Yakalamaz olsaydım keşke

Is kanununa gore durduk yere is yerinden hele ki tazminatsiz calisan cikaramazsiniz ama ikisinin isine son verdiginiz anda zaten onlar tarafindan neden son verildigi anlasilacaktir. Ve muthemelen karsi bir atak yapmayacaklardir.

Fakat bende size bir sey anlatayim.
Bir arkadasimin calistigi firmada iki evli ve cocuklu birey birbirine asik oluyor ve onlarda sirkette kullandiklari mail uzerinden yazisiyorlar. Bu arada yasadiklari cinsellik mesajlara dökülüyor. Ve bir şekilde konusmalar yakalaniyor (bu arada aradaki samimiyet diger personellerden gizlenmiyor) sonuc olarak sirket adami baska bir subeye cekiyor. Ikiside eslerinden ayrilip birbirleriyle evleniyorlar. Ve hala ayni sirketin farkli konumlarinda calismaya devam ediyorlar. Ve evet burasi da fransiz bir ilac firmasi. Vee daha sonradan sular duruldugunda (4_5 yil onceki olay) kadin acik acik soyluyor. Isime son verilseydi dava acardim cunku bu surecte esime bosanmak istedigimi soyledim geri kalan kisim kimseyi ilgilendirmez diye

Holding dediğinize göre muhakkak yönetmelik vardır diye düşündüm .Bu durumun yönetmelikteki yaptırımı ne ise uygulayın derim.

Bunu tum samimiyetimle yazıyorum beni ise alır mısınız lutfennn

Üzerime vazife olmayan işlere karışmaktan hoşlanmam.Sizi ilgilendirmiyor ki durumları cocukları evliliklerinin kaç yıllık olduğu gibi ayrıntılar.Olayı fazla içselleştirmişsiniz.
Ha derseniz şirket içi kullanılmamış bu program ve bu iş akdi fesih sebebi,o zaman sebebini açıklayıp hakkını verip çıkartacaksınız.size adalet dağıtmak,hakkını gasp edip ceza çektirmek düşmez ki.

Gerçekten çok nahoş bir durum.

Ben olsam ikisiyle de ikiye bölünmüş birer konuşma yapardım.

Şöyle ki, yöneticiniz olarak bu durumdan çok rahatsız oldum. Bu tarz yazışmaları buradan yapmamanız gerekirdi. Aynı zamanda eşlerini aldatan insanlara ne kadar güvenebilirim bunu sorguluyorum. İş arkadaşınız ve arkadaşınız olarak da böyle bir durum midemi bulandırdı. Hiç yakıştıramadım. Bunu eşinize söylemeyi düşünüyorum ya da vesaire bu konuda ne düşünüyorsanız.

Kendilerine çeki düzen vermelerini isterdim en azından iş saatleri içinde. Arkadaş ya da tanıdık olarak da normalde nasıl davranacaksam yönetici pozisyonumdan sıyrılıp herhangi bir iş arkadaşıma o durumda nasıl yaklaşıyorsam öyle yaklaşırdım.

Ne kadar rahatsız olduğunuzu anlıyorum ama insanların özel hayatlarındaki tercihlerinden dolayı profesyonel hayatlarının etkilenmesini de etik bulmuyorum. Bu nedenle ben iş durumlarına ne kadar rahatsız olsam da müdehale etmezdim, fakat ikisinin yüzüne de sertçe vururdum bu durumu. Ki bu bile yeterince ağır zaten. Ondan sonra iş yerinde gözüme batan bir şey olursa yaptırım uygulardım.

Bence çok yumuşak kalplisiniz. Bilmiyorum ben durumu bilen kisi olarak eşlerinin göz göre göre kandırılmasına müsaade etmezdim heralde açığa çıkarırdım. Allah korusun ayni durumda olsam uzulecek dahi olsam bilmek isterim. Ki o kişiler de yerin dibine girmeyi hak ediyor bence. Yazik.

Bu yazdığınızı şimdi okudum, görmemişim kusura bakmayın. Müşteri ile ilişki yaşama ihtimalleri bana biraz uç bir korku gibi geldi fakat duyulursa şirket itibarının zedelenecek olması haklı bir korku. Bu durumda bir yaptırım uygulamak bana çok yanlış gelmiyor. Yine de doğrudan hesap kesmek yerine çağırıp ikisiyle de yüzyüze konuşup karar vermeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Bu cezaları yalnızca kendileri değil eşleri de çekmiş olacak ne acı.
Ayrıca ödül olarak değiniz şey tazminat Hak’tır.
Ödül değil.

