Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

İade etmeye ben çok üşeniyorum. Kıyafet alırken nutflaka şuna bakarım
mankenin bel kalça gögüs ölçüleri nedir ve tabi kilo ve boy. ve bu ölçülerle hangi bedeni giymiş ve o nasıl durmuş üstüne.
oradan pay biçerim hep ve tabi yorumlara bakarım.
1 kişinin aynı ürünün 2 bedeninden fazla almasını engelleseniz diyeceğim ama yeni sipariş oluşturursa sanırım istediği kadar alır.
zor gerçekten bilemedim

Pazar yeri kargoya karışamaz iadelerde yüksek tutarda kargo bedeli yansıması caydırıcı olur ki bence de olmalı evde denemek nedir? Trendyol, hepsiburada kullanıyorsam yoruma bakar öyle bedeni alırım

tek çözüm artırılmış gerçeklik kullanıp ürünü sanal denemek bence
bunu da siz değil pazaryeri yapabilir

Ama bu da normal değil ki böyle olan yerlerden kesinlikle alışveriş yapmam. Zaten tüketici haklarına da aykırı bir durum diye biliyorum
Tamamda bilerek 2 tane alıp iade etmekte saçma zaten gerçekten bedenini almak isteyen değişim ister iade değil. mesela bende trendyolda sinir oluyorum değişim yok iade var sevmiyorum

Ben t..dan ürün almıştım ama ürün olmadı iade edecegim bildiğim bir butik degil, satıcıya sor kısmından iade edecegim vsvs yazdım iade kodu alamıyordum. Neyse adam-kadın kimse neden iyice bakıp almıyorsunuz biz ürünün fiyatı kadar kargo ödicez bize yazık degil mi diye beni biraz azarladı🥲 ben de vicdan azabı çekip iade yapmadım. Böyle birşey yapsanız😅😅😅

Birde abla ilk 1-2-3 sayfada yazdım ben uzun uzun.
Hep diyorki tüketiciyi yola getirelim,tüketici bunları yapmasın,pazaryeri yada biz satıcılar böyle devam edelim.
Hep tüketici odaklı konuşuyor.
Eleştirilerinde son derece haklısın.
Neden ben aldığım eve gelen kıyafeti olmadı diye tersiyle ugrasayim.
Ama yok satıcının niyeti belli ne olursa olsun o ürün iade edilmesin.
Muhtemelen Terzi hizmeti baslatsalar işlem gördü ama size olmadı asla kabul etmeyiz diyecekler.
Olan musteriye olacak.
İadelerde musterilerde de ücrette kesinti oluyor.
Sadece satıcı mağdur değil bu durumda.
Merhaba. Eleştirilerileri alıp kendimizi düzeltmek istiyoruz ama devamlı olarak suçlamaya başladığınız için bir kaç konuda açıklama yapmak istiyorum.

1- Hep “müşteriyi yola getirelim” şeklinde konuştuğumu söyleyen ifadenizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Yazdığım mesajların hepsinde açık açık "müşteriye baskı yapmanın, müşteriyi şartlandırmanın yanlış olacağını özellikle yazdım". Eğer bir mesajımda “müşteriyi yola getirelim” gibi benim asla kullanmayacağım bir ifade geçtiyse buraya kopyalayabilir misiniz? Bunu kabul etmiyorum, tam tersi bizim en büyük yatırımlarımız ve giderlerimiz müşteri memnuniyeti yönünde. Yüzde 2,1 olumsuz yorum sayımız. Sayılı işletmelerdenim bu konuda. Yorumunuzun yanlış olduğunu söylüyorum, eğer böyle bir ifademiz olmuşsa lütfen kopyalayın.

2- Önceki mesajımda da yazdım. Sadece müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalara bir servet harcadım. Harcadığımız para piyasa tabiriyle en az 2 daire parasıdır. Bunun için en kaliteli ajans ile çalışıyorum. Müşterilerin düğün, kına, doğum günü için sipariş edip kullanıp, üstünde simler, parfüm kokuları, ruj lekeleriyle dolu ürünlerinin bile bir tanesine tek kelime etmeden geri aldım, aldığımız gibi çöpe attık. Bu bizden gitti. Sadece müşteri memnuniyeti için katlanıyoruz buna.

Buraya kadar mesaj alıntısına cevaptı.... Bir cevap ta benim için, "oturduğu yerden para kazanmak istiyor, beleş para peşinde, oh ne güzel, müşteri iade etmesin, bir etiket yapıştırıp göndersin, para kazansın" şeklindeki eleştiri için...

