Kız İsteme Yakın zamanda nişanım olucak kaç gr altın isteyelim bilmiyorum

Vallahi biz bedavaya gitmişiz 2tane bilezik bir set
Üniversitede yurtta bir arkadaşım vardı nişanlıydı o zaman okul bitince evlenecekti . Kız sürekli yemekhanede sabah akşam yemek yiyordu. Bir gün dayanamadım sordum dedim ki gelinlik giyeceksin zaten kilon var niye kilo almaya çabalıyorsun .kız bana kanka bizde altın kemer var belim ne kadar kalın olursa kemer o kadar uzun olur dedi.ben şok vallahi benim aklıma hiç öyle şeyler gelmedi yeter ki evlenelim hiçbir şey istemedim .çünkü severek evlendim ve çok çokta mutluyuz Siz de maddiyatı bir kenara bırakın insanlar ne alacağına kendileri karar versin altında gram nedir zaten kuyumcuya gidince siz seçeceksiniz
Lütfen böyle şeyleri bırakın.mutlu olmaya bakın .altınları düşünceğine mutluluğunuzu gelinliğinizi düşünün

Şahsen benden 300 Gr altın isteseler ,bu ne açgözlülük der ve yol yakınken dönerim. Sorarlarsa size yakışanı yapın derseniz daha uygun ve güzel olur. Durumları neye el veriyorsa yaparlar..ben evlenirken ne ailem ne de ben bu tarz bı miktar belirlemedik,konusunu dahi acmadik.. Ki kendilerine yakışanı fazlasıyla yaptılar.Taraflar da 3kurusluk altın için yüz göz olmamış oldu.

Bacim 300 grm altin kac para senin haberin varmi Annenin de masallahi varmis altin istemek ne ya gercekten!!

Bizim köyden biri başka ülkeden bir kız aldı tamı tamına babası başlık parası olarak 350 bin civarı istemiş tabi dolar olarak çocuğun durumu yok o kadar veremeyecek kızda babasına vermesen kaçacam demiş şuan evlendiler adamda vazgeçmiş

Ben Nisan'da 1 küpe 1 bilezik ve alyans almıştım düğün içinde 5i 1 yerde 1 bilezik 1 küpe toplam 20 bini geçmemişti 2018 de çeyrek 450 tly altın ucuzdu tabi kp durumu yoktu kendisi yaptı düğün nişan ev düzme derken 70 80 bine geldi sonuçta çok para kolay kazanılmıyor 300 Gr altını düşünce bedava gidenlerden biri de benmişim

300 gram altın mi? Anneniz başlık parası misali,size 27 yil boyunca yaptığı emekleri damadından çıkarmak istiyor herhalde , bir nevi hem nikah hem ticaret ...
Saka gibi ya, hayatınızda 300 altını bir arada gördünüz mü?
Ben mesela İki yıldır her ay köşeye iki gram ,bazen biraz daha fazla altın atarım - toplam 60 altınım anca var,bunca cabaya
Adam döviz kazanıyor ya, sarışın turist görünce ayranı yirmi liradan satan bodrum esnafı gibi söguşleyin adamı.
ne diyim ki?
300 isteme,düz hesap adamin her yaşina on gramdan 360 iste

Son düzenleme:
tabi ki anneniz eğitiminiz için kaç para harcadıysa ona karşılık gramda altın istemeli.
kolay mı onca sene emek vermiş !
okutmuş o kadar.
kolunuzda tam da o yılların emeğini karşılayacak kadar "altın bilezik" olmalı gramaj olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…