Yanlis mi yapiyorum?sevgili ogretmenler?

kızım 6 yaşında
sınıfında 5 buçuk yaşta var anaokulunda

rakamları harfleri,sesleri,hecelemeyi,robotik kodlamayı,resime bakıp sözlü olarak kompozisyon çıkarmayı, tüm şekilleri,renklerin nasıl oluştuğunu ,uzayın, doğanın , tabiatın nasıl oluştuğunu, kızılayı ve kızılayın ne olduğunu ,mevlanayı ve ibni sina gibi isimleri ,andımızı , atatürkü ve hayatını, toplamayı ve çıkarmayı öğrendi devlet anaokulunda

isim soy isim ve yaşını bizlerin isimlerini yazabiliyor bu kadarını öğretmişler , tüm hayvanları ve hayvanların nasıl yaşadığını nasıl beslendiğini yumutluyor mu doğuruyor mu onu da öğretmişler

nohut filizlendirme gibi şeyler fidan dikimi onuda yapmışlar

sınıfta 2-3 öğrenci makas tutmayı bilmiyordu onlar biraz zorlandı ama yetiştiler onlarda bizimkinde durum bu

yorumlara bakınca normal değil demiş herkes ... belki 5 yaşında olduğu için konu sahibinin çocuğu çok küçüktür ondandır malum birkaç ay bile farkediyor çocuklarda...

Evet yaşı küçük birde heceleme + bildiğiniz okuyor sınıf arkadaşları yani A-l-i =ali degil ali okula geldi diye hızlı okuyorlar benim yavru harf harf okuyor diye evde çalıştırın dediler bana da yanlış birşey var gibi gelince danıştım hem buraya hem çevreme.. ondan normal değil dediler .okulunuza bayildim

ay yok artık resmen okumayı öğretmişler bu yanlış tabiki,ilk okula birşey bırakmamışlar ki ondan sonra hepsi ilkokulda sıkılacak

o çok erken tabiiki

kızımın sınıfında bir kız çarpım tablosunu biliyor veli toplantısında veli böbürlenerek söyledi öğretmenimiz peki ilk okulda yaşıtları öğrenmek için zaman harcayken belki haftalarca, kızınız o esnada ne yapacak ? acele etmeyin nasıl olsa öğrenecek dedi veliye
herşeyin zamanı var kesinlikle şimdiden yüklenmesi çok yanlış tabii öğretmen değilim ben ama 5 yaşında daha kıyamam strese girer kendisini yetersiz hisseder ,okuldan sıkılır

Biliyorsunuz ki o çağlarda ay olarak bile büyük veya küçükse çocukların birbirinden farkı oluyor. Ve evet okuma yazma toplama çıkarma bilen çocuk 1. sınıfta kopuyor. Çünkü anlatılanları biliyor dinlemek istemiyor sıkılıyor okuldan soğumaya başlıyor.

Ben de eğitimci değilim fakat 2 çocuk annesiyim .Çocuklarımın ikisi de ilkokula gidiyor.Bazı öğretmenler çok kasıyor maalesef.Ben de bunun için gereksiz strese girip çocuğu da gerdim.Yapmayalım lütfen.Çok küçükler daha.Bırakalım eğlensin,oynasın.Çocukluğunu yaşasın.

Siz ciddimisniz anlatiklarınızda ana okulu cocuguna onluk birlikleri ogretmek nedir kizim 2.sınıfta 1.donem ogrendi daha o konuyu yazik gunah bu kadar ustune gitmeyin bi daha nefret eder okuldan. Bana kalirsa sene devlet anaokuluna verin

Çocuğunuz şubat ayında 63 aylıksa sizin seneye ilkokula göndermeme hakkınız var. İstemiyorsanız göndermeyebilirsiniz bile ki ben çocuğumu aynı şekilde göndermemiştim, erteleme hakkımı kullanıp bir yıl geç verdim. Dolayısıyla şimdiden bunlar gereksiz. Seneye daha rahat öğrenir bunları. Benim kızım da bir yıl özel anaokuluna gitmişti. Okuma yazma öğretiliyordu ama bir gün sormadım hadi oku demedim. Dinlesin baksın, kulak aşinalığı iyidir ama vay yapamamış diye canınızı sıkmayın boş yere

