Kız İsteme Yakın zamanda nişanım olucak kaç gr altın isteyelim bilmiyorum

E o zaman altin taktiysa derdiniz ne? Yedigi kajudan hurmadan size ne? Nisantasinda oturmasindan size ne?
Hurmasını kajusunu damak çikolata sını anlayabilmeniz için yada anlayabilmeleri için anlatıyorum.
Burda tam sabah 10 dan beri, kız istemeye gidince erkek tarafı ne istersiniz diye sorar diye bir adet var, sormayıncada durumu çok iyi olduğu halde hiçbişey takmayıp oğlunun sefalet ini uzaktan izleyen var, ben de buna karşıyım, durumu varsa (işte Nişantaşı burda konu oldu) varsa yapması gerekir

Şu dil, hiç de iyi bir kayinvalideniz olduğunu göstermiyor. Net olarak nefret duyuyorsunuz. Bosuna övmeyin hastaneye kuafor, bilmem eve temizlikçi diye. Verse daha fazlasini istersiniz ve o zaman kiymetli olursunuz.

Ben de durumu olanin yapmasini isterim. Mesele talep etmenin ucuzluğu. Kimse talep etmesin herkes durumuna gore yapsin.

Saat 10 dan beri bunu anlatmaya çalışıyorum.

9 aylık hamileyim doğurcam şimdi gerdiniz beni.
Sabah sabah
Bana takılan altın sizi mi gerdi yaa
Alın almayın
Takın takmayın
İsteyin istemeyin bana ne
Bana sordular ben istemediğim halde taktılar benimde hiç kimse bilezik taktı diye ezmedi bu kadar basit
Herkes ister istemez kendi sorunu kendini bilen kayınvalide durumu iyiyse yapar bu kadar basit
Kız istemesede yapar
Altın takılan gelinde satın alınmış olmuyor
Senin baban kocan a saat taktı diye kocanı ucuza mı almış oluyor ne biçim zihniyetiniz var
Bana 2 setle 6 bilezik takıldı, bayram da adetten kurban kesilir ben istemedim diye örnek verdim, nasıl aklında tuttun diyor
Lan 2 set 6 bilezik 3 yüzük! Mal mısın bunu bilmycek kadar? Gerizekalı mısın? Okulda mı okumadın? Ben şimdi cüzdanımda kaç para var bilmem ama kasada 5 bilezik mi 8 bilezik mi var bundan haberim yoksa bana Bi ıq testi yapsınlar

Kız annesi de var erkek annesi de, kimse bedava konuşmuyor merak etmeyin. Kız ve erkek ailesinin verdiği hediyenin de baktığı torunun da onlara faydası yok, ama aldığınız evin de onlara faydası yok. Nimet gibi demişsiniz ev kredisi ödedim diye, o yüzden dedim. Bunu anlatamıyorum. Yoksa alan razı veren razı, banane. Onu yap bunu yap diye insanların boğazına çökülmedikçe, emri vaki yapılmadıkça beni ilgilendiren bir durum yok.

Ben bunları ağzımla istemedim. Benim nefretim durumu olupta yapmayan ve burda kendi durumumu anlattığımda işine geldiği gibi anlayanlara

Bende ev almak zorunda değildim dimi? Siz aldınız mı damadınıza alır mısınız? Mecbur musunuz?

Görevi olduğu için yapıyor kara kaşımla güzel gözüme değil.
Kız istemeye gelince de görevi olduğu için soruyor.
Oyuna giren kol sallar.

Evime temizliğe kadın getirdi diye bir nefret ettim ki kendisinden sorma.
O temizlikçiyi tutup kolundan sokağa atmak istiyorum

Şaka mı bu yaa?
Kadın iyilik yaptı bana niye nefret edeyim?

Ama şunu düşünüyorum, benim bu kadar iyi kv olduğu için, ben şaka yollu kuaför istedim diye getiririm dedi diye,

Hmm ondan nefret etmişsin belli belli yorumu yapan biri ancak şu anlattıklarımı dibine kadar kıskanmış olmalı, fesatlıktan ortadan ikiye çatlamış olmalı ki, beni kızdırmaya çalışsın kasıtlı olarak başka bişey demiyorum

Bende ev almak zorunda değildim dimi? Siz aldınız mı damadınıza alır mısınız? Mecbur musunuz?
Siz aileler ile evlenmiyorsunuz, eşiniz ile evleniyorsunuz. Ne yaparsanız ikinizin. Aileler ne verse hediye, sizin elinizdeki ikinizin. Şunun ayrımını iyi yaparsanız herşey netleşir.

Ben kızıma ev almam. Damadın ailesinden de beklemem. Ben kızımı okutacağım, meslek sahibi edeceğim, ben yaptıysam onlar da yapsın. Ben onları hayata hazırlamakla mükellefim. Ömrümü evladı mal mülk sahibi etmeye harcayamam.

Çok ayıp ve çağ dışı geliyor. Ancak bazı kültürlerde maalesef bu devam ediyor bunun eğitimle şunla bunla hiç alakası yok. Çalışma arkadaşım yeni evlendi ve gelenek göreneklerini dibine kadar yaşıyorlar aynı kültürden bir kızla evlendi karşı tarafın istediği kadar takı takmış. Şimdi kardeşler evlenecek kız tarafı diğer gelinize ne taktıysanız bu gelininize onu takmalısınız diyorlarmış. Bu kadar olumsuz yoruma karşılık bundan vazgeçmezsin. Neye göre belirlenir nasıl belirlenir bilemem böyle bir kıyas bul kendine.

Ortadan ikiye çatladım, doktordan geliyoruz. Yara bandı verdi.

Kız evlenince kurban edilmiş mi oluyor?kına gecesi de bunu sembolize mi ediyor?ben şokkk

6 bilezik sadece 30 bin tl mi yapıyor? Gramını çok düşük takmışlar hakkınızı arayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…