Yanlis mi yapiyorum?sevgili ogretmenler?

Kusura bakmayın da şaka sandım konuyu..63 aylik henüz bebe sayılır be ne okuması yazması ...ömrü boyunca okuyacak zaten...oyun yaşında o. Bir daha bu yaşları geri gelmeyecek.kizimi 4 yaşında ve 5 yaşında anaokuluna verdim...4 yaşında hiç anaokulunda verilen çizgi sayı vs ödevlerini yapmak istemezdi hiç zorlamadim ogretmende öyle dedi zaten. 5 yaşında yavaş yavaş ana sınıfında rakamlar birkac sesli harf gördüler o kadar..o zaman yavaştan yapmaya başladı.. Tam 72 aylikti 1 sınıfa başladığında. 6 yas yanı sizinki çok küçük.. yerinizde olsam normal bir ana sınıfına veririm bu çocuklar robot degil

Okul gereksiz bilgi yukluyor.
2016 haziran oglum var, okuyup yazabilir ama sular seller gibi degil.
Basit toplama cikarma da yapar, ama hala sayilari sacma sekilde yazabiliyor.
Fazlasina ne gerek var..

Kesinlikle öyle. 5.sinifta soyut işlemler baslicak,erken giden çocuklar daha somut islemler döneminde olacak.
Ailelerdeki bu rken gönderme telaşıni anlamiyorum

Hocam,çocuklarımız aynı ay yıl doğumlu evet sizin yavrunun merakı varmış ne güzel kağan da hadi ders yapalım diyor ritmik sayıyor dediklerinizi yapiyor ama ben soruyorum diğer arkadaşlarına da mesela gun de toplamda yarim saat oyun oynuyorlar kağana yetmiyor çıkınca anne parka gidelim nolur oynayalım diyor.Rehber Hocamıza gore sınıf arkadaşları okuyabildiği icin kagan kenara geçip üzülüyormuş.evde yazı tahtamız.5 yas zeka kitaplarımız vs var Çok eğleniyor ama dediğim gibi daha cok oyun istiyor mesela e-k =ek diyor ela yi birleştirip okuyamıyor harf harf söylüyor sonra da anne yapamadım diyip yere bakıyor cok üzülüyorum annecim sorun değil onu da öğreneceğiz daha var diyorum geçiyor. Ben siz değerli arkadaşlarımın da fikir beyan ettiği üzre seneye devletin anaokuluna vereyim.paylasma oyun kurma sosyallik üst seviyede kişisel bakım da tamam kendi üstünü çıkarır giyer wc de vs yardim istemez ama aşırı hareketlidir.

Anaokulunda okuma yazma öğretilmez. ben gitmedim anaokuluna, okumayı ilk sökenlerden biriydim. kardeşim gitti ama sürekli oyun oynuyorlardı hiç böyle okuma öğretmediler. o da sınıfında okumayı ilk söken çocuk olmuştu.

olgunluk testiymiş. kendilerine yapsınlar o saçmasapan testi. 65 aylık çocuğun bebeğin yaşadığı baskıya bak. oyun oynaması gerek çocuğun heceleme değil. alın çocuğu o yerden.

sonra burada çocuğum soruları algılamıyor diye başlık açıyorlar. ikinci sınıf çocuğuna orta 1 sorusu vermişler. tabi ki anlamaz. küçücük çocuklardan ağır şeyler bekliyoruz. bu yeni nesil öğretim sisteminde de sorun var.

ben ne anaokuluna gittim ne böyle baskılar gördüm ne de annem böyle bir şey peşine düştü benim hakkımda. ama her okulumu dereceyle bitirdim, bir sürü akademik başarım var. kendim zamanla olgunlaştım ve çalıştım. ha bana sorarsanız gerek yok pişmanım çalıştığıma. kardeşim hiç kafa yormadı derse benden daha fazla para kazanıyor şu an. herkes okumak zorunda değil. çocuğum doktor olmasın ama balerin olsun ya da marangoz olsun ama işini en iyi şekilde yapsın. mutlu olsun.

Kızımda hep sınıfın en küçüğü oldu bu zamana kadar ama hiç sorun yaşamadık aynı durumda olsam gönderirdim okula , bu durum birazda çocuğun genel gelişimi ile alakalı. Fiziksel ve duyusal gelişimi belirleyici faktör olmalı.

