Yabancı bi erkek ile ilişki yada evlilik yaşayanlar bakabilir mi acaba?


Access seni bulmusken sorayim, sizin kiz hangi dili daha agirlikli konusuyor? Herkes kendi dilini konussun diger dili karistirmasin kuralina uydunuz mu? Biz anadil seviyesinde konusuyoruz ama tabii ki ikimizin de aksani var. Bizim kiz Amerikada buyuyor ama Amerikan aksanindan once bizim aksana maruz kaldigi icin aksanini bozmamayi umuyoruz
 
Yani hiçbir zaman o his tam olarak geçmez gibi geliyor belli yaşa gelmişsiniz, en zor anınızda Türkçe ağlayacaksınız, Türkçe acı çekeceksiniz. Konuşurken yoruluyorum cümlesine ithafen bunları söylüyorum.

Ama bir bakıma da - bu ara görmüşsünüzdürçok var çünkü- Türk-Koreli evliliği. Dünyanın öteki ucu, aileler dil bilmiyor ama anlaşabiliyor. Belki geleneksel yapıda bize yakınlıkları daha fazla diye olabilir ama Fransa en azından coğrafi olarak Türkiyeye yakın. Dünyanın öteki ucundayım, yalnızım hissiyatı olmaz. Ayrıca Fransa zaten sizin yerleşmiş olduğunuz bir şehir. Koca için oralara gitmeyeceksiniz, zaten gitmiş bulundunuz nihayetinde.
Ayrıca çiftler, eşlerinin dillerini öğrenip kendi dillerinde konuşup anlaşabiliyorlar.

Bence aşılamayacak problemler değiller, farklı kültürlere açıksanız, değişime açıksanız zorlanma yaşayabilirsiniz ama büyük bir sorun şeklinde olmaz bu durum gibime geliyor ama henüz 2 yıllık sevgilisiniz. Bence biraz gözlem yapın, geyik yapmaya çalışın sevgilinizle. Ortak karma bir kültür oluşturun kendi aranızda.

Ayrıca kamu spotu, siz de üzerinize alınabilirsiniz Türkçe kullanırken araya yabancı kelime eklemesi yapmayalım lütfen.
 

Henuz beraber yasamiyorsunuz, yaniliyor muyum? Nasil anlatabilirim bilemiyorum ama bu endiselerin cogu beraber bir hayata basladiginizda dogal olarak duzene giriyor, bir bakiyorsunuz butun olmussunuz. Ve normal kari koca aile oluyorsunuz yani esim yabanci dusuncesi bana sadece boyle biri sordugunda geliyor, tum hayatim boyunca benimleymis gibi diger turlu O yuzden hangi dili konustugumuzun bir onemi bile yok, oturup aaa su an ben Ingilizce konusuyorum kocamla gibi bir dusunce olmuyor yani.

Ailelerle anlasmak , denge kurmak saglanabilecek seyler iki tarafin da gecinmeye gonlu varsa. Zaten yabanci gelin/damat kategorisindekilere daha toleransli oluyor aileler, sizden beklentileri de ona gore sekillenecektir, biraz da siz idare edersiniz oldu bitti
 

Benim Ispanyol kocam babamla benden daha cok telefonla gorusuyor, ikisi bir olup Turkiye'de ikiz yazlik ev yaptirdilar annem ve beni bi sekilde ikna edip, benim hamileligimin yarisini da bu sekilde dipdibe gecirdik ve beraber yasayinca resmen ben kendi ailemle sorun yasadim esim arada kopru olup duzeltti. Soyleyeceklerim bu kadar
 
evet, hatta cok yakın ama farklı şehirlerde yaşıyoruz :) sanırım ilerisi için şimdiden stres yaptım. tecrübeli yorumlar sıkıntı olmuyor demiş hep 99% :)
 
Kayınpederimin ikinci eşi Rus, uzunca bir süre ingilizce anlaşmışlar, kadın şu anda iyi seviyede Türkçe konuşuyor, dinlerken yoruluyoruz ama olur o kadar 20 seneden fazladır evliler olmaz diye bir şey yok.
 
Son düzenleme:
Benim de başka milletlerden sevgililerim oldu. Şimdi de evlilik yolunda olduğum sevgilim yabancı (ama yolun çok başındayız, sadece iş buldu, sehrime geliş tarihi kesinleşti. Daha ailemin haberi yok. Altı aya söylemeyi düşünüyorum).
A Aussie_Brekkie 'yabancilar evlilik meraklısı olmaz' lafı çok gerçeği yansıtmıyor aslında. Hatta yabanci (pasaportu değersiz) ülkeden sevgilisi olanlar özellikle çabuk evleniyor ki vize işleri vs ayaklarına dolanmasin, çarçabuk hallolsun diye. Benim sevgilim mesela shengen bölgesinde. Yıllardır gurcistanindan Arnavutluga, lubnandan kirgizistana adını bile duymadığı turistik olmayan yerlere bilet alıp duruyor oysa evlensek vize alamama diye bir derdim kalmaz, onun da işine gelir .

