- 15 Şubat 2013
- 25.167
- En iyi cevaplar
- 1
- 95.529
- 798
Hangi hastane?Prof sadece ameliyata giriyor. Sabah gelip anne babaya sadece ameliyatı anlatıp çıkıyor. Ultrason yapan doktorda da iş yokmuş. Ehil kişinin yapmadığını anlıyorum burdan. Ama sonrası da facia. Ben arkadaşımın yanındayken bile kaç kere gidip gelip baktılar. Hiçbi şey anlamamışlar
9 eylül üniversitesiHangi hastane?
bu yüzden bütün akrabalarıma ameliyattan önce birkaç profdan ayrı teyit aldırıyorum,yıllardır da böyle...bebeciğe çok üzüldüm inşallah en kısa zamanda toparlanır.Hanımlar merhaba. Şu an okadar sinirliyim ki buraya yazıyorum.
Yakın arkadaşımın 40' ı daha yeni çıkan bebeği var. Beraber geçirdik hamileliğimizi, art arda doğum yaptık. Ikimizin de ilk evlatları.
Neyse arkadaşım bebeğini şiddetlenen ve fışkırır tarzda kusma nedeniyle hastaneye götürdü. Birkaç hastanede anlamayıp sadece muayene etmişler. En son eğitim araştırma hastanesinde ultrason kan tahlili yapılıp mide çıkışı darlığı (pilor stenozu) teşhisi koyulmuş. Kesin tanı (!) Ameliyat olması lazım demişler.
Bu süreç perşembeden beri devam ediyor bu arada. O günden beri sürekli delik deşik edilen bi bebek ve perperişan bi anne baba var ortada. Ama yine de metanetli durdular. Madem sorun buydu en azından çözülecek diye beklediler. (Huzursuz bi bebekti)
Ameliyata prof girsin, en iyisi olsun diye ekstra ücret ödendi. Bebek bugün ameliyata alındı. (Bu arada herkesin evladı kıymetli ama zor elde edilen bi gebelikten sonra geldi evlatları) Prof 2 saat sonra ameliyattan çıkıyor ve açtıktan sonra hastalığa dair bi bulgu bulamadığını kapatıp çıktığını söylüyor. Ben bile gerçekten yıkıldım. Zoruma gitti. Ufacık bi bebek söz konusu burda . Bu kadar basit miydi? Bebek şu an yoğun bakımda izlemde.
O bebeğin çektiği acılar, anne babanın yaşadığı travma hepsi kocamam bir HİÇ içinmiş.
Belki burayı okuyan anne babalar olur. Hemen bebeğinizi güvenip emanet etmeyin kesinlikle
Dr kendinden emin degilse, onun baska bir arkadasina sormasi gerekmez mi?Ben de az çok sektörün içinden biri olarak söylemek istiyorum. Böyle hatalar olabilir yani buna hata bile denmeyebilir. Us de cidden pilor stenozu görünmüş olabilir. Ayırt etmek oldukça zorken az bir darlık olsa dahi belli bulgular veren bebeğe, insana zaten ameliyat denir. Zaten öyle uzun uzun us inceleme gibi bir evre yok. Bak teşhis koy gibi durum. Çünkü hızlı olmalılar. O yüzden birkaç kişiye daha göstermemesi biraz da ailenin suçu. Bir doktorun o kısa zaman içinde yakakayamadığı ayrıntıyı başka bir doktor stenoz değil diyebilir. Her doktorun teşhisi kendine özeldir ve doğru olduğunu düşündükleri şeyi yapıyorlar. Eğer bir sorun olduğu düşünülürse ilk yanlış teşhis koyan doktor da daha dikkatli incelemeye alırdı. Bu şekilde bebeğin diğer hastalardan hiçbir farkı yok ki özel bir muamele yapılsın. Belli zamanda konulan teşhisle tedavi edilir. Açıkçası bu benim de sizin de başınıza gelebilir. Bazen görüntüde çıkmayan şeyler açınca fark edilir. Şikayet dikkatle incelense bile doktorlar bulgularla ve az da olsa belirti veren usden karar verdiğinden haklı görüneceklerdir bence.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaşınızın bebeği için konu açıp, betimlemelerle durumu anlatmanız falan bana oldukça garip geldi. Anne kokusu falan gibi manevi değerlerle yazdığınız bu yazıda doktorları karalamaya çalışıyor gibisiniz. Ama yine onlara tedavi olmanız gerektiğini unutmayın. Hiçbir doktor bile isteye hastasına zarar vermez. Ne kadar zor bir meslek ve her şey her zaman yolunda gitmeyebilir. Umarım bebek çabuk iyileşir. Geçmiş olsun