He yaptıkları yanlış mı? Evet çok ama,
Özel hayat bu profesyonel bir duruş sergilemek istiyorsanız,bildiğinizi belli edip özel hayatlarınızı buraya taşımayın. Diyebilirsiniz.

Bu tarz ilişki dediğiniz şekilde markanızı zedeleyecekse,tabiki işten çıkaracaksınız.
Yazdıklarınız bu kararı gerektirir.
Diye düşünüyorum.

Sorun taraflar acisindan en hakkaniyetli şekilde çözülür inşallah. Ben sizin yoneticiliginizle ilgili yöneltilen eleştirelere yorum getirmek istedim.

Siz bu gayri ahlaki olayi salt bir akil danışma için buraya tasimadiniz diye hissediyorum. Sarsılan bir guven ve etik var. Hem paylaşmak, rahatlamak hem de ortak bir vicdan yakalamak istemiş olabilir mısınız?

Bdv de böyle dediler diye koşa koşa aynısını yapacak değilsiniz. Tüm örgütsel dinamikleri ise koşup doğru bir karar vereceğinizi umuyorum.

Şöyle bir gerçek de var bir taraftan.

Burası aslında toplumun küçük ve gerçek bir örneklemi. Taa M.Ö 5. Yüzyıla dayanan bir hukuk gerçeği var:Juri sistemi.
Seçmen ya da ehliyet numarasına göre sıradan insanlar seçilip gayet de yargilama süreçlerinde referans kabul ediliyor.
Bizlere fikir danışmanız sizi kötü bir yönetici yapmaz yani sıradan insanlar sıradışı pencereler açabilir.

Ha bir de alakasiz olacak ama içimden haykırmak geldi. Yakarsa bu dünyayı garipler yakar:)

Hor gormeyin hele bizi...

Bence sebeplerini belirterek verin yolu gitsinler
Bıktık böyle ahlaksız insanlardan
Bedelini ödesinler ikisi de işsiz kalsın rezil olsun

Eğer çalışanların bu durumdan haberi yoksa hayır normal değil. Facebook mesajlarımız okunuyormuş Zuckerberg e bir sürü dava açıldı. Benim uygulamam istediğimi yaparım normal bu diyerek sıyrılamadı ama hala devam ediyor davalar.

Bu konuda hiç bir şey yapmaya hakkınız yok bence. Sadece insanları belki şirket mesaj programını iş dışında kullanmamaları gerektiğini söyleyebilirsiniz o kadar. Sonuçta iki insanın özel hayatı ve şirkete yansıyan bir durum yok.

Ben yerinizde olsam ne yapardım diye düşündüm de her zamanki gibi vicdanım ağır basar o nedenle muhtemelen bilmiyor gibi davranmaya devam eder ama bir şekilde de duyururdum mesajları okuyabiliyor olduğumu.Yöneticilik bana göre değil ve bu nedenle yapmam ben yapamam yani.Yapan kisilerin de gerekeni yapması gerekir diye düşünüyorum.

Sözleşmede mesaj programı ile ilgili ne yazdıgını yazarsanız daha net cvp veririz

Olan şirkete olacak ama kıskanç olan bizleriz cherry boşver
Cidden genellemek istemiyorum ama güç zehirlenmesi en çok kadınları mı vuruyor acaba bilemiyorum, yıllarca savaş dur ezil düş yeniden kalk derken gücü eline geçirince TCK da dahi olmayan zina eylemine hüküm vereceğini sanma da nasıl birşey anlayamadım.
Tazminatsız işten çıkarmayı bile düşünebilmek neyin kafası kestiremiyorum ama bir insanı karşına alıp kırıp dökmeden konuşup bu konuyu halletmek varken asarım keserim seslerini de çıkaramazlar diye saydırmış
Yaw hee hee

Onlari bu kadar iyi tanimayan daha bolgesel bir yetkili olsaydiniz yani diyelim ki sehir yoneticisi degilde bu durum x sirketinin bölge müdürune kadar gitti ne olurdu .Ben olsam tazminatsız işten atardım.

Facebookla bir şirketin kullandığı uygulama bir mi? Tabiki de değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…