Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam o zaman eşin Tr çalışma şartları neler maddi olarak niye illa Hindistan hem maddi olarak da az veriyorlarmış
evet cunku kendisi de bu uzmanlik egitimini tamamladiktan sonra benle turkiye'de calismayi deneyecegini veya standart para kazanabilecegimiz baska bir ulkeye gidecegimizi soyluyor. Aslina bakarsaniz uzman doktorlar burada da iyi paralar kazaniyorlar. Ama asistan dr saniz devlet harclik veriyor neredeyse. Bu sure zarfinda ona turkce ogretirim diye dusundum. Aile surprizi bu 3 yil icin hic planda yoktu. Nereden cikti bu simdi bilmiyorumTamam o zaman eşin Tr çalışma şartları neler maddi olarak niye illa Hindistan hem maddi olarak da az veriyorlarmış
Evet var.Turkiye de dogum yapsan sana ve bebege yardimci olabilecek yakinlarin var mi?
O zaman burda yapin doğumu Hindistan'da saglik sistemi ne derece duzgun işliyor bilemiyorum ancak burda yapmaniz sizin icin daha iyi olacak. Sahsen ben oyle olmasini isterdim. Eger eşinizin Tr ye donme imkani varsa burda cok daha iyi kazanacaksiniz ustelik esinizin denklik almasina da gerek yok burda okumus sonucta. Bence yasadiginiz yeri degistirmeyi düşünün. Sonucta es durumu tayini de var ikinizde mecburide farkli illere dusseniz bile vok kisa zamanda tayininiz cikar ve ayni sehre tasinirsiniz ve sanirim suanki halinizden cok daha iyi sartlarda yaşarsınız. Turkiye de dogum yapan calisan anneye 2 yil ucretsiz izin hakkı da var aklinizda bulunsunEvet var.
Anacim dünyanın sonuna da gitsen ,kaynana ve yandaşları karabasan gibi, aynı dili konuşmak karmi zararmi orasını bilemedim . Allah yardımcın olsun diyecek söz yokHerkese merhaba. Elimden geldigince kisa tutmaya calisacak olsam da uzun olacagini hissediyorum :) esimle tip okurken tanistik. O benden daha once mezun olup kendi ulkesine dondu. Daha sonra evlendik. Esim musluman bir Hindistanli. Ailesi kalabalik sayilir. Bir erkek kardesi, onun esi ve iki kucuk cocugu, annesi, babasi, dedesi buyuk bahceli bir evde birlikte yasiyorlar. Bir sure Turkiye'de calistim. 5 aydir temelli olarak Hindistan'dayim. Burada doktorluk yapamiyorum. Asilmasi gereken prosedurler var. Esim su an bir hastanede uzmanlik egitimi aliyor. Ailesine uzak bir sehirde yasiyoruz. Egitiminin bitmesine 2.5 yil var. Ailesiyle ayri sehirde oldugumuza guvenerekten planli olarak gebe kaldim. Ayni evde gecici sure yasama ihtimalimiz vardi uzmanlik dolayisi ile, boyle olsaydi ayriya cikana kadar bebek dusunmeyecektim.
