• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Yıllardır böyle yapıyorum, sadece yazın dikkat ederim.
Evimiz başka zaman hamam gibi değil.
Islatmaktaki amacım kolay pişirmekten ziyade fitik asidi azaltmak, onun için evde varsa kefir falan da eklerim.
Dolapta beklemesi sadece pişirme kolaylığı sağlar bildiğim kadarıyla.
Bende dikkat edeyim bilmiyordum bu bilgiyi teşekkürler 🙏

Bende dikkat edeyim bilmiyordum bu bilgiyi teşekkürler 🙏
Bir de baklagiller filizlenince daha faydalı olduğu için ekstra günlerce nemli bekletip filizlendirme yapanlar da var. Bir gün suda beklemeye bozulacağını sanmıyorum bu nedenle

Bir de baklagiller filizlenince daha faydalı olduğu için ekstra günlerce nemli bekletip filizlendirme yapanlar da var. Bir gün suda beklemeye bozulacağını sanmıyorum bu nedenle
Bu hep aklımda yapamam diye korkuyorum.
1 bardak mercimekle deneyip oluyorsa çok yapıp dondurucuya atayım diyorum.

Bu hep aklımda yapamam diye korkuyorum.
1 bardak mercimekle deneyip oluyorsa çok yapıp dondurucuya atayım diyorum.
Ben de denemedim ama izlediğimde çok da zor görünmemişti gözüme. Direkt suda bekletmiyorlar ama ara ara suyla nemlendiriyorlar. Denenebilir bence

Suda bekletme ile bozulmaz tabi ki onu ifade etmek istemedim . Buzdolabına koyma sebebim dışarda sıcak olur da bozulur diye . Gerçi şuan ki evim çok soğuk asla bozulmaz ama alışkanlıktan koyuyorum . Bunu konuşuyorduk

Kanka at pijamaları giyme ben giyseydim doğru Bakırköy’e götürürlerdi 🤣 siz bile duyardınız o derece 🤣 tayt bence çok iyi lcw sporcu taytları vae ya renk renk al birkaç tane üzerine swit kombin et . Sabah hiç bir iş yapmadan saçını bi balerin topuzu yap . Konu sahibi kısa saç kestirdim demiş bu fena yani kısa saç nasıl şekil alacak ki fön lazım hep . Bi rimel bi bb krem kaç dk alır . Salmayın kendinizi . Doğumdan önce burada ben çok şey okudum ve salmayacağımd dedim 1 gün lohusa pijaması giydim . Dedim ya salsam of durumum çok kötüydü. Şimdi oğlum 5 yaşında prenses oldum bir yerim ağrımıyor iyiyim . İlk 3.5 sene of çok kötüydü . Sürekli hastaydım sürekli kriz
Evet kendine bakmak lazım. Emmedi, uyumadı derken zor bir dönem. Kuaföre gidilmiyor zaten. Saçım kısa, omzuma yeni düştü. Emzirme yüzünden dökülüyor, eş yok yanımda, varken de benden lohusaydı adamcağız, bebek için diyet de yapıyorum. Her anlamda biraz bitik hissediyorum. Geçecek inşallah. Uğraşmadan olmayacak.

Yıllardır böyle yapıyorum, sadece yazın dikkat ederim.
Evimiz başka zaman hamam gibi değil.
Islatmaktaki amacım kolay pişirmekten ziyade fitik asidi azaltmak, onun için evde varsa kefir falan da eklerim.
Dolapta beklemesi sadece pişirme kolaylığı sağlar bildiğim kadarıyla.
Sirke koyun diyorlar. Onu denediniz mi?

Evet kendine bakmak lazım. Emmedi, uyumadı derken zor bir dönem. Kuaföre gidilmiyor zaten. Saçım kısa, omzuma yeni düştü. Emzirme yüzünden dökülüyor, eş yok yanımda, varken de benden lohusaydı adamcağız, bebek için diyet de yapıyorum. Her anlamda biraz bitik hissediyorum. Geçecek inşallah. Uğraşmadan olmayacak.
Çocuk bir şekilde büyüyor adama Birşey olmuyor olan hep kadına .