Kurumsal sistem kurup para kazanmak doğru bir iş planıdır. Tüm işletmelerin gelecek hedefi budur, bu olmalıdır. Kolay ve beleş görüyorsanız eğer; benimki gibi bir işletmeye ulaşmak için yaklaşık en az 2 milyona yakın yatırım yapıp (ev satıp, araba satıp, altın satıp) ortalama 12 bin personel maaşı ile personel çalıştırın, binlerce lira vergi ve binlerce lira genel gider, binlerce lira reklam vs boşa para harcayın. Bunun sonucunda, bunca riskin, yıllarca yapılan çalışmaların, ailemizin, çoluk çocuğumuzun hayatlarını riske atıp sistem kuralım, "sadece bir çek yazılma kadar basit bir olayla bile ticari tarihin çöplüğüne gömülme" riskiyle yaşayalım.... Sizi de böyle beleş ve oturduğu yerden para kazanma arenasına beklerim, sistem herkese açık. Siz neden gelmiyorsunuz? Sonuçta beleş ve oturduğu yerden para kazanma yeri...

Yorum yazıp yardımcı olanlara çok teşekkür ederim. Her yorum okuyup ekipçe inceliyoruz. Ancak gördüğümüz kadarıyla şöyle anlaşılmış yazdığım mesaj. Müşteri ürünü alsın, uzunsa da, kısaysa da, darsa da, genişse de, terziye gitsin, kessin, biçsin, yeter ki bize iade etmesin kurtulalım. Hayır. Bunu düzeltmem lazım.

1- Müşteri ürünü aldı, beden ve her şey uygun ama küçük tadilatla gidecek sorunlar var, mesela paça, etek boyu uzun, bel geniş vs. Müşteri bunu göndermesin. Yoksa Small bedene Large bedeni zorla uydurmanın tabiiki mantığı yok. Zaten kimse bunu kabul etmez. Siz 35 Tl'den 100 Tl'ye kadar terzi fiyatları yazmışsınız ama biz mağazalar ile birlikte çalışıyoruz ve mağaza anlaşmalı terzi fiyatları bu işler için 4-6 Tl civarı. Bazı işler de 10-12 gibi. (Biliyorum çok düşük gelecek, bekli de sallıyor diyeceksiniz ama mağaza anlaşmalarımız böyle, bir işleme bir fiş veriyoruz, bir fiş 4 tl) Yani müşterilerin tamamı terzinin yolunu tutsun gibi uçuk bir beklentim yok, sadece böyle terzi ile çözülebilecek küçük konular.

2- Diğer bir arayışımız da, MÜŞTERİYE NASIL BİR TEŞVİK, YOL YÖNTEM ÖNERSEK te birden fazla ürün sipariş etmekten vazgeçse. Asla zorlama, şartlandırma değil. Onu mutlu etme, onu sevindirme, ona kazandırma yöntemleri arıyorum. Bu kötü bir şey mi bana çok ağır eleştirilerde bulunuluyor anlamadım. Kandıralım demiyorum, aldatalım demiyorum. Müşteriyi mutlu edecek, memnun edecek, onu boşa sipariş verme kararından vazgeçirecek alternatif arıyorum ve bunun için gerekirse maliyete katlanmayı da göze alıyorum. Çünkü iadenin maliyeti çok daha ağır.

Yani özetle; müşteri bedenine uygun ürünü sipariş ettikten sonra (biz ürünün tüm ölçülerini resimli ve üç boyutlu en ince ayrıntısına kadar zaten yazıyoruz) 1- Beden uygun , küçük bir terzilik ile çözülebilecek eksikliği varsa terziyi tercih etsin 2- Uymuyorsa tabiiki geri iade etsin ona diycek bişeyimiz yok 3- Boş yere birden fazla sipariş vermesin
istiyoruz. Bunla ilgili bizim aklımıza gelmeyen, gözümüzden kaçan şeyler varmı diye bakıyoruz.

Ve sevindirici bir haberim var, yazılan mesajardaki konuşmalardan aklımıza bir şey geldi, iki yol bulduk. Ve bizi heyecanlandırdı. İçinde yine terzi var ama sadece tadilat ile değil. Şimdi yazamıycam. Biraz kafamızda şekillendirmek ve buna pazar yerlerinin engel olup olmayacağını, bize karşı olup olmayacaklarını anlamak istiyoruz, bunu araştıracağım. Yine iadeleri alacağız ama maliyetini çok düşürecek bir yöntem geliştiriyoruz. Hayırlısı diyorum, umarım sonuca ulaşırım. Netleşince konu devam ediyor olursa mutlaka sizlerle paylaşırım. Teşekkürler, herkese başarılar.