Ilk haftalarda kanamalar olmasi sebebiyle ve bulantilar dolayisiyla kayinvalideyi yardim amacli davet ettik. O da kirmadi geldi. Gelirken kendisinin baktigi esimin dedesini de getirdi. Benim kayinpeder zaten eksik kalmaz o da geldi. Bir sabah sohbet ederken kayinpeder bana is hayatinin hic iyi gitmediginden falan bahsetti. Bulunduklari sehirdeki tekstil uzerine olan magazasini satiliga cikarmis ve koca aileyi bizim bulundugumuz sehire tasimak istiyormus. Burada yeni is kuracakmis. Arsa satin alip yaklasik 1 yil icinde de 3 katli bahceli bir ev yapacakmis. ( bulundugumuz sehirde apartman hayati yaygin degil) acikcasi cozum buldugu icin sevindim once. Biz de esimle iki katli bir evin alt katinda oturuyoruz. Ust kat kiraya hazir durumda. Bana bizim ust kati yaklasik 1 yil icin kiraya tutacagini, ama mobilya, elektronik esya vb yeni yapacagi eve tasinana kadar almayacagini soyledi. Ayrica planladigi insaat bitince bizi de oraya tasiyacak. Dediklerinden anlayabildigim kadariyla elti, cocuklar, kaynana vs hepsi gunduzleri bizle yasayacak ve sadece geceleri uyumaya gidecekler. Aman Allahim! Esime bundan bahsettim ama babasina bizimle yasayamazsin diyemeyecegini soyledi. Ayrica esim kendi avukatligini cok iyi yapiyor. Sana is yaptirmiyorlar diyor, odamizda ayri banyo/wc var diyor. Yani bana sikayet sebebi bir sekilde birakmiyor. Bu sefer ne diyecegimi sasiriyorum. Ben de dilimi tutamadim annesine uygun bir dille eltimle zaten soguk oldugumu, genis ailenin bana uygun olmadigini onun dilince anlatmaya calistim. Artik ne anladi bilemiyorum ama gulumseyerek, sen merak etme der gibisinden bir seyler diyerek dinledi. (Aslinda kendisi iyi bir kadin, yemek, temizlik hepsi onda simdilik). Ne yazik icinden bilenmis olacak ki ertesi gun hic haberim olmadan eltimin yeni dogmus bebegiyle, kocasi ve kucuk kiziyla bize 15 gun tatile gelecegini tesadufen duydum. Ortada hic boyle bir durum yoktu. Bana sormak soyle dursun, haber bile vermediler. Ayrica dun kayinvalideyi telde aglarken gordum. Bana farkli sebep soylese de sanirim bana icerlendigi konu hakkinda kiz kardesiyle dertlesiyordu. Bugun de kayinpedere ona surat yaptigimi falan soylerken duydum halbuki ona surat falan asmadim. Genel anlamda moralim bozuk hepsi bu. Su sira kayinvalide esinin butun dediklerine agresif cevaplar veriyor. Onun bu taktigini biliyorum. Esinin veya oglunun sinirinin/uzuntusunun nedenini israrci bir sekilde sormasini bekliyor. Sonra hurra sozlu olarak bana saldiracaklar. Yani daha once buna benzer seyler olmustu. O zaman kp benim ustume yurumustu. Cok korkmustum. Ne kadar da sindirilmisim ben
Butun guzel hayatimi esimi cok sevdigim icin Turkiye'de biraktim. Ilerisi icin hep ikimizin de calisip para kazanabilecegi bir baska ulkeye gitmek icin plan yaptik. Fakat bazen nedense gitmeyecegini ya da bu gitme isini cok uzatacagini dusunuyorum. Kendisi beni anliyor gibi gorunse de hislerim sanki beni iyi bir gelecegin beklemedigini soyluyor. Egitimi boyunca asgari ucrete yakin bir maas alacak. Ben burada tek kurus kazanmiyorum. Bunlari onemsemedim ta ki ailenle beraber yasayamam bu beni cok uzer dedigimde beni bencil olmakla suclayana kadar. Burada mi dogursam? Yoksa biraz gozdagi olmasi acisindan istanbul'a gidiyorum, dogumu orada yapacagim ben mi desem? Cocuklugum cok zor gecti, anne baba ayriydi, annemi kaybettim. Buna ragmen ben cok guclu bir kizdim. O gucu kendimde artik bulamiyorum. Oncelikle cozum uretici olarak yaklasirsaniz sevinirim. Bosanmak bir secenek ama oncelikli amacim bu durumu en az hasarla nasil atlatiriz? Not: cep telefonundan metni duzenleyemedim galiba, olmuyor. Sizlerden gercek anlamda empati yaparak yorum yapmanizi rica ediyorum. Sevgiler.
Peki siz inanıyor musunuz? Yapacak mısınız? Ailesini bırakıp hiçbir yere gidemez, bebeğinden uzak da kalmaz. Olan hep size olacak aradaSen bilirsin demez. Onlarda bosanmak da beraber yasamak kadar muhim bir konu cunku. Beni de seviyor. Sadece yumusak huylu oldugumdan benim turkiye'ye gercekten donecegime inanmiyor.