Siz ne anlarsınız ki modundaki cevaplarınız çok ilginç. O insan da düzen oturturken zorlanmış ki kendi yöntemlerini anlatıyor. Hiçbirimiz siparişle getirtmedik çocukları, hepsinin ayrı huyu derdi oldu ki çoğumuz aile desteği görmedik asla.
Hic de siz ne anlarsiniz ki tavrim olmadi
Sadece bazi cocuklar daha uyumlu bazilari uyum saglayamiyor mizmizlaniyor benimki de mizmiz grubundan ve sunu yap bunu yap onerilerine karsi benimki oyle yapinca durmuyor agliyor diyorum bunun neresi siz ne anlarsiniz ki anlamina geliyor? Cocuklarin huylari farkli diyorum
Çok pozitif dediğiniz yorumda tek bi tane bile size faydası olan öneri yok. Size yapılan tüm önerilere bir bahane bulup boş cevaba şükran duymanız bile sadece şikayete geldiğinizin kanıtı zaten. Burada insanlar sizin kötülüğünüzü mü istiyor sanıyorsunuz.
En azindan iyi hissettirdi yargilanmamak
Ben tum yorumlara ithafen soylemedim zaten onu, yemek onerileri kavanoz buzluk yontemi onerenler oldu yemek listesi onerenler oldu bunlar mantikli geldi pohpohlanmak degil amacim gercek cozumler.
Mesela eşinizin ben öyle yiyemem demesi ve sizin bunu kabullenmeniz. Neden soruyorsunuz ki? Bir kaç kez yapın koyun önüne bilmese belki yiyecek? İnanın halinize üzüldüğüm için söylüyorum kendinizi yıpratmayın bu kadar hele ki yemek için. Böyle yazıyorum size ama zannetmeyin ki sizin yaşadığınız zorlukları yaşamadım. Kızımın uykusu melek gibiydi ama oğlum anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdi özellikle ilk yıl yaşayan ölü gibiydik o dönemde kocam kalkıp ben onu öyle yemem deseydi cinnetlerden cinnet seçerdim sanırım. İşte pratik olmayı böyle dönemlerde öğreniyor insan. Ben senin yerinde olsam bir akşam bütün soğanları rondodan geçirip buzluğa atmıştım mesela. Dipfriz ve düdüklü tencere benim elim ayağım gibi bişey.
Soganlar buzluga atilir mi ki rondodan gecirip? Buzluga et ve bezelye kofte harici birsey atmadigim icin bilgim yok bu konuda cunku

Tavuk suyunu ısıtıp tekrar pişirirseniz toksik olabilir, iki ısıl işlem görüyor. Bende kendim dondururum, direk buzu ile atarım, hatta çorbaya ilikli kemik suyunu çorba piştikten sonra atarım çorbanın sıcağı ile çözülür.(gıda mühendisi arkadaşımın tavsiyesidir)
Sizin bence gönlünüz yok. Üyeler doğru demiş 30dkda yapılacak yemek bunlar.
Sebzeleri haftalık alır yıkar hava almayan kaplara koyarsın,köfteyi 2kg alır yoğurur koyarsın bitti gitti.
Buzluktan köfte çıkartıp fırına sürmeye ne var? Bu eli yavaşlıkta değil. Tamamen plansızlık.
Cidden bazi yorumlara guluyorum
Sirf zaman gecsin diye mi actim sizce konuyu? Gonlum olmasa mutfaga da girmezdim zaten
Yarim saatte yemek cikaran harika kadinlarsiniz
Ben yapamiyorum yarim saatte arkadasim siz yapiyorsaniz tebrik ederim
Ayrica maydanoz dereotu haricinde tum sebzeler yikanip bekletmeye uygun olmuyor her zaman
Kofte kofte yazilip duruyor buzluktan kofte cikarip firina atmak degil mesele zaten
Surekli kofte patates tavuk patates yemiyor insanlar
Elestirmeye yer ariyorsunuz
Bir kisi gonlun yok yazdi ya arkasindan devam edin

Sizin eşiniz kavanoz yemeği falan yemez , adamı da hizaya getiremiyorsunuz sanırım, o da anlayışsız belli ki ,bu bir süreç insan taş olsa yer yani, ben yemeği bu kadar mesele haline getiren insanlara acayip sinir oluyorum.

