Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Gönderdiğiniz mesajlarınız aradan seçmeler. Tamamını alıntılayabilir misiniz?

Tabii ki kargocu kimse poşeti açıp ürüne bakmıyor.
İade için bir insan kargoya gittiğinde paketleri veriyor,iade kodunu söylüyor.
Bir iade işlemi için giden insan 10-15 iade yapmıyor diyorlar.
Umarım anlayabilmişimdir.
Sizin hangi firmayla çalıştığınızı,size gelen kargocuyu falan konuşmadım burada.
Normal olarak kargo çalışanı size gelir ürünü teslim alor ona bişey demedim ki bu kadar yukseldiniz.
Az öncede belirttiğim gibi sizi suçlamadan mesajlar yazdım ve kopyaladım.
Bu gayet anlaşılır biçimde duruyor konunuzda.
Ayrıca ilk mesajinizdan beri diyorsunuz ki bir koyafetin her bedeni alınıyor 1 tanesi beğeniliyor gerisi iade oluyor,bunu nasıl önleriz.
Herkes nasıl olur,ayıp diye yazdı
Şuan da diyorsunuz ki 1 iade bile olmasın diye uğraşıyoruz.
Bu düşünceyle alışveriş sitelerinde yer edinmek büyük başarı tebrik ederim.

Perşembe 22.20 (6) mesaj.
Bu ilk yorumum.

Perşembe 22.23 (2. Mesajım )
12. Yorum

Perşembe (01.12)3. Yorumum
13. Mesaj

Perşembe (03.01)4. Yorumum.
18. Mesaj
Dikkat ederseniz burada kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ve hak veriyorum

Bir mağazadan alınan ürünlerin tek etiketi olur, o etiket poşetin üstüne yapışır, poşetin içinde 1 üründe olabilir, 15 üründe. Bunu kargocu içini açmadan tespit edemez. Poşetler zaten tek yapışkan halinde, aç kapa da yapamaz. Yani siz 10 ürünü geri iade ederken 10 kargo poşetine koyamazsınız tek iade kodu olur. Bunu siz bilemiyebilirsiniz ama size cevap veren kargocular iyi bilir. Verdiğiniz bilgi gerçeği yansıtmıyor.

Cuma(13.23)
66. Mesaj
Yeterli değilse 2-3 yorumum daha vardır çıkartayim.
Yorumlarda silme,ekleme gibi bişey yapıp kopyalamadim.

Ben bunu iddia etmedim zaten.
Ürün iadeleri geliyor en fazla 3-5 paket oluyor,onlarda farklı firmalardan denildi bana.
Bende ya nasıl içini açıp etiket sayımı yapmazsınız diye sormadım.
Bir kişi tek seferde gidip 10-20 iade birden yapmıyor dedim
Lütfen anlayıp cevap verirseniz daha sağlıklı olur.
Çünkü hem yazmadigim hem iddia etmediğim sözleri açıklamak durumunda kalıyorum.

Ben hayatımda ilk kez duydum bütün modelleri alıp deneyip diğerlerini iade edeni. Benim alıp benim yanlış beden alıp yada gelince beğenmediğim bir sürü ürün var daha hiç iade yapmadım hayatımda. Geçen yıl oğlum 8 yaşındayken tahmini 10-11 yaş için pantolon aldım gelir diye gelmedi, şimdi kardeşi büyüyünce giyer diye bekliyor.
Kusura bakmayın fikir veremedim çünkü ilgim olmayan bir konu. Bunu yapan belli bir müşteri profili vardır onları tespit edip siparişlerini onaylamayın. Daha önce böyle iade eden müşterileri belirleyin tekrar alırken onaylamayın.

Tamamda bilerek 2 tane alıp iade etmekte saçma zaten gerçekten bedenini almak isteyen değişim ister iade değil. mesela bende trendyolda sinir oluyorum değişim yok iade var sevmiyorum
Sadece beden olarak düşünmeyin ürün geldi düğmesi eksik kenarı sökük ya da kalitesini beğenmediniz iade etmek istiyorsunuz. Ama satıcı malının arkasında durmuyor demek baştan iade yok demek. Bu durum alışveriş yapmadan rahatsız ediyor insanı “iade yok” yazısını görünce o satıcıdan da üründen de uzak duruyorum. zaten trenyolda satıcılar iade alıyor almak zorunda diye biliyorum (ürün kullanılmamış zarar görmemişse)

Buyrun kopyalayin demişsiniz.
Bu laf sizin yorumlarınızdan alıntıdır.
Ne ekleme ne de silme yaptım.
Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ...

