ne yemek var bolumune bakiyorum millet lahmacun salata hosmerim manti icli kofte neler yaziyor menude
yazanlarda cocuklu insanlar yani benim mi elim agir anlamiyorum ondan soruyorum yapan nasil yapiyor diye
Yok aksam yemegini 18 en gec 19da yiyoruz
Cocuga 9 gibi corba tarzi birseyler veriyorum ya da muzlu yogurt gibi
Yumurta agzina surmuyor ne yedirecegimi sasiyorum 4 tane disi var henüz, digerleri de patlamak uzere ama hala cok net cigneyemiyor herseyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?