Merhaba herkese. Bu arkadaşım hakkında daha önce konu açmıştım.(aniden nişanlanıp son anda haber vermesi,nişanlıyken benimle dışarı çıkmaması vs)Bu konuda baya doldum sanırım. Bahsettiğim sorunları çok uzatmadım çünkü arada onca yıllık arkadaşlığımızın hatrı var dedim, şartlar o an öyle gerektirmiştir dedim vs vs. Ama artık kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum.
Son olaya gelince; önceki konumda arkadaşımın nişanlanacağını son gün haber verip, nikahı nikah olduktan sonra söylediğini belirtmiştim. Tıpkı bunlar gibi hamile olduğunuda kendisi paraya sıkışınca öğrendim.
Dediğim gibi bu olaylara çok kırılmıştım çünkü çok çok yakın bir arkadaşım kendisi. Ama uzatmayıp devam ettim sadece kırıldığımı söyledim o kadar. Cuma günü beni evine oturmaya davet etti. Olur dedim gelirim. Yoldayken arayıp ‘acil benimle hastaneye gelmen lazım çok kötüyüm’ dedi. Bende panik oldum ne oldu neyin var falan derken hamile olduğunu ve ağrısı söyledi. Evine nasıl gittiğimi bile bilmiyorum o an panikten. Sonra anlaşıldı ki aslında beni oturmaya falan çağırmamış. O zaten bunu önceden planlamış evine davet eder gibi yapıp yanında hastaneye götürecek biri lazımmış. Aslında bunu o an ses tonundan anlamıştım hani telefonda acil gel derken aslında o kadar korkmuş değildi ezbere cümleler kuruyor gibiydi bir insanın konuşurken yalan söylediğini anlarsınız ya öyle. Evine gittiğimde de rahat bi tavır içideydi ben ondan daha panikledim.
O an birşey söylemedim taksiye bindik hastane masrafını yanında para olmadığı için benden ödememi rica etti ( özel hastaneydi ve yanımda olmayabilirdi) ödedim sorun etmedim. Ama hamileliğini gizlemesine ve para yüzünden öğrenmiş olmama sinirlendim. Sordum neden söylemedin diye. Yeni olduğu için kimseye söylemek istemedik dedi.
Arkadaşlar elbette herşeyini söylemek zorunda değil, asla böyle bir isteğim yok saygı duyarım. Paraya sıkışır ister seve seve varsa veririm. Sinirimi bozan bunu yalan dolanla oyun kurarak yapması. Desem ki yanında olmayacağımı düşündü oda değil.
Düşündüm ki sadece başına gelen kötü şeylerde hemen bana geliyor defalarca açana kadar arar şöyle şöyle oldu diye anlatır. Eşiyle kavga eder evi terk eder bana gelir. Kocasını ben ikna ederim. Etrafında başka arkadaşı yok. Abartıyor muyum diye sormak istiyorum bu son olayı. Burda para mesele değil. Bana mecbur kalmadıkça söylememesi ama başı sıkışınca koşması onuda yalanla yapması.
Evlenirken hayatında herşey iyiyken bana herşeyi sonradan haber veriyordu ama kötü durumlarda neden direkt ben? Bunları yüzüne tek tek vurmak istiyorum. Hamile diye kırmak istemiyorum ama nereye kadar idare edeceğim.
Uzun oldu kusura bakmayın sizce yüzüne nasıl kırmadan söyleyebilirim hani mesafe koymayı da denedim ama ondan anlayacak biri değil 100 defa arasa açmasam 101.defa yine arar. Çıkar evime pat diye gelir bıktım artık o yüzden konuşmak istiyorum.
Okuyanlara teşekkürler