- 10 Eylül 2013
- 29
- 11
- 34
-
- Konu Sahibi cemrealbayrak
Merhaba. Bizim sattığımız ürünlerin kalitesi yada görüntüsü ile ilgili bir sorun yok. Öyle olsa zaten yorumlara ve puanlara yansır, şikayet alır ve anında orda çözeriz. Keşke böyle basit olsa.Terzi olayını kendimden yola çıkarak söyliyim. Çok istediğim, beğendiğim bir ürünün terzi olayını kendim hallediyorum zaten yeter ki uzun zamandır beklediğim ya da gördüğümde '' oha çok güzelmiş kalmaz bu almalıyım '' dediğim bi ürünün terzi kısmını ben karşı taraftan bile beklemiyorum. Normalde beden sorunu yaşamam 36 %90 olur. Ama bazen satıcıların da kendi dikim şeklindne kaynaklı bedenlerde farklılıklar olabiliyor bu sorunu bir mağazada yaşadım 36 aldım çok geniş geldi 34 aldım dar geldi ilk defa böyle bi sorunla karşılaştımKarşı tarafla iletişime geçtim o sırada da iade etmek istemedim zira indirimli almıştım fiyat çıktı ben aldıktan sonra karşı tarafta siz trendyol üzerinden gönderim sağlamayın ücretsiz kargo ile bize gönderin biz 34 bedenini gönderelim demişlerdi sağolsunlar ilgilendiler lakin yinede terziye göndermek zorunda kaldım. İade etsem olur muydu olurdu ama istemedim. Bu uzun paragraftan şunu çıkarmak istiyorum Beni yanlış anlamayın lütfen ama demek ki müşterilerinizin bu kadar iadesine sebep olacak ya şık bir tasarım değil ya resimler yanıltıcı göründüğü gibi değil ya da bedende ciddi sorunlar yaşıyorlar. Ben 600 tl lik pantolonun stokta kalmayışına şaşırırken insanların beğendiği bir ürünü iade edeceğini sanmıyorum açıkçası. Bu noktada resim+video da paylaşabilirsiniz belki canlı görseler manken üzerinde fikirleri biraz daha değişebilir. Pull&Bear, Koton gibi sayfalarda çok sık rastladığım ve benimde tercihimde daha ön planda olan bir durum. Siz neden iade ettiklerini düşünüyorsunuz mesela?
Cok çok bilindik, tanınmış ve fiyatları cep yakan markalar da bu durumu yaşıyor.M
Merhaba. Bizim sattığımız ürünlerin kalitesi yada görüntüsü ile ilgili bir sorun yok. Öyle olsa zaten yorumlara ve puanlara yansır, şikayet alır ve anında orda çözeriz. Keşke böyle basit olsa.
Sorun tüketici kültürü. Bir ürünün bir kaç bedenini alıp deneme yapmak istiyorlar veya örneğin bir etek alıcaksa 10 farklı model etek alıp üstünde deneyip beğendiğini tutup diğerlerini iade ediyor. Sizin örnek anlattığınız deneyiminizde bugünkü masraf yaklasık 60 tl satıcı için. Bilmiyorum aldığınız ürün ne kadar.
Bu nedenle bu kültürün değişmesi gerekiyor. Bir yol arıyoruz, düşünüp taşınıyoruz. Ne olurda müşteri sırf üstünde deneyip görmek amacıyla birden fazla ürün almaz? Fiyatla falan olmuyor. Onu mutlu edecek bir yol olmalı. Ama ne, nasıl ? Mutlaka bulucaz bişey
M
Merhaba. Bizim sattığımız ürünlerin kalitesi yada görüntüsü ile ilgili bir sorun yok. Öyle olsa zaten yorumlara ve puanlara yansır, şikayet alır ve anında orda çözeriz. Keşke böyle basit olsa.
Sorun tüketici kültürü. Bir ürünün bir kaç bedenini alıp deneme yapmak istiyorlar veya örneğin bir etek alıcaksa 10 farklı model etek alıp üstünde deneyip beğendiğini tutup diğerlerini iade ediyor. Sizin örnek anlattığınız deneyiminizde bugünkü masraf yaklasık 60 tl satıcı için. Bilmiyorum aldığınız ürün ne kadar.
Bu nedenle bu kültürün değişmesi gerekiyor. Bir yol arıyoruz, düşünüp taşınıyoruz. Ne olurda müşteri sırf üstünde deneyip görmek amacıyla birden fazla ürün almaz? Fiyatla falan olmuyor. Onu mutlu edecek bir yol olmalı. Ama ne, nasıl ? Mutlaka bulucaz bişey