- 3 Şubat 2018
- 6.025
- 23.710
- 27
Evet dikte çalışmaları 2 li heceler birleştirme. Toplama çıkarma.ondalik çalışmaları.ingilizce ,satranç.drama.muzik.robotik kodlama dersler bunlar
İşin açığı bu okula yollarken okula hazırlayacaklarını biliyordum fakat okuma yazma öğreneceklerini söylemediler.okul kurallarına adapte olacağını oynayarak oyun eşliğinde şekilleri öğreneceğini şarkılar eşliğinde ingilizceye adım atacağını, harfleri tanıyacaklarını, satranç oynayacaklarını bol oyun bol sosyalleşme ve yeteri kadar otorite ve kuralları öğrenecek dendi yemek kuralları sandalye çekme çatal bıçak kullanımı ,kendi tabağını mutfağa götürme. Kızlara öncelik verme bunlarla başlamışlardı cok eğleniyor ve öğreniyordu yazın sonra eylül ayı gelince dikteler ,heceleme,ondalık sayılar, vs vs başladı öğrendim ki hazırlık sınıfı diyorlarÇoğu ebeveyn çocuğu geri kalmasın, ileride olsun ister ama geride olması kadar ileride olması da problem. 1. Sınıfa başladığında tüm sene boyunca okuma yazma odaklı çalışacaklar. Ee çocuğunuz zaten bildiği bir şey için okula heyecanla, hevesle gitmek istemeyebilir. Bu da onu okuldan soğutabilir.
Araştırdım suan kayıt yapmıyorlar. Haziran da açılıyor kayıt devletin anasınıfı icin göndereceğim okulda..Ben de öyle yapacağım,havalar ısınınca da spor kursuna yollayacağım cimnastik gibi mesela, size tesekkur ederim ilginiz icinKuzeniniz çok haklı.. Aile katılımı takviminize baktım dehşet. Mümkünse seneye Devlet okulunda ana sınıfına verin. Hatta çalışmıyorsanız simdi bile ana sınıfı araştırıp yarım gün gönderebilirsiniz.
Bu şekil bir yönlendirme yüzünden evladınıza asla yüklenmeyin.
Bu arada, Çocuk gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmeniyim. Aklınıza takılanları özelden sorabilirsiniz elimden geldiğince destek olurum.
anlayamadım çocuğa dikte çalışmalarını anaokulunda mı yaptırıyorlar? Eğer öyleyse arkadaşlarınız dediği çok doğru bu çocuk 1. sınıfta ne yapacak? 1. sınıf zaten harfleri tanıma onlrdan ses oluşturmaktan ibaret birleştirme yapmak yani. ee bu çocuk bunu zaten seneye öğrenecek neden acele ediyorsunuz. seneye kasım başı gibi hesp patır patır öğrenir okumayı nisana kadar da kalmaz kimse sınıfta. 5 yıl ilkokulda çalışan rehber öğretmeniyim çocuğunuza bunu yapmayın. ve dediğiniz gibi aralık 2016 ve ocak 2016lı çocuk arasında ciddi bir fark olabiliyor. çocuğua başarızlığı empoze edip diğer yıllların da heba olmasına izin vermeyin.Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
Sadece bunlarla kalsaymış harika olurmuş. Yerinizde olsam ben de tabiiki bunları duyunca göndermek isterdim. Siz seneye en iyisi devlet anaokuluna gönderin yavrunuzu ve okuma yazma işine ara verin. Orda da çok güzel ilgileniyorlar, aktiviteler yaptırıyorlar. Bırakın 1 sene daha oynasın eğlensin, sonra bir başladı mı yetişkin olana kadar okuyacak zaten :)İşin açığı bu okula yollarken okula hazırlayacaklarını biliyordum fakat okuma yazma öğreneceklerini söylemediler.okul kurallarına adapte olacağını oynayarak oyun eşliğinde şekilleri öğreneceğini şarkılar eşliğinde ingilizceye adım atacağını, harfleri tanıyacaklarını, satranç oynayacaklarını bol oyun bol sosyalleşme ve yeteri kadar otorite ve kuralları öğrenecek dendi yemek kuralları sandalye çekme çatal bıçak kullanımı ,kendi tabağını mutfağa götürme. Kızlara öncelik verme bunlarla başlamışlardı cok eğleniyor ve öğreniyordu yazın sonra eylül ayı gelince dikteler ,heceleme,ondalık sayılar, vs vs başladı öğrendim ki hazırlık sınıfı diyorlar
Gittiği anaokulu meb 'e bağlı ama butik bir okul ,değerli yorumlariniz icin teşekkürler:)Gönderdiğiniz okulun 1.sınıf müfredatı, anaokulunda okuma yazma çalışmalarına başladıkları için daha ileri düzeydedir. Yani normal bir devlet okuluyla aynı olmadığı için çocuğumda okuma yazmayı biliyor sıkılır gibi bir düşünce de olmayın.
Açıkçası ben olsam, Aralık doğumlu olduğu için 1 yıl daha anaokuluna gönderirdim.
İkincisi anaokulunda okuma yazma çalışmalarına (en azından sesleri tanıma, ufak ufak birleştirme gibi, çocukta hazır hissediyorsa) karşı değilim. Çevremde de bu şekilde çocuklarını bu tarz okullara gönderen arkadaşlarım var. Sesleri oyunla öğreniyorlar. Yavaş yavaş ve sindire sindire öğreniyorlar gördüğüm kadarıyla. Ama birinci öncelik oyun ve faaliyetler. (sizin okul biraz daha katı geldi bana. Oğlunuz aralık doğumlu olduğu için o yaşlarda çocuklar arasında 1 ayın bile çok önemi vardır. Belki 7-8 ay daha büyük olmuş olsa işler daha farklı olabilirdi.)
Okuldan ne bekliyorsunuz, beklentiniz nedir? Herkesin beklentisi, tercihi farklıdır. Benim çocuklarımda okuma yazma bilerek başladılar 1.sınıfa. Ben hiç pişman olmadım mesela.
Bence bu yaşlarında öğrenmelerinde sakınca yok ama biraz akışına bırakılmalı, bir eksik gibi görülmemeli.
Onca strese hic gerek yok cocuga haksizlik.yetersiz gostermeye calismis okuluMerhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
Hocam,çocuklarımız aynı ay yıl doğumlu evet sizin yavrunun merakı varmış ne güzel kağan da hadi ders yapalım diyor ritmik sayıyor dediklerinizi yapiyor ama ben soruyorum diğer arkadaşlarına da mesela gun de toplamda yarim saat oyun oynuyorlar kağana yetmiyor çıkınca anne parka gidelim nolur oynayalım diyor.Rehber Hocamıza gore sınıf arkadaşları okuyabildiği icin kagan kenara geçip üzülüyormuş.evde yazı tahtamız.5 yas zeka kitaplarımız vs var Çok eğleniyor ama dediğim gibi daha cok oyun istiyor mesela e-k =ek diyor ela yi birleştirip okuyamıyor harf harf söylüyor sonra da anne yapamadım diyip yere bakıyor cok üzülüyorumannecim sorun değil onu da öğreneceğiz daha var diyorum geçiyor. Ben siz değerli arkadaşlarımın da fikir beyan ettiği üzre seneye devletin anaokuluna vereyim.paylasma oyun kurma sosyallik üst seviyede kişisel bakım da tamam kendi üstünü çıkarır giyer wc de vs yardim istemez ama aşırı hareketlidir.