Yabanciyla evlilik ve sonrasi!

Şimdi sevgili konu sahibesi bu iş patlar dememin sebebi ordaki yaşama şekliniz. Yabancıyla evli Türk kadınlar tanıdım, gayet mutlular. Bir örnek adam Arap ama Avrupa'da yaşıyorlar. Yani orda da adam ataerkil toplumdan geliyor ama o toplumda yaşamıyorlar. Sizin yaşam şartlarınız offsayt. Eşinizin sizin isteklerinizdense anne babasına yani aile büyüklerine uyacağını düşünüyorum çünkü toplum bu şekilde. Misal ayrı ev için annesi babası bizde böyle ayrı ev olmaz derse orda kalırsınız.

Bir de şu an önemli gelmeyebilir ama ülkenin yaşam şartları cidden kötü, bir süre sonra ondan da usanıcaksınız. Toplu taşıma kötü, yaşam şartları genel olarak kötü, ülke çok kalabalık, hijyen kötü, hava çok sıcak....yani yaşanacak yer olarak iyi bir yer değil yani. Bu şartların hepsi birleşince adamı çok sevseniz dahi yeter burda yaşamam artık diyebilirsiniz . Bu yüzden böyle bir yorum yaptım umarım yanılırım.

+1

Evet sesim kesinlikle daha gur cikardi. Burada teke dustum. Kotu niyetleri genellikle yok ama bu tur konularda burunlarindan kil aldirmiyorlar. Ben bi ciddi ciddi gitmeye niyetlendigimi hissetirebilirsem duzelir diye tahmin ediyorum. Oncelikle kendimi adam etmem lazim. Annecigim yasasaydi kalkar gelirdi oralardan.

Bence bu insanlar seni yerler. Hindistan çok yoz bir ülke. Ayrıca ben olsam gitmeye dahi korkardım. Yanında erkek bile olsa toplu tecavüze yatkın erkekleri. Anlatınca bile midem bulandı. Amir khaan hala kadınları sosyal ve ekonomik bakımdan ileriye götürmek için mesajlarla dolu filmler yapıyor. Siz evde oturup erimiş ve ailesinin çevirdiği filmlerde pasif gelin olmak için mi tıp okudunuz. Dünyanın her yerinde erkekler köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor ne hikmetse. Kaynana her yerde kaynana. Biliyorum aklınızda yok ama resti çekin. Sizi daha kötü günler bekliyor olabilir. Yabancı bir ülkedesiniz. Eşinizle açık açık konuşun şartlarınızı ortaya koyun. Kabul etmezse mecbur yol vereceksiniz. Umarım her şey hakkınızda hayırlı ve güzel olur. Bebeğe de kendinize de dikkat edin.

Siz olsaydiniz esinizle nasil bir konusma yapardiniz?

Eger bir kez evet derseniz devami hep gelecek .Hayir diyin cok sanci cekersiniz ama basarirsiniz .En uzuldugum konu o kadar okumus bir yere gelmis kadınların ezilmesi

Biliyor musunuz, konuyu okurken içim daraldı...

Çok yazık,sen yıllarca güzelim mesleğin için oku,altın bileziğin olsun,sonra da küme halinde,kv kp dertlerinin içinde bul kendini,sesini çıkaramamak,sinmek de cabası...

Bağışlayın ama bir tip doktoru yazmamış da cahil bir kız yazmış gibi dehşetle okudum konunuzu. Hayretlerim şaştı. Onca sene emeklerle okuduğunuz okula acımayın kalkıp Hindistan'a gidin çalışmadan oturun bir de üstüne şıp diye hamile kalın. Tebrikler... hayır Hindistan'in ve insanının durumunu biliyorum bizden bin beter. Bir an empati kurdum ve dayanamayıp hemen çıktım empatiden. Kabus. Karabasan. Kimseniz yok mu kuzum? Kimse yardımcı olmaz mı size? Bu kalabalık aile yer bitirir valla ömur çürütür

Tıp fakültesini yurtdışında okuduysanız neden Türkiye’de mecburi hizmet yaptınız ki mecburi hizmet en az 15 ay. 15 Ayda eşiniz Türkçe öğrenirdi. Uzmanlığı tıp fakültesini okuduğunuz yerde yapardınız hindistana gitmenize gerek yoktu. Hindistan’da bile denklik Sınavına girmeniz gerekiyorsa Türkiye’de nasıl doktorluk yaptınız. Sonuç olarak anlattıklarınız çelişkili olsa da aptallık etmeyin bebeği Hindistan’da doğurmayın. Doğumdan önce dönün Türkiye’ye be resti çekin ben gitmem diye. Babası sizin üzerinize yürüdüğünde sizi savunmayan adamdan hayır gelmez. Her şeyi planlamış hamile kaldıktan sonra nasıl olsa ayrılamaz benden diye düşünmüş. Bu adamdan hayır gelmeyeceğini şu anlattıklarınız bile gösteriyor.

Aralarda yazdim aslinda. Evlenir evlenmez hamile kalmadim. 3. Yil bitecek. Sadece son 5 aydir ben temelli olarak hindistan'dayim. Bir de dedigim gibi ailesinin göçecegi aklima gelmedi. Beni beklemisler demek ki. Esimle soguk, net olarak bir kez daha konusup dogum icin tr ye gidecegimi soyleyecegim. Yorumunuz icin tesekkurler.

+1 bende anlamadım ikisi aynı okulda okuyup nasıl biri için denklik isteyip diğeri için istenmiyor bende onu anlamadım

Mecburi hizmeti turkiye'de yapmamin sebebi babamin hayat bu hic belli olmazdemeso. Memleketinde meslegin garanti olsun demesindendi. Iyi ki de demis. Yurtdisinda okusaniz dahi turk vatandasi iseniz doktorlar icin Turkiye'de mecburi hizmet yapma zorunlulugu var. 2014 ten once sanirim boyle bir zorunluluk yoktu. Ama ben denklik sinavina girip, 5. Bolgede calisarak tamamladim. Evet esim yapmaz, yapamaz olarak bakiyor. Genelde pek diklenmemem onda bu izlenimi yaratti saniyorum.

Hmm onu kaçırmışım pardon. Bence de en doğru karar Türkiye'ye gelmek. Eşinize bu şekilde yaşamaya alışkın olmadığınızı söylemenize rağmen oralı olmaması tehlikeli. Yarın birgün ben yapamıyorum boşanalim dediğinizde sen bilirsin der mi?

+1 bende anlamadım ikisi aynı okulda okuyup nasıl biri için denklik isteyip diğeri için istenmiyor bende onu anlamadım
Ben kendi rizam ile turkiye'de calismak istedim ve turk vatandaslarindan t.c denklik sinavi ve sonrasinda mecburi hizmet istiyor. Aksi halde sinavi gecseniz dahi tr'de calisma hakki elde edemiyorsunuz.

Sen bilirsin demez. Onlarda bosanmak da beraber yasamak kadar muhim bir konu cunku. Beni de seviyor. Sadece yumusak huylu oldugumdan benim turkiye'ye gercekten donecegime inanmiyor.

Ben kendi rizam ile turkiye'de calismak istedim ve turk vatandaslarindan t.c denklik sinavi ve sonrasinda mecburi hizmet istiyor. Aksi halde sinavi gecseniz dahi tr'de calisma hakki elde edemiyorsunuz.
Tamam o zaman eşin Tr çalışma şartları neler maddi olarak niye illa Hindistan hem maddi olarak da az veriyorlarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…