Yalvarıyorum bıkmadan okuyun ve bana yol gösterin? Eşimin abisiyle başım dertte...

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
10
96
40
İstanbul
Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak ama bıkmadan okursanız bana çok yardımcı olacaksınız,

Lütfen bana yardım edin. Eşimin ailesiyle ilgili dağlar kadar sorunlarım var. Öle zamanlar oluyor ki keşke evlenmeseydim diyorum kocamı sevdiğim halde.
26 yaşında küçücük kalbimin içinde öel buyuk acılar çektim ki

Tüm bu sıkıntıların üzerine birde normal yoldan çocuk sahibi olamıyacagımızı öğrendim 1 mikro denedim başarısız neler neler

Eşimin kendinden 13 yaş büyük bir abisi var ama hayatımı karartan adam kendisi. (Bu adam bir kere evlenmiş ama eşini hastalıktan kaybetmiş sonrayurtdışında yaşamaya başlamış sonra başka uyruklu bir kadınla tekrar evlenmiş, sonra başka bir kadınla tekrar evlenip ondan bir çocugu var sonra bu kadından boşanıp başka bir kadınla daha evlendi çocugu yurtdışında annesiyle baraber yaşıyor. Ama eşlerinden boşanıp arada birçok kadınla beraber olup c.tesi başka Pazar başka bir kadınla beraber eve getirip ailesini tanıştıran bir adam ailede artık hayatını bulsun diye elinde kukla olmuş bir aile. Evlat sonuçta mutlu olmasını isterken 40 yaşındaki adama yol gösteremiyorlar tabiî ki.)

Biz eşimle 4 sene flört ettikten sonra evlendik ama flört zamanında eşimi alıp beraber tatile gitti, tatilde eşimin elinden telefonunu alıp benimle konuşturmadı bana abisi kendi telefonundan mesajlar çekti sen hastasın tedavi ol diye. Sonra eşim tatil dönüşü yaptıkları için özür diledi benden ve ben her şeyi affettim. Askere gitti geldi eşim geldikten sonrada evlendik. Ama abisi evlenmemizi hiç istemedi. Kına gecemle nikahım aynı gündü. Nihak oldu akşam kına oldu o gunun ertesi gun abisi evde eşimle kavga edip birbirine giriyorlar eşim o gece evi arayıp annemlere bu dugun olmayacak diye bagırdı ama Allahtan annemler anlayışlıda onun abisinin yaptıklarına verdiler ve neyseki iki gun sonra dugunumuz oldu ve abisi eşimin karşısında göbekler attı oynadı bişey olmamış gibi. Gel zaman git zaman bir arkadaşlık sitesine eşimin arkadaşlarından birisinden davet geldi bende ne alaka bu kişi bana davet yolluyor diye site girip baktığımda otomatik benim adresimden listemde kayıtlı herkese davet gitti ama ben akşama bu durumu eşime anlattım o da tamam sorun degil sen kapat bende o daveti gönderene sorarım dedi. O konu öle kapandı. Bu arada tabi eşimle abisi başkasının iş yerinde beraber çalşıyorlardı fakat bir kavgada abisi eşimi işten kovdu ve eşim kriz döenminde 6 ay işsiz kaldı evde her oturduğu gun benimle kavga etti bu arada eşimin ailesiyle altı üstlü oturuyoruz tabi butun kavgalarımızı duyuyorlardı. Ve abisine anlatıyorlardı. Bu arada eşim abisiyle hiç konuşmadı o guınden sonra takii abisi bu olaylardan 4 ay sonra msn de bir gun bana eşimi sorar gibi konuya başlayıp konuyu benim aylar önce yanlışlıkla uye olduğum arkadaşlık sitesine getirdi bana senin gibi yuva sahibi birinin böle arkadaşlık sitesinde olması beni çok rahatsız etti içime attım kardeşime söyleyemedim dedi ben durumu izah etmeye çalışlırken beni ilgilendirmiyor ben rahatsızlığımı söylüyorum sadece dedi bende kardeşinize anlatabilirsiniz o herseyden haberdar dedim ve yazılanların çıktısını alıp eşime okuttum o da ailesinin yanına inip butun olanları anlattılar o dönemde bize hak verdiler ve ebiyle konuşmuyor oluşumuz hakında bir yorum yapmadılar ama abi öle beyinlerini yıkadıkı gide gele artık onlarda baskı kuruyorlar barışmamız konusunda. Bu arada biz konuşmuyorken abisi tekrar evlendi…