Dediğim gibi biz bu sektörün, e ticaretin, pazar yerlerinin kılcal damarlarına kadar her şeyinden bilgimiz var. Bu işlere girenlere, bizim gibi sorunlarla boğuşanlara merak ettikleri her konuda burdan bilgi anlamında yardımcı olmaya hazırım. Ekibim de hazır.

tek çözüm artırılmış gerçeklik kullanıp ürünü sanal denemek bence
bunu da siz değil pazaryeri yapabilir
Bunun için bir yazılım konusunda danışmıştık geçen yıl. Bunun ancak amerika'da silikon vadisinden çıkacak bir proje olduğun anladık. Belki bir gün bir girişimci bunun startupını yapıp zengin olur.

T.yol vb yerlerden değilde Instagramdan ve kendi websitenizi oluşturarak insanları yavaş yavaş oraya yönlendirmeye çalışarak başlayın bence her ürünün içine Instagram ve websitenizin adreslerinin olduğu kartlar koyun yavaş yavaş oraya yönelsinler belki uzun vadeli olur ama yine de bir çıkış yolu olabilir gibi

Merhabalar. Bende aynı pazaryerindeyim . Malesef aynı sorun hepimizde var. Alıp tekrar yollanıyor dediginiz gibi deneyipte . Ama kargo ücreti bizim belimizi büyüyor. Kazancımız hic olmuyor . Bu işe başlamadan önce bir arkadaşım sürekli birsuru kıyafet ayakka bi alırdı dener çoğunu geri yollardı. Neden böyle uğraşıyorsun kargoya geri veriyosun dediğimde ne olacak nasıl olsa kargo bedava hemde yolumun üzeri hic sorun yok demisti.
Hiç anlamamıştım satıcı firmanın bu kadar zarara gireceğini hic bilmiyordum 1 tl 2 tl felan kargo anlaşması saniyordum😊.
İşin içine girince Anladim ne kadar zarara uğrayan firmalar olduğunu. .
Tabiki olmayan beğenilmeyen kalitedeki ürün iade edilir. Dediginiz gibi buna bir çözüm olsa çok iyi olur

Bunun için bir yazılım konusunda danışmıştık geçen yıl. Bunun ancak amerika'da silikon vadisinden çıkacak bir proje olduğun anladık. Belki bir gün bir girişimci bunun startupını yapıp zengin olur.
ben yaptim amazonda kullanildi ama turkiyedeki pazar yerlerinde kabul gormedi amerikada uygulaniyor…

Üşenmedim PTT ve MNG kargodaki arkadaşları aradım.
Bir müşteri herhangi bir siteden aldığı ürünleri iade ederken absürt bir iade sayısı oldu mu diye sordum.
Eskişehir'de merkezde çalışan bu arkadaşlar en fazla 3-5 iade birden geliyor ama çoğu başka firmalardan alınmış oluyor dedi.
Ya bı firma,10-20 ürün alınıyor 1 ini alıp geri kalan iade ediliyor zor durumdayız,batmak uzereyiz diyor dedim.
Kargocu arkadaş bile şaşırdı,mümkün mü ya kaç senedir çalışıyoruz ne duyduk ne yaşadık dediler.
Bu bir firmadan 10-20 parça alışveriş yapan 1 tane beğenip gerisini iade eden durumuna ben inanmıyorum kusura bakmayın.
Evet belki 1 kişi 2 kişi yapmıştır ama sürekli tekrar eden bir durum degildir eminim.
Siz buraya bu konuyu açtınız ki 1 iade bile almadan nasıl para kazanırız fikri alalım diye.
Zaten konunuzla da ilgili değilsiniz.
Dediğim gibi niyetteyseniz yazık dün geceden beri destek olmaya çalıştık,kafa yorup yorum yaptık.
Buna da ayrıca cevap vermek zorunda hissettim kendimi. Adeta rakip gibi, düşman gibi defalarca yazmışsınız. Tane tane cevap yazıyım.
1- Sorduğunuz kargocu arkadaşların firmalarını biz gitmiyoruz bile. Onlar root yapıp depomuzdan alıyorlar, ptt hariç, y.içi hariç kargocularla aile gibi olduk. Onlarla entegre çalışıyoruz zaten. Ama ilk defa sizden kargocuların poşetleri açıp kaç adet ürün aldığını saydığını öğrendim. Eğer iade veren şeffaf poşette vermiyorsa ürün sayısını nasıl tespit ettiklerini bilmek isterim. En azından kendi kargo güvenliğimiz için. Hangi şubeler olduğunu yazabilir misiniz?
2- Her satışta 10-20 satılıp 1 tanesi alınıp geri alınıyormuş gibi yazışsınız. Şimdi sizin yazdığınız bu mesajınızı okuyan şöyle düşünür, Ben diyorum ki; her satışta 20 ürün satıp 19 iade alıyorum... Buna siz inanıyor musunuz, yani kendi yazdığınıza ? Yaşadığım bir (sayıyla 1) örneği söyledim. Lütfen ciddi muhabbet edelim.
3- Ben bu konuyu 1 tane bile iade almayacak fikri almaya gelmişim. Buna cevap verip zaman kaybetmeyelim, geçiyorum.
4- Konuyla ilgili değilim hakkında yanılıyorsunuz. 4-5 kişi her mesajı okuyoruz. Ben pc başında olamıyorum, arkadaşlar da cevap yazamaz. Mesai kavramımız pek yok, depodayız, ofisteyiz, evdeyiz, yoldayız falan. Sizin işinizle bizim işimiz aynı olmayabilir. Ama ilk mesajınızdan beri, fikir alışverişi için güzel bir paylaşıma dönüşmüş bu konuyu cevap yazıp karşılıklı atışmaya çevirmemek için yazmadım. Ama devamlı bir suçlamayla mesaj yazıyorsunuz. Yorum yazmak zorunda değilsiniz, amacınız nedir çözemedim.
5- Yukarda 4 aşamada bana yapılan suçlamalar cevap verdim. bunun dışında katkınız için yürekten teşekkür ederim. Sizi tanımıyorum, neden beni suçladığınızı da anlamadım, ama verdiğiniz emek için yinede çok teşekkür ederim.

