• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAPAMIYORUM

Ben burada büyüklerin tecrübelerinden ders çıkarmak istiyorum.Ayrıca neden olmasın? Gayette güzel motive oluyorum ayrıca hedefim de belli ve ulaşılır sadece derse oturduğumda aklıma birşeyler geliyor ve motive olamıyorum.Ayrıcaıca "size" söylemek basit gelebilir ama uygulamada malesef öyle olmuyor.
Yoo çok kolay
O büyüklerinden birtaneside benim
Bende tecrübemi paylaştım
Üni bitireli nerdeyse 20 sene olacak.
etrafında dikkatini dağıtacak ne varsa hepsini engelleyeceksin buna telefon, tablet vs dahil ve oturup çalışacaksın. Bukadar basit

O insanın içinden gelir.
Namazda gözü olmayanin ezanda kulağı olmaz.
Yumurta ağzına gelene kadar geziyorsunuz,sonra son şansım diyerek tutusuyorsunuz.
Bacım vakitlice çalışmazsan birikir.
Yani bu saatten sonra zor çünkü senin iraden zayıf.
Sürekli bahane ürettiğini bildiğin halde bu şekilde devam etmişsin.
Bundan sonra da zor bence

O insanın içinden gelir.
Namazda gözü olmayanin ezanda kulağı olmaz.
Yumurta ağzına gelene kadar geziyorsunuz,sonra son şansım diyerek tutusuyorsunuz.
Bacım vakitlice çalışmazsan birikir.
Yani bu saatten sonra zor çünkü senin iraden zayıf.
Sürekli bahane ürettiğini bildiğin halde bu şekilde devam etmişsin.
Bundan sonra da zor bence
Bu saatten sonra neden zor olsun önümde daha 1 sene var
Ayrıca bu nasıl bir üslup?
Bu zamana kadar yapmadığını ne biliyorsunuz sorunlarım vardı.

Bu saatten sonra neden zor olsun önümde daha 1 sene var
Ayrıca bu nasıl bir üslup?
Bu zamana kadar yapmadığını ne biliyorsunuz sorunlarım vardı.
E bahane üretiyorum diyorsun ?
Sen söylüyorsun ?
Ben mecbur değilim ki seni motive etmeye.
Sen çalışma,sorumluluklarını yerine getirme,bahane üretiyorum diyerek ekle sonra da gelip buradan medet um..
Yahu madem zamanın kalmadı buraya yazmak yerine gidip çalışmaya basla derim
Senin akranlarin yaz tatilinde en kotu bir dersi kapatiyor.
Konularını bitirip taramaya geçiyor.
Madem 1 senem var diyorsun,demek ki çok zekisin.
Sınava girecek çocuklar en az 2 sene zorluyor.

E bahane üretiyorum diyorsun ?
Sen söylüyorsun ?
Ben mecbur değilim ki seni motive etmeye.
Sen çalışma,sorumluluklarını yerine getirme,bahane üretiyorum diyerek ekle sonra da gelip buradan medet um..
Yahu madem zamanın kalmadı buraya yazmak yerine gidip çalışmaya basla derim
Senin akranlarin yaz tatilinde en kotu bir dersi kapatiyor.
Konularını bitirip taramaya geçiyor.
Madem 1 senem var diyorsun,demek ki çok zekisin.
Sınava girecek çocuklar en az 2 sene zorluyor.
Bana bak seni her sorunun altında görüyorum başka kapıya hadi benim sorumu mahvedemezsin.
Mecbur değilsin o zaman cevap verme sana beni motive et diye yalvaran olmadı.
Buraya sorunlarımızı yazıyoruz sizin gibileriyle uğraşmaya değil.

Bana bak seni her sorunun altında görüyorum başka kapıya hadi benim sorumu mahvedemezsin.
Mecbur değilsin o zaman cevap verme sana beni motive et diye yalvaran olmadı.
Buraya sorunlarımızı yazıyoruz sizin gibileriyle uğraşmaya değil.
Sen yaptığın yanlışların sorumluluğunu almıyorsun ki.
Bir dünya para harcamışlar.
Sonuç ?
Ders çalışmayan,bahane üreten,daha bir senem var zatn çalışırım kafasında olan bir kız.
1 senem var dersin,sonra bir bakarsın 8 ayin kalmış.
Gunde 10 saat çalışıp yetişirim dersin ama nafile.
Senin konunu sabote etmiyorum,gerçekler söylendiğinde saldirganlasiyorsun.
🤷

Senin okumani cok isteyen, bunun icin destek veren bir baban var. Belki kotu tarafları da vardir, bilemem ama sen bu kosullara sahipken calismama gibi bir luksun yok. Herkes nasil sabah kalkip isine gidiyorsa, evde yemegini, temizligini yapiyorsa, sen de oturup dersini calisacaksin.