Valla konu sahibi, şu sözüne gıcık oldum, kolejlerde de okusan, Fransalarda da yaşasan "kadın kadının kurdudur" modundasin
ama yine de yazayim ;
Yabancı biriyle evlenmenin zorluklarından bence en önemlisi cocukla boşanmak. Sonuçta ailenden uzak ve artik yalnız olduğun ülkede kalmaya devam etme gibi bir arzun yoksa çocuğu alıp memleketine dönersin. Eski eş olacak kişi de onca yoldan çocuğu görmeye belki bir kere gelir senede. Belki çocuğun babasının dilini bilmez bile, iki yabancı olurlar.
Benim seyahat ortamlarinda tanıştığım "Aaa benim eşim de yabancıydı" diyen insanların, melez gençlerin neredeyse hepsinin ortak özelliği baba/çocuk iletişimlerinin olmaması Bence çok üzücü bir şey.
Onun dışında çoğu sorun aşılabiliyor. Dil mesela, benim de İngilizcem kendime kadar , öyle çok detaylı şeyler konuşamam da anlayamam da. Ama bir süre sonra zaten çiftler kendi ortak dilini, kendi mizahini oluşturuyor . Ortak konuştuğu dillerinde daha da gelisiyorlar. Yani şimdi anlasiyorsaniz 5 sene sonra daha iyi anlasirsiniz.

Bir de şey gıcık; hani var ya bir sahil kasabasında, meyhanede tam ikinizi anlatan bir şarkı çalar, göz süze süze söylersin falan. Ama karsinda ne anlayan olur, ne eşlik eden çok gıcık bir durum. Bu durumun beni üzdüğünü bilen erkek arkadaşım Türkçe şarkı ezberlemeye başladı. Arabada giderken 'sozlerimi geri alamam, yazdığımı baştan yazamam' diye beraber söyleye söyleye gidiyoruz.
Yani az çaba ile aşilmayacak şeyler değil. Tabii hasta halinle, yorgun halinle başka bir dil konuşmak da sinir bozucu. Ben kendimi biliyorum, huysuzken - huzursuzken beynimin dil bölgesi sıfırlanıyor, anlayamıyorum da konuşamıyorum da :) O yüzden benim erkek arkadaşım Türkçe öğreniyor. Ve buraya yerleşecek olan o. Gelecek senelerde daha çok öğrenir, en azından sarhoşken,modum bozukken Türkçe konuşunca az çok anlar
Sana da tavsiye ederim. Sen nasıl Fransızca öğreniyorsan o da en azından asgari düzeyde iletişim kurabilecek kadar Turkce öğrensin. İngilizceyi Anadili gibi konuşan demek ki dil öğrenmeye yatkındır. Bence Türkçe de öğrenebilir:)
Yerinde olsam tam evlilik moduna girmeden bir Türkiye tatilinde yanımda getirir ailemle tanıştıririm. Belki de güzel bir bağ kuracaklar ve en büyük soru işaretin ortadan kalkacak. Belli mi olur?
 
15 senedir yurt dışındayım, Amerika'dan Asya'ya bir çok ülke değiştirdim. Göçmeniz ve 72 milletten insan tanıdım ve daha bir tane bile tek dil konuşan çocuk görmedim. Ben İsviçre'ye yerleştiğimde büyük kız iki buçuk yaşında diğeri de altı aylıktı. Ne Türkçelerinde ne de yabancı dillerinde aksan yok. Bebekken aynı anda konuşulan her dili öğrenebiliyorlar. Sünger gibiler. Fin ve İtalyan arkadaşım birer hafta arayla doğum yaptı, her iki çocuk hem ana dilini hem de İsviçre Almancası konuştular. Hatta birinin ailesi Fransız kökenli olduğu için 3 dilli büyüdü. 2 yaşında çocuğa kitapta gösteriyorsun bu ne diyorsun, hangi dilde soruyorsan o dilde cevaplıyor. İsviçre'de resmi dört dil var. Şehir merkezinde 1 saat otobüs yolculuğu yaparsanız kaç değişik lisan konuşuluyor şaşarsınız.
2. sınıfta ikinci resmi dili, 3. sınıfta da İngilizce öğrenme başlıyor. Aksan, öğrenememe problemi veya çok dil olursa geç konuşur diye bir şey yok.

Evde hem Türkçe hem İspanyolca hem de İngilizce konuşursanız üçünü de aksansız öğrenir. Zaten kreş, oyun grubuna gönderirseniz Amerikan aksanı İngilizceyi orada öğreniyor.
 
Ne zorbalığı? Ne kadın düşmanlığı? Size eşleri türkçe konuşamayan kadınlardan fikir almanız için tavsiyede bulundum. Okuduğunuzu anlama problemimiz mi var?
 
