- 21 Mart 2019
- 76
- 103
- 43
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunu tum samimiyetimle yazıyorum beni ise alır mısınız lutfennnmerhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?
Bence çok yumuşak kalplisiniz. Bilmiyorum ben durumu bilen kisi olarak eşlerinin göz göre göre kandırılmasına müsaade etmezdim heralde açığa çıkarırdım. Allah korusun ayni durumda olsam uzulecek dahi olsam bilmek isterim. Ki o kişiler de yerin dibine girmeyi hak ediyor bence. Yazik.merhaba arkadaşlar,
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?
eşlerini aldattıkları için işten çıkarmak değil burdaki mesele ama sadece iş ahlakı da değil maalesef. birden fazla açısı var. şöyle ki birincisi kesinlikle tam bir takım oyunu gerektiren bir iş ve sektör. ancak ben kendimi şu anda onlarla aynı takımda hissedemiyorum benim açımdan bu konu önemli.
bir başka açı dünya çapında bir markanın temsilcisiyiz ve şirket olarak da bir yerimiz var bu konunun duyulması itibar zedeler. çalıştığım şirket benim göz yummam yüzünden bu duruma düşsün istemem
devamlı üst segment bir müşteri kitlesi ile çalışıyoruz maalesef ki şu anda müşterilerle ilişki yaşama ihtimalleri de aklıma daha çok geliyor.
bu tarz şeyler bilirsiniz ki uzun süre gizli kalmaz. diğer çalışanlardan biri bu durumu öğrendiğinde ne tepki verecek banane diyenler olduğu gibi gidip patrona yetiştirenler orda burda konuşanlar da olacaktır.
elbette işte iş dışında bir konuyla bu kadar ilgilenilmesi kabul edilemez zaten başlı başına ama dediğim gibi farklı sorumluluklar da hissediyorum
Bu tarz ilişki dediğiniz şekilde markanızı zedeleyecekse,tabiki işten çıkaracaksınız.eşlerini aldattıkları için işten çıkarmak değil burdaki mesele ama sadece iş ahlakı da değil maalesef. birden fazla açısı var. şöyle ki birincisi kesinlikle tam bir takım oyunu gerektiren bir iş ve sektör. ancak ben kendimi şu anda onlarla aynı takımda hissedemiyorum benim açımdan bu konu önemli.
bir başka açı dünya çapında bir markanın temsilcisiyiz ve şirket olarak da bir yerimiz var bu konunun duyulması itibar zedeler. çalıştığım şirket benim göz yummam yüzünden bu duruma düşsün istemem
devamlı üst segment bir müşteri kitlesi ile çalışıyoruz maalesef ki şu anda müşterilerle ilişki yaşama ihtimalleri de aklıma daha çok geliyor.
bu tarz şeyler bilirsiniz ki uzun süre gizli kalmaz. diğer çalışanlardan biri bu durumu öğrendiğinde ne tepki verecek banane diyenler olduğu gibi gidip patrona yetiştirenler orda burda konuşanlar da olacaktır.
elbette işte iş dışında bir konuyla bu kadar ilgilenilmesi kabul edilemez zaten başlı başına ama dediğim gibi farklı sorumluluklar da hissediyorum
Eğer çalışanların bu durumdan haberi yoksa hayır normal değil. Facebook mesajlarımız okunuyormuş Zuckerberg e bir sürü dava açıldı. Benim uygulamam istediğimi yaparım normal bu diyerek sıyrılamadı ama hala devam ediyor davalar.Yok yazışmaları nasıl okursunuz vb diyenler var. Ben anlamadım ne yapmış whatsapp mesajlarını mı insta dm lerini mi okumuş. Şirketin kullandığı bir uygulamaysa çok normal değilmi yöneticinin okumasi bilemedim
merhaba arkadaşlar,
Olan şirkete olacak ama kıskanç olan bizleriz cherry boşverAfedersiniz ama 11yıl çalışmışsınız, yönetici olmuşsunuz hiç mi yöneticilik semineri görmediniz? Bu tip zor durumlarla nasil basa cikilacagi yonetme seminerlerinde anlatiliyor cunku.
Yani madem yüksek bir konumdasınız, ne yapacağınızı nasıl sokaktan geçen random insanlara soruyorsunuz ya, aklım almıyor. Burda çeşit çeşit kadın var. Aldatıldığı içi kinli olan da, hayatında bir gün çalışmamış olan da. Siz, profesyonel bir kararı, profesyonel hayatlarını hiç bilmediğiniz insanlara soracak durumdaysanız; yönetici olacak durumda değilsinizdir işin doğrusu bu.
Eğer işyerindeki insani meselelerle başa çıkamıyorsanız, üstyönetime akıl danışırsınız ben bu işin içinden çıkamadım dersiniz. Kaldı ki kovmak istediğiniz kişi bir üst düzey yönetici, oraya yıllarını vermiş, siz işyerinizle alakası olmayan bir gönül meselesine sebep bu insanın emeğini çöpe atamazsiniz emin olun attırmaz da. Bu kişi şirketi dava ederse işe iade için net kazanır, emin olun eder de o kadar başarılıysa yedirmez yani kolay değil. İş kovulmaya kadar gitmez zaten, üst düzey ve şirkete para getiren bir insanı sırf siz istediniz diye kovmazlar. Siz haydi ben bunu kovuyorum diyince o iş olmuyor, bu tip personelin akıbetine üstyönetim karar verir, siz değil. Tek kişinin sözüyle koskoca şirket iş yapmaz asla.Burda caka satmisiniz ya oyle buyuk sirket seklinde, madem oyle al bu tazminatin cik git seklinde kimseyi kovamazsiniz, adam gider yonetim kuruluna sikayet eder sizi.
Bu durumun sonuçlarını kestiremiyorsunuz, iş kanunundan bihabersiniz, profesyonellikten uzaksınız yazdığınız şeyler beraber yemek içmek tiksinme vb şeklinde yönetmeyle değil ahbaplıkla alakali, duygusal karar verip sirketin basini derde sokacaksiniz ustune...Bu durumda yönetici pozisyonunda olduğunuza inanmadığımız için bizleri suçlayabilir misiniz?? Durumla basa cikamicaksaniz, ustyonetime atin topu yazdi burda insanlar bu kadar.
Facebookla bir şirketin kullandığı uygulama bir mi? Tabiki de değilEğer çalışanların bu durumdan haberi yoksa hayır normal değil. Facebook mesajlarımız okunuyormuş Zuckerberg e bir sürü dava açıldı. Benim uygulamam istediğimi yaparım normal bu diyerek sıyrılamadı ama hala devam ediyor davalar.