Merhaba, öncelikle sınıf öğretmeni değilim Türkçe öğretmeniyim ama çocukları zorlamayı ve gereğinden önce bilgi vermeyi doğru bulmuyorum . Bazı bilgileri erken öğrenmek, çocuğun çok başarılı olacağı anlamına gelmez . Çocuk 1.sınıfa başladığında diğer arkadaşları harfleri, hecelemeyi yeni öğreniyor olacak ve bu durumda sıkılacak. Öğrenciler ve velilerden gördüğüm kadarıyla bu zamana kadar çok sıkılan öğrenciler ileride bocalayabiliyor tabi ki bu her öğrenci için geçerli değil çocuklar çok değişkenlik gösteriyor .Dediğim gibi bunlar sadece benim fikirlerim.Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
Merhaba. Dünün konusu olsa da yazmadan geçemedim. Benim kızımda Ocak 2016 doğumlu. Geçen sene anaokulunda yapılan bir sınava tüm sorulara doğru yanıt vermesi ile öğretmen bizi ilkokula başlayabilirsiniz sözü ile yönlendirdi. Ben başta istemedim. Eşimin ısrarı ile ve kızımın algısını yüksek görerek kabul ettim. Zaten 2015 lilerle daha iyi anlaşıyordu. Neyse süper bir başlangıç yaştık. Kızımı oturduğumuz semtin en iyi devlet okuluna yerleştirdim. Ve iyi de bir öğretmen seçtim. Sonrasında hep bir gariplik hissettim. Kızım okuma yazmayı aniden hızlı bir şekilde söktü ancak mental yönden çok zayıf kalmaya başladı. Arkadaşları da küçüklüğünün farkındaydı. Bazı rollerde istese de alamıyordu tiyatro da vs.. Bir Veli ile konuştuğumda sınıfta 2014 ve hatta 2013 lülerin olduğunu öğrendim. Bazıları geç gönderiyormuş dilekçe ile. Ve şoka uğradım. Kızımda gece terörü başladı ve kendini yetersiz hissetmeye başladı. Yaşıtlarından iyi olsa da o kadar büyükler ile nasıl başa çıkabilirdi ki.. Aman tanrım ben ne yaptım dedim. Çocuğu o kadar eğittim kurtların içine bırakmıştım sanki.. Eşimle konuştum başta çok karşı çıktı. Öğretmenle konuştum bir tuhaflık var dedim. İleride göreceğiz dedi. Evet gerçekten de 4. 5. Sınıfa geldiğinde daha çok ders çalışması gerekecekti sınıftakilerden. Çünkü ne yaparsa yapsın, yaşıtlarının en zekisi bile olsa hep sınıftakilerden birkaç adım geri olacaktı her konuda.. bu da onda yetersizlik hissi oluşturacaktı. Bir dilekçe ile kızımı okuldan aldık. O kadar mutluyum ki.. eşim de tanıdığı bir psikoloğa danıştı tabi.. 72 aydan önce çocukda sayı ve okuduğunu anlamanın gelişmediğini anlattı. Sınıftakilerden her konuda geride olmanın sürekli arkadaşlarından psikolojik şiddet göreceğini de vurguladı. Neden daha iyi olmasın ki kendi yaşıtları ile.. Eşimde haklılığımı gördü. Bizim başımızdan böyle bir olay geçti. Konuyu okuyunca dayanamadım. Aslında böyle kararlara karışmak olmaz ama bence önünüzdeki sene başlatmayın zararını 2. Sınıfta anlarsanız herşey için çok geç olacak. Benim kızım saatlerce kitaplara bakardı ama ders yapma konusunda hiç iyi olamadı çünkü hala daha çok küçüktü. Önümüzdeki sene tekrar 1 e başlayacak şimdiMerhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
6-6.5 yasinda ilkokula başlatiyolar diye duymustum Turkiye'de, kalkti mi o uygulama?size diyen anaokulu ve ilkokul öğretmeni dosdoğruyu demiş
ne demek okumaya teşvik dikte vs pesss doğrusu 5 yaşında çocuğa
kızım 2015 ağustos doğumlu bu sene de anasınıfına verdik biz
o bile bilmiyor birleştirmeyi vs
Ben de cok kucuk yasta ilkokula baslatilmasina karsiyim cocuklarin, beni de ilkokula 5,5 yasinda baslattilar, dediginiz gibi sikintisini cektim sonraBüyük şehirlerde bütün anaokulları okuma öğretiyor .Okula başladığında okuma bilmeyen çocuk sayısı oldukça az.Ama yazma bilmiyor oluyorlar genelde yalnızca okuma.Okula kesinlikle erken başlatmayın ortaokulda öğretmenim size yaşı küçük başlayanları parmakla gösterebilirim daha ilk günden belli oluyor hiç gerek yok, yaşını son ana kadar doldursun öyle başlasın. Çocuğu tanımadan evde çalıştırın, o okuldan alın başka okula verin vs demek çok doğru olmaz kanısındayım hassas bir konu çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız çocuk o okuldan alınmayı başarısız olmanın bir sonucu görüp olumsuz etkilenebilir ya da orada başarısızlık duygusuyla ezilebilir ya da hiç umursamıyordur ....Çocuğa özel hareket edilmeli kanısındayım.
Bizim devlet anaokulunda cocuklara on bölümü ezberlettiler. 3-6 yaş anaokulu.10 kıtayı ezberleyebilen 1. Sınıf çocuğu var mı
69 aylıktan küçükler başlayamıyor normalde. 69 70 71 aylıklar dilekçe ile bir sene erteletebiliyor.6-6.5 yasinda ilkokula başlatiyolar diye duymustum Turkiye'de, kalkti mi o uygulama?
Asiri küçük ilkokul icin69 aylıktan küçükler başlayamıyor normalde. 69 70 71 aylıklar dilekçe ile bir sene erteletebiliyor.
Birkaç sene önce dilekçe ile 66 aylığa kadar olanlar ilkokula başlayabiliyordu.Asiri küçük ilkokul icin
Amac ne ki, 5.5 yasinda ki cocuga ?Birkaç sene önce dilekçe ile 66 aylığa kadar olanlar ilkokula başlayabiliyordu.
Bi anlasak..Amac ne ki, 5.5 yasinda ki cocuga ?
Epey yorum gelmiş ama ben de yazayım. Çocuğunuz 72 ayı geçmeden asla 1.Sınıfa göndermeyin. 60 aylık çocuğa okuma yazma öğreten kreşin de aklına şaştım. Yazıklar olsun.Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
10 kıtayı ezberleyebilen 1. Sınıf çocuğu var mı