Yanlış teşhismiş!!

Gerçeği de son derece pişkinlikle söylüyor hemde. Profa bak sen. Açtık baktık yoktu ne demek ya. Ben kendime engel olmazdım herhalde.

Hekim olmadığımdan bilemiyorum ama bu rahatsızlığın teşhisi için garanti yolu ameliyattır belki de. Tetkiklerin bazıları kesin teşhisi koyamıyor. Eğer bir sıkıntı görülmezse ameliyat sonlandırılır, doğaldır bu. Kulakla ilgili buna benzer iki vakaya şahit oldum. Ameliyat esnasında düşünülen teşhisin olmadığı anlaşıldı. Bir hastaya müdahale edilmeden ameliyatı sonlandırılırken diğerine de farklı bir ameliyat uygulandı. Bacağı ampute edilecek diye ameliyata giren ama kanserli bölge temizlenip ameliyatın sonlandırıldığına da şahit oldum.

Pişkinlik değil bu. Hekim ne yapmışsa var olan verilerle yapmıştır. Her şeyi takip edemez sonuçta. Ayrıca teşhisi koyan doktor hastaya da detay vermez ama belki sadece şüphelendiği için ameliyat demiştir. Bebeklere yapılmayacak bir operasyon olsa anestezi doktor onayından da geçmezdi.

Bebek olması üzücü olmuş. Yetişkin olsa bu kadar tepki verilmezdi diye düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla herkes hekimleri suçladığı için farklı açıdan yazmak istedim. Tamamen hekimin veya radyolojideki teknikerin de veya radyoloji uzmanının da hatası olabilir.

Evet mesela sağ bacağı yerine sol bacağı kesilen biri ancak haklı bulunup hakkını alır . Yoksa boş

Kesinlikle. Teşhis senden önce konduysa bile bunu ekarte edecek bi şeyler var mı diye dönüp bakmıyor. Ezbere ameliyata giriyor
Buna ben de cok sasirdim.
En basiti safra kesesi ameliyati oldum ve ameliyat olacagim cerraha gidip sonuclarimi gosterdigimde hepsini bastan tekrar yaptirdi.
Bebek soz konusuyken bu ne ilgisizlik.
Resmen tüylerim diken diken oldu. Yazik yavruma.
Kesinlikle sikayet etsinler.
Bu arada cok gecmis olsun.

uzman doktorlarin hepsi kaciyor. bir suru doktor da khklarla isten atildi. tip fakultelerinin kontenjanlari artti, derslerde oturacak yer kalmadi. egitim kalitesizlesti. daha ne hikayeler duyacagiz ilerde.

Ne demek herşeyi takip edemez? Bir bebeği kesmek bu kadar sıradan olabilir mi? Yanlış teşhis olduğu o kadar belli ki..

bunu sitede 56804965840789 kez anlattım
kızımın elindeki sinirlere kaslara yapışmış benign tümörü kemik bu yea iki gün sonra gel alalım dediler
resmen sinirlerle beraber kesip atacakları çocuk belki engelli olacaktı
sinirlerden kazıyarak alındı çok iyi bir hastanede daha sonra
doktor bile şaşırdı o kadar yayılmasına
önemli hastalıklarda en az üç uzman doktor şart bence

Evet gerçekten de bazen son çare olarak ‘açık bakmak’ diye bi yöntem de vardır. Tam emin olunamıyorsa görüntüleme tetkikleri yeterince bulgu vermiyorsa son çare açıp bakmaktır, bir şey varsa düzeltmek bir şey yoksa geri kapatmaktır

Tabi bilmiyorum gidişatı ama tamamen mantıken düşünüyorum; ameliyata girecek olsam ve özellikle hastam da bir bebekse, tekrar bir bakmam mı? Ultrasonda yanında bulunmak istemem mi? En azından neyi ameliyat edeceğim bi bakarım yani.. çok üzücü.

normal şartlarda ameliyat öncesi ameliyatı yapan drun kendisinin de muayene etmesi gerekmiyor mu, teşhise göre bodoslama gitmesi çok yanlış olmuş.

İnsan hayatı bu kadar değersiz işte bu ülkede. Ameliyata giren sözde prof için yaptığı onlarca önemsiz ameliyattan biri idi belliki ama anne babanın ve o küçücük bebeğin dunyasini tepe taklak ettiğinin farkında değil. Anne baba bebekleri için herşeyin en iyisi olsun diye profesöre ayriyeten para veriyor ama o tenezzül edip yapilan tetkikllerle ilgilenmiyor bile sadece işin 'kesip biçme' kısmıyla ilgileniyor. Bu zihniyete sahip o kadar çok doktor varki maalesef.40 günlük bebek böyle bir ihmali kaldıracak güçte değil ya el insaf. Yazık yavrucağin olması gereken yer su an yoğun bakım ünitesi değil annesinin memesi veya kendi beşiğidir. O kadar iğneyi ilacı anesteziyi bıçağı bosuna yedi delirmemek elde değil.

