Yanlis mi yapiyorum?sevgili ogretmenler?

Oyun oynayacağı yaşta bu ne baskı çocuğa böyle. Daha oyun çağında bu çocuk. 1. Sınıf da ne öğrenecek. Arkadaşları harfleri öğrenirken sıkılacak ,herşeyi sil baştan ogrenecek çünkü. Ne gerek var bu baskıya. Oğlum bu sene 1. Sınıfa gidiyor.

Geçen sene anaokulunda sesli harfleri öğrendiler ,ritmik sayma ve basit toplama çıkarma islemi yaptılar.

Okulun yaklaşımı bana çok yanlış geldi. Oyun çocuğuna bu baskı yersiz ve gereksiz

Çocuğunuz şu an anaokulunda ve bu etkinlikler mi yapılıyor?okuma yazma adına birşeyler mi öğretiliyor.
Diye sormuştum ki yorumlara bakınca doğru anladım.saskinlik içindeyim.boyle bir anaokulu müfredatı olmaz.ben olsam cocugumu oraya gondermem..daha 5 yaşında çocuğa neden bu kadar yuklenilmesine izin veriyorsunuz.kizim aralık 2013 doğumlu.2019 eylülde okula başladı.acaba 1 yıl geç mi yazdirsaydim diye hala düşünüyorum..çünkü şimdi 2.sınıfa gitse daha kolay anlayacakti.sukur yine anlıyor,yapıyor ama sınıfın en küçüğü olunca biraz geç kapıyor ..Siz daha 5 yaşındaki çocuk onu bunu bilmiyor ,yapamıyor diye dertleniyorsunuz.normal yani...
Ayyyy sıkmayın çocukları.. hatta o okuldan alın.. 1 yıl gec baslatin.

Sorun sizde değil okulda ilkokul öğretmeni değilim ama sanki anaokulu değil de ilkokul programı uyguluyorlar anaokulunda okuma öğretmek ne ya ? Birinci sınıfta ne öğrenecek acelesi ne ?

Ekleyim , bu sene başında bile oğlum evde oyun oynamak istiyor ödevlerini zor yaptiriyordum. Öğretmeni daha oyun çocuğu olduğunu baskı kurmamami,sogutmamami söyledi. Sizin çocuğunuz daha anaokulunda kendini yetersiz hissediyor. Yeriniz de olsam devlet anaokuluna veririm

+1000

Şimdi bunlar bir de harfleri ce,de,fe şeklinde ogretiyorlarsa

Yanlış ifade ettim sanirim yapamıyor diye üzülmuyorum. Okulu bana yapamıyor cocuk üzülüyor destek çıkın evde diyince bana garip ters geldi ve cevremde karı-koca anaokulu ve ilkokul öğretmeni 1 çift vardi ona danıştım onlar da okulun hatalı olduğunu cocuga sakin yüklenmemek söylediler benim acelem yok yani hatta suan uzgünüm bunları yaşadığı icin çevremizdeki tüm özel anaokulları bu şekilde olduğu için ben doğrusu bu sanıyordum.

Kötülük diye düşünmeyim
Hareketli çocuk eşit değildir hiperaktif çocuk.
Normal anasınıfında da kuralları öğretiyoruz. Ses farkındalığı çalışması yapıyoruz.
Ben olsam spora gönderirdim enerjisiji atması için
Benim de oğlum var. Ben istemezdiö anaokulunda oyun çağında bunları öğrensin
Zaten ömrü bunlarla geçecek

2016 Aralık doğumlu bir oğlum var, günü gününe yaşıt oğlunuzla. Bir kolejin ana okuluna devam ediyor. Okulda sizin söylediklerinizin bir tanesini yaptırsalar anında alırım çocuğumu. Bizimkiler sayı sayıyor, dil öğrenmeye çalışıyor basit seviyede, ince kaba motor çalışmaları vs.
Sizin anlattıklarınız birinci sınıf müfredatı. Ben de öğretmenim bu arada. Size şunu net olarak söyleyebilirim ki okulunuz ağır saçmalamış. Siz nasıl bu tongaya düşüyorsunuz da kendinizi ve çocuğunuzu sorguluyorsunuz anlayamadım.
Benim çocuğum adını yazmayı bile bilmşyor, göstersem bir dakikada öğrenir ama hiç gerek yok neden yorayım? Zekasından da zerre şüphem yok. Renkler, sayılar basit cümleler gibi şeylerle iki dil öğreniyor, ama yazı işi yok. Her şey vaktinde güzel.
Ayrıca ben seneye de ana okuluna göndereceğim. Neden birinci sınıf için acele ediyorsunuz diyeceğim ama sizin çocuk seneye de devam ederse lgs hazırlığına geçebilir okulu.