Annesinin paçasından ayrılamamış, bağımlı, narsist türk erkekleri ile evleneceğine kültürel ve ekonomik seviyesi daha yüksek, çocuğuna olması gerektiği gibi davranan yabancı birisi evlen çok çok daha iyi .... En azından sapı ayrı samanı ayrı ... Dert edindiğin şeyler aman aman şeyler değil. Aileleriniz de içli dışlı olmak zorunda değil neticede.Türkiye 'de oluyorda ne oluyor daha tanışma arefesinde saçma sapan bir sürü olay... Yabancı erkekle evlenen 3 tane arkadaşım var hepsi de çok mutlu..İyi ki evlenmişiz diyorlar. Ev işlerinde ortak sorumluluk almayı biliyorlar.Duygu durumunuzdan anlıyorlar vs vs.İstisnalar elbette ki vardır ama en azından benim tanıdıklarım bu şekilde. Aksi bir durumda buraya konu açabilme ihtimalin çok yüksek. Ben eğitimli yıllarca Fransa da yaşamış meslek sahibi bir kadınım. Türk birisi evlendim ama adam ev işi yapmak istemiyor, çoluk çocuk evin tüm yükü benim üstümde. Üstelik kaynanamla anlaşamıyoruz, eşim beni zorla görüştürüyor , ne yapmayalım vs vs diye ... Bazı fırsatlar sürekli ele geçmez iyi düşün derim ben.
 
İnsanların zamanını çalmayın. Vakit değerli.
 
Kocam kanadalı Almanya’da yazıyoruz aramızda Almanca konuşuyoruz İngilizce konuşmayı benim Almanca dil sınavım olduğu için bıraktık, öyle de devam etti . Yakında 7 sene olacak , 4 senedir de evliyiz. Hiç bu dil sorununu düşünmedim açıkçası .

Bir arkadaşım sıfır İngilizce ile yanı sıfır yabancı dil ile bir Hollandalı ile evlendi . O kadar mutlu ki . Bildiğin tarzanca anlaşmışlar

Siz çok düşünüyorsunuz bence duygularınız çok yoğun değil yoksa umrunuzda olmazdı .
 
Su konu tartisilmis ben de yorum yapayim dedim: Genc olup, kiz arkadasi evlilikten bahsetmezken evlilik konusunu acan ve isteyen alman, ingiliz, fransiz, italyan erkegi pek gormedigimiz dogru. Bunlarin bazi versiyonlari cocuk olsa da evlenmiyor. Turk kadini aile baskisindan dolayi bi yastan sonra evlenmek ister. Aranizda buyuk bir guzellik, basari, ve yas farki da olmadigini dusunuyorum ki hani elde eldebileceginden iyisini bulmus kapak atmaya calisiyor diyelim. Yani yasiti olan biriyle, genc oldugu halde, kulturu evlilik gerektirmedigi halde, sadece onu sevdigi icin istiyor evliligi. Bu cok nadir rastlanan bir olay. Demek ki cok iyi bir adam bulmussunuz bence kacirmayin.
 
amaaan benimki Türk ve anadilimiz aynı da ne oluyor...gene iletişim problemi yaşıyoruz, ki 738273827 senelik sevgililikten sonra evlendik, 8 senedir de evliyiz...hayata bakışınız, zevkleriniz ortaksa sorun etmeyin. aileler bir yere kadar müdahil edilir. su akar yolunu bulur, bir o yollara girin bakalım.
 
bu arada bu üyeye neden böyle bir yorum yazdınız, konuyu neresinden anladınız acaba? kadın gayet yerinde bir tavsiye vermiş. faceden o grubu aratıp bulun, sonra da kendisinden bir özür dileyin bence.
 
Benim için zor bir hayat olurdu. Konu sahibi arkadaşım ben de senin gibi düşünüyorum biraz. Aynı dili, aynı mizah anlayışını paylasamadigim biriyle olursam ömür boyu bunun hasreti içinde olurum gibi geliyor. Bir de ne kadar yurtdışında da yaşasak, değil kıta hatta gezegen degiştirsek alışkın olduğumuz bir Türk aile yapisi var. Genetigimize işlemiş adeta. Bundan kastım muhafazakar olmak ya da garip adetler degil. Yetiştiğimiz ve bildiğimiz bir tarz var. Bunun önemini daha küçük yaşlarda anlamazdım. Hatta birkaç sene önce olsa hiç önemli değil gibi gelirdi. Ama 30lu yaşlarda bana bir güncelleme geldi. Artık bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuğumu da buna göre yetiştiririm. Eğer bunlar senin için problem teşkil etmeyecekse seçimini buna göre yap. Ama başta söylediğim gibi ömür boyu hasretini çekeceksen de hiç gerek yok. Umarım kendin için en doğru kararı verirsin. Sevgiler
 
Ortak kültür derken bundannbahsediyorum aslinda. Yani en basiti burda yaptigim espriye, gavga etmen guzuya kk da gülünürken Fransa'da gelip kavga etmiyoruz zaten falan diye ciddi ciddi aciklamaya ugrasir elin Fransizi. Yazik aslinda saf ve iyi niyetli millet. Seviyom şahsen kendime bakiyorum onlara bakiyorum picliimden utandim Allah canimi alsin bxvxvxv
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…