Benim oglumda 2016 mart dogumlu yaklasik 3 yasindan beri hecelemeden okuyor.. 6 basamakli sayilari okuyabiliyor.. toplama cikarma carpma hepsini yapiyor kafadan.. hic birini ben ogretmedim.. kendi çabasıyla ogrendi.. e simde napayim ben okulda ogretecekler diye engelleyeyim mi.. tam tersi kitap aliyorum onu destekleyici seyler yapiyorum ama zorlaniyorum asla.. o istiyor bende veriyorum.. eger cocugunuz merakli ise kapasitesi varsa neden ogrenmesin.. tamamen kendi görüşüm..

kendi kendine öğrenmesi farklı
öğretmeni gelip yetersiz okuyor çabalasın uğraşın deseydi okuması gereken yaşta bile değil derdiniz ama ...

kendi kendine öğrenmesi farklı
öğretmeni gelip yetersiz okuyor çabalasın uğraşın deseydi okuması gereken yaşta bile değil derdiniz ama ...
Onu simdi de diyorum okumasi gereken yasta degil.. okumasini tercih etmezdim..hepsi olmasi gereken zamanda olmali..ama isterse ve merakliysa desteklenmesi gerektigini dusunuyorum.. ama ogretmen baski yapiyorsa bu tabii ki cok yanlis.. okuldan bile alirdim.. ben cocukta kapasite varsa desteklenebilir diye dusuncemiz paylastim

Ben 4 yıl anaokulu kademesinde çalışan bir öğretmenim. Anaokulu ilk aşamada çocuğun ilkokula olumlu duygular geliştirmesi, doğru akran iletişimini kurması, basit sorumlukları alabilmesi, özgüven kazanması, sınıf kurallarını öğrenmesi için gönderilen bir kademe. Bununla birlikte okuma yazmaya hazırlık çalışmaları yapılır. Bunlar; temel çizgi çalışmaları, basit toplama çıkarma, sesli harflerin hissetirilmesi, seslerin farkındalığıdır. Anladığım kadarıyla okulunuz yarış atı muamelesi yapıyor küçücük çocuklara şuan neredeyse yeterli el göz koordinasyonu olmayan, yeterli dikkat süresine sahip olmayan çocuklara eziyet ediliyor. Diğer çocuklarda eminim evde aileleri ile ne zorluklar ile ogreniyorlardir. Bu dönemde okulu böyle tanıyan bir çocuk okula karşı nasıl olumlu bir duygu geliştirecek. Sadece okuma yazma dikte ile bitmez ki bunlar daha senelerce eğitim görecek bu çocuklar erkenden bunaltmanin alemi nedir? Anaokulunuz isim yapma peşinde bence ve bu uğurda çocukların özgüvenini okula karşı tutumlarını zedelemekte. Bu çocuklar şarkı söyleyip, oyun oynayacak çocuklar henüz.

Ben ilkokulda Ingilizce ogretmeniyim. Ayrıca eylul 2017 doğumlu bir oglum var. Yari ozel bir anaokuluna gonderiyorum. Bu sizin anlattiginiz gibi bir uygulamayla karsilasmadim. Cocuk zaten uzun yillar egitim alacak, birakin anaokulunda boyle seylerle ugrasip okuldan sogumasin. Boyama yapsin, sarki ezberlesin, rakamlari ogrensin yeter.

Bu insanlar delirdi mi, neye çalıştırıyorsunuz çocuğu?
Yapmayın lütfen, çocuk merak ettiğini sorsun siz çalıştırmayın.
Zaten 1 sene daha anaokulu hakkı var, mis gibi oyun.

