Konu sahibi sormuş ben yasadığımı anlattım. Bana yapılanı. Kendi de ister istemez. Biz Bi gelin aldık bişey istemediler. Oysa gelinin erkek kardeşi evlenmiş onlar gelinlerine vermiş. Meğer bu kız 35 yaşına geldi kimse istemedi diye bizden bişey istememişlerVazgeçecek Bi durum yok bu geleneği ben icat etmedim bana sataşmanız çok yersiz. Ben size memleketin adetini anlattım sen uyarsın uymazsın senin sorunun. İstersen gelinlik giymeden evlen kime ne?
İstediğin gibi algıla.Olduuu size iyi hava atmalar.
daha doğrusu benim hikayem daha farklı oldu bu şekilde değil. anlatayım o zaman. biz flört ettik vs eşim evlenme teklifi etti. benim iyi maaşım ve kenarda param da vardı bir evinde yarısını ödemiştim. diş tırnak artırarak yol parası vermeyeyım diye eve yuruyerek gelerek yemeden biriktirdim. eşimde yemiş yemiş yemiş barlar cafeler tatiller en pahalı telefonlar fiyakalı giysiler. bide alkole çok para harcardı. her hafta en iyi restoranda bi rakı açardı. beş para yok. bana ailem sadece düğün yapacak başkada bişey yapmycak dedi. bunuda benim ailem kabul etmedi. benide vermedi. oğlu yemiş gezmiş anası yemiş gezmiş senin paranın peşinde mi bunlar dedi. ben direttim yedi yıl flört ettim ama para falanda biriktirmedi. ben artık evi terkedecek oldum nihayet verdiler. kız isteme oldu. onlar ne istersiniz dedi bizimkiler bişey istemeyiz dedi surat beş karış. evlenirse kapı orda. bizi ilgilendirmez dedi. neyse nişan oldu ben salon tuttum her masrafı ben yaptım. nişan saatini takımını aldım en iyisinden ama onlar belki 15 sene öncesinin modası eski (kullanılmış olduğu belli) bi set, senin bilekliğide sete ait değil başka bi model uydurulmuş, kardeşi bir hediyelik bilezik babası bir hediyelik bilezik taktı. yani hani arkadasa takılır içi boş yeşil altın 14 ayar 6-7 gram. bunu annem babam hiç konu etmedi, biz sana demiştik layığın bu demekki dediler. sonrasında 3 tane kuzenim insanı sinir etmesinler biz kendi gelinlerimize neler yaptık birine 20 birine 25 gram bilezik taktık 5 er 6 şar tane seni resmen enayi yerine koymuşlar dediler. zaten ev eşya hiçbişeye yardım etmeyeceklermiş durumları madem çok iyi nasıl olsa bedavadan kız gelmeye razımı diyolar-- dediler. yazık ortada ana baba destek olmayınca kız kendi kendine ne olursa olsun evlenirim dedi demek diye arkamdan konuşuldu. hatta akrabalarım düğünüme gelmeyecekti. bende eşime anlattım. ben 5taş 10 taş bilmem ne istemiyorum bütün kuzenlerime 5 bilezik takıldı banada adam gibi 5 e tamamlayın bari dedim. olmazsa ben alayım 5 bilezik onu takın bari elaleme karşı dedim. eşimde ailesine anlatmış. en azından bileziği 5 e tamamlayalım demiş. bunun üzerine ailesi olurmu öyle şey diyerek 5 bilezik mehir olarak onun dışındada başka şeyleri hediye olarak taktı. burda konu sahbinin sordugu soruyuda ben burdan anladım. bunun hakkı 5 dir cümle olarakda bu kullanılır. öyle denir. bunun hakkı 5 tir denir. geneldede heryerde gördüğünüz gelinlerin kolunda 5 adet aynı cins bilezik olmasının sebebide budur. bende evlendikten sonra farkettimOlduuu size iyi hava atmalar.
Biz kilo istedik. Gramı anlamıyorum.Arkadaşlar şimdiye kadar üni okuyordum o bitti iki yıldır çalışıyorum iki ay sonrada nişanım var fakat hiç birsey bilmiyorum bu tür şeylere baya uzak olduğum için :))) neyse annem 300 gr altın isteyelim diyor ben hiç anlamam sizce fazlamı yani 36 yasında nişanlanacağım kişi ve yurtdışında yaşıyor bence maddi imkanı iyi hiç maddiyattan bahsetmedim soruda sormadım ama bence iyi anladığım kadarıyla neyse sık sık evlilik üzerine soru soracağım cünkü hiç bilmiyorum.