Geçenlerde biz eşimle yine kavga ettik ve sesimiz aşadan duyulmuş annesi yukarı çıktı ne oluyor diye. Bi kavga ederken eşim böle evlilik istemiyorum dedi anneside kolundan tutup bitsin oğlum medenice bitsin dedi bikaç kere aynı şeyi söyledi. Eşim ona aşaya inmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra biz eşimle aramızdaki konuyu hallettik fakat ben ailesine çok kızgındım. 1 ay konuşmadım geçen haftasonu en sonunda annesi bana telefon açarak biraz konuşmamız gerektiğini söyledi, benda aşaya indim kini bir tarafa bırakalım dedi bende kin degil kırgınım siz o gun bitsin diye yalvarıyordunuz dedim. O da aaaaaaa sen yanlış anlamışsın ben kavga bitsin die öle söyledim dedi bende sadece ben değil eşimde öle anlamış o zama dedim işte yanlış anlamışsınız ben hiç öle düşünür müyüm falan dedi gelin artık bu kusluk bitsin dedi abiyle kardeş barışsın dedi bende barışsınlar tabiî ki ben engel degilim dedim ama sende affte dedi o zaman ben sessiz kaldım öle kapandı ben evime çıktım sonra.

Neyse dun kayınvalidem eşimi arayıp bi akşam yemek organize edeceğini ve ateş kes yapmamızı istiyormuş anne olarak son ricaıymış, telefonda ağlamış eşimde bana bunu söyledi bende öle sıkmışım ki kendimi tansiyonum 16 ya 10 oldu nabzım 110 larda atıyor
İstemezsen inmek zorunda degiliz dedi sonuçta beni işten kovdu ama sana dil uzattı önemli olan senin affetmen dedi ama ben affedemiyorum eşime sen in ben gelmicem dedim o da bensiz inmeyecegini söyledi

Şöle bişey varki eşim nereye ben oraya olma gerek ama yapamıyorum bu anlattığım 3 senenin çeyreğinin çeyregi öle zor zamanlar geçirdim ki bir ara ailesiyle çok anlamsız saçma sapan bişeyden dolayı kavga ettik altı ay kus altlı ustlu oturduk. Hırsız gibi eve girip çıktım sesimi duymasınlar diye balkona çıkmadım karşı komşu görup merhaba demesinde bende cevap verirken alt kattan sesimi duymasınlar diye, 3 senede o kadar çok bitme derecesine geldiki evliliğim hatta bir gun tum eşyalarımı toplayıp baba evinin kapısından döndüm eşim beni ağlayarakta olsa ailemin yanına bırakacaktı tam kapıda yalvardı gitme die bende affettim ve aileme hissettirmeden o kunu öle kapanmıştı. Ama annesi ve abisi çok danışıklı planlıyorlar her şeyi. Bir daha abisinin yuzsuzluklerini tekrar yaşabilecek gucum yok gerçekten hayatımı kararttı. Ailesi doldurup doldurup üstümüze saldı öle ince dokuyorki böle bir adamı ben size tarif edemem gerçekten çok zor.

Şimdi arkadaşlar benim ne yapmam gerek o yemeğe inmeli miyim? Eşimin ailesi ben eşim, abisi ve yeni karısı aynı masada oturup birbirimizin suratına bakabilecek miyiz? Bakabilir miyiz sizce?

ne desem bilemedim.a anne baba da çocukları iyi olsun istiyordur ama ben abinin değişeceğine inanmıyorum.eşin için inebilirsin ama mesafeni koru daha sonra da.zaten eşin de eskisi gibi samimi olmayacaktır zannediyorum ki.en azından bi merhabanız olur.daha da fazlası olmaz.in ama daha sonrasında mesafeni koru diyebiliyorum.o da eşin için.yoksa sen haklısın bence.Allah yardımcın olsun

senin eşinin abisinin yaptıklarını kayınvalidenler nasıl oluyorda göz yumuyor evliylen başka kadınları eve alıpta ailesi ile tanıştırabiliyor ve eşinin ailesi gayet rahat davranabiliyor bana kalırsa arkadaşım sana onlardan fayda gelmez dikkat etde eşinide o yola çevirmesinlerkaydirigubbakcemile