Ahh şimdi anlaşıldı bu hatalar silsilesi nasıl oldu. Canım size yol gösterecek hayatınızda en büyük destekçiniz anneniz yokmuş sizde bir başınıza esip durmuşsunuz. Keşke daha önceden evlenmeden önce falan yazsaydınız buraya bir sorgulardık.Inanin dediklerinizi dusundum. Bebek dogduktan sonra baba musaadesi olmadan yurtdisina bebekle cikamam. Yani olasi bir kavga halinde elim kolum baglanacak. Ama dediginiz gibi onu o tarafa alabilmem icin bir bahaneyle onden kendimin tr ye gitmesi lazim. Annemi cok once kaybettim ama babamla ilgili bir seyler soyleyip gidebilirim.
Beni seviyor ama ailesini de seviyor. Kendi kulturune gore hakli da olabilir. Ama totosuna guvenmeyen de ne diye baska bir irktan insanla evlenir. Ayni sey benim icin de gecerli ama ben kendimce zaten bir takim fedakarliklar yaptim. Onun da elini tasin altina koymasi lazim. Birilerini birileriyle yasamaya mahkum etmek asla kabul edilemez. Ama kendiniz isin icinde oldugu zaman olaylari yonetmek hic de kolay olmuyor.Beni seviyor diyorsunuz ama seven insan boyle yaparmi sizce ?
Kayinvalideye guvendik. Kadin bir tek kasikla agzima beslemiyor. Firfir donuyor. Ama o da arkasinda kuyruk gibi kocasini da getiriyor. E kendileri genis aile oldugu icin dede de kayinvalideye bagimli. Yani dogumu burada yaparsam dede gelmese bile kayinpeder cok girisken oldugu icin kesin gelir. Bir sekilde teyzemo mi buraya getirsem ne yapsam bilemedim. Esimin de yeni dogan bebegini gorup sevmeye hakki var. Ne kadar kizsam da bebekten bir sure olsa da mahrum etmek hic hosuma gitmiyor. Ben de ne yapacagimi sasirdim. Biraz gozlemlesem mi? Belki bu tarafa tasinma planlari askida kalir. Kolay degil.Hindistan’da nasıl Doğum yapacaksınız? Ailenizden biri olmadan nasıl rahat edeceksiniz?
Gondermeye niyetleri yok zaten. Burada doktorluk yapabilirim fakat denklik islemleri ve sinavlar bayagi uzun bir maraton. Bebegim biraz buyuyene kadar zaten calismayi dusunmuyorum. Sonrasinda da buradan gidecegiz belki turkiye' ye donecegiz diye planlar yapiyoruz ama su 2,5 yil zarfinda aile basima coreklenirse bu cok zor olacak.
Simdi esim ve ben turkiye'de okumadik. Ama ben turkiye'de mecburi hizmetimi yaptim bir sure calistim. O sirada da evliydik. Yani yeni evli degiliz. Esim turkce bilmiyor. O sebeple de turkiye'de uzmanlik ihtimaller dahilinde degildi. Birbirimizi 2009'dan beri taniyoruz. 2015 te de evlendik. Detay anlatmayinca ikimiz de turkiye 'den buraya gelmisiz gibi oldu. Ben 28 o 34 yasinda. Is, mecburi hizmet vs derken zaten bebek konusu ertelenmisti ve ben de 30 dan sonraya birakmak istemedim. Bir de dedigim gibi seytanin aklina gelmeyecek isler basa geliyor. Ben de saskinim.