Bi cocugumda dedigin gibi hic ilac kullanmazken nerdeyse digeri 5 aydan 1 yasa kadar antibiyotik aldi.. iltihap baska turlu gecmezdi.. bazen mecbur kaliyoruzBen bir hemşire olarak burda diyorum ama linç yiyorum yok doktordan daha iyi mi bileceksin diye yorumlar geliyor bazen aldırmıyorum ..kendi bildiğim doğruyu söylüyorum vicdanen polemiğe bu konuda girmiyorum...arkadaşlar tıp sizin sandığınız kadar ilerlemiş değil çoğu şey hala deneme yanılma yöntemiyle yapılıyor...yoğun bakımda olan bir bebek bir sürü ilaç sonrası yaşama döner belki ama o bebeğin artık organları iflas etmiştir .. bağışıklığı yok olmuştur en hafif gripte o bebek ölür.... Bu doktorların suçu değil gelinen nokta bu şekilde lütfen herkes kendi kendinin doktoru olsun öncelikle daha doğal yollara yönelin...bakın benim kızım 7 yaşında tek ilaç kullanmadım ..hasta olduğunda kendi kendime bir şeyler yapıyorum bitkisel vs ...ama küçük kızım malesef doğar doğmaz yoğun bakıma düştü ve hiç gerek yoktu doktor bile şaşırdı niye aldınız bebeği yoğun bakıma diye . Ve bir sürü ilaç vermişler 3 günde....ben çok kötü durumda olduğum için bebeğimi alamadım farklı bir yere nakil olmuştu her neyse şimdi onun bağışıklığı düşük hayata 1 -0 yenik başladı ona çok üzülüyorum mesela ama bağışıklığını kuvvetlendirmek ilk amacım tabiki....sizde ilk teşhiste vs paniğe kapılmadan daha çok araştırma yapın daha sakin kalin ... Rabbim o bebeğe şifa versin ama hayatından çok şey götürdü bu süreç ona ..anne baba artık daha çok dikkat etmeli o bebeğin bağışıklığı çok fazla düştü çünkü..
Ama adamın teredütte kaldığını nereden biliyoruz. Belki çok emindi. Belki şu an bile o görüntüyü başka doktara götürsen pilor stenozu diyecekler. Görüntü her şeyi apaçık göstermeyebilir. Belki 1000 doktordan 1i yok değil der. Yani bu durumlar çok sık olan durumlar.Dr kendinden emin degilse, onun baska bir arkadasina sormasi gerekmez mi?anne baba suclu yani dr a guvendikleri icin
Hakli olabilirsin bu konuda…ama yanilma payi var demek..ozellikle bu hastalarda cok fazla yanilma oluyorsa, ozellikle baska bir arkadasinin fikrini almasi gerekirdi.Ama adamın teredütte kaldığını nereden biliyoruz. Belki çok emindi. Belki şu an bile o görüntüyü başka doktara götürsen pilor stenozu diyecekler. Görüntü her şeyi apaçık göstermeyebilir. Belki 1000 doktordan 1i yok değil der. Yani bu durumlar çok sık olan durumlar.
Çok istiyorlarsa bence şu an başka bir doktora görüntüyü götürsünler o cevaplasın pilor stenozu denebilecek bir görüntü mü diye. Yok imkanı yok nasıl iş bu diyecek bir doktor olduğunu sanmıyorum. Öyle bir durum olsa bu doktor da pilor stenozu demezdi zaten
Hep söylüyorum şimdiki doktorlara güvenmeyin, en az 10 doktor gezip aynı teşhisi almadan bıçak altına yatmayın, yazık olmuş yavrucağızaHanımlar merhaba. Şu an okadar sinirliyim ki buraya yazıyorum.
