Kız İsteme Yakın zamanda nişanım olucak kaç gr altın isteyelim bilmiyorum

Vazgeçecek Bi durum yok bu geleneği ben icat etmedim bana sataşmanız çok yersiz. Ben size memleketin adetini anlattım sen uyarsın uymazsın senin sorunun. İstersen gelinlik giymeden evlen kime ne?
Konu sahibi sormuş ben yasadığımı anlattım. Bana yapılanı. Kendi de ister istemez. Biz Bi gelin aldık bişey istemediler. Oysa gelinin erkek kardeşi evlenmiş onlar gelinlerine vermiş. Meğer bu kız 35 yaşına geldi kimse istemedi diye bizden bişey istememişler

Olduuu size iyi hava atmalar.
daha doğrusu benim hikayem daha farklı oldu bu şekilde değil. anlatayım o zaman. biz flört ettik vs eşim evlenme teklifi etti. benim iyi maaşım ve kenarda param da vardı bir evinde yarısını ödemiştim. diş tırnak artırarak yol parası vermeyeyım diye eve yuruyerek gelerek yemeden biriktirdim. eşimde yemiş yemiş yemiş barlar cafeler tatiller en pahalı telefonlar fiyakalı giysiler. bide alkole çok para harcardı. her hafta en iyi restoranda bi rakı açardı. beş para yok. bana ailem sadece düğün yapacak başkada bişey yapmycak dedi. bunuda benim ailem kabul etmedi. benide vermedi. oğlu yemiş gezmiş anası yemiş gezmiş senin paranın peşinde mi bunlar dedi. ben direttim yedi yıl flört ettim ama para falanda biriktirmedi. ben artık evi terkedecek oldum nihayet verdiler. kız isteme oldu. onlar ne istersiniz dedi bizimkiler bişey istemeyiz dedi surat beş karış. evlenirse kapı orda. bizi ilgilendirmez dedi. neyse nişan oldu ben salon tuttum her masrafı ben yaptım. nişan saatini takımını aldım en iyisinden ama onlar belki 15 sene öncesinin modası eski (kullanılmış olduğu belli) bi set, senin bilekliğide sete ait değil başka bi model uydurulmuş, kardeşi bir hediyelik bilezik babası bir hediyelik bilezik taktı. yani hani arkadasa takılır içi boş yeşil altın 14 ayar 6-7 gram. bunu annem babam hiç konu etmedi, biz sana demiştik layığın bu demekki dediler. sonrasında 3 tane kuzenim insanı sinir etmesinler biz kendi gelinlerimize neler yaptık birine 20 birine 25 gram bilezik taktık 5 er 6 şar tane seni resmen enayi yerine koymuşlar dediler. zaten ev eşya hiçbişeye yardım etmeyeceklermiş durumları madem çok iyi nasıl olsa bedavadan kız gelmeye razımı diyolar-- dediler. yazık ortada ana baba destek olmayınca kız kendi kendine ne olursa olsun evlenirim dedi demek diye arkamdan konuşuldu. hatta akrabalarım düğünüme gelmeyecekti. bende eşime anlattım. ben 5taş 10 taş bilmem ne istemiyorum bütün kuzenlerime 5 bilezik takıldı banada adam gibi 5 e tamamlayın bari dedim. olmazsa ben alayım 5 bilezik onu takın bari elaleme karşı dedim. eşimde ailesine anlatmış. en azından bileziği 5 e tamamlayalım demiş. bunun üzerine ailesi olurmu öyle şey diyerek 5 bilezik mehir olarak onun dışındada başka şeyleri hediye olarak taktı. burda konu sahbinin sordugu soruyuda ben burdan anladım. bunun hakkı 5 dir cümle olarakda bu kullanılır. öyle denir. bunun hakkı 5 tir denir. geneldede heryerde gördüğünüz gelinlerin kolunda 5 adet aynı cins bilezik olmasının sebebide budur. bende evlendikten sonra farkettim

Biz kilo istedik. Gramı anlamıyorum.