1.sınıf icin acele etmiyorum hocam rehber öğretmeni ilkokula hazir ama destekleyelim diyince üzüldüm cunku ben 1 sene daha anaokulu düşünüyordum.ama o öyle diyince kafam karışmıştı. Sizlerin değerli yorumları tecrübeleri ile seneye de devletin anaokuluna veya bir spor kursuna vermeye karar verdik.

İlkokula tabiki hazırdır okuma yazma bile öğretmişler çocuğa. Okul çok enteresanmış gerçekten, seneye kesinlikle başka yere verin. Daha çok minikler bu kadar yüklenilmesin, kıyamam.
Spor kursu çok iyi fikir, biz de havalar biraz ısındığında yüzme düşünüyoruz. Sağlıklı günler dilerim

Haklısınız fiziksel ve duyusal gelişim önemli ve anasınıfı öğretmeni gerekli yönlendirmeyi yapar. Yine de özellikle Aralık sonu doğumlu çocuğu erken göndermenin doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü gerek yok

Çocuk 5 yaşında yazik günah ne gerek var. Oğlum 2014 doğumlu 73 aylıkken başladı okula, önce anaokuluna gidiyordu harf yazdiriyorlardi ama pandemiden kapandi cocuk zaten unuttu. Okula başlayınca ekimde okumaya başladı yani hic gerek yok bir kere zaten okul hayatı başlayınca hep okul ve ders oluyor sıkılıyor 5 yaşındaki cocuk 5 yaşında gibi oldu. Oğlum 7.5 yaşında ama hala oyun mu ders mi deseniz oyunu secer yazik çocuklara

Çok yalnıs yoldasiniz. Verdiğiniz anaokulu da yalnıs yolda. Çocuklar okuma yazmayı birinci sınıfta öğrenir. Sırf çocukları at gibi yaristiran annelerin egolarini tatmin etmek için yapıyorlar bunu. Asla böyle bı yere vermem çocuğumu. Birinci sınıfta nolcak peki. Bildiği şeyler tekrar önüne gelince sıkılacak. Sonra belkide tembellige aliscak. Ve daha sonra toparlayacak. B ncede devlete yolla.

Rehber öğretmenin pdr mezunu olup olmadığını teyit eder misiniz rica etsem ? Anasınıfında ne okuma yazması neyin desteği yazık çocuklara . Zaten 1. Sınıfta öğrenecek

O yüzden kaba motor geri kalmış.

Bazı öğretmenler yapıyor
Bizim anasınıfı öğretmenimiz yanlış demişti
Toplama çıkarma sayıları öğretti o kadar
Anaokulu yaaa oyun oynamaları gerek harf değil

Ben anaokulunda bu kadar egıtımın verilmesine karşıyım cızgı calısmaları sayı saymayı vs ogretılır ama dıkte ne demek cocuk ılkokul 1 de sıkılır kızım 2015 temmuz dogumlu harf sayı vs ogretmedım abım ogretmen okulda ogrensın yoksa ogrenırse sıkılıyorlar okulda dedi masallah 27 kısılık devlet okulunda ılk 3 te ve ders odev vs hıc sıkılmıyor cocuga cok uzuldum hep bır zorlama ılkokul 1 e başlayınca herkes ogrenıp gelmiyor aralarında haksız rekabet oluyor

Ben de öğretmenim bence gayet iyi çocuğunuz henüz yolun çok başında. Her çocuğun öğrenme hızı ve kapasitesi farklıdır. Ama her çocuk özeldir. İlkokul 1. Sınıfa başlasa ve tüm sene boyunca okumaya geçemese üzülmenizi anlarım ama henüz anaokulunda lütfen çocuğunuza ve kendinize haksızlık etmeyin.
Bir de size şöyle bir örnek vereyim. Kuzenimin çocuğu 3. Sınıfa kadar okumayı bir türlü öğrenemedi. Çok üzülüyorlardı bu çocuk ne olacak diye. Pedagoglar testler geldi geçti. Meğer bizim sıpa üstün zekalıymış. Şuan bilsemde okuyor. Çocuğunuza güvenin, destek olun. Hassas olması aslında çok güzel. Eğer doğru metotlarla yetiştirirseniz duyarlı ve güçlü bir çocuk yetiştirirsiniz.
Dikkat dağınıklığı için de detaylı test yaptırabilirsiniz. Bende dehb var. Çok sıkıntı yaşadım. İlaç da kullandım. Sonunda kendi kendime çözümler buldum. Bitti diyemem ama daha iyi durumdayım. Mesela kısa periyotlarla çalışıyorum. Başkaları 1 saat çalışıp 15 dk ara veriyorsa ben 20 dk çalışıp 10 dk ara verirdim.
Üzmeyin kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…