Ya bu çok kötü işte. Çocuk yetersizlik hissediyor okulun yanlış tutumu yüzünden. İmkanınız varsa şimdi alın okuldan 4 ay daha eziyet çekmesin.

Dediğiniz gibi bunlar oyun bebesi daha tabi ki oynamak isteyecek.

Gerçekten yazık çocuğa ya icim gitti oyun oynayacak tabi ki çocuk o. Hafta sonu 4. Sınıfa giden çocuğumun veli toplantısı vardı öğretmen çocuklar okula ders yapmaya gelmez, oyun oynamaya gelir dedi. O gönderdigiiz okul çok kötü bir okul bence siz de gereksiz yere gaza gelip uzuluyorsunuz.

Okuna yazma anaokulu müfredatında yoktur
Yazı ve ses farkındalığı vardır
Erken çocukluk eğitimi uzmanıyım
Bize cok hareketli bir cocuk olduğu için cocuk doktoru önermişti açıkçası birkaç okul adı da verdi okula hazırlar böylece ilk okulda aa bu cocuk hiperaktif annesi özel eğitime yolla diyip savmasınlar dedi peki hiperaktif mi dedim hayir ama kuralları şimdiden öğrenmesi onun için iyi dedi ben de bundan dolayı kendimizi zorlayıp özele yolladık kuralları öğrenir durulur diye aa bir baktim ondalık çalışmaları satranç ingilizce dikte çift hece okuma yazma başladılar sandim ki doğrusu bu ama cocuk yoruluyor fark ediyorum rehber hocası da bana böyle diyince bir durdum danıştım hata mi gördüm. Çocuğuma iyilik derken kötülük etmişim

Çocuğunuz şu an anaokulunda ve bu etkinlikler mi yapılıyor?okuma yazma adına birşeyler mi öğretiliyor.

Neyin acelesi bu.
Ben kendim anaokulu gitmeden önce okuma yazmayı öğrenmiştim meraklı bi çocuktum. Ailem bunu pekiştirmek için hiç zorlamadı. Nasılsa zamanı gelince öğreneceksin diye.
Ama gelin görün ki 1.sınıfta çok zorlandım. İki yıl anaokuluna gitmem gerekirken okuma yazma biliyorum diye erkenden 1.sınıfa gönderdiler.
Herkes bir şeyleri yeni öğrenirken ben boş boş durdum. Yaşım küçük diye sınıf atlamayı da doğru bulmadılar.
Herşey yaşında zamanında güzel.
Bilgi yüklemesi bu kadar erken yapılmamalı.
En azından bunun için zorlanmamalı. Ne kadar yetersiz hissedip boş yere hırslanmayı öğrenecek şimdi çok üzgünüm.
Anaokulu müfredatında yok böyle bir şey.
1.sınıf hazırlığı gibi bir şey hele hiç yok.
Oyunla kavramları öğrenip etkinlik yapacakları sosyal becerilerini kuvvetlendirecek bir müfredata sahip olmalı.

hiperaktif olmayan hareketli çocuğa neden uzaylı muamalesi yapmış doktor onu da anlamadım. hareketli çocuk kural öğrenemez mi baskı hariç bir yolla. böyle böyle çocuklar küçük yaşta ötekileştiriliyor. hareketliyse yüzmeye futbola tekvandoya gönderin. ve devlet anaokuluna yazdırın. özel anaokulundan daha ucuza gelir. çocuk robotik kodlama öğrenmeyiversin. ama mutlu olsun koşsun oyun oynasın anı biriktirsin.

Evet dikte çalışmaları 2 li heceler birleştirme. Toplama çıkarma.ondalik çalışmaları.ingilizce ,satranç.drama.muzik.robotik kodlama dersler bunlar
Koyu ile işaretlediklerim normal. Ama diğerleri çok çok çok çok fazla.

Üzüldüm çocuğunuza gerçekten.

Seneye zaten yaşı küçük olacak. Ben çocukların erken gitmemesi taraftarıyım (kendi çocuğuma uygulamayacağım ama ) Yine anaokuluna gönderin. Sınıftakilere büyük olacağı için çocuğun özgüveni de yerine gelir.

Şu an yavrunuz gerçekten hırpalanmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…