Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Zamanında giyim mağazası isletti annem bende yanında dururdum. Valla millet alıp düğünde giyip ertesi gun ya bu bana olmadı diyip geri getirirdi. Kimisinde bariz parfüm ve ter kokusu olurdu . Ve olmadığını iddia ederlerdi. Yani fiili bir mağaza da ,satıcıyla yüz yuzeyken bile bu yalanı sürdüren biri online da neler yapmaz

Yok ona katılıyorum ztn yapıyorlardı
Benim dolap ürünüm calindi ve ispatlayamadim
Su anda da bu isleri karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz
Ürüne zarar verip geri göndermeye kalabilirler
Veya bilinmeyen butiklerin siparişleri azalabilir
Belki zincir mağazaların satışları artabilir mağazadan teslim değişim seçenekleri varsa ben bir markayı kullanıyordum
Bilinen bir marka eve 2 beden gönderip beden sorununu çözüyordu ee şimdi ne olacak
Bizim halkımız ne yapar ne eder gerekirse almaz ama o kargoyu ödemez arkadaş çöl ilginç olaylar olacak:KK70:

Aklıma bir şey geldi. Trendyolda birden fazla mağaza açsanız, aynı ürünü farklı mağazalarda satışa çıkarsanız ama bir mağazada sadece xs, s diğer mağazada m, diğerinde l şeklinde beden stoklarını tutsanız, farklı mağaza olduğu için de her bedeni almak isteyenler 3 4 kez kargo ücreti ödemek zorunda kalsa. Böyle olursa ben her bedeni almam mesela.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Pazaryerlerinde müşteriye şartlar koymak çok zor ve özellikle fiyatla terbiye etmek imkansız. 1 Tl fiyat farkı sizi onlarca sayfa geriye itiyor. Bir ürünün farklı bedenin olmaması, sepette ürün ekletmemek vb. şeyler müşteriyi anında başka ürüne bakmaya yönlendiriyor. Bu konuda profösyönel destek alıyoruz. Örneğin bir ürünün düğmesi ilikli fotoğraf çekmekle düğmesi kapalı fotoğraf çekmek gibi insanın hiç aklına gelmeyecek ince detaylar o ürünün satış oranını yüzde yirmiye kadar etkileyebiliyor.

Yorumlarınızı eleştirmiyorum yanlış anlamayın, nelerle uğraştığımızı görmeniz açısından. Belki siz de zamanla böyle işler yaparsınız. Malum ticaretin geleceği e-ticarette. Pazaryerleri satış karının neredeyse yarısını alıyor ve asla hiç bir masrafı karşılamıyor. Biz de kuruşlarla, yol yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok paralar yatırdık ve şu an kargo iadeleri nedeniyle batmak üzereyiz. Abartmak için yazmıyorum şuan dayanacak gücümüz kalmadı.

Eğer şu iade sorunu çözersek her şey yoluna girecek arkadaşlar. Biz şunu istiyoruz; müşteriyi teşvik edelim, yönlendirelim. Ama asla zorlamayalım. Devamlı olarak terzi hizmetini yazıyorum ama aklımız devamlı oraya gidiyor. Sonuçta giyisi, terzi, tadilat bir bağ kurabiliyoruz. Terzi maliyeti bizim bir ürünümüzün iadesinden edeceğimiz zararın üçte biri bile değil. Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ... Biz teşvik etmek, yönlendirmek, müşteriyle el birliği yapmak, onları kazanmak, sonraki alışverişte beraber olmak için uğraşıyoruz. Mesela şöyle müşteri sipariş verdi pantolon, bel, baldır tamam ama paça geniş. Bunu iade etmesin, terzide tadilat yaptırsın, fişini ve ürünün son resmini bize göndersin terci ücretini ödeyelim. Sonuçta bunun küçük bedenini alsa bu sefer de bel ve baldır dar gelecek, boy kısa gelecek vs. Aklımızdan geçeni tam anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yollar peşindeyiz. Müşteriyi kazanmak, mutlu etmek istiyoruz.

Aklıma bir şey geldi. Trendyolda birden fazla mağaza açsanız, aynı ürünü farklı mağazalarda satışa çıkarsanız ama bir mağazada sadece xs, s diğer mağazada m, diğerinde l şeklinde beden stoklarını tutsanız, farklı mağaza olduğu için de her bedeni almak isteyenler 3 4 kez kargo ücreti ödemek zorunda kalsa. Böyle olursa ben her bedeni almam mesela.

Aslında harika fikir.
Ama yeniden şirket kurması gerekir. Tek vergi levhası üstünden yapamaz. Muhasebesi vs çok karışır, bağkuru artar.

iade ücretinin tüketiciye ait olmasına yönelik uygulama normalde 1 ekim 2022'de yürürlüğe girecekti. çok tepki aldığı için muhtemelen, bu uygulamayı 1 ocak 2024'e ertelemişler.

yani 2024'e kadar isteyen istediği gibi alacak, ücretsiz iade etmeye devam edecek.

Ürünlerin ölçülerini detaylı şekilde yazsanız. Mesela ben l beden giyiyorum ama internetten aldığım l beden kıyafetler bazen aşırı büyük bazen aşırı küçük oluyor.
Birde fotoğraflar çok yanıltıcı. Eve bir geliyor fotoğraftakiyle alakası yok.
Fotoğraflar daha gerçekçi olur, ürün ölçüleri de detaylı verilirse insanlar aldıklarını sürekli iade etmezler bence.

X