ya yine döverse :'(:'(

Yorumları okudum ama konuyu okumak istemedim çünkü ortada dayak yiyen bir kadın değil aynı zamanda bir de bu şiddete maruz kalan bir çocuk var galiba.oyle yazmışlar.

Benim yüreğim bunu okumayı dahi kaldıramaz iken abla neden hala o evde neden o adama 3.cocugu doğurmak üzere neden siz çık gel dediğiniz halde cocuklarina ve kendisine bu zulmü yaşatıyor?

o evde büyüyen çocuk ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum açıkçası :/ bir çaresine bakın bir çaresi olmalı illaki onun o adamla yaşaması her an için tehlikeli neler yapar kim bilsin...

Dayak konusunda bisi yapamayiz ablan kendi istegiyle o evde duruyor sonucta ama lutfen ablana darp raporu almasi konusunda ikna et lutfen! Gun gelir lazim olur dursun elinizin altinda ve lutfen ablaniza tekne kazintisi kaza kursunu ihtimaline karsi spiral taktirmasini soyleyin dogumdan hemen sonra hatta dogum yapildigi gun taktirilabilir diyebiliyorm esinin bilmesine gerek yok

her seyi bir yana biraktim, zaten arkadas gerkli yorumu yapmis

ama kücücük masum bir cocuk annesinin karnindaki kardesine zarar gelmesin diye, kendini araya atiyor ve sopa basinda parcalaniyor
ve ablan hala!!!!! o evde o serefsiz adamin yaninda?

tanimam etmem, belki yüzlerce km uzagimda ama okurken o yavrucagiza benim icim gitti! ablanin akli nerde acaba cöldemi yasiyor magaradami yasiyor
olamaz ya

kusura bakmayın ama ablanızda hata. sokakta bile kalsa 3 çocukla o adamın evinde durulmaz yani, bu ilk yediği dayak değil son da değil. ablanız durumu kabulleniyorsa yapacağınız bişey olacağını sanmıyorum. ne olursa olsun ana-baba evine dönmesi lazım. bu kadar korunma yöntemi varken hala kazayla çocuk yapmasına da ayrıca pes!!

Ablaniz icin hic bir sey yapamazsiniz cunku omcelikle ablanizin bu durumdan kurtulmayi istemesi gerekiyor. Gidisata ve 3 cocuga bakilirsa ablanizin hiiiic bir sey yapasi yok.

"Neden 3 çocuk?" soruları gelmiş durmuş.

Hanımlar bu Türkiye gerçeği. Türkiye'deki kadınların yüzde kaçı doğum kontrolünden haberdar? Diyelim ki dediğiniz gibi gizli hap içiyor olsun. Kocası o hapları bulsa onu döverek öldüreceğini bence hepimiz biliyoruz.

Ayrıca "Neden çocuk yapmış?" diyorsunuz, bu ülkenin bir diğer gerçeği de tecavüz. O herifin kadına tecavüz etmediğini nereden biliyoruz? Tecavüz ederken dövmediğini?

Başka bir gerçek de boşanma davası açan kadınların öldürülmesi. Kadın "Bari çocuklarım için böyle de olsa yaşayayım." diye düşünüyor olabilir.

Bu bakış açılarını onaylamayabilirsiniz ama gerçekler bunlar.

Ha evet, umarım o heriften kurtulur sağ salim bir şekilde. İnşallah boşanma davası açar ve sonsuza kadar kurtulur.

Var benim de böyle bir tanıdığım. Boşandı ama kurtulamadı heriften. Adalet işlemedi. Kimseye daha fazla zarar vermeden ölsün diye dua etmekten başka bir çare kalmadı.

Yav aziz mübarek gün hiç kimsenin anneliğine katta laf etmem; ancak gözünüzü seveyim demiyor mu ablanız çocuklar bu korkuyu yaşıyor, yazık yavrularıma. Çok üzüldüm gerçekten. Allah kolaylık versin, yolunu açsın İnşallah.

Ben yazicaktim lafi agzimdan aldiniz.. Maalesef ulkemizin gercekleri bunlar. Erkek egemen bir toplumda yasiyoruz. En guclu oldugunu iddia eden kadinlar bile yeri geliyor fiziksel yada psikolojik siddete maruz kalabiliyor. Esi tarafindan istemeyerek de olsa iliskiye girmek zorunda birakilabiliyor. Bir isi ve geliri olan kadinlarimiz bile bazen herseyi kabulleniyorken geliri olmayanlara cok gormuyorum.
Tabiki bosanmali, kendine ve cocuklarina bunlari yasatmamali. Ama cesaret lazim, ablaniza cesaret verin. Beraber herseyin ustesinden gelebileceginizi anlatin. İnsallah hayirli bi kapi acilir ona ve cocuklarina

korunma yöntemi diye bir şey var 3 çocuğa kadar.. çocuk yapmak bu kadar kolay mı ya... insan düşünmez mi hiç.. kendi bedbaht halde, yavrucaklara da aynı hayatı yaşatıyorlar.. üstelik bu pislik hamileyken kadını dövüp çocugun ölmesine sebebiyet veren kişi. eğer cesur olmazsa öldürülür bile ablan.. mantıklı olsun biraz .. arkadaşlar gerekli mercileri yazmış. titriyorum sinirden...