Sizinle herhangi bir konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Oğlunuz var mı bilmiyorum, varsa çok çalışmanız lazım. Gelin evler arabalar takılar ister. Bir de çalışıp kredi mi ödesin aaa? Neyse bu sohbet burda bitsin, belli ki bir yere varmayacak.Anlamadığınız şeyde bu zaten burda konu olan şey hediye değil mehir gibi bişey aslında. Bununda ne olduğunu biliyor muydunuz açıklayamam şuan. Hediye karşılıklı olur. Amca takar teyze komşu kuzen takar. Bizde sonra onun çocuğuna takarız. Ama bu takılmayadabilir amca gelir halay çeker gider. Niye takmadın diyemezsin, sende onun çocuğuna takmasın bu kadar basit.
Ama konu sahibinin sorduğu şey başka. Bu doğu yöresinde olan Bi adet. Konu sahibi bişey sormuş ben de bana takılan örnek verdim. Hediye bunlar geldi kesim kesmeyede bunlar yapıldı diye. Kız istenirken bu kararlaşır, nişanda Bi tepside sunulur, bir büyük gelir teker teker takar. Eğer kız tarafı nişan atarsa bunları geri verir, hatta istemeye gelinen kolonya ile çikolata yı bile geri verir. Erkek atarsa ver altını mı diyemez kız için bu gurur meselesi olmuştur çünkü. Bu sebeple de bu kız isteme de konuşulsa bile nişan da takmıyorlar artık. Erkek nişan atarsa kızda kalmasın diye.
Ayrıca da kız istenirken artık ne takalım diyene "ne takarsan kendine" deniliyor. Yani kızıma taktığını kızım alıp senin oğluna verecek anlamında.
Eğer kız tarafı ev verirse parayla koca aldı deniliyor. Kızı verdi üstüne para verdi deniyor. Eğer kızınız varsa ev isteyemezsiniz, ama damadın yeyip gezerken dünürün Bi eli yağda baldayken kızınızın çalışıp kredi ödemeside işinize gelmez. Bu memlekette herkesin ayrı sorumluluğu var
nişan ve düğünde 5 adet 15 gram olacak şekilde tamamlayacaklardı ama onada para yetmedi toplam 50 gram bilezik takılmış oldu yani onun dışındada yılbaşıymış, bayrammış, doğum günüyymüş, ev hediyesiymiş onlar başka şeyler bununla alakas yokdaha doğrusu benim hikayem daha farklı oldu bu şekilde değil. anlatayım o zaman. biz flört ettik vs eşim evlenme teklifi etti. benim iyi maaşım ve kenarda param da vardı bir evinde yarısını ödemiştim. diş tırnak artırarak yol parası vermeyeyım diye eve yuruyerek gelerek yemeden biriktirdim. eşimde yemiş yemiş yemiş barlar cafeler tatiller en pahalı telefonlar fiyakalı giysiler. bide alkole çok para harcardı. her hafta en iyi restoranda bi rakı açardı. beş para yok. bana ailem sadece düğün yapacak başkada bişey yapmycak dedi. bunuda benim ailem kabul etmedi. benide vermedi. oğlu yemiş gezmiş anası yemiş gezmiş senin paranın peşinde mi bunlar dedi. ben direttim yedi yıl flört ettim ama para falanda biriktirmedi. ben artık evi terkedecek oldum nihayet verdiler. kız isteme oldu. onlar ne istersiniz dedi bizimkiler bişey istemeyiz dedi surat beş karış. evlenirse kapı orda. bizi ilgilendirmez dedi. neyse nişan oldu ben salon tuttum her masrafı ben yaptım. nişan saatini takımını aldım en iyisinden ama onlar belki 15 sene öncesinin modası eski (kullanılmış olduğu belli) bi set, senin bilekliğide sete ait değil başka bi model uydurulmuş, kardeşi bir hediyelik bilezik babası bir hediyelik bilezik taktı. yani hani arkadasa takılır içi boş yeşil altın 14 ayar 6-7 gram. bunu annem babam hiç konu etmedi, biz sana demiştik layığın bu demekki dediler. sonrasında 3 tane kuzenim insanı sinir etmesinler biz kendi gelinlerimize neler yaptık birine 20 birine 25 gram bilezik taktık 5 er 6 şar tane seni resmen enayi yerine koymuşlar dediler. zaten ev eşya hiçbişeye yardım etmeyeceklermiş durumları madem çok iyi nasıl olsa bedavadan kız gelmeye razımı diyolar-- dediler. yazık ortada ana baba destek olmayınca kız kendi kendine ne olursa olsun evlenirim dedi demek diye arkamdan konuşuldu. hatta akrabalarım düğünüme gelmeyecekti. bende eşime anlattım. ben 5taş 10 taş bilmem ne istemiyorum bütün kuzenlerime 5 bilezik takıldı banada adam gibi 5 e tamamlayın bari dedim. olmazsa ben alayım 5 bilezik onu takın bari elaleme karşı dedim. eşimde ailesine anlatmış. en azından bileziği 5 e tamamlayalım demiş. bunun üzerine ailesi olurmu öyle şey diyerek 5 bilezik mehir olarak onun dışındada başka şeyleri hediye olarak taktı. burda konu sahbinin sordugu soruyuda ben burdan anladım. bunun hakkı 5 dir cümle olarakda bu kullanılır. öyle denir. bunun hakkı 5 tir denir. geneldede heryerde gördüğünüz gelinlerin kolunda 5 adet aynı cins bilezik olmasının sebebide budur. bende evlendikten sonra farkettim