Kuru fasülyeye sucuk pastırma koyacaksanız soğansız da oluyor.
Havuç bezelye patates yemeği yine soğansız oluyor.
Zeytinyağlı barbunya, pırasa kereviz vs.
Et tavuk hindi köfte ızgara tava
Kuskus , cacık , bunlara doyurucu bir çorba eklenince pilava gerek yok zaten.

Soğanı robottan çocuğunuz korkuyorsa , elde çekilen alet var pazarda bile satılıyor.
Düdüklü yoksa alın , hem zamandan kazanır hem gereksiz israftan kurtulursunuz.

Bulaşıkları elde yıkamak da hiç hijyenik değil zaten, sizden değeli değil kap kaçak atın makineye gitsin, bozulanın yerine inanın yenisi gelir, ama sizin bu günleriniz geri gelmeyecek.

Ev dört artı bir, üç odayı kapatın, evdeki iki klimayı açın (24 binlikse klimalar ısınmaması imkansız) mutfak salon banyo tek yatak odasının açın kapılarını ısınsın.
Isınmıyor diyeceksiniz o zaman duvara da monte edebileceğiniz panel ısıtıcılar var üflemiyor ses yok bebeğin yanma derdi yok.
Banyoya ve mutfağa birer tane ondan takacaksınız, eşiniz de pamuk eller cebe diyeceksiniz.
Onerileriniz icin tesekkurler, isitici olayi denenebilir
Zaten robot dedigim su pazarda satilan manuel dograyici
Onun sesinden korkuyor bebegim
O boyle hassas, esim herseyi yemez bu benim sinavim sanirim
Koskoca adami hizaya nasil getirebilirim yillarca boyle alismis bir kere yemegin icinde sogan buyuk kalmis agzina atmis farketmeden gitti kustu oyle bir hassasiyet

Sadece bazi cocuklar daha uyumlu bazilari uyum saglayamiyor mizmizlaniyor benimki de mizmiz grubundan ve sunu yap bunu yap onerilerine karsi benimki oyle yapinca durmuyor agliyor diyorum bunun neresi siz ne anlarsiniz ki anlamina geliyor? Cocuklarin huylari farkli diyorum

Ben tum yorumlara ithafen soylemedim zaten onu, yemek onerileri kavanoz buzluk yontemi onerenler oldu yemek listesi onerenler oldu bunlar mantikli geldi pohpohlanmak degil amacim gercek cozumler.

Soganlar buzluga atilir mi ki rondodan gecirip? Buzluga et ve bezelye kofte harici birsey atmadigim icin bilgim yok bu konuda cunku
Evet atılır,ben soğanları hem çiğden hem de pişmiş olarak buzluğa atıyorum

Konunuzu tüm gece takipteydim uyumadıkça 😊 faydalandım.

Bence gayet isteklisiniz. Fazla özenlisiniz. Pratikliği azaltıyor sanırım. Sorununuz eşiniz ve soğuk eviniz. Evlenene kadar ben de klimalı evlerde yaşadım. Zordur. Çocuk da ağırmış maşallah. Kaldır götür takip et derken. Ama o yemek beğenmez eş değişmez, kötü örnek de olur çocuğunuza. Ben eşime daha az özenerek bu zor dönemde ayakta kalabiliyorum. 😊 sitemini etti ama anlasın artık napiyim.

Siz eşinizi çok bağlıyorsunuz bence. Neden söylüyorsunuz ki? Yapın koyun önüne söylemeyin. Adım kadar eminim anlamayacak yiyecekti
Benim eşim ve oğlum pırasaya ağız burun bükerlerdi. Yeşil mercimek yemeğinde yiyorlar senelerdir haberleri yok. Neden aöyleyeyim ki? Söylesen yemem der tabii.
Siz de koca adamı paşazade gibi nazlıyorsunuz
Cunku ben mutfaktayken kendisi 5 10 kere gelip naptin nettin der bakar yani gizliden yemek yapip ona caktirmadan onune sunmak mumkun olmuyor
Bakin bayanlar bunlar bahane degil
Ha gunduz mutfakta zaman gecirebilseydim bunlari yapar yeni yapmis gibi de sunardim ruhu duymazdi
Havalar az duzelince belki bunu uygulayabilirim cocugu mutfaga alip

