Yanlis mi yapiyorum?sevgili ogretmenler?

Anasınıfında bu kadar üstüne gidilirse okul zamanı çabuk bıkar yazık eğlenip vakit geçirse keşke

Çoğu ebeveyn çocuğu geri kalmasın, ileride olsun ister ama geride olması kadar ileride olması da problem. 1. Sınıfa başladığında tüm sene boyunca okuma yazma odaklı çalışacaklar. Ee çocuğunuz zaten bildiği bir şey için okula heyecanla, hevesle gitmek istemeyebilir. Bu da onu okuldan soğutabilir.

İşin açığı bu okula yollarken okula hazırlayacaklarını biliyordum fakat okuma yazma öğreneceklerini söylemediler.okul kurallarına adapte olacağını oynayarak oyun eşliğinde şekilleri öğreneceğini şarkılar eşliğinde ingilizceye adım atacağını, harfleri tanıyacaklarını, satranç oynayacaklarını bol oyun bol sosyalleşme ve yeteri kadar otorite ve kuralları öğrenecek dendi yemek kuralları sandalye çekme çatal bıçak kullanımı ,kendi tabağını mutfağa götürme. Kızlara öncelik verme bunlarla başlamışlardı cok eğleniyor ve öğreniyordu yazın sonra eylül ayı gelince dikteler ,heceleme,ondalık sayılar, vs vs başladı öğrendim ki hazırlık sınıfı diyorlar

Araştırdım suan kayıt yapmıyorlar. Haziran da açılıyor kayıt devletin anasınıfı icin göndereceğim okulda..Ben de öyle yapacağım,havalar ısınınca da spor kursuna yollayacağım cimnastik gibi mesela, size tesekkur ederim ilginiz icin

erkenden okuma yazma öğrensinler eyvallah, peki bu cocuklar 1. sınıfa başladığında yaşıtları abc öğrenirken ne yapacak? derste sıkılacak, okula gitmek istemeyecek, belki onlardan iyi olduğunu düşünüp savsaklayacak. bu çocukların direkt 2. sınıfa başlaması mümkünse ne âlâ, ama yoksa bu kadar şeyin öğretilmesi ne yazık ki problem çıkarır ileride.

Ben öğretmen değilim ama öğrenci oldum. Bizler 6-7 yaşlarında okumayı öğrendik yine aynı yaşlarda toplama çıkarma öğrendik. Çocukların üzerine bu derece gidilmesine karşıyım 5 yaşındaki çocuk oyun çocuğu ana kuzusu daha ya. Benim yeğenim 2016 ekim doğumlu devlet anaokuluna gidiyor hiç böyle şeyler yapmıyorlar. Bol bol resim ve etkinlik , dans. Belki sizin gönderdiğiniz anaokulunun konsepti farklıdır bilmiyorum ama yazık etmeyin hem kendinize hem çocuğunuza

2016 Eylül doğumlu oğlum bu sene anasınıfına başladı daha geçen gün 9 rakamını gördüler bunun dışında sadece alfabe öğretiliyor.
Bna çok fazla geldi...

Gönderdiğiniz okulun 1.sınıf müfredatı, anaokulunda okuma yazma çalışmalarına başladıkları için daha ileri düzeydedir. Yani normal bir devlet okuluyla aynı olmadığı için çocuğumda okuma yazmayı biliyor sıkılır gibi bir düşünce de olmayın.
Açıkçası ben olsam, Aralık doğumlu olduğu için 1 yıl daha anaokuluna gönderirdim.
İkincisi anaokulunda okuma yazma çalışmalarına (en azından sesleri tanıma, ufak ufak birleştirme gibi, çocukta hazır hissediyorsa) karşı değilim. Çevremde de bu şekilde çocuklarını bu tarz okullara gönderen arkadaşlarım var. Sesleri oyunla öğreniyorlar. Yavaş yavaş ve sindire sindire öğreniyorlar gördüğüm kadarıyla. Ama birinci öncelik oyun ve faaliyetler. (sizin okul biraz daha katı geldi bana. Oğlunuz aralık doğumlu olduğu için o yaşlarda çocuklar arasında 1 ayın bile çok önemi vardır. Belki 7-8 ay daha büyük olmuş olsa işler daha farklı olabilirdi.)
Okuldan ne bekliyorsunuz, beklentiniz nedir? Herkesin beklentisi, tercihi farklıdır. Benim çocuklarımda okuma yazma bilerek başladılar 1.sınıfa. Ben hiç pişman olmadım mesela.
Bence bu yaşlarında öğrenmelerinde sakınca yok ama biraz akışına bırakılmalı, bir eksik gibi görülmemeli.

anlayamadım çocuğa dikte çalışmalarını anaokulunda mı yaptırıyorlar? Eğer öyleyse arkadaşlarınız dediği çok doğru bu çocuk 1. sınıfta ne yapacak? 1. sınıf zaten harfleri tanıma onlrdan ses oluşturmaktan ibaret birleştirme yapmak yani. ee bu çocuk bunu zaten seneye öğrenecek neden acele ediyorsunuz. seneye kasım başı gibi hesp patır patır öğrenir okumayı nisana kadar da kalmaz kimse sınıfta. 5 yıl ilkokulda çalışan rehber öğretmeniyim çocuğunuza bunu yapmayın. ve dediğiniz gibi aralık 2016 ve ocak 2016lı çocuk arasında ciddi bir fark olabiliyor. çocuğua başarızlığı empoze edip diğer yıllların da heba olmasına izin vermeyin.

