• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Siz ne anlarsınız ki modundaki cevaplarınız çok ilginç. O insan da düzen oturturken zorlanmış ki kendi yöntemlerini anlatıyor. Hiçbirimiz siparişle getirtmedik çocukları, hepsinin ayrı huyu derdi oldu ki çoğumuz aile desteği görmedik asla.

Tamam iste ben bunlari yarim saatte yapamiyorum yapanlari da tebrik ederim
Ben hazir bardakta almiyorum kendim kaynatip kaplara koyup dondurucuya koyuyorum bu yuzden de isitmam gerekiyor cikarinca
Ben de yıllardır kendim hazırlarım et ve tavuk suyunu hiç ısıtmıyorum, yaptığım her yemeğe direkt atıyorum.
Soğanı makinede çekmeniz gerekiyorsa çoklu çekip poşetlerle buzluğa atın, gerektikçe çıkarın.
Ben başlarda yazdım ama genel olarak her şeye kendinizce bir olmazsa olmazınız var. Eşiniz değil yemek konusunda sadece mesele yani. Öyle olunca bitmez işiniz. Pratik yöntemleri kullanmanız lazım ki işiniz bitsin.

Tamam iste ben bunlari yarim saatte yapamiyorum yapanlari da tebrik ederim
Ben hazir bardakta almiyorum kendim kaynatip kaplara koyup dondurucuya koyuyorum bu yuzden de isitmam gerekiyor cikarinca
Tavuk suyunu ısıtıp tekrar pişirirseniz toksik olabilir, iki ısıl işlem görüyor. Bende kendim dondururum, direk buzu ile atarım, hatta çorbaya ilikli kemik suyunu çorba piştikten sonra atarım çorbanın sıcağı ile çözülür.(gıda mühendisi arkadaşımın tavsiyesidir)
Sizin bence gönlünüz yok. Üyeler doğru demiş 30dkda yapılacak yemek bunlar.
Sebzeleri haftalık alır yıkar hava almayan kaplara koyarsın,köfteyi 2kg alır yoğurur koyarsın bitti gitti.
Buzluktan köfte çıkartıp fırına sürmeye ne var? Bu eli yavaşlıkta değil. Tamamen plansızlık.

Sizin eşiniz kavanoz yemeği falan yemez , adamı da hizaya getiremiyorsunuz sanırım, o da anlayışsız belli ki ,bu bir süreç insan taş olsa yer yani, ben yemeği bu kadar mesele haline getiren insanlara acayip sinir oluyorum.

Kuru fasülyeye sucuk pastırma koyacaksanız soğansız da oluyor.
Havuç bezelye patates yemeği yine soğansız oluyor.
Zeytinyağlı barbunya, pırasa kereviz vs.
Et tavuk hindi köfte ızgara tava
Kuskus , cacık , bunlara doyurucu bir çorba eklenince pilava gerek yok zaten.

Soğanı robottan çocuğunuz korkuyorsa , elde çekilen alet var pazarda bile satılıyor.
Düdüklü yoksa alın , hem zamandan kazanır hem gereksiz israftan kurtulursunuz.

Bulaşıkları elde yıkamak da hiç hijyenik değil zaten, sizden değeli değil kap kaçak atın makineye gitsin, bozulanın yerine inanın yenisi gelir, ama sizin bu günleriniz geri gelmeyecek.

Ev dört artı bir, üç odayı kapatın, evdeki iki klimayı açın (24 binlikse klimalar ısınmaması imkansız) mutfak salon banyo tek yatak odasının açın kapılarını ısınsın.
Isınmıyor diyeceksiniz o zaman duvara da monte edebileceğiniz panel ısıtıcılar var üflemiyor ses yok bebeğin yanma derdi yok.
Banyoya ve mutfağa birer tane ondan takacaksınız, eşiniz de pamuk eller cebe diyeceksiniz.

