Yanlis mi yapiyorum?sevgili ogretmenler?

Bir sınıf öğretmeni olarak ,çocuğun akademik başarısı ne kadar iyi olursa olsun 6 yaşını doldurmadan birinci sınıfa başlamaması gerektiğini açık yüreklilikle söylüyorum.Algısı iyi olabilir,motor becerileri gelişmiş olabilir ama oyun çağında bir çocuk olduğu gerçeğini değiştirmez bu durum.Çocuk duygusal yönden geri kalır.İletişim kurmakta zorlanır.
Benim öğrencilerimin hepsi 7 yaşında.6 yaşını doldurmayan öğrencim okula çok iyi başlasa da bir süreden sonra takıldı.Derste sürekli oyun oynamak istiyor.Uyum sağlayamayınca da hırçınlık yapıyor.Malesef arkadaşlarıyla iletişim kuramıyor.

Ayrıca anaokulu müfredatında dikte çalışması vs yok bildiğim kadarıyla.Okuma yazma öğretimi de yok.Sadece sesli harfler oyunla veriliyordu sanırsam,tam emin değilim ama..Bence çocuğunuza yazıl etmeyin derim ben.

Merhaba, öncelikle sınıf öğretmeni değilim Türkçe öğretmeniyim ama çocukları zorlamayı ve gereğinden önce bilgi vermeyi doğru bulmuyorum . Bazı bilgileri erken öğrenmek, çocuğun çok başarılı olacağı anlamına gelmez . Çocuk 1.sınıfa başladığında diğer arkadaşları harfleri, hecelemeyi yeni öğreniyor olacak ve bu durumda sıkılacak. Öğrenciler ve velilerden gördüğüm kadarıyla bu zamana kadar çok sıkılan öğrenciler ileride bocalayabiliyor tabi ki bu her öğrenci için geçerli değil çocuklar çok değişkenlik gösteriyor .Dediğim gibi bunlar sadece benim fikirlerim.

Bir öğretmen olarak çocuğumu asla yaşına ve seviyesine uygun olmayan bu tarz etkinlikleri yapan, çocuğumun kendini yetersiz ve mutsuz hissetmesine neden olacak bir okula göndermem. Okumayı bir sene öncesinden öğrenince ne olacak üstün başarı madalyası vermiyoruz okuma yazmayı bilerek okula gelen çocuğa. Çocuğa yazik etmeyin zaten oldukça uzun bir eğitim hayatı olacak birakin bir sene daha stressiz mutlu yaşasın. yaşının gerektiğinden fazlasını bekleyip çocuğu mutsuz etmeyin.
Veliler zannediyor ki sınıftan hep bir adım önde olan, herşeyi bilerek gelen çocuklar çok seviliyor öyle birşey yok. bütün çocuklar değerlidir yavaş öğrensin hızlı öğrensin farketmez onların gözlerindeki parıltı o masum bakışları gülüşleri yetiyor insanın içini ısıtmaya. O masumiyetlerini daha şimdiden çocukları yaristirarak yok etmeyin lütfen.

Büyük şehirlerde bütün anaokulları okuma öğretiyor .Okula başladığında okuma bilmeyen çocuk sayısı oldukça az.Ama yazma bilmiyor oluyorlar genelde yalnızca okuma.Okula kesinlikle erken başlatmayın ortaokulda öğretmenim size yaşı küçük başlayanları parmakla gösterebilirim daha ilk günden belli oluyor hiç gerek yok, yaşını son ana kadar doldursun öyle başlasın. Çocuğu tanımadan evde çalıştırın, o okuldan alın başka okula verin vs demek çok doğru olmaz kanısındayım hassas bir konu çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız çocuk o okuldan alınmayı başarısız olmanın bir sonucu görüp olumsuz etkilenebilir ya da orada başarısızlık duygusuyla ezilebilir ya da hiç umursamıyordur ....Çocuğa özel hareket edilmeli kanısındayım.