Allah yardımcım olsun canım niye karışırlarki bu insanlar aile içindeki problemlere çok kötü yaşanılanlar çok ağırmış ama eşinin senin sözünü dinlemesi seni kırmaması ve düşünmesi güzel eğer yapabilirseniz araya mesafe koymayı küs kalmayıp mesafeli olabilirsiniz ama zaten altlı üstlü oturuyormuşsunuz evden ayrılma durumunuz olsaydı başka yerde bu kadar içli dışlı olmazdınız ama çok yakın oturmanızda kötü olmuş inmesen eşin ailesine karşı zor durumda kalacak ama büyüklük sende kalsın istersen yemeğe gidin ama eşinle konuş mesafeli olmaya birdaha abisiylede ailesiylede yüzgöz olmamaya gayret edin ve bunuda abisine sezdirin gerekirse söyleyin çünkü bu tarz insanlar çekinmeden yine aynı sorunları yaşatırlar Allah yardımcın olsun inşallah birdaha sorun yaşamazsınız

zor şeyler yaşamışsın allah yardımcın olsun
ama neolursa olsun abi kardeş barışsınlar yani sen engel olma ama kendin o adamla konuşma
bi tavsiyede madem altlı üstlü oturuyosunuz kavgalarınızda sesinizin volumünü alçak tutun böyle yüzgöz olmayın

Yemege ının, fakat mesafenızı de koruyun derım. Hıc bır sekılde muhabbete gırmeyın, daıma o mesafeyı hıssettırın.

Yasananlar zor cunku, esınzde sıze destek olduguna gore kımse sıze baskı yapamayacaktır. Yapanlara kulaklarınızı tıkayın ve esınızle mutlu olmaya bakın...

Allah yardımcınız olsun.

çok zor gerçekten çok... ama eşin için inebilirsin canım.. in ama mesafeli ol.. yani inmiş olmak için in, eşin için... maksat uyum gösterdiğin belli olsun.. konusmak zorunda bile değilsin.. yeyin yemeğinizi ve kalkın evinize çıkın... Muhatap olup olmamak sana kalmış..

çok zor şeyler yşamışsın
ama bu abinin sizinle alıp veremediğine ne anlamış değillim
mutluluğunuzmu kıskanıyorki onu yüzünden birçok kez ayrılma aşamasına gelmişsiniz niye aileyi doldurup siizn üstünüze gönderiyor yada ne yapmaya çalışıyor çözemedim
eşinin sizi sevdiği ortada ve en güzeli ailesini kavganıza karıştırmyor yada onların lafını dinleyerek hareket yapmıyor bence en güzeli kaç evlilik kocasına annesinin lafından çıkmıyor diye bitiyor memelekette.
yemeğe gelince yaşadıklarını sadece siz bilirsiniz ama eşiniz için o yemeğe iner ve gördüğüz zaman sadece merhaba der çeker gidersin sonuçda bir ailede olunca insan mecbur kalıyor görmeye dediğim gibi yaşadıkların hafif unutulması koly şeyler değil...

Küs olduğunuz dönemde eşiniz ile abisinin hiç mi dialogu yoktu?
Ve abi-kardeş küs iken sizin eşinizle aranız daha mı iyi oluyor?
Eğer bu iki soruya cevabınız evet ise.. Belki de abisi kardeşini daha rahat doldurabilmek için barışmak istiyor olabilir.

Ama bu komplo teorisi de olabilir tabi..

Ben olsam.. Eğer küs iken, kayınvalide evime daha az müdahale edebiliyorsa, abisi daha az aklıma geliyor ve sinirlerimi bozamıyorsa o yemeğe inmezdim.