Her zaman derim ikinci bir görüş olmalı.Hatta ameliyatsa çözüm 3-4 bile olabilir.Cok çok kızdim

Bir keresinde bir tip forumuna denk gelmiştim Türkiye'de çocuklara çekilen gereksiz tomografiyle ilgili arama yaparken. Doktorun teki şu minvalde birsey yazmıştı. İnsanciklar! kanser olmasın diye kendimi riske atamam. Kafa travması almış bir çocuğun tomografisini cekip gönderirim sonradan ne benim ne ailemin basi agrisin istemem. Kendisine baş vuran bir çocuğun adam akıllı muayenesini yapmak yerine tomografiyi gerektirecek bir bulgu varmı yokmu bunun üzerinde durup izlemek yerine her önüne gelen çocuğu radyasyon bombardımanına maruz birakmayi tercih ediyor. Çünkü neticede onun huzuru herşeyden onemli. İnsanciklar! kanser olmasın diyemi uğraşacak.

Yavrum 4 gündür hastane yatağında bi emziğe tutunarak yaşıyor. 4 5 gündür Anne memesi yok. Beslenme kesildi. Her gün saatler geçirdiği anne kucağı, anne kokusu yok... Ne olduğunu anlamadan acı içinde geçen 4 gün. Şu an yine yoğun bakımda devam aynı şekilde... Allahım kurtarsın yavrumu bi an önce oralardan. O kadar üzgünüm ki. Onu öyle hastane yatağında görünce bittim zaten. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin

Son düzenleme:
Ne kadar da zor bir durum insan sinir krizi geçirir o anne babanın yerinde olmak istemezdim.
Umarım bebiş bir an önce ailesine kavuşur ve bir daha böyle bir şey yaşanmasına gerek kalmayacak kadar güzel bir yaşantısı olur.
Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın her yerde.

Çok sinirlendim inanın. İşin manevi boyutu başlı başına zorken hadi bu bir yana belki amliyattan ötürü enfeksiyon oluşacak bebekte(Allah korusun) 40 günlük bebegin bağışıklığı ne kadar kuvvetli olabilirki bununla nasıl savasacak. Hadi enfeksiyon kapmasin diye antibiyotik dayadilar gereksiz yere bir sürü ilaç almış olacak. Ağrı sızı hissetmesin diye ağrı kesici serum bilmem ne. Bir sürü yük o küçücük bedene. Bende anneyim kendimi arkadaşınızın yerine koyduğumda yada onun evladının yerine kendi evladımı koydugumda bir yere sigamiyorum insan sinirden deliye döner.

Maalesef hiçbir şey ama hiçbir şey bu durumu mazur görememe yetmiyor
yaşanılan stresi anlıyorum ama
kesinlikle 1 tane ultrasonla 40 günlük bebeğe ameliyat yaptırılmaz.

kimse yaptırmasın
bu çocuk ameliyat olmazsa 2 saate ölür demedikleri sürece 2. 3. bir ultrason veya başka tetkik isteyin, görüş alın.
sizin de çocuğunuz olduğu için söylüyorum bunu

üzgünüm ama durum böyle
anne baba daha önce sağlıkta durumun ne olduğu ile herhalde hiç yüzleşmemiş ama durum gerçekten bu yapacak bir şey de yok, sistemin tüm kurgusu bu şekilde çünkü.

safra kesesi ameliyatı için açtıkları adamda safra kesesi bulunmadığı için kapattıklarını biliyorum ben. üstelik de ankarada anlı şanlı bir hastanede oldu bu.

Çok çok geçmiş olsun,Konuyu şimdi okudum aşırı üzüldüm ,anne baba aslaaa bu işin peşini bırakmadan hepsini şikayet etsinler .

Gerçekten bu yaşanan çok üzücü çok zor bir durum. Rabbim bebeğe de ailesine de güç versin. Resmen dağıldım. Yaşanan bu acıya söylenecek söz bulmak çok zor.

Ama olayın diğer bir boyutu da şu. Aylardır doktorlar grev yapıyor. Çok fazla hasta olduğunu, teşhis için gerekli zamanı hastaya ayıramadıklarını söylüyorlar. ( Buna rağmen bu olay yaşanmamalıydı. Çünkü daha küçücük bir bebek)

Diğer yandan hastalar günlerce belki aylarca randevu bulamamaktan, düzgün tedavi edilmemekten, mr, endoskopi VS için aylar sonraya randevu atılmasından şikayetçi.

Burda hastalarla doktorlar birbirine giriyor. Halk doktorları suçluyor ama bizi bu hale getiren sistem. Özeli ayrı devleti ayrı dert. Şu an sağlık sisteminde çalışan biri olarak benim sisteme ve bu sistemde çalışanlara güvenim kalmadı. Ama bunun için çalışanları değil sistemi suçluyorum. Kendi aramızda konuşurken 10 sene sonra oluşmasını tahmin ettiğimiz tablo neredeyse 2 sene de geldi. Ve sistem gittikçe çökmeye devam ediyor. Bunun acısını da yine halk ve emin olun beraberinde doktorlar ödüyor.

Yani şu olayda eminim doktor hatası vardır. Hele söz konusu küçük bir bebekse çok zor. Ama bu hatayı yapan doktorun güne 100 hasta bakıp 100 üne de doğru teşhis koymasını beklemek polyanacılık olur.

Üç farklı hastanede üç farklı doktora gozukmeden asla ameliyat olmam.
Kesinlikle peşi bırakılacak durum değil. Allah şifa versin kuzuya inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…