Yanimda olur musunuz?..

Arkadaşımla aynı fikirdeyim, ben de eski evliliğine bağlıyırum, gerçekleştiremedikleri, yapamadıkları belki pişmanlıkları sana bunları yapmasına neden oluyor ama ne hakla ya, çok üzüldüm sana, sırlarını anlatabildiğin kuzenin, teyzen ya da başka biriiyle paylaş tabi fırsat bulabilrisen danış, ailene sakın anlatma henzüzonlar bizden de çok üzülüyorlar uyku uyuyamazlar.. aileler ileriyi çok iyi görüyorlar biz kör oluyoruz kapılıyoruz başkalarına ama, benim babam da ne dediyse çıktı..

Allah yardımcın olsun..

oturum bole dewam edemm de dıcem gozunu korkut dıcem ama o zamnda kesın sıddet kullanır
ayrılda demk ıstemıorm sewıomusn pekı

Inan bu yasadiklarim dan sonra sevginin ne oldugunu unuttum sevgi emek , sevgi fedakarlik , sevgi anlayis..
Bunlar olmadigindan sevgide olmuyor.

Inan bu yasadiklarim dan sonra sevginin ne oldugunu unuttum sevgi emek , sevgi fedakarlik , sevgi anlayis..
Bunlar olmadigindan sevgide olmuyor.
onsuz daha mutlu olurum dıyosan ıyıce dusun
sonra bır polıs eslkıgınde evı terk et sanaa dokunmasına ızın verme sıddet kullandıgını bıldr ve turkıyeye don
ama ıyı dusun onlamı onsuzmu mutlusun tamm mı tatlım cocugun olursa daha zor

Soyledigin gibi canim firsatim yok ki ..Ailemle bile korkarak konusuyorum .Her gun acaba ogrendimi ogrenicek mi diye korkuyorum...
Suan evli olmayanlar varsa eger okuyan bu gibi sorunlar yasayan ailesi de karsi cikiyorsa birakin ailenize emin olun onlar sizi ondan daha cok dusunuyorlar..
Insan gec anliyor ama iste gec oluyor..

yapılan yorumları bile okumadan direk yazıyorum..
eşinin bu halleri normal ve hoş karşılanamaz..bu kısıtlamalar..döverim diye tehdit etmeler..
kolay söylemem ama..sürdürme ayrıl..

oyy kiyamamm canim ya seni okadar cok iyi anliyorumki
esini ikna edip bi terapiye falan gitse.
allah yardimcin olsun.

Canım benim... Benim teyzem de severek evlendi o da yurt dışına gelin gitti.Anneannemi aradığında hep ağlarmış beni niye verdiniz diye sevdiği halde gönlü olduğu halde...O yüzden sen bu kadar üzülmekte hayli hayli haklısın.Baban hissetmiş galiba gitme kızım demiş ama aynen dediğin gibi kader...Üzülme canım her şeyin bir çaresi vardır eşin kıskanıyorsa bile sevgisindendir onunla içten bir şekilde bu durumu konuşamaz mısın?

yurt disinda özellikle Almanyada yasayan Türklerin buyuk cocunlugu ruh hastasi..bende senin gibi gelin geldim..daha öncede egitim icin burdaydim..akrabalarimizin coguda burda yasiyor..kesinlilkle hasta insanlar..pek azi normal hayat sartlarinda yasiyor..benim esimin ailesi toptan manyak..Allahtan esim uyumlu ama onunda ilk iki yilinda az cekmedim..Allaah size sabir versin..sizin durumunuzu en iyi ben bilirm..ben sizin gibi kücük degilim iste..30 yasindayim..kimseye ezdirmedim kendimi ama sinirlerimi cok yiprattialr..hepsinide basimdan defettim..simdi esimle mutlu mesut yasiyoruz..arada onunda kirikligi tutuyor ama kontrolu bende..ama sizin sorununuz daha farkli sizin esiniz sorunlu..bu daha buyuk..esinizin guvenini kazanmalisiniz..burdaki insanlarin kimseye guvenleri yok..