Ben jammu&kashmir'deyim. Esim kashmirli fakat su an jammu'dayiz. Turistik bir bolge,ve cok da meshur aslinda. Fakir bir bolgede yasamiyoruz. Jammu&kashmir eyalet olarak zengin ve dogal guzelligi olan bir bolge. Sadece kashmir'de politik problemler var. Evler iki katli villa tarzinda. Ailelet birlikte yasiyor. Kokan kesim hijyene duskun olmayan kesim. Esimin ailesi temiz ve uzerime de cok dusuyorlar. Daha once kavgalar oldu cunku onlar da yabanci gelin fikrini benimseyemedi. Benim akrabalarim da bu fikrimden pek hoslanmamisti. Burada tip egitimi gayet iyi. Hatta uzmanlik sinavi bizim tus sinavina gore daha kazik. Uzmanlik sinavina giren doktor sayisi yanilmyorsam 100 bin civarinda ve sadece ilk 5 bin yerlesebiliyor. Aslinda onumde engel olan da bu. Cok calismam lazim :) hintliler cok caliskan.Bu konuyu en iyi esinizle cozebilirsiniz. Ailesine de sozu gececek kisi yine siz degil, esiniz. Esiniz sizi cok seviyor ama aileden de vazgecemiyor gibi. O zaman tepkinizi sert bir sekilde gosterin. Ayrica kv sizi bunaltiyor, kp uzerinize yurudu falan cok agir seyler degil mi, esiniz bunlara tepki vermiyor mu? Yani sonucta sunu gormuyor mu, siz mutsuzsunuz ve ailesiyle bir nebze de olsa anlasamiyorsunuz. Karisini seven insanin bunlari gorup, onune gecmesi lazim, cok mu ezdiriyorsunuz kendinizi. Madem sizi kaybetme korkusu var, madem bosanmak da onlar icin zor, bunun onune gecsin. Ayrica ben Hindistan in neresinde yasadiginizi bilmiyorum ama Hindistan yorumlarda cok kotulenmis. O kadar kotu bir ulke oldugunu dusunmuyorum, bildigim kadariyla onlarda da tr de oldugu gibi iyi ve kotu sartlar var, yani cok kotu bolgeleri var evet ama iyi, temiz bolgeler ve aileler de var. (ABD de gorduklerimden yola cikarak konusuyorum, burada cok var Hintli) Ayrica egitime cok deger veriyorlar, ve cok zekiler. Ozellikle muhendislik alaninda cok iyiler. (Esimin doktora yaptigi bolumde cogunluk Hintli, bolum baskanlari dahil, ve cok cok basarililar) Esiniz de boyle bir yerde doktorluk yapiyorsa ve sizin de ilerde yapma imkaniniz var sizin icin cok da kotu olacagini sanmiyorum. Aileye deger vermeleri aslinda bir acidan cok guzel birsey bir de boyle bakin. Yani beraber yasamak kotu de olsa, hem siz gelin olarak, es olarak, hem de cocuklariniz torun olarak cok deger gorecek, yani bircok ruhsuz insana gore ben seviyorum Hintlileri ve adetlerini, arkadasliklari da iyi, benim icin tek sorun hem evlerinin hem de kendilerinin kokmasi ama sanirim siz bunu asmissinizdir :)
Hamile depresyonları lohusa depresyonları vs oluyormuş, o süreçte çok yıpranabilirsiniz. Doktorlara çok saygı duyuyorum keşke doktor olabilseydim, yanlış anlamayın sakın ama çocuğumu Hindistan’da doğurmak ya da büyütmek istemezdim. Kalabalık içinde emzirmek, dinlenmek, wc hepsi problem olabilir. Bir de insan ailesinden can olsun ister yanında yamacında.Kayinvalideye guvendik. Kadin bir tek kasikla agzima beslemiyor. Firfir donuyor. Ama o da arkasinda kuyruk gibi kocasini da getiriyor. E kendileri genis aile oldugu icin dede de kayinvalideye bagimli. Yani dogumu burada yaparsam dede gelmese bile kayinpeder cok girisken oldugu icin kesin gelir. Bir sekilde teyzemo mi buraya getirsem ne yapsam bilemedim. Esimin de yeni dogan bebegini gorup sevmeye hakki var. Ne kadar kizsam da bebekten bir sure olsa da mahrum etmek hic hosuma gitmiyor. Ben de ne yapacagimi sasirdim. Biraz gozlemlesem mi? Belki bu tarafa tasinma planlari askida kalir. Kolay degil.