maalesef bazı özel okulların ana sınıfı çocuklara okuma yazma öğretip (güya çocuklar 1 adım önde olacakmış) öyle başlatıyolar 1. sınıfa. kızımın okulunda da anaokulundan gelenler ve yeni başlayanları ayrı sınıflarda birleştirdiler ki aradaki fark büyük sonuçta. ama çocukları at gibi koşturmaya gerek var mı ki ya? yazık küçücük çocuk bunlar daha. üstelik şu devir ve üniversitelerle ilgili de söyleceklerim var da neyse bakalım.

konu sahibi arkadaşım siz çocuğunuzu zaten 2017li gibi görün, ilk sayfada arkadaşın dediği gibi 5. sınıftan sonra ortaya çıkıyor bu sıkıntılar, bırakın yaşıtlarından büyük olarak başlasın sınıfında.

Sadece bunlarla kalsaymış harika olurmuş. Yerinizde olsam ben de tabiiki bunları duyunca göndermek isterdim. Siz seneye en iyisi devlet anaokuluna gönderin yavrunuzu ve okuma yazma işine ara verin. Orda da çok güzel ilgileniyorlar, aktiviteler yaptırıyorlar. Bırakın 1 sene daha oynasın eğlensin, sonra bir başladı mı yetişkin olana kadar okuyacak zaten :)

Anaokulunda dikte çalışması mı? Kimse de çıkıp sorgulamıyor mu? Ne değişik bir yermiş. Ben olsam çocuğumu o okuldan alırım. Şu an yazı için hazırlık aşamasında çocuğunuz. El kaslarını geliştirecek şeylerle meşgul olması lazım yazı yazmakla değil.

Gittiği anaokulu meb 'e bağlı ama butik bir okul ,değerli yorumlariniz icin teşekkürler:)

Bir sınıf öğretmeni olarak okul öncesi dönemde neden okuma yazma çalışmasına başlandığını çok merak ediyorum ve çocuğunuz hiç yetersiz durumda değil. Boş yere kendinizi de çocuğu da bunaltmayın. Okuma yazma öğretimi 1.sınıf öğretmeninin işi. Çocuğu soğutmayın lütfen. Zaten yalan yanlış ön öğrenimler bizim işimizi güçleştiriyor. Nasıl bir yol izlediklerini de bilmiyoruz.

Onca strese hic gerek yok cocuga haksizlik.yetersiz gostermeye calismis okulu
. Bende sizin gb ilkokul/anaokul yasinda cok dusundum 2015 ekim dogumlu kizim bu yil anaokulunu tercih ettik iyiki de etmisiz kizim cok mutlu harfleri simdi tanitiyorlar ama pekistirmiyorlar . Toplama cikarma ile Kodlama ve sudoku ile geciyor zamanimiz. Eninde sonunda okumayi ogrenecekler bunu eziyet olarak gormesinler.

Anaokulu neden böyle biliyor musunuz? Çünkü kayıt kaygısı taşıyorlar. Bakın biz çok şey öğretiyoruz, bize yollayın diyebilmek için müfredattan önde gidiyorlar. Kuzeniniz haklı.

Çocuğunuzun diğer kıyaslananlarla arasında neredeyse 1 yıl fark var farkında mısınız?

Bu çocuğa yumuşak bir dille! yetersiz damgası vuran kişi bir eğitimci mi?

Oğlum özel kreşteydi. Bu dönem devlet anaokuluna geçirdim.

Önceki özel okulda öğrendikleri ilk dönem 1-20 arası sayıp yazmaktı.
İkinci dönem planlanan 10 lu olarak 100 e kadar öğretmekti.
Basit toplama çıkarma gibi işlemlere geçilecekti.
Harflere ikinci dönemde geçilecekti. Okuma değil harfler öğretilecekti.

Kaldı ki bunlar geneli Eylül 2022 de ilkokula başlayacağı düşünülen yaş grubu.

Hiç öyle kıyaslamalar, okuma öğretmeye çalışma, sınav falan olmadı. Ki benim oğlum sizinkinden 5 ay büyük

Bence hemen alın o okuldan. Çocukta daha çok yetersizlik hissi oluşmadan mümkünse..

Bu arada ben de özel kreşten, devlet anaokuluna geçirdim. Ama sebep maddiydi. Oğlumun gittiği özel kreş sizinki gibi değildi. Daha aklı başında eğitimciler vardı. Yani bunun özel veya devlet okulu olmasıyla alakası yok..

Devlet okullarında da bazı veliler hep çocuğa daha fazlasını yaptırsınlar diye ahkam kesmeye kalkıyor. Eğitim sistemimiz çok tuhaf gerçekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…