Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Oyun oynayacağı yaşta bu ne baskı çocuğa böyle. Daha oyun çağında bu çocuk. 1. Sınıf da ne öğrenecek. Arkadaşları harfleri öğrenirken sıkılacak ,herşeyi sil baştan ogrenecek çünkü. Ne gerek var bu baskıya. Oğlum bu sene 1. Sınıfa gidiyor.Hocam,çocuklarımız aynı ay yıl doğumlu evet sizin yavrunun merakı varmış ne güzel kağan da hadi ders yapalım diyor ritmik sayıyor dediklerinizi yapiyor ama ben soruyorum diğer arkadaşlarına da mesela gun de toplamda yarim saat oyun oynuyorlar kağana yetmiyor çıkınca anne parka gidelim nolur oynayalım diyor.Rehber Hocamıza gore sınıf arkadaşları okuyabildiği icin kagan kenara geçip üzülüyormuş.evde yazı tahtamız.5 yas zeka kitaplarımız vs var Çok eğleniyor ama dediğim gibi daha cok oyun istiyor mesela e-k =ek diyor ela yi birleştirip okuyamıyor harf harf söylüyor sonra da anne yapamadım diyip yere bakıyor cok üzülüyorumannecim sorun değil onu da öğreneceğiz daha var diyorum geçiyor. Ben siz değerli arkadaşlarımın da fikir beyan ettiği üzre seneye devletin anaokuluna vereyim.paylasma oyun kurma sosyallik üst seviyede kişisel bakım da tamam kendi üstünü çıkarır giyer wc de vs yardim istemez ama aşırı hareketlidir.
Diye sormuştum ki yorumlara bakınca doğru anladım.saskinlik içindeyim.boyle bir anaokulu müfredatı olmaz.ben olsam cocugumu oraya gondermem..daha 5 yaşında çocuğa neden bu kadar yuklenilmesine izin veriyorsunuz.kizim aralık 2013 doğumlu.2019 eylülde okula başladı.acaba 1 yıl geç mi yazdirsaydim diye hala düşünüyorum..çünkü şimdi 2.sınıfa gitse daha kolay anlayacakti.sukur yine anlıyor,yapıyor ama sınıfın en küçüğü olunca biraz geç kapıyor ..Siz daha 5 yaşındaki çocuk onu bunu bilmiyor ,yapamıyor diye dertleniyorsunuz.normal yani...Çocuğunuz şu an anaokulunda ve bu etkinlikler mi yapılıyor?okuma yazma adına birşeyler mi öğretiliyor.
Sorun sizde değil okulda ilkokul öğretmeni değilim ama sanki anaokulu değil de ilkokul programı uyguluyorlar anaokulunda okuma öğretmek ne ya ? Birinci sınıfta ne öğrenecek acelesi ne ?Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
+1000Anasınıfı müfredatında olmaya şeyleri neden öğretiyorlar, bi de üstüne çocukta yetersizlik duygusu oluşturuyorlar. Ben öğretmenim ayrıca oğlum 2016 ekim doğumlu. Devletin anaokuluna gidiyor. İnan sadece güzel vakit geçirsin diye gönderiyorum. Ne öğrendi ne öğrenmedi hiç önemsemiyorum. Sorumluluk duygusu, paylaşma vs. gibi manevi şeyleri öğrenmesi önemli benim için şu aşamada. Ayrıca daha sadece sayı çalışması yapıyorlar. Harf vermeyeceğim dedi zaten en baştan öğretmenimiz. Ayrıca seneye de anaokuluna göndereceğim. Lütfen çocuğunuza bu baskıyı yapmayın daha çok küçük
Şimdi bunlar bir de harfleri ce,de,fe şeklinde ogretiyorlarsa
Yanlış ifade ettim sanirim yapamıyor diye üzülmuyorum. Okulu bana yapamıyor cocuk üzülüyor destek çıkın evde diyince bana garip ters geldi ve cevremde karı-koca anaokulu ve ilkokul öğretmeni 1 çift vardi ona danıştım onlar da okulun hatalı olduğunu cocuga sakin yüklenmemek söylediler benim acelem yok yani hatta suan uzgünüm bunları yaşadığı icin çevremizdeki tüm özel anaokulları bu şekilde olduğu için ben doğrusu bu sanıyordum.Diye sormuştum ki yorumlara bakınca doğru anladım.saskinlik içindeyim.boyle bir anaokulu müfredatı olmaz.ben olsam cocugumu oraya gondermem..daha 5 yaşında çocuğa neden bu kadar yuklenilmesine izin veriyorsunuz.kizim aralık 2013 doğumlu.2019 eylülde okula başladı.acaba 1 yıl geç mi yazdirsaydim diye hala düşünüyorum..çünkü şimdi 2.sınıfa gitse daha kolay anlayacakti.sukur yine anlıyor,yapıyor ama sınıfın en küçüğü olunca biraz geç kapıyor ..Siz daha 5 yaşındaki çocuk onu bunu bilmiyor ,yapamıyor diye dertleniyorsunuz.normal yani...
Ayyyy sıkmayın çocukları.. hatta o okuldan alın.. 1 yıl gec baslatin.