canım çok üzüldüm yaşadıklarına....daha çok gençsin bu yaşta çıkıp gezmiyceksen istediğini yapamıycaksan ne zaman yapıcaksın...eşin ilk eşinde ciddi bi güwen problemi yaşamış kesin...belkide ihanete uğradı ve o senden sadece onunla ilgili olmasını bekliyor bence...ailende uzak olunca iyice tozutmuş çok bencilce bi davranış...bende yeni ewliyim 7.ayım bitti ve yaşlarımız yakın birbirine çok iyi anlarım seni benim eşimde ilk 3 ay böle davrandı bana birden kıskanç bi adam oldu tek dışarı çıma annene çok giidyosun gitme ama sadece 3 ay dayanabildim ve ewde tek başıma eşimde gece çalışıyor gecede tektim bi nebze gündüzde,gündüzleri bütün gün uyuyordu...3.ayın sonunda psikolojim kötüye gidince bu böle olmaz ben senin kölen falan değilim diye konuştum...şimdi tek başıma alışverişede annemede giidyorum...oda işden daha fazla fırsat bulup ewde yanımda oluyo herşey düzeldi...ama 1.5 sene gerçekten patlamak için uzun bi süreç çok sabırlıymışsın ve ailenden çok çok uzaktasın eşinin bi şekilde bunu anlaması lazım seninde canın var ve sende bi insansın sabır biryere kadar dimi ama...baban falan arayıp konuşsan,sen benimi şikayet ediyosun diyerek üzerinede yürüyebilir senin konuşmaktan başka anlatmaktan başka çaren yok sanıırm ALLAH yardımcın olsun bu konuda tepkini sürdür eşine karşı asla pes etme komşu edin en azından onlar sana gidip gelsinler bilemiyorumki daha fazla ne diyebiliirim canım yaaa

Son düzenleyen: Moderatör:
canım yaşadıkların gerçekten üzücü allah kolaylık versin.

sadece empati yaparak konuşuyorum bende ailemden ok uzaklara evlendim ve ben her canım sıkıldığında atlayıp uçağa kalıyorum ailemle geliyorum hergün telde görüşürüm ve eşim beni dışarı çıkartmayıp eve mahkum etse ve ailemle görüşmem izin vermese bu durumu ben kesinlikle anneme anlatır ve ayrılırdım.

ama senin için ilk diyeceğim eşinle iletişimin nasıl ilk evliliği ailesi karışmış ama bu demek senin ailende evliliğine karışacak sen zaten eşinle oran herşeyi ailene anlatmadığın sürece çok sorun olmaz ailen zaten uzakta neyine nasıl karışacaklar ki canım ezdirme kendini tavrını koy

Cok tesekkur ederim kizlar yorumlariniz icin ..
Inanin buraya yazmak sizlerin yorumlarinizi okumak bana cok iyi geldi allah sizlerden razi olsun..
Nerdeyse soylediklerinizin hepsini yaptim ama esimin on yargilari beni bu hale getiriyor kendi korkulari var yasadiklarindan oturu..
Siz boyle yazdiniz ya hani yalniz olmadigimi hissettim cok sukur Rabbim var ama sizlerinde benimle derdimi paylasmaniz beni rahatlatti..
Dualarinizi benden eksik etmeyin nolur...

ayynen katılıyorum

allah yardımcın olsun kardeşim yaşadıkların kolay kolay herkesin kaldırabileceği şeyler değil ama umarım herşey gönlünce olur eşin düzelir belki zamanla biraz sabretmeye değiştirmeye çalış baktınolmuyo onu o zaman enine boyuna düşünürsün evliliği bitirmek kolay ama etraflı düşünmek lazım ilk zamanlarda olur böle şeyler sana güvenmesişart bu ne kadar çabuk olursa o kadar çabuk rahata erersin hiç olmazsa yapacak tek bişeykalıyo yoksa sen orda sen olmaktan çıkarsın dua et canım kardeşim allah herşeyi bilendir sanada bi yol gösterir inşallah allah eşinin kalbine sevgi merhamet versin

canım senin için hep dua edicem.onun dışında acaba eşinin ailesi anlayışlımıdır.onlara söylesen eşini etkileyebilirlermi.

Merhaba canım,
yaşadıklarını okudum çok üzüldüm. kuzenim de senin gibi evlenip Hollanda ya gitmişti. annemler falan hiç istememişti gitmesi. adam burdayken melek gibiydi. ama evlenip oraya gidince bir süre sonra kuzenimde tıpkı senin gibi zor günler geçirdi. kuzenim güzeldi, eşiyse ayagında aksaklık vardı. sanırım bundan dolayı kendini yetersiz gördü. ama zaten kuzenim begenmese evlenir miydi bunu düşünmedi ya da yurtdışına çıkmak istedigi için evlendiği düşündü bilemiyorum. ama çok kötülük etmiş, önce kıskanclıklar, bir süre sonra da dövmeler başlamış. neyseki erkek kardesi oradaydı kuzenimde kacıp ona sığınmış dayak olayından sonra. direk zaten boşandılar. halbuki kuzenim ne hayallerle gitmişti.
umarım sen böyle şeyler yaşamazsın. o yüzden iyi düşün doğru karar ver ve bence mutlaka ailenle konuş bu durumu. onlar seni doğru yönlendireceklerdir.

Canim ben de senin yasadiklarini yasiyorum, ben de yurtdisina gelin geldim. Ailem hic istemedi ama cok sevdim, sonra ailemi ikna edip evlendim. Esim bana cok kotu davrandi, dovmeler, hakaretler, hastalandim doktora goturmedi. 12saat agladim karnim cok agriyor doktora gotur lutfen dedim, goturmedi. En sonunda da agridan halsizlesip bayilmisim o zaman korkup acili aramis. Doktorlar gelip hastaneye goturduler, esim gelmedi evdeydi. Meger 12 saat once apandistim patlamis, ameliyata girdim acilen sabah oldu uyandim esim hala ortalikta yok.... Sahip oldugu pasaporta sahip olamadigim icin cesitli psikolojik baskilar... Cok kotuluk cektim. Seni cok ama cok iyi anliyorum. Dertlesmek istersen tanisalim canim. Ooofff oofff gececek hersey gececek.

Yaşadıklarına çok üzüldüm..Allah yardım etsin sana ve senin gibi zor durumda kalanlara..Bu durumda ne denilebilirki?Biraz zamana bırak,sabret,çok dua et,Allah sana hayırlı kapılar açar..Ben de eşinin ilk evliliğinde yapamadıklarını sende yapmaya çalıştığını sezdim,senin de ilk eşi gibi onun sözünü dinlemeyeceğini düşünerek kısıtlamalar getirmiş sana,aklınca çözüm bulmuş..Oysaki çözüm değil,çözümsüzlük bu durum..Senin ondan soğumana sebep olur..Tavsiyem herşey rayına oturana kadar asla çocuk yapmayı isteme..Selametle...

Yorumlarinizi okudukca inanin cok buyuk destek aliyorum kizlar Allah sizlerden razi olsun ..Ozel mesajla ulasan arkadaslara mesaj yazamiyorum cunku mesaj sayim az geliyormus...Bazi arkadaslar demis ki ailesine soylesen diye ama aileside ayni ben soyledigimde kayinpederime baba dedim benim ailemle gorusmemi nasil engelleyebilir be babama nasil soylerim beni aramayin diye derim dedim o ne dedi biliyor musunuz ? Sen utaniyorsan ben soyleyeyim kizim dedi ben boyle soyleyen aileye ne diyeyim hepsi ayni zihniyetteler guya beni cok seviyorlar hepsi yalan..Esim benim ailem havaalanina yolcu etmeye geliyor diye etmedigini birakmadi bana , simdiden diyor ki yazin gittigimizde ailen havaalanina gelmicek gelirse bileti iptal ederim diyor inanabiliyorr musunuz .. Ve zaten gittigimde 3 gunden fazla kalamayacagimi soyluyor.. kizlar daha hangi birisini anlatayim ki size..Aileme cok iyi gorunuyor , istemedigi seyleri ben yoluyla soyletmeye calsiyor ve diyor ki ben soylersem kotu olurum sen onlarin evlatlarisin sana kusmezler .. Dusunenleriniz vardir ailen cok mu karisti ki bu kadar karsi cikiyor gorusmene diye kizlar allah askina ben uzaktayim zaten ailem bana nasil karissin evladinin kotu olmasini hangi aile ister..Ama esim bunlari anlayamiyor.Guvenini kazan diyenler olmus guven sorunu degil kizlar banna yaptiklari sadece eski yasantisi.Beni kiskanmasini gerektircek hic bir durum yok son derece kapaliyim yani dis etkenlere karsi ondan once ben kendimi korumasini biliyorum cok sukur.. Iste boyle kizlar .. Ve cocuk istemiyor dedigimde cok bozuluyor..Kendi herseyi normal gordugu icin Allahim hayirlisini versin ama ben bu durumda bu pskolojiyle bide bebgin vebaline giremem ...

ya canım Allah yardımcın olsun ılk once bence esınle yasadıklarını aılene gıder soylersın aılende senı etkıler ayrıl der dıye korkuyo oyuzden gorusmenı ıstemıyo olabılır senı kaybetmekten cok korkuyo buda onda saplantı halıne gelmıs bence psıkıyatrıye götur esını bu sekılde olmaz kı onlar senın aılen canın cok uzuldum ve sana dua edıcem hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…