Öncelikle herhangi bir konuma gelmiş bir kadına bazı arkadaşların gerçekten sanırım tahammülü yok. Bunu gördüğüme üzüldüm. Bir mühendis olarak yaklaşık 11 yılımı geceli gündüzlü binbir sorun içinde bir gün bile işime yansitmadan böylesine erkek egemen bir sektöre verdim. Elde ettiğim ve cabamla geldiğim noktaya laf söylemeye hakkınız yok öncelikle. Elbette hukuken ve iş kanunu gereğince yapılacak olan belli ancak bunu değiştirmek benim için mümkün. Çalıştığım yer market falan değil dünyanın alanındaki en saygın kuruluşlarından birinin Türkiye distribütörlüğü. Ne bu aşağılama beğenmeme merakı anlayamadım. Dilimin ucuna hasetlik geliyor ama hadi neyse. Burda bir taraftan ilk kez karşılaştığım takımım dediğim birlikte yiyip içtiğimiz oturup kalktığımız insanların bunu yapması sonucu uğradığım bir şok durumu vardı. Karar vermesi her zamanki gibi moda mod olamadı. Ne yapılması gerektiğini elbette biliyorum ama ne yapmam gerektiğini o an kestiremedim. Bir genel görüş alayım dedim ama konunun geldiği hale bakın. Neyse yine de yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bazen herşeyi bildiğini zannetmek hiçbir şey bilmemektir...
Afedersiniz ama 11yıl çalışmışsınız, yönetici olmuşsunuz hiç mi yöneticilik semineri görmediniz? Bu tip zor durumlarla nasil basa cikilacagi yonetme seminerlerinde anlatiliyor cunku.
Yani madem yüksek bir konumdasınız, ne yapacağınızı nasıl sokaktan geçen random insanlara soruyorsunuz ya, aklım almıyor. Burda çeşit çeşit kadın var. Aldatıldığı içi kinli olan da, hayatında bir gün çalışmamış olan da. Siz, profesyonel bir kararı, profesyonel hayatlarını hiç bilmediğiniz insanlara soracak durumdaysanız; yönetici olacak durumda değilsinizdir işin doğrusu bu.
Eğer işyerindeki insani meselelerle başa çıkamıyorsanız, üstyönetime akıl danışırsınız ben bu işin içinden çıkamadım dersiniz. Kaldı ki kovmak istediğiniz kişi bir üst düzey yönetici, oraya yıllarını vermiş, siz işyerinizle alakası olmayan bir gönül meselesine sebep bu insanın emeğini çöpe atamazsiniz emin olun attırmaz da. Bu kişi şirketi dava ederse işe iade için net kazanır, emin olun eder de o kadar başarılıysa yedirmez yani kolay değil. İş kovulmaya kadar gitmez zaten, üst düzey ve şirkete para getiren bir insanı sırf siz istediniz diye kovmazlar. Siz haydi ben bunu kovuyorum diyince o iş olmuyor, bu tip personelin akıbetine üstyönetim karar verir, siz değil. Tek kişinin sözüyle koskoca şirket iş yapmaz asla.Burda caka satmisiniz ya oyle buyuk sirket seklinde, madem oyle al bu tazminatin cik git seklinde kimseyi kovamazsiniz, adam gider yonetim kuruluna sikayet eder sizi.
Bu durumun sonuçlarını kestiremiyorsunuz, iş kanunundan bihabersiniz, profesyonellikten uzaksınız yazdığınız şeyler beraber yemek içmek tiksinme vb şeklinde yönetmeyle değil ahbaplıkla alakali, duygusal karar verip sirketin basini derde sokacaksiniz ustune...Bu durumda yönetici pozisyonunda olduğunuza inanmadığımız için bizleri suçlayabilir misiniz?? Durumla basa cikamicaksaniz, ustyonetime atin topu yazdi burda insanlar bu kadar.