Yakın arkadaşımın 40' ı daha yeni çıkan bebeği var. Beraber geçirdik hamileliğimizi, art arda doğum yaptık. Ikimizin de ilk evlatları.
Neyse arkadaşım bebeğini şiddetlenen ve fışkırır tarzda kusma nedeniyle hastaneye götürdü. Birkaç hastanede anlamayıp sadece muayene etmişler. En son eğitim araştırma hastanesinde ultrason kan tahlili yapılıp mide çıkışı darlığı (pilor stenozu) teşhisi koyulmuş. Kesin tanı (!) Ameliyat olması lazım demişler.
Bu süreç perşembeden beri devam ediyor bu arada. O günden beri sürekli delik deşik edilen bi bebek ve perperişan bi anne baba var ortada. Ama yine de metanetli durdular. Madem sorun buydu en azından çözülecek diye beklediler. (Huzursuz bi bebekti)
Ameliyata prof girsin, en iyisi olsun diye ekstra ücret ödendi. Bebek bugün ameliyata alındı. (Bu arada herkesin evladı kıymetli ama zor elde edilen bi gebelikten sonra geldi evlatları) Prof 2 saat sonra ameliyattan çıkıyor ve açtıktan sonra hastalığa dair bi bulgu bulamadığını kapatıp çıktığını söylüyor. Ben bile gerçekten yıkıldım. Zoruma gitti. Ufacık bi bebek söz konusu burda . Bu kadar basit miydi? Bebek şu an yoğun bakımda izlemde.
O bebeğin çektiği acılar, anne babanın yaşadığı travma hepsi kocamam bir HİÇ içinmiş.
Belki burayı okuyan anne babalar olur. Hemen bebeğinizi güvenip emanet etmeyin kesinlikle
Ben de az çok sektörün içinden biri olarak söylemek istiyorum. Böyle hatalar olabilir yani buna hata bile denmeyebilir. Us de cidden pilor stenozu görünmüş olabilir. Ayırt etmek oldukça zorken az bir darlık olsa dahi belli bulgular veren bebeğe, insana zaten ameliyat denir. Zaten öyle uzun uzun us inceleme gibi bir evre yok. Bak teşhis koy gibi durum. Çünkü hızlı olmalılar. O yüzden birkaç kişiye daha göstermemesi biraz da ailenin suçu. Bir doktorun o kısa zaman içinde yakakayamadığı ayrıntıyı başka bir doktor stenoz değil diyebilir. Her doktorun teşhisi kendine özeldir ve doğru olduğunu düşündükleri şeyi yapıyorlar. Eğer bir sorun olduğu düşünülürse ilk yanlış teşhis koyan doktor da daha dikkatli incelemeye alırdı. Bu şekilde bebeğin diğer hastalardan hiçbir farkı yok ki özel bir muamele yapılsın. Belli zamanda konulan teşhisle tedavi edilir. Açıkçası bu benim de sizin de başınıza gelebilir. Bazen görüntüde çıkmayan şeyler açınca fark edilir. Şikayet dikkatle incelense bile doktorlar bulgularla ve az da olsa belirti veren usden karar verdiğinden haklı görüneceklerdir bence.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaşınızın bebeği için konu açıp, betimlemelerle durumu anlatmanız falan bana oldukça garip geldi. Anne kokusu falan gibi manevi değerlerle yazdığınız bu yazıda doktorları karalamaya çalışıyor gibisiniz. Ama yine onlara tedavi olmanız gerektiğini unutmayın. Hiçbir doktor bile isteye hastasına zarar vermez. Ne kadar zor bir meslek ve her şey her zaman yolunda gitmeyebilir. Umarım bebek çabuk iyileşir. Geçmiş olsun
Olacağı varmış doktorların da hata yapabileceğini öğrenmiş oldunuz, inşallah bu sizi başka bir musibetten korumuşturHanımlar merhaba. Şu an okadar sinirliyim ki buraya yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?