• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakalamaz olsaydım keşke

İş yerinde bu tip ilişkilerin uygunsuz olması, etik olmaması nedeniyle kendilerini aslında tazminatsız çıkarabileceğinizi bunun bir uyarı niteliğinde olduğunu aynı şekilde herhangi bir şekilde bu ilişkiyi işe yansıtmaları durumunda anında çıkarabileceğiniz uyarısını yapabilir ve yalnızca iş ilişkinizi devam ettirip arkadaslık birlikte yeme içme vb ilişkinize ara verebilir mesafe koyabilirsiniz. Hem caydırıcı hem de yüz kızartıcı olmuş olur bence onlar için. Siz de sessiz kalmayıp tepkinizi ve bakış açınızı yansıtmış olursunuz. Tekrarlanması durumunda işlerine gönül rahatlığıyla son verebilirsiniz bu sayede.

yapılan şeyler ne kadar mide bulandırıcı ve çirkin olursa olsun sizin işten bu sebeple çıkartmaya hakkınız yok bence. çünkü sonuçlarını sadece çocuklar çekecek.. olan çocuklara ve eşlerine olacak. bence bulaşmayın özel hayatlarında insanlar istediklerini yaparlar, işlerini aksatmıyorlarsa. ama durumu bildiğinize dair bir şeyler çıtlatabilirsiniz ya da özel konuşma yapılmamasına dair.

Ben bazi insanlarin sirf muhalefet olmak icin buraya yazdigini düşünmeye başladım.Hani hiç kimsenin eleştirecek birsey bulamayacağı konularda bile illaki konu sahibini yerden yere vuracak birşeyler bulan insanlar var.Bu adamin karisi bu konuyu acsa boşa pislik rezil derdiniz ama şimdi sizene diyorsunuz çok ilginç gerçekten.

Bence sizinle ilgisi olmayan bir konuya dahil oluyorsunuz. Insanların ne yaptığı "meslek etiğini zedeleme olmadığı sürece" sizi ilgilendirmiyor. Bu olayda olmuş ve sizin Yapmanız gereken yüz göz olmadan mesajların okunduğunu belli etmek ve gerisine karışmamak yüksek ihtimalle artık başka bi şekilde görüşecekler şirketle bağlantıları kalmayacak. Korku onlara yetecektir özel hayat ve profesyonellik çok farklı şeyler

Konuyla ilgili yasal prosedur, kurum yonetmelikleri nasil isler bilmiyorum. Ben sizin vicdanınızı, aklinizi rahatsız eden o noktadan bildiriyorum. Amann boşver kim ne yaparsa yapsın, özel diyemiyorum.

Insan için en büyük mertebe nedir? Güvenilir olmak.
Bir adam veya kadın en özeline, değerlisine, eşine, çocuğuna ihanet ederse benim maaş karşılığı yaptığı işime nasıl etik duygularla bağlı kalsın? Göz yumamam arkadaş. Doldurduğu bir bardak çaysa da eksik olsun koskoca şirketi yönetmekse de eksik olsun. Yaptiklarinin ahlaksizlik oldugunu soyleyin. Çıksın gitsinler oradan. Iyi insanlar ekmek yesin.

Bu tür yerlerde dedikodu da bayağı hızlı yayılır
İlk uyarınızı yapabilirsiniz bence baktınız devam ediyor sonra 2. Uyarı ve iş akdi feshi gündeme gelebilir

Ben sizin yerinizde olsam ekran görüntülerinin çıktısını alır, ikisinide odama çağırır önlerine koyarım (özellikle de sexting kısmını)eşini ve işini hatırlatır napıyorsun sen derim ve tek bir şansın var kapı önüne konulmamak için en ufak bişey gormeyeyim derim onlar anlar zaten .
Kovmak nereden bakarsanız bakın ağır bir vebal emin olamazdım hele ki birinin ise ihtiyacı varken, ya ikisini de kovmali yada uyarmalı (ben olsam yüzleştirip, uyarınım) aynı yaptırım uygulanmalı

Eğer şirketin programından konusmaları yasaksa ve bir yaptırımı olmak zorundaysa şirkette böyle bişey olması suçsa siz size düşeni yapın fakat bu tamamen duygusal bir durumsa onların haklarına girmeyin emek başka bu başka. Ya çağır yerin dibine sok yada eşlerine söyle sana düşen bu . Gerisi onlara kalmıs ama hayatları ile oynama

merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?

Ben sizin yerinizde olsam konuşmaların bi kısmını ekran resimlerini alır isim olan yerlerini siler bütün calisanlarin önüne sererim ve eklerim hepsini topladığım.bi yerde burda sadece iş için konuşulduğunu ams bazı arkadaşlar çok ilerini gidildiğini bu arkadaşlar kendilerini biliyorlar ya kendileri istifalarini verirler yada açıklarım isimleri işten atarım kara sizin deyip çıkarim işin içinden her türlü rezil olacaklar zaten ciksrlarsada kim oldukları anlaşılacak sizde atsanız kim oldukları anlaşılacak ya çok yüzsüz olup parayı alıp gidecekler yada sessizce gidecekler ama her iki türlüde siz kazanacaksınız bence...

aldatma konularındaki su seni ilgilendirmez denilmesini hic anlamiyorum. olay iki insanin ask yasamasi degil ki. aldatmak adi ustunde dolandirilmaktir bir nevi. siz birisi bir baskasini ask icin degil baska bir konuda dolandiracak olsa mudahale etmez misiniz. iki insanin ozel yasamimi diyorsunuz o zamanda. neden iki sevgiliye ahlakcilik yapiyormus gibi oluyor. iki sevgili degil onlar. ayni zamanda dolandirici. bosansinlar yasasinlar asklarini. su her aldatma konusundaki "seni ilgilendirmez"cileri gercekten hic anlayamiyorum.

İş Kanunu yürürlükte olduğu sürece pozisyonunuz ne olursa olsun kimseyi sorgusuz sualsiz işten atma yetkiniz yok, olamaz. İşe iade davası açarlar. Eğer yaptığınız sözleşmede bir yaptırım öngördüyseniz onu uygulayın, aksi takdirde işçilerin özel hayatına ilişkin mesajlaşmaları iş işleyişinde aksaklığa yol açmamış ya da bir zarara neden olmamışsa işten çıkartamayacağınız gibi buna dayanarak sözleşmelerini feshettiğiniz için haksız fesih söz konusu olur ve bundan dolayı hak kazanacakları tazminat işveren tarafından kusurunuz oranında size rucu edilir.

Eğer sözleşmede açık ve net şekilde bu mesajların diğer yöneticiler tarafından görüldüğü belirtilmemişse özel hayata müdehaleden sizi bile suçlayabilirler .

Ben olsam işten çıkarmazdım. Kimse özel hayatındaki hatası yüzünden ekmeğinden olmamalı. Çünkü zor bir dönemdeyiz. İşlerini aksatmıyorlarsa, işe alırken birbirinizle ilişkiniz olursa işten çıkarılırsınız denilmemiş veya sözleşmeya yansımamışsa, çıkarmak yerine bildiginiz belirtip daha sonra o kişilerin eşleriyle başka bir konu konuşun. Onlarda farketsin. Bu korku onlara yeter bence.

Mesela bizim şirketin sözleşmede benzer bir uyarı vardı. Sevgili olan iki arkadaştan birini başka yere gönderdiler. Başka yere göndermeseler birini işten çıkaracaklardı. Tazminat verme şartıyla.

yasal olarak isten çıkarmaya hakkınız olmuyor bu durumda. yerinizde olsam hic yuzlesmem ama mesajlarin tarafinizdan gorulmeye açık olduğunu bir konu arasında soylerdim bu durumda okudugunuz tahmin ederler ama elinde olamazlar mesajlarınlar kesiir

Ben sizin yerinizde olsam konuşmaların bi kısmını ekran resimlerini alır isim olan yerlerini siler bütün calisanlarin önüne sererim ve eklerim hepsini topladığım.bi yerde burda sadece iş için konuşulduğunu ams bazı arkadaşlar çok ilerini gidildiğini bu arkadaşlar kendilerini biliyorlar ya kendileri istifalarini verirler yada açıklarım isimleri işten atarım kara sizin deyip çıkarim işin içinden her türlü rezil olacaklar zaten ciksrlarsada kim oldukları anlaşılacak sizde atsanız kim oldukları anlaşılacak ya çok yüzsüz olup parayı alıp gidecekler yada sessizce gidecekler ama her iki türlüde siz kazanacaksınız bence...
Kurumsal bir firmanın dedikodu yuvasına dönmesine sebep olursunuz bu şekilde. Kimsenin zarar görmemesi veya olaydan etkilenmemesi için yöneticinin çalışanlarına genel olarak isim vermeden ve kimseyi zan altında bırakmadan uyarıda bulunması bile yeterli bu tip durumlarda.

Öncelikle herhangi bir konuma gelmiş bir kadına bazı arkadaşların gerçekten sanırım tahammülü yok. Bunu gördüğüme üzüldüm. Bir mühendis olarak yaklaşık 11 yılımı geceli gündüzlü binbir sorun içinde bir gün bile işime yansitmadan böylesine erkek egemen bir sektöre verdim. Elde ettiğim ve cabamla geldiğim noktaya laf söylemeye hakkınız yok öncelikle. Elbette hukuken ve iş kanunu gereğince yapılacak olan belli ancak bunu değiştirmek benim için mümkün. Çalıştığım yer market falan değil dünyanın alanındaki en saygın kuruluşlarından birinin Türkiye distribütörlüğü. Ne bu aşağılama beğenmeme merakı anlayamadım. Dilimin ucuna hasetlik geliyor ama hadi neyse. Burda bir taraftan ilk kez karşılaştığım takımım dediğim birlikte yiyip içtiğimiz oturup kalktığımız insanların bunu yapması sonucu uğradığım bir şok durumu vardı. Karar vermesi her zamanki gibi moda mod olamadı. Ne yapılması gerektiğini elbette biliyorum ama ne yapmam gerektiğini o an kestiremedim. Bir genel görüş alayım dedim ama konunun geldiği hale bakın. Neyse yine de yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bazen herşeyi bildiğini zannetmek hiçbir şey bilmemektir...

Öncelikle herhangi bir konuma gelmiş bir kadına bazı arkadaşların gerçekten sanırım tahammülü yok. Bunu gördüğüme üzüldüm. Bir mühendis olarak yaklaşık 11 yılımı geceli gündüzlü binbir sorun içinde bir gün bile işime yansitmadan böylesine erkek egemen bir sektöre verdim. Elde ettiğim ve cabamla geldiğim noktaya laf söylemeye hakkınız yok öncelikle. Elbette hukuken ve iş kanunu gereğince yapılacak olan belli ancak bunu değiştirmek benim için mümkün. Çalıştığım yer market falan değil dünyanın alanındaki en saygın kuruluşlarından birinin Türkiye distribütörlüğü. Ne bu aşağılama beğenmeme merakı anlayamadım. Dilimin ucuna hasetlik geliyor ama hadi neyse. Burda bir taraftan ilk kez karşılaştığım takımım dediğim birlikte yiyip içtiğimiz oturup kalktığımız insanların bunu yapması sonucu uğradığım bir şok durumu vardı. Karar vermesi her zamanki gibi moda mod olamadı. Ne yapılması gerektiğini elbette biliyorum ama ne yapmam gerektiğini o an kestiremedim. Bir genel görüş alayım dedim ama konunun geldiği hale bakın. Neyse yine de yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bazen herşeyi bildiğini zannetmek hiçbir şey bilmemektir...
Eşim de devlette müfettiş böyle olaylar çok soruşturuyor aldatma durumları genelde eşlerden biri yakalayıp şikayet ediyor ama hiçbir yaptırımı olmuyor insanların özel hayatı iş hayatını etkilemedikçe bir tek Kınama alıyorlar özel sektörde işten çıkarma olabilir ama tanıdığınız bildiğiniz insanlar bayan olana okuduğunuzu ima edip en azından utanmalarını sağlayabilirsiniz belki onun korkusuyla bida böyle bir şeye karışmazlar sizin yerinizde olmak şu durumda çok zor ben olsam heralde dayanamaz eşlerine haber veriridim çünkü kandırılmak çok kötü birşey

Afedersiniz ama 11yıl çalışmışsınız, yönetici olmuşsunuz hiç mi yöneticilik semineri görmediniz? Bu tip zor durumlarla nasil basa cikilacagi yonetme seminerlerinde anlatiliyor cunku.

Yani madem yüksek bir konumdasınız, ne yapacağınızı nasıl sokaktan geçen random insanlara soruyorsunuz ya, aklım almıyor. Burda çeşit çeşit kadın var. Aldatıldığı içi kinli olan da, hayatında bir gün çalışmamış olan da. Siz, profesyonel bir kararı, profesyonel hayatlarını hiç bilmediğiniz insanlara soracak durumdaysanız; yönetici olacak durumda değilsinizdir işin doğrusu bu.
Eğer işyerindeki insani meselelerle başa çıkamıyorsanız, üstyönetime akıl danışırsınız ben bu işin içinden çıkamadım dersiniz. Kaldı ki kovmak istediğiniz kişi bir üst düzey yönetici, oraya yıllarını vermiş, siz işyerinizle alakası olmayan bir gönül meselesine sebep bu insanın emeğini çöpe atamazsiniz emin olun attırmaz da. Bu kişi şirketi dava ederse işe iade için net kazanır, emin olun eder de o kadar başarılıysa yedirmez yani kolay değil. İş kovulmaya kadar gitmez zaten, üst düzey ve şirkete para getiren bir insanı sırf siz istediniz diye kovmazlar. Siz haydi ben bunu kovuyorum diyince o iş olmuyor, bu tip personelin akıbetine üstyönetim karar verir, siz değil. Tek kişinin sözüyle koskoca şirket iş yapmaz asla.Burda caka satmisiniz ya oyle buyuk sirket seklinde, madem oyle al bu tazminatin cik git seklinde kimseyi kovamazsiniz, adam gider yonetim kuruluna sikayet eder sizi.

Bu durumun sonuçlarını kestiremiyorsunuz, iş kanunundan bihabersiniz, profesyonellikten uzaksınız yazdığınız şeyler beraber yemek içmek tiksinme vb şeklinde yönetmeyle değil ahbaplıkla alakali, duygusal karar verip sirketin basini derde sokacaksiniz ustune...Bu durumda yönetici pozisyonunda olduğunuza inanmadığımız için bizleri suçlayabilir misiniz?? Durumla basa cikamicaksaniz, ustyonetime atin topu yazdi burda insanlar bu kadar.

Son düzenleme:
Back