Merhaba. Dünün konusu olsa da yazmadan geçemedim. Benim kızımda Ocak 2016 doğumlu. Geçen sene anaokulunda yapılan bir sınava tüm sorulara doğru yanıt vermesi ile öğretmen bizi ilkokula başlayabilirsiniz sözü ile yönlendirdi. Ben başta istemedim. Eşimin ısrarı ile ve kızımın algısını yüksek görerek kabul ettim. Zaten 2015 lilerle daha iyi anlaşıyordu. Neyse süper bir başlangıç yaştık. Kızımı oturduğumuz semtin en iyi devlet okuluna yerleştirdim. Ve iyi de bir öğretmen seçtim. Sonrasında hep bir gariplik hissettim. Kızım okuma yazmayı aniden hızlı bir şekilde söktü ancak mental yönden çok zayıf kalmaya başladı. Arkadaşları da küçüklüğünün farkındaydı. Bazı rollerde istese de alamıyordu tiyatro da vs.. Bir Veli ile konuştuğumda sınıfta 2014 ve hatta 2013 lülerin olduğunu öğrendim. Bazıları geç gönderiyormuş dilekçe ile. Ve şoka uğradım. Kızımda gece terörü başladı ve kendini yetersiz hissetmeye başladı. Yaşıtlarından iyi olsa da o kadar büyükler ile nasıl başa çıkabilirdi ki.. Aman tanrım ben ne yaptım dedim. Çocuğu o kadar eğittim kurtların içine bırakmıştım sanki.. Eşimle konuştum başta çok karşı çıktı. Öğretmenle konuştum bir tuhaflık var dedim. İleride göreceğiz dedi. Evet gerçekten de 4. 5. Sınıfa geldiğinde daha çok ders çalışması gerekecekti sınıftakilerden. Çünkü ne yaparsa yapsın, yaşıtlarının en zekisi bile olsa hep sınıftakilerden birkaç adım geri olacaktı her konuda.. bu da onda yetersizlik hissi oluşturacaktı. Bir dilekçe ile kızımı okuldan aldık. O kadar mutluyum ki.. eşim de tanıdığı bir psikoloğa danıştı tabi.. 72 aydan önce çocukda sayı ve okuduğunu anlamanın gelişmediğini anlattı. Sınıftakilerden her konuda geride olmanın sürekli arkadaşlarından psikolojik şiddet göreceğini de vurguladı. Neden daha iyi olmasın ki kendi yaşıtları ile.. Eşimde haklılığımı gördü. Bizim başımızdan böyle bir olay geçti. Konuyu okuyunca dayanamadım. Aslında böyle kararlara karışmak olmaz ama bence önünüzdeki sene başlatmayın zararını 2. Sınıfta anlarsanız herşey için çok geç olacak. Benim kızım saatlerce kitaplara bakardı ama ders yapma konusunda hiç iyi olamadı çünkü hala daha çok küçüktü. Önümüzdeki sene tekrar 1 e başlayacak şimdi Lütfen oğlunuzda yetersizlik hissi oluşturan öğretmeni de şikayet edin. Hatta oradan alın derim ben. O kadar baskı çocuğu daha çok soğutacak o oyun çocuğu. Bırakın bir sene daha oynasın müziğe spora götürün. Lütfen ilkokula başlatmayın. Sınıfta kocaman çocuklar olduğunu görünce çok üzülürsünüz ki benim kızım çok uzun boylu olmasına rağmen yüz ifadesinden anlaşılıyordu küçüklüğü.. sevgi ile kalın..

6-6.5 yasinda ilkokula başlatiyolar diye duymustum Turkiye'de, kalkti mi o uygulama?

Ben de cok kucuk yasta ilkokula baslatilmasina karsiyim cocuklarin, beni de ilkokula 5,5 yasinda baslattilar, dediginiz gibi sikintisini cektim sonra

Bu sene çocuğum ilkokula başladı. Çok araştırmıştım ben de. Bence de akrabanızı dinleyin. 1 sene daha bekleyin ilkokul için.