Siz eşinizi çok bağlıyorsunuz bence. Neden söylüyorsunuz ki? Yapın koyun önüne söylemeyin. Adım kadar eminim anlamayacak yiyecekti
Benim eşim ve oğlum pırasaya ağız burun bükerlerdi. Yeşil mercimek yemeğinde yiyorlar senelerdir haberleri yok. Neden aöyleyeyim ki? Söylesen yemem der tabii.
Siz de koca adamı paşazade gibi nazlıyorsunuz
Cunku ben mutfaktayken kendisi 5 10 kere gelip naptin nettin der bakar yani gizliden yemek yapip ona caktirmadan onune sunmak mumkun olmuyor
Bakin bayanlar bunlar bahane degil
Ha gunduz mutfakta zaman gecirebilseydim bunlari yapar yeni yapmis gibi de sunardim ruhu duymazdi
Havalar az duzelince belki bunu uygulayabilirim cocugu mutfaga alip
Konu sahibinin pratik olma gibi derdi yok bence. Her şeye bi bahanesi var. Kocası konserve yemez onu yemez bunu yemez kendisi ön hazırlık yapamaz vs vs.
Mıyıl mıyıl
Terbiyenizi takinin miyil miyil miymiy falan ne bicim bir hitabiniz var? Konumda zorla durmuyosunuz siz ekşınlı konulara yol alin en iyisi

Kanka at pijamaları giyme ben giyseydim doğru Bakırköy’e götürürlerdi 🤣 siz bile duyardınız o derece 🤣 tayt bence çok iyi lcw sporcu taytları vae ya renk renk al birkaç tane üzerine swit kombin et . Sabah hiç bir iş yapmadan saçını bi balerin topuzu yap . Konu sahibi kısa saç kestirdim demiş bu fena yani kısa saç nasıl şekil alacak ki fön lazım hep . Bi rimel bi bb krem kaç dk alır . Salmayın kendinizi . Doğumdan önce burada ben çok şey okudum ve salmayacağımd dedim 1 gün lohusa pijaması giydim . Dedim ya salsam of durumum çok kötüydü. Şimdi oğlum 5 yaşında prenses oldum bir yerim ağrımıyor iyiyim . İlk 3.5 sene of çok kötüydü . Sürekli hastaydım sürekli kriz
Bende hemencik fönlerim diye kestirdim uclari da yipranmisti
Simdi bonus kafayla geziyorum saclarim da kivircik🥲
Toplasam altlardan cikiyor yani pisman oldum
Kurutmak zor oluyordu dustan sonra kendimi gaza getirdim
kimseye onermem ekstra ugrastiriyor

Konunuzu tüm gece takipteydim uyumadıkça 😊 faydalandım.

Bence gayet isteklisiniz. Fazla özenlisiniz. Pratikliği azaltıyor sanırım. Sorununuz eşiniz ve soğuk eviniz. Evlenene kadar ben de klimalı evlerde yaşadım. Zordur. Çocuk da ağırmış maşallah. Kaldır götür takip et derken. Ama o yemek beğenmez eş değişmez, kötü örnek de olur çocuğunuza. Ben eşime daha az özenerek bu zor dönemde ayakta kalabiliyorum. 😊 sitemini etti ama anlasın artık napiyim.
Tesekkur ederim oncelikle🥰
Evet esimi biraz sallamamam gerekiyor sanirim
Onu memnun et bunu memnun et kendim yipraniyorum
Adam yuzune maske yapiyor ben gecen ay peeling aldim dolapta oylece duruyor kendimi arka plana attim 2 kofte kizarticam diye🥲

• Beğen
Reactions: Gao

Ağlayan, mızmızlanan bir bebek kadar zor olan başka bir şey var mı bilmiyorum. Benim oğlumu gören bana dualar ediyordu bu konuda sizi çok iyi anlıyorum bir yaşından sonra düzelmeye başlıyorlar yürümeyle beraber ama o zamanda bir odanın içinde nasıl tutabilirsiniz bilmiyorum…
Hazır kesilmiş dondurulmuş soğanlar var olur neden olmasın. Bir tane deneyin en kötü bugün yemek yaparken bir tane fazla yapıp atın buzluğa yarın denersiniz.

Merhaba hanimlar

Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum

Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Ben de böyleyim 3 çocuk ve çalışıyorum şu an bacaklarım ağrıdan titriyor bitik hissediyorum

Back