Senin okumani cok isteyen, bunun icin destek veren bir baban var. Belki kotu tarafları da vardir, bilemem ama sen bu kosullara sahipken calismama gibi bir luksun yok. Herkes nasil sabah kalkip isine gidiyorsa, evde yemegini, temizligini yapiyorsa, sen de oturup dersini calisacaksin.
Evet haklısınız mecburum ve yapıcam

Motivasyonunuz yok. Kendinizi motive etmeniz gerekiyor anlık gaza gelmeler işe yaramaz. Mesela evde durumlar sıkıntılıysa evde çalışmayın bulunduğunuz şehrin belediye kütüphanesine gidin. Orda sizin gibi sınavlara çalışan insanlar var. O frekansa girmeniz önemli diye düşünüyorum. Ben haziranda mezun oldum eylülde kpss vardı. 2 ayda sadece tarih ve coğrafya çalıştım. Coğrafya sevmediğim için sadece 3 4 konuyu sular seller gibi ezberledim gerisine bakmadım bile. Ve sınavda o çalıştığım konulardan 7 soru çıkmıştı puanı coğrafyadan aldım sayılır:) Bir ucundan başlayın kendinize renkli kalemler alın. Lütfen yapamıyorum demeyin, bu kolay olanı. Cözüm her zaman var.

Motivasyonunuz yok. Kendinizi motive etmeniz gerekiyor anlık gaza gelmeler işe yaramaz. Mesela evde durumlar sıkıntılıysa evde çalışmayın bulunduğunuz şehrin belediye kütüphanesine gidin. Orda sizin gibi sınavlara çalışan insanlar var. O frekansa girmeniz önemli diye düşünüyorum. Ben haziranda mezun oldum eylülde kpss vardı. 2 ayda sadece tarih ve coğrafya çalıştım. Coğrafya sevmediğim için sadece 3 4 konuyu sular seller gibi ezberledim gerisine bakmadım bile. Ve sınavda o çalıştığım konulardan 7 soru çıkmıştı puanı coğrafyadan aldım sayılır:) Bir ucundan başlayın kendinize renkli kalemler alın. Lütfen yapamıyorum demeyin, bu kolay olanı. Cözüm her zaman var.
Evet motivasyonum pek yok
Aslında önceden böyle değildim hevesliydim
Ama bu aralar duygusal anlamda çok çöktüm ondan da olabilir
Bugün başladım azar azar çalışmaya günden güne arttırıcam:)
Mecburum zaten başka şansım yok
Tebrik ederim:)7 soru gayet iyi

Merhabalar belki çoğunuz benden yaşça büyüksünüz ve ben sizden yardım istiyorum.
Bu sene ders çalışmam gerek ama ben çalışamıyorum.Bu sene benim son şansım yoksa bir daha okuma şansım yok.
Lütfen bana yardım edin ders çalışamıyorum,çalışmamak için sürekli bahane üretiyorum
Hayat tecrübeleriniz benim için önemli tavsiyelerinizi bekliyorum
Motive olamıyorum çok kötüyüm ailem zaten sıkıntılı ve ben bu evde mutsuzum eğer kazanmazsam babam ve annem bana dünyayı dar eder ve babam okumamı çok istiyor bunun için çok para harcadı strese giriyorum..
evinin yakınında kütüphane ya da kitap kafe vardır illa, sabah erkenden gitmeye başla. Çalışmasan da git o masada otur. İlla calısırsın bir süre sonra

Youtube’a pomodoro yaz orda canlı yayında birlikte ders çalışıyor hocalarla öğrenciler molalarda sohbet ediyolar vs bi bak bakalım bence dersanedeki eksikliğini o çalışkan öğrencilerin olduğu gruplarda giderebilirsin