Polise gidin şikayet edin rapor alın.Ablanızı da tazminat alacağız ailemize yük olmazsın falan diyerek rahatlatın.Hem çalışırsın ben de çalışırım annem çocuklara bakar niye yük olasın falan deyin.Kendine acımıyorsa çocuklara acısın.

Pplise gitsin. Savciliktan uzaklastirma karari cikartsin. Kocasi eve yaklasamaz o zaman.

Nie çock yaptı sorularınzdan sıkılmadınz mı merak etmeyin kocasından gayrimeşru deill.

Gelelim sana güzelim. Annenle paylaş bunu.. Belki üzülür ama en doğrusunu o bilir..

Buna çok benzer bir konuyu şiddet gören kadının komşusu olarak yaşadık hem de 2ayrı ilde 2ayrı şekilde birinde kadın boşanmak istediği için ailesine yanına dönmüştü ve kocası gelip gidip babasını tehdit ediyordu kadını bulamadığı için, biz de sokağın ortasında defalarca çok ciddi kavgalarına şahit olduk. Polise haber verdiğimizde şikayetçi olduğumuzda da bir şey olmadı; olsa aynı adam haftanın hergünü kadının ailesinin kapısına dayanmazdı. İkinci durumda ise yine komşumuz yine sokak ortasında dövülmesine kadar giden şiddet, burda da şikayetçi olduk ancak şiddet gören kadın şikayetçi olmadığı için ne yazık ki yine elde var sıfır. Ablanız için çabalıyorsunuz, şikayet edeceksiniz fakat ablanız şikayetçi olmazsa yine bir şey olmayacak bunu da göz önünde bulundurarak bir yol izleyin, ablanızı, kendisi ve çocuğu için darp raporu alması, kocasından şikayetçi olması konusunda ikna etmeye çalışın derim.

Nie çock yaptı sorularınzdan sıkılmadınz mı merak etmeyin kocasından gayrimeşru deill.

Gelelim sana güzelim. Annenle paylaş bunu.. Belki üzülür ama en doğrusunu o bilir..

Gayrimeşru yada değil bunun önemi var mı? Çocuklar şiddet ortamında büyüyor sonuç olarak bunun hesabını o çocuklara kim verecek? Sokaklarda, sosyal hizmetler bünyesindeki kurumlarda bir sürü çocuk var; hepsi gayrimeşru değil, evlilik birliği içinde doğan çocuklar da var onların arasında. Bir sürü ruhsal sorunu olan insanlar var evlilik dahilinde dünyaya gelen.Gayrimeşru değil diye kimse bakamayacağı, sağlığını-sıhhatini, maddi ve manevi gereksinimlerini sağlayamayacağı çocuklar yapmamalı.

Ee yani yazar burada ne demek istiyor?

Sorun zaten bu masum çocukları o iğrenç adamdan yapmış olmasi.

Yani anlamadım ki ben ablanız yük olmak istemiyormuş ama böylesi manevi olarak anne ve baba için daha ağır bir yük değilmi? Herşey yemek içmek değil ki. Aileme yük olmak istemiyorum ne demek.

Acilen ablanız o evden çıkmalı artık. Yani bırakın kendisini çocukları da zarar görüyor. Bir anne olarak ablanız öncelikli olarak kendisini sonra çocuklarını düşünmeli.

Bir arkadaşım var tüm çocukluğu babasının annesini dövmesini seyretmekle geçmiş. Yaşları büyüyüpte babalarına itiraz edince onlarda sürekli dayak yemeye başladılar. Şaka gibi ama bu tam 20 sene devam etti ta ki anneleri boşanana kadar. Boşanmaya da Babaları onları evden kovunca karar verdi annesi. Yani demem o ki ablanın sağlıklı düşündüğünü hiç sanmıyorum. Acilen kurtulması lazım.

Böyle bir adama 3. Cocugu neden yapiyorki!! Yanlislikla hamile kaldi demeyin lütfen böyle bir adamla cins3l iliskiye bile girilmez...

Adamin kullandigi laflar cok agir sirf laflar icin ac kalirim ama yinede o adamla ayni evde kalmam...

Ablan kalmayi tercih ediyosa ozaman hic bir sekildesana bile anlatmasin yasadiklarini... yok kabul etmiyorum diyorsa ki edilecek biseyi yok gitsin siginma evine yada gelsin size..
Ve biraksin o adami..
Böyle bir adamin yaninda büyütülmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…