Kız İsteme Yakın zamanda nişanım olucak kaç gr altın isteyelim bilmiyorum

İşinize geldiği gibi derken? Ben kız tarafı olarak kimsenin yapmadığını yaptım? Ev aldım kredi ödedim
Kaz gelmiş zaten tavuk esirgememis olmuşsunuz. Bence bu yersiz tartışmaya son verin. Ayrıca durumu olan alır yapar" kimsenin yapmadığı "demek yanlış oluyor biraz. Durumunuz olmasa alamazdiniz. Alamayan keyfinden almamazlik yapmıyor.

Bu istenen altin başlık parası vs degil düğünde takılacak altin oluyor, her yörenin, kültürün farkli olabiliyor, ben nisanlandigimda erkek tarafı ne istersiniz dediler, annemlerde diger gelinlerinize ne yaptıysanız aynisi uygundur dediler, banada 300 gr altin taktılar (bizimde diğer tarafinda durumu iyiydi), başlık parası vs filan değil yani. Sadece erkeğin ailesinin takacagi taki. Kiz kardeşimde evlendi ayni konuşma yine gecti onlarda 100 gr taktılar. Herkes durumuna göre ayarlıyor kendini, cok farkli bir konuymus gibi saclamanin alemi yok, 2 ailenin karşılıklı hoşgörü icinde konuşup anlaşıp halledecegi seyler

Peki ya nazar değerse?
Ablacım ben bugün e kadar boynunda set olmayan, kolunda bilezik olmayan ve parmağında alyans ve yüzük olmayan gelin görmedim. Bunu bir fesatlandılar, ay sen pahalı gelin, ay tamam tamam boşnak gelini anladık falan. Bu kadarının nesi fesatlandı Allah aşkına, biride çıkmış abla gerçek ten aklında tutabildin mi demiş. Yok artık yaa. Ben hamileyim benim ahım onları tutmasında

Kaz gelmiş zaten tavuk esirgememis olmuşsunuz. Bence bu yersiz tartışmaya son verin. Ayrıca durumu olan alır yapar" kimsenin yapmadığı "demek yanlış oluyor biraz. Durumunuz olmasa alamazdiniz. Alamayan keyfinden almamazlik yapmıyor.
Evet ama ne demek istediğimi gayet iyi anladılar konuyu istedikleri gibi çarptırıyorlar. Yani kız tarafının almak zorunda olmadığı evin yarısını ödedim anlamında dedim kimsenin yapmadığı derken, onlar da buna karşılık ezilmek istemiyor belkide

Ne kadar ayıp bir üslup böyle hiç yakışıyormu hanımefendi...
Onun 3 sayfa önce bana yazdıklarını okumadan bu yorumu yapmayın.
Böyle bir adet var ve bana yapıldı bunlar takıldı dedim diye ne pahalılıyım kaldı, ne doğu batı arasında sıkışmış bir zavallılığım kaldı, ne ezikliğim kaldı, sana altın taktılarsa kayınvaliden karşısında el pençe olursun senin evinde senin ailen i istemez ler... Ben de hayır böyle olmadığını, beni el üstünde tuttuklarını anlattım diye bu sefer de havalı oldum.

İşte bu size garip gelmiş ama onlar bunu enayi olduğu için değil adet olduğu için soruyor. Sorması gerektiği için. Hatta daha geçen hafta TRT 1 de seksenler dizisinde kadın kız istemede sordu. Takı olarak da ne yapmak gerekiyor diye
Ee adet ise geri kalan şeyleride yapıyor musunuz? Kayınvalidenizin evini temizleyip hizmet ediyor musunuz? Her şeyine koşturuyor musunuz? Malum o adeti alıyorsanız geri kalan adetleride almanız gerekir işinize gelen kısmıyla ilgileniyorsanız bilemiceğim o zamanda ne olduğu belli oluyor:işsiz: Altın istemek görgüsüzlük vizyonsuzluktur net. Ha çok istiyorsanız kocanızdan istersiniz. Kayınvalide ne alaka yahu kadın büyütmüş evlendiriyor birde gelinin kollarını mı dolduracak oldu başka? Kuzeninizde çocuk doğuracağına beraber çalışabilirlerdi dimi? Durum yok maşallah çocuklar peş peşe sıralanmış. Evli barklı insanları yaşlı insanların durumu olsada olmasada bakması ayrı bir komiklik evlenmeyi biliyorlar ama parazit gibi bir halta yaramayıp yine başkalarından geçim dayanağı beklerler oh ne ala o zaman evlenmeyin kardeşim ananızın dibinde oturun