Bu yorumunuzda müşterinin kültürünü eleştirmişsiniz.
Bende buna istinaden kaba tabirle sizin istediginiz müşteriyi yola getireyim,iade olmasın sizin istediğiniz olsun diye yorum yaptım.
umarım anlaşılabilirim.

Kadın müşterilerimiz şöyle yapıyor; iki üç beden alıyım, ve aynı bedenden farklı desenlerden alıyım, uymayanı gönderirim. Tek sorun bu.

Bunun önüne geçmeniz çok zor.
Bir pantalon almıştım o geldi bugün.
Kiloma göre M alın dedi aldım ve olmadı büyük geldi e iade edicem tabii ki keşke dedim hem s hem m alsaydım çünkü çok beğenmiştim.
Ve vazgeçtim daha da internet alışverişi yapmam gidip mağazadan alırım.
Bir de bana olacak bir beden mevcut iken ben neden terziye gidip o güzelim pantolonu ziyan edeyim genelde kötü yapıyorlar ya da bana öyle denk geldi.

Tüm bedenleri sipariş edip denemek nasıl bir saçmalıktır, hakaret edicem yazmak istemedim.
Trendyolda var ya “ürünü alanlar kendi bedeninizi almanızı öneriyor, bir büyük beden almanızı öneriyor” gibi. Öyle bir uyarı kullanıyor musunuz? Bir de ürün kalıbıyla ilgili yorum yapanlara 5₺ indirim kodu vs. denenebilir. Her beden için model kullanılabilir. S giyen model, XL giyen model fotoğrafları farklı açılardan konulabilir, tabi mümkünse, hiç bilmediğim bir sektör

"Evet ölçüleri ayrıntılı bi şekilde yazıyor demişsiniz ama bizim insanlarımız okumaz ki."

Nereden biliyorsunuz insanların okumadığını ? Ne kadar aşağılayıcı bir cümle.

Ürünlerin neden iade edildiğini merak eden satıcı veya kullanıcı ; ürünlerin altındaki yorumları okuyarak fikir edinebilir.

Link olsaydı da baksaydık keşke

Katılıyorum. Bakalım ürün fotoğrafları düzgün paylaşılmış mı ; kıyafetin ölçüleri yazılmış mı ?

Geçenlerde burada açılan bir konuda üye ödünç gelinlik bakıyordu. Denediği 2 gelinlik çok eski model olduğu için Tr*ndyl vb sitelerden uygun fiyatlı nikah elbiseleri kategorisine bakmasını önermiştim.

Bu öneride bulunmadan önce ilgili sitede paylaştığı görsellere göre değerlendirebileceği elbiselere de , yorumlarına da baktım.

Konuya da en iyi yorum alan birkaç elbiseyi de ekledim hatta.

Mesela firmanın birisi 52 bedene kadar satış yapıyor gözükmesine rağmen 46 beden giyen kişiye olmamış satılan elbise.

Kadın binbir heves ürünü beklemiş , gelen ürünün ne ölçüsü tutmuş ne kumaşı.

Ne yapsın şimdi kadın 500 tl verdiği elbiseyi dolaba mı kaldırsın ?

Çekiliş düzenleyebilmeniz için MP idaresinden izin almanız gerekiyor.İzinsiz çekiliş vb düzenlemek yasal değil ve suç.

Yurtdışındaki o olayında sonrasında soruşturma açılmıştı. Haberlerin çoğunda olayın renkli kısmı yazılıp , gerçekler kısmı yazılmadığı için; insanlarda farklı bir algı oluşturuyorlar.

Son düzenleme:

Kargo ödememek ve kampanyalardan yararlanmak için kardeşler / arkadaşlar vb birlikte sepet oluşturuyor. Bu durumda alıcı mağdur olur. Hatta ürünü almaktan vazgeçer satıcı da mağdur olur.

Aynı butikten alınan ürünler dahi çoğunlukla alıcıya ayrı kargo poşetiyle gönderiliyor.

Şimdiye kadar trny*l' da eve sipariş lahmacun gibi aynı pakette gönderilen değil 10 ürüne , 2 ürüne dahi rastlamadım.

Bir erkek giyim firmasının direkt kendi sitesinden tek sipariş 2 gömlek aynı pakette gelmişti , orada da satıcı direkt firmanın kendi internet sitesiydi.

Aynı kargo poşetinde kaç ürün gönderiyorsunuz , hangi pazaryeriyle çalışıyorsunuz ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…