Kötülük diye düşünmeyimBize cok hareketli bir cocuk olduğu için cocuk doktoru önermişti açıkçası birkaç okul adı da verdi okula hazırlar böylece ilk okulda aa bu cocuk hiperaktif annesi özel eğitime yolla diyip savmasınlar dedi peki hiperaktif mi dedim hayir ama kuralları şimdiden öğrenmesi onun için iyi dedi ben de bundan dolayı kendimizi zorlayıp özele yolladık kuralları öğrenir durulur diye aa bir baktim ondalık çalışmaları satranç ingilizce dikte çift hece okuma yazma başladılar sandim ki doğrusu bu ama cocuk yoruluyor fark ediyorum rehber hocası da bana böyle diyince bir durdum danıştım hata mi gördüm. Çocuğuma iyilik derken kötülük etmişim
1.sınıf icin acele etmiyorum hocam rehber öğretmeni ilkokula hazir ama destekleyelim diyince üzüldüm cunku ben 1 sene daha anaokulu düşünüyordum.ama o öyle diyince kafam karışmıştı. Sizlerin değerli yorumları tecrübeleri ile seneye de devletin anaokuluna veya bir spor kursuna vermeye karar verdik.2016 Aralık doğumlu bir oğlum var, günü gününe yaşıt oğlunuzla. Bir kolejin ana okuluna devam ediyor. Okulda sizin söylediklerinizin bir tanesini yaptırsalar anında alırım çocuğumu. Bizimkiler sayı sayıyor, dil öğrenmeye çalışıyor basit seviyede, ince kaba motor çalışmaları vs.
Sizin anlattıklarınız birinci sınıf müfredatı. Ben de öğretmenim bu arada. Size şunu net olarak söyleyebilirim ki okulunuz ağır saçmalamış. Siz nasıl bu tongaya düşüyorsunuz da kendinizi ve çocuğunuzu sorguluyorsunuz anlayamadım.
Benim çocuğum adını yazmayı bile bilmşyor, göstersem bir dakikada öğrenir ama hiç gerek yok neden yorayım? Zekasından da zerre şüphem yok. Renkler, sayılar basit cümleler gibi şeylerle iki dil öğreniyor, ama yazı işi yok. Her şey vaktinde güzel.
Ayrıca ben seneye de ana okuluna göndereceğim. Neden birinci sınıf için acele ediyorsunuz diyeceğim ama sizin çocuk seneye de devam ederse lgs hazırlığına geçebilir okulu.
İlkokula tabiki hazırdır okuma yazma bile öğretmişler çocuğa. Okul çok enteresanmış gerçekten, seneye kesinlikle başka yere verin. Daha çok minikler bu kadar yüklenilmesin, kıyamam.1.sınıf icin acele etmiyorum hocam rehber öğretmeni ilkokula hazir ama destekleyelim diyince üzüldüm cunku ben 1 sene daha anaokulu düşünüyordum.ama o öyle diyince kafam karışmıştı. Sizlerin değerli yorumları tecrübeleri ile seneye de devletin anaokuluna veya bir spor kursuna vermeye karar verdik.
Haklısınız fiziksel ve duyusal gelişim önemli ve anasınıfı öğretmeni gerekli yönlendirmeyi yapar. Yine de özellikle Aralık sonu doğumlu çocuğu erken göndermenin doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü gerek yokKızımda hep sınıfın en küçüğü oldu bu zamana kadar ama hiç sorun yaşamadık aynı durumda olsam gönderirdim okula , bu durum birazda çocuğun genel gelişimi ile alakalı. Fiziksel ve duyusal gelişimi belirleyici faktör olmalı.
Çok yalnıs yoldasiniz. Verdiğiniz anaokulu da yalnıs yolda. Çocuklar okuma yazmayı birinci sınıfta öğrenir. Sırf çocukları at gibi yaristiran annelerin egolarini tatmin etmek için yapıyorlar bunu. Asla böyle bı yere vermem çocuğumu. Birinci sınıfta nolcak peki. Bildiği şeyler tekrar önüne gelince sıkılacak. Sonra belkide tembellige aliscak. Ve daha sonra toparlayacak. B ncede devlete yolla.Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
Rehber öğretmenin pdr mezunu olup olmadığını teyit eder misiniz rica etsem ? Anasınıfında ne okuma yazması neyin desteği yazık çocuklara . Zaten 1. Sınıfta öğrenecek1.sınıf icin acele etmiyorum hocam rehber öğretmeni ilkokula hazir ama destekleyelim diyince üzüldüm cunku ben 1 sene daha anaokulu düşünüyordum.ama o öyle diyince kafam karışmıştı. Sizlerin değerli yorumları tecrübeleri ile seneye de devletin anaokuluna veya bir spor kursuna vermeye karar verdik.
O yüzden kaba motor geri kalmış.Çocuk daha beş yaşında. 2017 doğumlu. İnsaf, pesss
Dikte,toplama çıkarma vs duyunca bi tuhaf oldum.
O çocuk şuan basit kes yapıştır, boyama , kalem tutma, birer birer sayma gibi basit şeyler yapmalı. Harf birleştirip dikte yapma birinci sınıfta olur.
Ben de öğretmenim bence gayet iyi çocuğunuz henüz yolun çok başında. Her çocuğun öğrenme hızı ve kapasitesi farklıdır. Ama her çocuk özeldir. İlkokul 1. Sınıfa başlasa ve tüm sene boyunca okumaya geçemese üzülmenizi anlarım ama henüz anaokulunda lütfen çocuğunuza ve kendinize haksızlık etmeyin.Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur