Burada da ayniBollywood dolayısıyla Hindistana karşı bir senpatim var. Çok bilgim olan bir konu değil ama Hindistanda ki müslüman halkın büyük bir kısmı Pakistan göçmeni diye biliyorum. Pakistanlılarda gerçekten inadı inat dediğim dedik insanlarmış.
İstanbul da doğum yapmak istiyorum dediğinizde hay hay diyeceklermi peki?
Her sey olagan seyrederken istanbul'a dogurmaya gidiyorum dersem bunu hos karsilamazlar elbet. Ama baktim esimin sabit fikirleri degismiyor hamileligim cok fazla ilerlemeden kavga gurultu donmeyi dusunuyorum. Bir ay kadar arama mesafe koyarak gozlemleyecegim. Diger dediginize cevap olarak burada da ayni turkiye'deki gibi farkli kokenlerden insanlar var. Bolge bolge farkli tipte insanlara ve kulturlere rastliyorsunuz. Hatta bolgelerin ana dilleri de farkli. Çin'e yakin olan tarafta halk cekik gozlu mesela gibi gibi. Zor bir surecten geciyorum umarim en dogru karari veririm. Sevgiler.Bollywood dolayısıyla Hindistana karşı bir senpatim var. Çok bilgim olan bir konu değil ama Hindistanda ki müslüman halkın büyük bir kısmı Pakistan göçmeni diye biliyorum. Pakistanlılarda gerçekten inadı inat dediğim dedik insanlarmış.
İstanbul da doğum yapmak istiyorum dediğinizde hay hay diyeceklermi peki?
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. Fakat kavga gürültü olunca inat edip hiç göndermeyebilirler. Alttan alıp bir fırsatını kollayın bahane edin bişeyi. Mesela birisi hasta falan diyin yoksa bırakacaklarını sanmıyorum.Burada da ayni
Her sey olagan seyrederken istanbul'a dogurmaya gidiyorum dersem bunu hos karsilamazlar elbet. Ama baktim esimin sabit fikirleri degismiyor hamileligim cok fazla ilerlemeden kavga gurultu donmeyi dusunuyorum. Bir ay kadar arama mesafe koyarak gozlemleyecegim. Diger dediginize cevap olarak burada da ayni turkiye'deki gibi farkli kokenlerden insanlar var. Bolge bolge farkli tipte insanlara ve kulturlere rastliyorsunuz. Hatta bolgelerin ana dilleri de farkli. Çin'e yakin olan tarafta halk cekik gozlu mesela gibi gibi. Zor bir surecten geciyorum umarim en dogru karari veririm. Sevgiler.
Evet dediklerinize katiliyorum. Yurt disi deyince insanlar hep bulundugundan daha iyi sartlara gitmek istiyor. Bunu para icin yaptiginizda bu problem olarak gorulmuyor, ask icin yaptiginizda adi aptallik oluyor. Hesap edemedigimiz seyler hayatta oluyor. Su anki durum da onlardan biri. Onun hayatinda bir sey degismedi. Hintli bir kadinla evlenseydi de bu sartlarda yasayacakti kendisi. Benim hayatimda ise cok sey degisti. Bunlari kendi rizamla yaptim ise de genis aile konusunda bana anlayis gostermeli. 10 a karsi 1 bu. Bir sure mesafeli davranmaya calisacagim. Hic basarili oldugum bir durum degil ama buna mecburum. Eger o da beni gercekten cok seviyorsa mutlaka benim mutlulugum icin cabalayacaktir.Bu kadar olumsuzluk içeren bireysel düşünmeye sevk eden yorum içinde bir kac olumlu yaklaşım var.
Umarım kalbinizi dinlersiniz.
Çünkü aile huzur ilişkiler emek ve sabir gerektiyor. Bir işiniz maaşınız emekliliginiz gibi şeyler tabiki önemli ama bence en önemlisi duygusal yatırım. Aldığınız maaş mi sizi mutlu edecek yoksa çocuğunuzu yetiştirdiğiniz huzurlu bir yuva mi?
Siz Hindistanda mesleğinizi yapmanıza imkan veren yol neyse ona iyice çalışın. Ve yuvanızda huzurlu olmaya bakın.
Tip okumakla Hindistanda yasamak neden garip bir birliktelik görülüyor nesi yakıştırılmıyor anlamak zor. Kirli memleket vs sözleri de memleketçi bakış açısıyla eleştirilmiş. Başkalarına açıklama yapacağım diye elinizdeki güzellikleri harcamayın. Mutluluğu genel geçer şeyler vermiyor doktor olmak yurt dışı deyince Avrupa Amerika ile hayalini sınırlamak gibi..
Mutluluk huzur insanin içinde. Ne yaşadığı evle alakalı ne ülkeyle ne meslekle...
Zorla ali koymak gibi bir durum soz konusu olamaz. Burada da polis var, kanun var. O raddeye gelsin istemem tabi. Su an ailesi yardimci olma bahanesiyle yanimizda oldugu icin tartismayi goze alamiyorum. Cunku tartisma sinirlarini bilmiyorlar. Tepkilerini kestiremiyorum. Bir sure sonra donecekler. Tabi sonra temelli gelme ihtimalleri var. O arada da ben esimin tavirlarinda degisiklik olmazsa kendi memleketime donmeyi dusunuyorum. Hayirlisi olsun.İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. Fakat kavga gürültü olunca inat edip hiç göndermeyebilirler. Alttan alıp bir fırsatını kollayın bahane edin bişeyi. Mesela birisi hasta falan diyin yoksa bırakacaklarını sanmıyorum.
Evet dediklerinize katiliyorum. Yurt disi deyince insanlar hep bulundugundan daha iyi sartlara gitmek istiyor. Bunu para icin yaptiginizda bu problem olarak gorulmuyor, ask icin yaptiginizda adi aptallik oluyor. Hesap edemedigimiz seyler hayatta oluyor. Su anki durum da onlardan biri. Onun hayatinda bir sey degismedi. Hintli bir kadinla evlenseydi de bu sartlarda yasayacakti kendisi. Benim hayatimda ise cok sey degisti. Bunlari kendi rizamla yaptim ise de genis aile konusunda bana anlayis gostermeli. 10 a karsi 1 bu. Bir sure mesafeli davranmaya calisacagim. Hic basarili oldugum bir durum degil ama buna mecburum. Eger o da beni gercekten cok seviyorsa mutlaka benim mutlulugum icin cabalayacaktir.
Esim kotu kalpli bir insan degil. Sadece ona her seyi kabul etmeyecegimi gostermem lazim. Bosanmak istemiyorum. Cunku beni seviyor, ben de onu seviyorum. Yatalak kalsam omur boyu basimda bekler oyle bir insan. Tek asamadigimiz konu bu oldu. Yeni oldu bu da zaten. Gerceklesmeme ihtimali de var. Bir iki ay kadar duruma bakacagim. Ikna edici konusacagim, bakalim neler olacak. Illa ki bebek dogunca ben memleketime tatile giderken bebegimle gidecegim. Beni durdurmasi gibi bir sey soz konusu normal sartlarda olmaz. Ayni riskler onun icin de var. Tatile diye gider gelmeyebilirim mesela. Birbirimize boyle kotulukler yapmayalim isterim. Insallah Allah gonlume gore verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?