Ben de yıllardır kendim hazırlarım et ve tavuk suyunu hiç ısıtmıyorum, yaptığım her yemeğe direkt atıyorum.
Soğanı makinede çekmeniz gerekiyorsa çoklu çekip poşetlerle buzluğa atın, gerektikçe çıkarın.
Ben başlarda yazdım ama genel olarak her şeye kendinizce bir olmazsa olmazınız var. Eşiniz değil yemek konusunda sadece mesele yani. Öyle olunca bitmez işiniz. Pratik yöntemleri kullanmanız lazım ki işiniz bitsin.
Konu sahibinin pratik olma gibi derdi yok bence. Her şeye bi bahanesi var. Kocası konserve yemez onu yemez bunu yemez kendisi ön hazırlık yapamaz vs vs.
Mıyıl mıyıl

Merhaba hanimlar

Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum

Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Yapan da yapamıyor ki 😁 yapıyor gibi görünüyor. Benimki bir buçuk yalında, yalnızız biz de, anlattıklarınızla aşağı yukarı benzer geçiyor gün. Sadece benim oğlum uyur gündüzleri çok şükür ama sadece benimle uyur emerek, ben de onunla uyurum yani iş falan yapamam. Burada sizi en rahatlatacak şey gece uyumasını erkene çekmek. Bu kadar geç uyuması çocuğa da zararlı, size de. Gündüz çok az uyumasına rağmen gece de geç yatması yorgunluktan muhtemelen, çünkü o yaşlarda çocuklar bedensel olarak hissettikleri uyku saatleri geciktiğinde hiç uykuları yokmuş gibi aşırı enerjik oluyorlar ana aslında yorgunluktan ötürü dağıtıyorlar 🤦🏻‍♀️ uyku rutininizde değişikliğe gitmek iyi gelecektir.

Hamileligim boyunca nerdeyse her sabah esime sandvic hazirladim, yemekleri 3 kisilik yapiyordum esim ise de goturuyordu
Neden kendimi bu kadar yiprattim bilmiyorum
Esim artik kolay seyler yap demisti bende corba salata yapip geciyordum o da bir sure disarda yedi ve midesinden sorun yasadi kilo aldi bende yemek dusunurken ertesi gun onun da goturebilecegi yemekler dusunuyorum bazen kendimi enayi gibi hissettigim dogrudur
Dunyayi ben mi kurtaricam diye isyan ettigim de oluyor

Klimayla mecbur isiniyoruz yatak odasinda da var isiticimiz buraya dogalgaz gelmedi henuz turistik bolge diye zorlastiriyorlar dogalgaz olayini
Park falan zaten hak getire
2 3 kucuk agacin oldugu bankli bir yer var genelde ipsiz sapsizlar oturuyor orada, oradan bile gecmiyoruz
Evim de tepede oldugu icin asiri soguk ama yinede arada market turu yapiyoruz
Bende cok isterdim cikip guzel bir parkta biraz oksijen almayi ama malesef eve tikiliyoruz
yazin en azindan mutfaktaysam cocugu da oraya koyuyordum yatak odasinda isim varsa oraya tasiyordum
Cocugum da cok huysuzdu surekli ilgi isterdi nasil yemek yaptigimi bi ben bilirim
Bu yemek olayi beni cok sıkıyor
Bazen sitedeki aksama ne yemek var bolumune bakiyorum millet lahmacun salata hosmerim manti icli kofte neler yaziyor menude
yazanlarda cocuklu insanlar yani benim mi elim agir anlamiyorum ondan soruyorum yapan nasil yapiyor diye🥹