Yani kriterin senin ve eşinin huzuru olmalı arkadaşım. Konuşmayınca, görüşmeyince daha huzurlu oluyorsan, ne diye gidip barışacaksın.. :umursamaz:

Yemeğe inin sırf eşinizin hatrına ama kesinlikle abiyle muhatap olmayın. . . Kayınvaliden ısrar ederse barış imzalayın die Abiyle kardeş barışsın ama mümkünse benden uzakta olsun diyin. . . Bana göz göre göre acı çektiren biriyle ben konuşmam şahsen. . .

göz yumuyorlar çünkü annesiyle ababsına mutlu olmak istiyorum diyor
zor zamanlar geçirdiğinin altına sığınıyordu hep

bencede yemeğe gidin,
ama gayet resmi olun...
bundan sonrası için de abiyle görüşmemenizi, ailesi ile de tamamen kesemeseniz de uzak olmanızı öneririm...

evet haklısın ve haklısınız eşimle henuz olumlu cevabımıvermedim ama sanırım inicem
şöle bir durum var ayrı oturma sansım var benim kendi ailemin durumu iyi bana ev verdiler oraya geçmeyi planlıyoruz

evet sesimizi duyurmamız gerek ama malesef olmuyor işte eşim sinirlendiğinde gözü birşey görmüyor

eof o kadar zor ki herşeyi geçtim eşim çok üzülüyor
öle bişey ki birde ailemin bana verdiği eve taşıncagımızı daha eşimin ailesine söylemedik engel olmaya kalkmasınlar die
abisi uzakta olsa hayatımızın ta içindeydi hep şimdi bizi barıştırma derdinler
birde üstüne ustelik bilmemkaçıncı eşiyle barışma yemeğinde tanışacagız gerçi abisi benim için bitmiştir sadece merhaba dicem el sıkışmaca öpüşmece falan olmayacak
eşimde aynı sekilde sarılmaya falan el sıkışmacaya musade ettirmeyecek

haklısın eşim içinbende inmeyi istiyorum tam size evet inicem diyorum düşünüyorum yok inmicem oluyor
inanın kalbim bedenime buyuk geliyor çok zor seyler oldu

ah arkadaşım ne guzel yazmışşsın
ebi kardeş küsken hiç konuşmadılar abisi aileyi ziyarete geldiğinde olur da eşim o sırada asadıysa hemen eve çıkıyordu bir defa yuzyuze gelmediler 2 senedir bu arada eşim iki iş degiştirdi son işinde 1 senesi çoktan bitti mudur oldu kendini düzelti
ve evet küsken herşey daha duzgun oluyor hatta öle bişey ki abisi benim hakkımda deniz akıllı kız gökhanın hep arkasında demiş birkere annesine ama bu onun uzuntusunu anlatıyor annesi anlamamış ama ben yaşadıklarımdan sonra bunu ne niyetle söylediğini biliyor iyi yönlendiremediği için
mutluluğunu çekemiyor
biz dört sene çıktık çıkarken paralar biriktirdik benim ailem bana ve eşime sahip çıkabilecek bir aile birbirimizi seviyoruz evlenir evlenmez eşimin evinde oturmaya başladık ama başka daire aldık krediyle para biriktirme olsun die sonra araba almaya kalkıştık eşimi işinden etti sırf çekemezlık

yoksa bu abinin size ilgisimi varda böyle davranıyor

biliyor musun arkadaşım onuda bu olayları 3 senedir flörtle beraber 7 senedir yaşadıklarımı en başından beri bilenlerin aklına hep bu soru geliyor ama anlam yuklemek istemiyorum kardeş arasına kusluk girdi kavgalardan eger böle bir anlam olursa kan girer yuvalar yıkılır taş taş ustunde kalmaz allah korusun
bir keresinde abi böle evlilikler yapıyor her haftasonu kadınlarla takılıyor die iyi zamanlarımızda abi dedim keşke seninde kafana yatan bir kız arkadaşım olsada sende evlensen yuvan olsa mutlu olsan çok isterim dedim hatta ablam olsada sana versem dedim msn de o da bana bir evden bir kız alnır deniz dedi msni kapattı suratıma

tamamen ne evliliğimizi istedi ne mutlu olmamızı
evlenmeden önce meyhaneye pavyona öle kadınlı falan eglencelere giderken eşimi çağırıyormuş eşimde abi olmaz işte kız arkadaşım nişanlım var yapama diyormuş sen söylemezsen nerden haberi olur diyormuş
şeytanla aynı kademede bir adam yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…