Evet 5 yaşındaki çocuğun dikkat süresi bellidir en fazla yarım saat işliyorlardı bizde
O süredede eğlenceli şeyler yapmak yerine okuma yazmayı öğretmek işkence gibi bişey
Okula hazırlık dediğiniz gibi 1. Sınıf değil
Anaokulunda ödev vermeleri bile suç anneninde bunu ciddiye alıp hergün çalıştırması baskı yani başka bişey değil
Bizim öğretmen sadece cumadan cumaya verirdi ödevi mesela
O ödevi ben hergün yaptırmaya çalışsam hem çocuğa yazık hem bana

Bazı anaokulları böyle. Bizim burada da bahçeşehir koleji okuma yazma ogretiyormus anasınıfında. Okuma yazma bilmeden gelenler için 1. Sınıfta hızlandırılmış eğitim verilecekmis. Asla doğru bulmuyorum. Bu çocuklar zaten 12-16 sene okuyacaklar. Baştan sıkmanın alemi yok. Oynasın sosyallessin diye gönderiyorum okula. Ve sınıf öğretmeni arkadaşlar da sakin öğretme dediler. Arkadaşları ile yavaş yavaş öğrensin. Çok odeve bile karşıyım.

bahçeşehir okullarının sahibinin türkçesini de gördük. kimlerin okuluna neden yolladığını sorgulamalı veliler. hadi alman lisesine pier loti'ye yolla ama yeni kurulan güzel isimli özel okullara boşuna para kaptırıyor insanlar.

Şaka mı yapıyorsunuz,tabi ki ciddiye almayın her çocuğun gelişimi farklı,normal yaşında başlayanlar bile bazen cok zor öğrenebiliyor,eskiden birinci sınıfın neredeyse tamamı okuma yazmaya ayrılırdı,Nisan Mayıs ayı geldiğinde tam olarak okumayı öğrenmiş olurduk da okuma bayramı yapardık.simdi hem öğretmenler hem veliler Eylül ayında okula başlattıkları çocukları için iki ay sonra eyvah ocugum geri kaldı eyvah çocuğum öğreniyor zorlanıyor kaygılarına derk oluyor.egitimci olduğum halde inanin bu hatayı ben de yaptım.aman siz yapmayın.xsten birinci sınfta ilk bir iki ay öğreneceği bircok şeyi öğrenmiş.ayrica dikte zaten birçok öğrencinin ilk etapta zorlandığı bir şey.akisina bırakın.bazi özel okulların anaokulu politikası bu okuma yazma öğretiyoruz sloganıyla öğrenci toplamaya calisiyorlar.velhasil endişelenmeyin bırakın da birinci sınıfa öğrenecek bir şeyler kalsın

Her okulun tarzı farklıdır, size akademik olarak hırslı geliyorsa başka bir okula bakın, sosyal aktiviteye veya dile ağırlık veren okullar var onlara bakın mesela.

ayrıca kesinlikle erken vermeyin bence. Yaz çocuğu olsa belki düşünülebilir ama sınırda ise sakın zorlamayın bence. Çok Zeki çocukların bile erken başlaması doğru değil bence, bunun ergenliği var, arkadaşları sevgili muhabbeti yaparken çocuk daha oyunda olacak vs

bu arada maşallah herkes öğretme bir şey demiş ama bir yandan da benim çocuğum söyle okuyor böyle sayıyor diye anlatıyor. Bence çocuk bunalmadığı sürece öğretmenin bir zararı yok, zaten toplasan 20 dk falan bi şeyler yapıyorsun. daha Okumaya hazır olmayabilir, o zaman oyunlu etkinlikler yapın, mesela kelimenin ilk harfini söyleme oyunu gibi

Kesinlikle hece, dikte çalışması benzeri çalışmalar yaptıramazlar. Sadece ses farkındalığı oluşturabilirler. Bir kere Okul öncesi müfredatında yok.

Yapmamaları gereken şeyler için çocukları neden zorlarlar anlayamıyorum.

Söyleyeceğim tek şey çocuğunuzu bu yönde zorlamalarına müsade etmeyin..
Pedegojik yönden çok zarar veriyorlar farkında değiller.

Hatta yerinizde olsam, çocuğumu mutlu olacağı, eğitiminde daha çok oyunlarla, yaşayarak öğrenme metotlarına önem veren bir okula verirdim..

Kuzeniniz çok haklı.. Aile katılımı takviminize baktım dehşet. Mümkünse seneye Devlet okulunda ana sınıfına verin. Hatta çalışmıyorsanız simdi bile ana sınıfı araştırıp yarım gün gönderebilirsiniz.

Bu şekil bir yönlendirme yüzünden evladınıza asla yüklenmeyin.

Bu arada, Çocuk gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmeniyim. Aklınıza takılanları özelden sorabilirsiniz elimden geldiğince destek olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…