10 kıtayı ezberleyebilen 1. Sınıf çocuğu var mı
Bizim devlet anaokulunda cocuklara on bölümü ezberlettiler. 3-6 yaş anaokulu.
Okul öncesinde okuma yazmayı öğretmeyi doğru bulmuyorum. İlkokulda çocuklar sıkılıyor derste, okuldan soguyabiliyorlar.
Ana sınıfi, ilkokul ve ortaokul öğretmeni arkadaşlarımın ortak fikri çocuğu okula erken başlatmamak. 2016 Aralık çocuğu, seneye değil diğer seneye başlamalı bence

Bir kitap okumuştum, adını hatırlayamıyorum ama kitapta şundan bahsediyordu: Başarıda o küçükken olan ay farkları çok önemli, ayni yılın ocak doğumlu olan çocuğuyla Aralık doğumlu olan arasında ciddi başarı farkı oluyormuş.Bu alanında uzman bir yazarın kitabıydı, çocuğunuzu okula geç vermeye çalışın.

Üşenmedim tüm yorumlari okudum egitimci arkadaşlara tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin..benim de oglum 25 aralik 2017 dogumlu tavsiyelerinize göre erken başlatmamam gerwktigini anladim ..ustelik oglumda sayilara ve harflere cok merakli ve 2 yasindan beri hepsini biliyor ama hecelemeye geçmedim hic zaten kreşe basladiginda ögretmeni de siz ögretmeyin sonra okulda zorlanir demisti..suanda oyunlar oynayarak sayilari ve sesli harfleri tekrar etmis oluyor sınıfında... bildigi halde ögretmeni oyunla destekledigi icin yine heycanla takip ediyor ..hiçc öle benim oğlum biliyor üst sınıfa gitsin derdinde degilim olmayacam da insalahhh

Epey yorum gelmiş ama ben de yazayım. Çocuğunuz 72 ayı geçmeden asla 1.Sınıfa göndermeyin. 60 aylık çocuğa okuma yazma öğreten kreşin de aklına şaştım. Yazıklar olsun.
Ben ortaokul öğretmeniyim. Az buçuk araştırmışsınızdır çocukluk dönemlerini, ortaokula geçen bir çocuğun soyut dönem sınırında olması çok önemli çünkü ortaokuldaki konuların çoğu soyut kavramlar üzerine bu da 11 yaş civarına denk gelir. Çocuğunuzu hemen 1.Sınıfa başlattığınız taktirde ortaokulda hayal ettiğinizden çok daha fazla zorlanır. Lütfen okuma yazma öğretmeyin ve 72 ay üzerine çıkmadan 1.Sınıfa başlatmayın. Akrabanız doğru söylüyor, saçmalamayan bir ana sınıfında 1 yıl daha eğitim görmesi bütün eğitim hayatı için çok önemli bence

Ben de 1.sınıf öğretmeniyim.Kesinlikle erken göndermeyin derim.Ayrıca kendi çocuğum 2 yıl anasınıfına gitti ve sadece kas gelişimi için çizgi çalışması ve sayıları öğrendi.Fazlası gereksiz abartı.Çocuk yapamayınca başarısız hissedecek.Zaten 1.sınıfta öğrenecek.Çocukların at yarışındaymış gibi yarıştırılmalarına karşıyım.Bu bizim meslektaşlarda da var.1.sınıfta çarpma veren duydum.Yahu ne gerek var.Niye çocukları bu derece yorarsınız.Zamanı gelince zaten alacak çocuk.Hep kıyaslama olduğu için; hem veliler hem öğretmenler benim sınıf çok iyi imajı vermek için üstün performans bekliyor çocuklardan.

Ben de sınıf öğretmeniyim. Kuzeniniz ve eşi de öğretmenimis.n doğruyu o söylemiş zaten . Benim kızım da 2016 Kasım doğumlu. Ders programında ses öğretimi yok olmamalı zaten. Ayrıca ben seneye de anaokuluna gonderecegim

10 kıtayı ezberleyebilen 1. Sınıf çocuğu var mı

Arkadaşımın çocuğu anaokulunda ezberlemisti. Hatta sahnede okumuştu. Bazı çocukların ezber yetenekleri güçlü oluyor.

Konu sahibi anaokulunda okuma yazma öğretilmiyor. Neden bu kadar baskı yapılıyor çocuklara anlamadım. Toplama çıkarma yapıyorlardı hatırladığım kadarıyla basit, ya da harfleri ogrenmislerdi. Ama okuma ve dikte hiç yapmadi benim çocuklarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…