Yok aksam yemegini 18 en gec 19da yiyoruz
Cocuga 9 gibi corba tarzi birseyler veriyorum ya da muzlu yogurt gibi
Yumurta agzina surmuyor ne yedirecegimi sasiyorum 4 tane disi var henüz, digerleri de patlamak uzere ama hala cok net cigneyemiyor herseyi
Arkadaşım yemeğe neden takıldın böyle ya. Bizim yemekler şunlar, fırında patates ve köfte, fırında tavuk ve sebze, çeşit çeşit makarna/pilav, tek tencere yemekleri. Öyle içli köfteleri, mantıları, lahmacunları kim kaybetmiş ki biz bulalım? En pratik neyse onu yapıp geçeceksin. Çocuğa da bir öğünde mutlaka et veriyorum, kahvaltı canı neyi ne kadar isterse, akşam da biz ne yersek onu yiyor. Kolay ama doyurucu şeyler yap. Aklına gelenleri listele yaz, buzdolabının kapağına as, oradan bakıp bakıp yaparsın.

Bana da öyle geldi. Çocuğa yemek ısıttıktan sonra ayrı su nldolu bir kaba koyup, kontrol ederken 3-4 kaşık kirleniyornus, üstüne tabağını da değiştiriyormus. Böyle iş mi biter? Bitmez tabi. Çocuğa yemek yedirmek o yüzden bu kadar uzun sürüyor demek ki.
Yemek kısmında da herkesin yemek alışkanlığına göre ön hazırlık, pratiklik kazanacağı seyler farklı olur ama konu sahibine ne dense eşim öyle yemez, ben böyle yapıyorum diye kalıyor.
Konu sahibinin pratik olma gibi derdi yok bence. Her şeye bi bahanesi var. Kocası konserve yemez onu yemez bunu yemez kendisi ön hazırlık yapamaz vs vs.
Mıyıl mıyıl

Ben asci yardimcisi olarak calistim 4 5 sene
Aslinda pratiktim o zamanlar
Ama evlenince evde olunca mutfakta dizi ac izle bi yandan yemek yap falan derken terapi gibi oldu elim yavasladi
Aslinda bi suru is yapiyorum ama cok zamanimi aliyor tum bunlar
Buzluga kofte atmakla bitmiyor ki her hafta kofte yapsam haftada 1 gunumu kurtarir bu
Esime dedim yemekleri kavanozlasam acip yesek yada buzluga atsam
Oyle yiyemem ki hayatim biliyosun beni dedi
Elimden birsey gelmiyor malesef ki
Siz eşinizi çok bağlıyorsunuz bence. Neden söylüyorsunuz ki? Yapın koyun önüne söylemeyin. Adım kadar eminim anlamayacak yiyecekti
Benim eşim ve oğlum pırasaya ağız burun bükerlerdi. Yeşil mercimek yemeğinde yiyorlar senelerdir haberleri yok. Neden aöyleyeyim ki? Söylesen yemem der tabii.
Siz de koca adamı paşazade gibi nazlıyorsunuz

Yok ciddiydim sorarken. Bebekten sonra acaip paçozlaştım. Ben de dün aldırdım bıyığımı ilk defa. Pijamadan eşofmana geçiyorum birisi gelecekse. Öyle. Sordum o yüzden 😄
Ay bende iğneleyici soruyorsunuz sandım gıcık olmuştum size şimdi özür dilerim 🤣🤣 ben hiç pijama giymedim eşırtman da hiç sevmem . Tayt giyerim üzerine swet . Hergün kirliye atarım değiştiririm yani 😆 taytla çorap uyumlu olmalı 😆 böyle takıntılarım var benimde

Yine ben 🙃 fasülyeyi ıslatıp dolapta mı tutuyorsunuz? Dışarda tutuyorum ben. Suyunu değiştiriyorum 2-3 kere. Yanlış mı?
Ay akşamdan ıstlstıp dışarda tutmayın bence . Babamın bi aşçısı vardı iş yerimizde kadın birgün nohut ıslatmış dışarı bırakmış sabaha kadar kalmış . Sonra o nohuttan yemek yapmış ve bozulmuş o nohut yani o kokuyu hiç unutmam . Siz dolaba koyun boşverin. Suyu değişemeye gerek yok bence hiç değiştirmem ben annem de yapmazdı