Merhabalar belki çoğunuz benden yaşça büyüksünüz ve ben sizden yardım istiyorum.
Bu sene ders çalışmam gerek ama ben çalışamıyorum.Bu sene benim son şansım yoksa bir daha okuma şansım yok.
Lütfen bana yardım edin ders çalışamıyorum,çalışmamak için sürekli bahane üretiyorum
Hayat tecrübeleriniz benim için önemli tavsiyelerinizi bekliyorum
Motive olamıyorum çok kötüyüm ailem zaten sıkıntılı ve ben bu evde mutsuzum eğer kazanmazsam babam ve annem bana dünyayı dar eder ve babam okumamı çok istiyor bunun için çok para harcadı strese giriyorum..
Disiplin kur kendine. Motive edici vidyolar izle. Başarili insanlarin ornek vidyolari. Bir de zaman ayarla. Telefondan mumkun kadar uzak dur. Mesela 2 saat okuycam sonra yarim saat dinlenicem tarzinda plan kur. Alarmla ayarla. Yutubdan pomodoro harika bir program. Alarm çalmadan telefonu goturme. Biliyorum en çok telefon yuzunden ders çalişamiyorlar. Bugunler geçicek
Bak ben 30 yaşindayim. Okul, universite yillarimda hayatim okumakla geçti. Belki 100den fazla sinavda oldum. Şaka degil gerçek. Her biri ayri heyecan. Universiteye hazirlanirken hiç unutmam sokakda guneşlenen bir kediyi gormuşdum. Güneş işiklari altinda guzelce uzanmişdi. Ve ben bir yigin dersle artik bunalimdaydim. O an keşke kedi olsaydim demişdim ya sonra da ağlamişdim. Bu kadar çaresiz oldun mu sen?) Sanmam)) ama bak geçti iyi ki de okumuşum. Guzel işim var. Şimdi hayatima kendime zaman ayira biliyorum. Yine birseyler hep okuyorum. Evim kitapsiz olmadi hiç. Çok verimli geçen gunun ardindan yatağa uzanirken bak eminlikle soyluyorum hayatinin en guzel ve en tatli uykusunu yaşiycaksin
Ben plan kuran biriyim. O yuzden yine siyluyorum plan kur. Bir ajanda al. Guzel kirmizi başliklarla tarih ayarla. Içine ne zamana kadar neleri okuyacaksin yaz. Okudukca onune + koy. Ve kendine dinlenme sureleri ayir. Mesela akşama kadar verimli çalişip akşam film izle. Ya da haftasonu kendine ayir. Bunaltmadan ama kitap elindeyken de verimli olarak çaliş. Bu ulkenin tiktokerlere degil akilli, okumuş bireylere ihtiyaci var gerçekten

Zamanında çok ders çalıştım, şimdi de spora ve işe çok zaman ayırıyorum. Hep mi motivasyonum yüksekti, hayır tabiki. Ama bu bir sorumluluk hissi. İstemesem de , yorgun da olsam yaparım. Başlayınca insan zaten konsantre oluyor.

Sinava bu sene mi gireceksin, anlamadim o kismi, oyle ise zaten sinav haftaya..
Gelecek sene için isez simdiden baslaman gerekiyor, haydi temmuz olsun en geç.

Sinava bu sene mi gireceksin, anlamadim o kismi, oyle ise zaten sinav haftaya..
Gelecek sene için isez simdiden baslaman gerekiyor, haydi temmuz olsun en geç.
Hayir gelecek sene bu sene geçti artık inanın hiçbir şey bilmiyorum ve bu benim enerjimi bitirmeye yetiyor netlerim berbat durumda

Zamanında çok ders çalıştım, şimdi de spora ve işe çok zaman ayırıyorum. Hep mi motivasyonum yüksekti, hayır tabiki. Ama bu bir sorumluluk hissi. İstemesem de , yorgun da olsam yaparım. Başlayınca insan zaten konsantre oluyor.
Ne güzel siz yine yapmışsınız ama ben hiçbir şey bilmiyorum ve bu benim morelimi bitirmeye yetiyor 1 senede nasıl ulaşıcam hedefime bilmiyorum

Hayir gelecek sene bu sene geçti artık inanın hiçbir şey bilmiyorum ve bu benim enerjimi bitirmeye yetiyor netlerim berbat durumda
Geç değil, daha bu seneki sınav bile olmadı.
Önce şu olumsuz bakışı atmalısın, gerekirse bi eğitim koçluğu almalısın, araştırmanı öneririm. Pahali gelirse, youtube'da ucretsiz hizmetler de var, onlari takip edebilirsin.

Back