Yanlış teşhismiş!!

Sağlıkta daha neler neler var.. Hep derim Allah kimseyi ne adliyeye ne hastaneye düşürsün.. Bende çok çektim hastanelerden ondan biliyorum.. Hiçbi doktora tam anlamıyla güvenmemek lazım.. Yavruya çok üzüldüm.. Anne babanın halini tahmin edemiyorum.. Allah çabucak kavuştursun anne babasına inşallah

ya çok üzüldüm, keşke bir kaç dra daha gösterselerdi, suan salgın var, oğlum da yakalandı arka arkaya fışkırarak kusmaya başlamıştı , acile gittik salgın varmış, bekleyenler hep ayni sikayetten bekliyordu, kusma önleyici iğne yapıldı, şurup ve damla yazdı gönderdi, şimdi iyi çok şükür

Evet o kısma ben de çok şaşırdım. "Açtık çok minimal bir şey vardı hallettik" diyebilirdi . Ama burda onu bağlayan bir şey olmadığı, dolayısıyla korkmasını gerektiren bi durum olmadığı için bence bu kadar rahattı. Yoksa kesinlikle yalan söylerdi ben de tıbbın içindebi insanım çünkü

Asistanları teşhisi koydu. Radyolog da ultrasonu çekti. Arkadaşlarım asistanlar aracılığıyla profa haber göndermişler o da sabah gelip bi bakıp gitmiş. Muhtemelen "teşhis Kesin, bana ameliyat için ulaştılar, yaparım" düz mantığıyla yaklaştı. Ama insanlar hele ki bebekler düz mantıkla yaklaşılacak varlıklar değildir.

Ki bu elle muayenede bile ufaktan belirti verebilen bi hastalıkmış . İnsan bi işin profesöründen bunu anlamasını bekler açıkçası. Yoksa nerde kalır senin bi işin en iyisi olman. Böyle önemli bi konuda hem de

Ay çocuğum ya İnşaAllah hemen düzelir ailesine kavuşur. Ailesi de şikayet olsun gerçekten böyle bişey olamaz. Bizim doktorumuz da ayağı için ameliyat demişti başka doktora gittik ben bu ayağa ameliyat etmem alçıyla düzelir o kadar kötü değil demişti.

Sonra iyi olmuştur inşallah

Gecmis olsun oncelikle. Her hasta elle muayenede anlasilmaz, prof olmasi bunu degistirmez.. elle muayenede anlasilacak duzeyde darlik olma ihtimali bin bir falandir. Prof un da asistanlarin da burda yapacagi bir sey yok, bu ultrasonla tani konan bir hastalik ve ultrasona bakan dr darlik var diyorsa mecbur oyle oldugunu kabul etmeleri gerekir. Burda en buyuk sikinti gunde 10 ultrason yapmasi gerekenlere 100 ultrason yaptirip, 5 dk da ameliyat gerektiren cok onemli bir hastaligin tanisini koydurmaya calismak ve de uygun kalitede usg cihazi temin etmemek. O dr boyle kritik bir durumda en az 1 saat usg yapabilmeli ki dogru olsun. 40gunluk bebekte mideyi gormek bile cok zorken midedeki darligi gormek cok daha zor. En basitinden rontgen cihazlari bile cogu yerde teneke gibi bakinca cocukta zature mi var bronsit mi var baska bir sey mi var anlasilmiyor, profesyonel sekilde degil de muneccim gibi tani koymaya calisiyor insanlar. Sistem bozuk ama bozuk sistem calisana ve hastaya patliyor hep. Hastaya da dr lara da uzuldum. Sikayet edeceklerse lutfen ama lutfen sadece kisileri degil yanlis giden sistemi de sikayet edin ki artik bir seyler duzelsin, usg icin sizin hastaniza ayrilmak zorunda kalan sureyi de sikayet edin, yarim saatten fazla mi ayrilmis yoksa baska hastaya gecilmek zorunda mi kalinmis, cihaz kalitesini sorun, olmasi gereken iyi bir cihaz mi eski cihaz mi kullanilmis?

Çok üzüldüm minicik bebiş ya umarım bir an önce toparlar ve hayatında geçirdiği son ameliyat olur

Maalesef hiçbir şey ama hiçbir şey bu durumu mazur görememe yetmiyor

Bundan sonra bu tip durumları daha sık göreceğiz gibi, işinin ehli doktorlar gidiyorlar çünkü, allahım şifa versin bebeğe, umarım çabucak atlatırlar bu süreci. Şikayette edilir, davacı da olunur ama o mazlum bunları yaşadı bir kere, bedeli hiç bir şeyle ödenmez, anne babanın üzüntüsü de cabası

Evet sistem iyi değildir, doktorların iş yükü çoktur, kısa sürede teşhis koymaları gerekiyor buna şüphe yok. Ancak o bebek eğer kaybedilse ne olacaktı? Ameliyat sonrası komplikasyon gelişse idi... Düşünemiyorum bile. Çoğu kişi doktorun suçu yok, asistanin suçu yok demiş ama bir de bu açıdan bakın. Bu arada doktorun niyeti kötü değilse ihmali nedeniyle malpraktis davası açılmayacak... böyle bir durumda şikayetin hiçbir şey değiştireceğini sanmıyorum. Yine de haklarını arasınlar..

Zaten artık şikayet birşeyi değiştirmez. Hele de tespit edilmesi zor bir hastalık ise hiçbir şey olmaz. Ciddi doktor ihmali nedeniyle problem yaşayan, hayatını veya bir uzvunu kaybedenlerin yıllarca sürüyor davaları. Belki bazıları kazanıyor..ki söylediğiniz gibi yaşananlarin bedeli ödenemez...

Cok üzüldüm geçmiş olsun. Bir kaç ay önce benim oğlumda yanlış teşhisten neredeyse kör olma hatta ölüm tehlikesi yaşadı. Hastaneyi şikayet edin bence, en azından bundan sonra daha dikkatli olsunlar.

Konuyu okuyunca dağıldım, toparlayamıyorum. Lütfen bebeğin durumuyla alakalı gelişme olunca konunuzu günceller misiniz

Bebeklerde kuama reflu falan oluyor genelde ya böyle buyuk bir durum icin birkac hastane gezmeleri gerekirdi ben aileninde biraz kendilerini sorgulamalari gerektigini dusunuyorum kucucuk bebegimi bikac doktora profesore vs gostermeden amelyat ettirmezdim asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…