Ay bende iğneleyici soruyorsunuz sandım gıcık olmuştum size şimdi özür dilerim 🤣🤣 ben hiç pijama giymedim eşırtman da hiç sevmem . Tayt giyerim üzerine swet . Hergün kirliye atarım değiştiririm yani 😆 taytla çorap uyumlu olmalı 😆 böyle takıntılarım var benimde
😄😄 benim durum vahim. Bu başlıktan çokça faydalandım bu gece. Herkes çok güzel yazmış. Bir sürü şey öğrendim 😄

Ay akşamdan ıstlstıp dışarda tutmayın bence . Babamın bi aşçısı vardı iş yerimizde kadın birgün nohut ıslatmış dışarı bırakmış sabaha kadar kalmış . Sonra o nohuttan yemek yapmış ve bozulmuş o nohut yani o kokuyu hiç unutmam . Siz dolaba koyun boşverin. Suyu değişemeye gerek yok bence hiç değiştirmem ben annem de yapmazdı
İçinde bir şey vardı. O böyle çıkıyormuş. Bakiyim yazıcam. Acı tat veren saponinleri daha kolay atarmış suyu değiştirdikçe. Dolaba koyayım ben. Sağolun

İçinde bir şey vardı. O böyle çıkıyormuş. Bakiyim yazıcam. Acı tat veren saponinleri daha kolay atarmış suyu değiştirdikçe. Dolaba koyayım ben. Sağolun
Ben o su değiştime işini bilmiyordum bana da yazın olur mu ? Ay dolaba koyun bozulursa üf çok kötü 🤨

Ben asci yardimcisi olarak calistim 4 5 sene
Aslinda pratiktim o zamanlar
Ama evlenince evde olunca mutfakta dizi ac izle bi yandan yemek yap falan derken terapi gibi oldu elim yavasladi
Aslinda bi suru is yapiyorum ama cok zamanimi aliyor tum bunlar
Buzluga kofte atmakla bitmiyor ki her hafta kofte yapsam haftada 1 gunumu kurtarir bu
Esime dedim yemekleri kavanozlasam acip yesek yada buzluga atsam
Oyle yiyemem ki hayatim biliyosun beni dedi
Elimden birsey gelmiyor malesef ki
Incilerimi dökülürmüs esinizin?

😄😄 benim durum vahim. Bu başlıktan çokça faydalandım bu gece. Herkes çok güzel yazmış. Bir sürü şey öğrendim 😄
Kanka at pijamaları giyme ben giyseydim doğru Bakırköy’e götürürlerdi 🤣 siz bile duyardınız o derece 🤣 tayt bence çok iyi lcw sporcu taytları vae ya renk renk al birkaç tane üzerine swit kombin et . Sabah hiç bir iş yapmadan saçını bi balerin topuzu yap . Konu sahibi kısa saç kestirdim demiş bu fena yani kısa saç nasıl şekil alacak ki fön lazım hep . Bi rimel bi bb krem kaç dk alır . Salmayın kendinizi . Doğumdan önce burada ben çok şey okudum ve salmayacağımd dedim 1 gün lohusa pijaması giydim . Dedim ya salsam of durumum çok kötüydü. Şimdi oğlum 5 yaşında prenses oldum bir yerim ağrımıyor iyiyim . İlk 3.5 sene of çok kötüydü . Sürekli hastaydım sürekli kriz

• Beğen
Reactions: Gao
Ama uygun sıcaklıkta olmazsa bozuluyor
Yıllardır böyle yapıyorum, sadece yazın dikkat ederim.
Evimiz başka zaman hamam gibi değil.
Islatmaktaki amacım kolay pişirmekten ziyade fitik asidi azaltmak, onun için evde varsa kefir falan da eklerim.
Dolapta beklemesi sadece pişirme kolaylığı sağlar bildiğim kadarıyla.

Back