- 7 Mart 2013
- 6.628
- 19.949
- 448
Gerçeği de son derece pişkinlikle söylüyor hemde. Profa bak sen. Açtık baktık yoktu ne demek ya. Ben kendime engel olmazdım herhalde.
Hekim olmadığımdan bilemiyorum ama bu rahatsızlığın teşhisi için garanti yolu ameliyattır belki de. Tetkiklerin bazıları kesin teşhisi koyamıyor. Eğer bir sıkıntı görülmezse ameliyat sonlandırılır, doğaldır bu. Kulakla ilgili buna benzer iki vakaya şahit oldum. Ameliyat esnasında düşünülen teşhisin olmadığı anlaşıldı. Bir hastaya müdahale edilmeden ameliyatı sonlandırılırken diğerine de farklı bir ameliyat uygulandı. Bacağı ampute edilecek diye ameliyata giren ama kanserli bölge temizlenip ameliyatın sonlandırıldığına da şahit oldum.
Pişkinlik değil bu. Hekim ne yapmışsa var olan verilerle yapmıştır. Her şeyi takip edemez sonuçta. Ayrıca teşhisi koyan doktor hastaya da detay vermez ama belki sadece şüphelendiği için ameliyat demiştir. Bebeklere yapılmayacak bir operasyon olsa anestezi doktor onayından da geçmezdi.
Bebek olması üzücü olmuş. Yetişkin olsa bu kadar tepki verilmezdi diye düşünüyorum.
Gördüğüm kadarıyla herkes hekimleri suçladığı için farklı açıdan yazmak istedim. Tamamen hekimin veya radyolojideki teknikerin de veya radyoloji uzmanının da hatası olabilir.