Sizinle herhangi bir konuda anlaşabilmemiz mümkün değil. Oğlunuz var mı bilmiyorum, varsa çok çalışmanız lazım. Gelin evler arabalar takılar ister. Bir de çalışıp kredi mi ödesin aaa? Neyse bu sohbet burda bitsin, belli ki bir yere varmayacak.

nişan ve düğünde 5 adet 15 gram olacak şekilde tamamlayacaklardı ama onada para yetmedi toplam 50 gram bilezik takılmış oldu yani onun dışındada yılbaşıymış, bayrammış, doğum günüyymüş, ev hediyesiymiş onlar başka şeyler bununla alakas yok

erkek çocuğuna gebeyim şuan halen ödemekte olduğum evi oğlum için ödüyorum. bide bireysel emeklilik açıp fona para atıcaz. ( içinde ben oturmuyorum ben eşimle onun kirasını ödediği evde oturuyorum yani benim evimide kocam ödüyor ) benim ailemde bu böyledir

Okumadım okumamda boşuna yazıyorsunuz

Katip gidelim buradan bence

eşim evlenmeden önce bana şunu açıkladı, ben aileme para vermedim, onlarda bana bişey yapmak zorunda değil. bu yaşımda param bu malım bu. evlenince seni oturtabileceğim evde bu. sende kabul edersen bu şartlarda evlenelim, eğer daha iyisini istersen sende çalışır üstüne koyarsın daha iyisini alırız, bende kabul ettim. atıyorum bana alacağı ev 500 liradır, bende çalışır 100 daha koyarım 600 lük alırız. yada yok ben halimden memnunsam yan gelir yatarım eşimin maaşıyla alabileceği ev le idare ederim. ki şuan kiracıyız, evlendik 1+1 eve çıktık kirası düşük olsun para biriksin diye, ben hamile kaldım işten çıktım, şuan eşimin tek maaşıyla alabileceği ev en fazla 600 olur. ben ona geceleri taksiye çık ben 1 milyonluk ev istiyorum diyemem adamın maaşı belli gücü belli. ama oda bana ben kazandığımı yer içer gezerim sende sonuçta kadın (yada gelin) tarafı olarak çalış bana para getir diyemez. ne kendisi ne anası. ben ister çalışırım ister çalışmam. kocama ev alıp bakmaya mecbur değilim ama o bana ve çocuğuna bakmaya mecbur

yinede dediğiniz gibi olsun, yağmurda dilekler kabul olurmuş, :) dilerim allah bana benim gibi bi gelin versin. sizde aynı dileklerde bulunursanızda memnun olurum. ister dua ister beddua olarak algılayarak bunu dileyin hiç farketmez. benim gibi bi gelinim olsun benim istediklerimi istesin benim yaptıklarımı yapsın

ooooooowwwwwwwww
170 Bin emoji niz var hatta küsür.
bu kadar boş insanlar olup burda her yorumu okuyup ordan bi resim gülücük yada ağlayan surat atan birini bende kendime muhattap alıp oturmuş bişey anlatıyorum yok artık yaa.
yok artık 100 bin 170 bin nedir arkadaş yaa
ay ben şok. neyse bu siteyi biraz ciddiye almışım sanırım. yaşıt değiliz. hayatta başarılar

Mihir kadının hakkıdır tabiki miktarı sen belirleyeceksin canım. Karşıdaki kişinin maddiyatına göre onu zor durumda bırakmayacak bir miktar belirlersin. Hatta aranızda bu konuyu konuşsanız daha iyi olur. Mesela benim 4tane 40 gram bilezik 4altın 1 beşi Bi yerde istendi hatta eşim 5ci bileziğide iste demişti

300 tabiki fazla ama tabi çok çok zengin bir aileye bilemem.
Olması gereken 15×6 90 gr bilezik diye biliyorum
Çünkü dinen limiti 80, onun altında zekat verilmiyor, üstünde malınız varsa zekatından sorumlusunuz.
Ben imam nikahımda istemem dedim ayıp olmasın diye, Allah ın emrettiğine istemem diyemezsin dedi hoca, istemezsen nikah olmaz zaten dedi. 40 gr olsun o zaman dedim, 80 in altında olmaz dedi, üstüne giripte zekat borcunada girme 80 diyelim mi dedi.
5×15 bilezik istemen beklenir, onlar da küsüratla 80 e tamamlar, işin adabı bu yönde.

İmamın yanında tatsızlık olmasın diye bunu kız istemede konuşuyorlar.
Ünv okumak yada kıza değer biçmekle alakası yok yani.
Bazı insanlar 20 sindede olsa 40 50 yaşındada olsa bazı şeyleri bilmiyor demekki.
Yada belliki imam nikahı kıymamışlar.

300 gr mı ? Bacım siz şaşırmışsınız ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…