erkek çocuğuna gebeyim şuan halen ödemekte olduğum evi oğlum için ödüyorum. bide bireysel emeklilik açıp fona para atıcaz. ( içinde ben oturmuyorum ben eşimle onun kirasını ödediği evde oturuyorum yani benim evimide kocam ödüyor ) benim ailemde bu böyledirSizinle herhangi bir konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Oğlunuz var mı bilmiyorum, varsa çok çalışmanız lazım. Gelin evler arabalar takılar ister. Bir de çalışıp kredi mi ödesin aaa? Neyse bu sohbet burda bitsin, belli ki bir yere varmayacak.
Okumadım okumamda boşuna yazıyorsunuzdaha doğrusu benim hikayem daha farklı oldu bu şekilde değil. anlatayım o zaman. biz flört ettik vs eşim evlenme teklifi etti. benim iyi maaşım ve kenarda param da vardı bir evinde yarısını ödemiştim. diş tırnak artırarak yol parası vermeyeyım diye eve yuruyerek gelerek yemeden biriktirdim. eşimde yemiş yemiş yemiş barlar cafeler tatiller en pahalı telefonlar fiyakalı giysiler. bide alkole çok para harcardı. her hafta en iyi restoranda bi rakı açardı. beş para yok. bana ailem sadece düğün yapacak başkada bişey yapmycak dedi. bunuda benim ailem kabul etmedi. benide vermedi. oğlu yemiş gezmiş anası yemiş gezmiş senin paranın peşinde mi bunlar dedi. ben direttim yedi yıl flört ettim ama para falanda biriktirmedi. ben artık evi terkedecek oldum nihayet verdiler. kız isteme oldu. onlar ne istersiniz dedi bizimkiler bişey istemeyiz dedi surat beş karış. evlenirse kapı orda. bizi ilgilendirmez dedi. neyse nişan oldu ben salon tuttum her masrafı ben yaptım. nişan saatini takımını aldım en iyisinden ama onlar belki 15 sene öncesinin modası eski (kullanılmış olduğu belli) bi set, senin bilekliğide sete ait değil başka bi model uydurulmuş, kardeşi bir hediyelik bilezik babası bir hediyelik bilezik taktı. yani hani arkadasa takılır içi boş yeşil altın 14 ayar 6-7 gram. bunu annem babam hiç konu etmedi, biz sana demiştik layığın bu demekki dediler. sonrasında 3 tane kuzenim insanı sinir etmesinler biz kendi gelinlerimize neler yaptık birine 20 birine 25 gram bilezik taktık 5 er 6 şar tane seni resmen enayi yerine koymuşlar dediler. zaten ev eşya hiçbişeye yardım etmeyeceklermiş durumları madem çok iyi nasıl olsa bedavadan kız gelmeye razımı diyolar-- dediler. yazık ortada ana baba destek olmayınca kız kendi kendine ne olursa olsun evlenirim dedi demek diye arkamdan konuşuldu. hatta akrabalarım düğünüme gelmeyecekti. bende eşime anlattım. ben 5taş 10 taş bilmem ne istemiyorum bütün kuzenlerime 5 bilezik takıldı banada adam gibi 5 e tamamlayın bari dedim. olmazsa ben alayım 5 bilezik onu takın bari elaleme karşı dedim. eşimde ailesine anlatmış. en azından bileziği 5 e tamamlayalım demiş. bunun üzerine ailesi olurmu öyle şey diyerek 5 bilezik mehir olarak onun dışındada başka şeyleri hediye olarak taktı. burda konu sahbinin sordugu soruyuda ben burdan anladım. bunun hakkı 5 dir cümle olarakda bu kullanılır. öyle denir. bunun hakkı 5 tir denir. geneldede heryerde gördüğünüz gelinlerin kolunda 5 adet aynı cins bilezik olmasının sebebide budur. bende evlendikten sonra farkettim
Katip gidelim buradan benceSizinle herhangi bir konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Oğlunuz var mı bilmiyorum, varsa çok çalışmanız lazım. Gelin evler arabalar takılar ister. Bir de çalışıp kredi mi ödesin aaa? Neyse bu sohbet burda bitsin, belli ki bir yere varmayacak.