Size o kadar vermişler kendilerinden, siz de bi zahmet oturacağınız evi alın.
Ne vermişler mesela o kadar vermişler derken?
1 set bozdursam para etmez
6 bilezik 30 bin lira eder
Diğer set ve pırlanta mı geline saklycam.
Bana 30 bin liralık takılan altın a karşılık mı minnet duyayım?
Benim gibi gelini asla bulamazlar

Ne vermişler mesela o kadar vermişler derken?
1 set bozdursam para etmez
6 bilezik 30 bin lira eder
Diğer set ve pırlanta mı geline saklycam.
Bana 30 bin liralık takılan altın a karşılık mı minnet duyayım?
Benim gibi gelini asla bulamazlar
Hanımefendi, anlatamıyorum galiba. Ne verirlerse sizin hayrınıza, çünkü hediye sizin demenize göre. Ama oturacağınız ev sizin, onlarla alakası yok. Nimet gibi demişsiniz ya, insanların size ev alma görevi yoktu ki zaten.

Hanımefendi, anlatamıyorum galiba. Ne verirlerse sizin hayrınıza, çünkü hediye sizin demenize göre. Ama oturacağınız ev sizin, onlarla alakası yok. Nimet gibi demişsiniz ya, insanların size ev alma görevi yoktu ki zaten.
Burda ahkam kesenler eminim erkek annesi.
Teyzem 2 oğlan evlendirdi 25gr 6 bilezik ve set taktı. Diğerine 15gr bilezik ve set taktı. Kendisi 60 yaşında çocuk bakıyor oğlunun ev kredisini ödemek için.
Diğer kuzenim evlendi Arnavut gelini, kayınpederi evini almıştı ister otursun ister kiraya çıksın dedi
Diğer kuzenimin ailesinin durumu kötüydü, evlenince şark görevi oldu kız işi bıraktı kocası kredi çekip ödedi.
Benim ailem de hiç bir kız babası gelin kızı alın size bide ev verelim demedi.
Ben kendi oturacağım evi tabiki kocamla çalışıp alırım ama gelinle damadın evini ne kız babası nede kızın kendi evlenmeden önce almak zorunda değil.
Sizin oralarda kız istemeye gidince kızın evi varsa alırız mı diyorlar?
Kızı istemeye geldik ama siz ne vereceksiniz diyeni duymadık.

E o zaman altin taktiysa derdiniz ne? Yedigi kajudan hurmadan size ne? Nisantasinda oturmasindan size ne?
Ne derdi yaaaaaa çıldırma beni çıldırtmaaaa

Bunlardan tabiki banane

Ben bu dünyaya yine gelsem aynı kocanın karısı olur muyum bilmem ama aynı kayınvalidenin gelini olurum diyorum siz beni çıldırtmak mı istiyorsunuz

Çığlık atıcam şimdi

Orda anlatmaya çalıştığım şey :

Eğer kayınvalidemin durumu iyiyse, bir eli yağda bir eli baldaysa, sefalet çeken oğluna gelinine 2 bilezik taksın Bi zahmet demek istiyorum

Eğer kayınvalide kıt kanaat geçiniyorsa borca gir bana 300 gr altın al diyemezsin diyorum neden beni anlamak istemiyorsunuz

X