eşim evlenmeden önce bana şunu açıkladı, ben aileme para vermedim, onlarda bana bişey yapmak zorunda değil. bu yaşımda param bu malım bu. evlenince seni oturtabileceğim evde bu. sende kabul edersen bu şartlarda evlenelim, eğer daha iyisini istersen sende çalışır üstüne koyarsın daha iyisini alırız, bende kabul ettim. atıyorum bana alacağı ev 500 liradır, bende çalışır 100 daha koyarım 600 lük alırız. yada yok ben halimden memnunsam yan gelir yatarım eşimin maaşıyla alabileceği ev le idare ederim. ki şuan kiracıyız, evlendik 1+1 eve çıktık kirası düşük olsun para biriksin diye, ben hamile kaldım işten çıktım, şuan eşimin tek maaşıyla alabileceği ev en fazla 600 olur. ben ona geceleri taksiye çık ben 1 milyonluk ev istiyorum diyemem adamın maaşı belli gücü belli. ama oda bana ben kazandığımı yer içer gezerim sende sonuçta kadın (yada gelin) tarafı olarak çalış bana para getir diyemez. ne kendisi ne anası. ben ister çalışırım ister çalışmam. kocama ev alıp bakmaya mecbur değilim ama o bana ve çocuğuna bakmaya mecburSizinle herhangi bir konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Oğlunuz var mı bilmiyorum, varsa çok çalışmanız lazım. Gelin evler arabalar takılar ister. Bir de çalışıp kredi mi ödesin aaa? Neyse bu sohbet burda bitsin, belli ki bir yere varmayacak.
nedense işine gelen şeyleri güzel okuyorsun. neyse işim var iyi akşamlarOkumadım okumamda boşuna yazıyorsunuz
zaten sürekli her mesaja beğenmedim emojisi bırakan sanırım bir ergenle neden muhattap oluyorum bende bilmiyorum.Okumadım okumamda boşuna yazıyorsunuz
yinede dediğiniz gibi olsun, yağmurda dilekler kabul olurmuş, :) dilerim allah bana benim gibi bi gelin versin. sizde aynı dileklerde bulunursanızda memnun olurum. ister dua ister beddua olarak algılayarak bunu dileyin hiç farketmez. benim gibi bi gelinim olsun benim istediklerimi istesin benim yaptıklarımı yapsınSizinle herhangi bir konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Oğlunuz var mı bilmiyorum, varsa çok çalışmanız lazım. Gelin evler arabalar takılar ister. Bir de çalışıp kredi mi ödesin aaa? Neyse bu sohbet burda bitsin, belli ki bir yere varmayacak.
300 tabiki fazla ama tabi çok çok zengin bir aileye bilemem.Arkadaşlar şimdiye kadar üni okuyordum o bitti iki yıldır çalışıyorum iki ay sonrada nişanım var fakat hiç birsey bilmiyorum bu tür şeylere baya uzak olduğum için :))) neyse annem 300 gr altın isteyelim diyor ben hiç anlamam sizce fazlamı yani 36 yasında nişanlanacağım kişi ve yurtdışında yaşıyor bence maddi imkanı iyi hiç maddiyattan bahsetmedim soruda sormadım ama bence iyi anladığım kadarıyla neyse sık sık evlilik üzerine soru soracağım cünkü hiç bilmiyorum.
Katip gidelim buradan bence
Kıskanç ve fesatım çünküCok pis kinadim seni. Neden insanlari dinlemisyorsun? Ay karnim agridi ya :)))
300 gr mı ? Bacım siz şaşırmışsınız yaArkadaşlar şimdiye kadar üni okuyordum o bitti iki yıldır çalışıyorum iki ay sonrada nişanım var fakat hiç birsey bilmiyorum bu tür şeylere baya uzak olduğum için :))) neyse annem 300 gr altın isteyelim diyor ben hiç anlamam sizce fazlamı yani 36 yasında nişanlanacağım kişi ve yurtdışında yaşıyor bence maddi imkanı iyi hiç maddiyattan bahsetmedim soruda sormadım ama bence iyi anladığım kadarıyla neyse sık sık evlilik üzerine soru soracağım cünkü hiç bilmiyorum.