ben yaptim amazonda kullanildi ama turkiyedeki pazar yerlerinde kabul gormedi amerikada uygulaniyor…
Sitede mesajlaşma var mı bilmiyorum, yoksa ordan yazardım, bizim projemizin tamamını size anlatabilirim. App yapın lütfen. App'in içeriği bizde mevcut. Kullanıcı mesela etek seçiyor, renk seçiyor. App, tüm pazaryerlerinden etekleri kullanıcı üstüne giydiriyor falan.... Bizim böyle yazılımcılara anlatmaya çalıştığımız projemiz vardı. Bizden geçti artık, sonra herkese söyledik ilgilenen olmadı. Yolda birinin fotoğrafını çekiyorsun üstündeki elbiseyi pazaryerlerinden buluyor, gardıropunu app'e yüklüyorsun, app üstüne giyinip, kombin yapıp, sonra gardıroptan ürünü alıyorsun falan filan... şimdi siz yazınca aklıma geldi bir sürü şey. bunun app ini yabancılar yapmadan Türkler yapmalı. Şu an makyaj için falan yapıldı bu sistemler.

Terzi hizmeti bana mantıksız geldi.
Her bedenden alan birisi terziye ihtiyaç duymaz yine bedenini alır kalanı iade eder.
Müşterilerin tek ürün alması lazım yada 2-3 ürün sınırlaması olması lazım.
Her şehirde Terzi hizmeti olması o daha zor değil mi ?
Birde benim başıma online alışverişte bişey geldi belki sizde böyle yaparsınız her beden alan müşterilere.
Size sipariş geliyor baktınız bir üründen 6 tane başka beden isteniyor.
Siparişi onaylamama durumunuz var stokta yok,bu beden yok,tek beden seçiniz diye geri dönüş yapsanız.
Oturup düşünsem aklıma her bedenden almak gelmez.
Bir kez yanlış beden aldığımı fark ettim hemen iptal ettim siparişi ama odedigim fiyattan eksik tutar yatırıldı hesaba.
Aynı şekilde iade edince müşteriden 5-10 lira tam bilmiyorum ama kargo ücreti kesip para iadesi oluyor.
10 lira eksik iade alacağıma tam ölçü de kıyafet al,kargoyla,ifadeyle uğraşmam.
Gerçekten çok saçma işler yapıyor bu insanlar.

Cok çok bilindik, tanınmış ve fiyatları cep yakan markalar da bu durumu yaşıyor.
Teknolojik ekipmanlarda iade ediliyor.
Züccaciye ürünleri özellikle çok iade ediliyor,kırılma ve begenilmeme çok oluyor.
O firmaların hiç biri tüketici kültürünü değiştirmeye kalkamiyor,girişiminde bulunamıyor.
O yüzden satış stratejisi geliştiriyorlar.
Sizi şuan zorlayan iade masrafları.
Öncelikle iade,kargo ve masrafları düşünmeniz gerekiyor.
Daha sonra tüketiciye yonelirseniz daha doğru çözümler bulursunuz kanaatindeyim.
Evet satıcı olarak haklısınız ve zor durumdasınız ama tüketici ne yazık ki bununla ilgilenmez.

Daha önce de detaylı şekilde yazdım.
Tüketiciyi bu şekilde memnun edemezsiniz benim görüşüm.
Mağazadan beğenip alınan ürün bile iade edilebiliyor evet mağazada ekstra kargo ücreti olmuyor,etkilemiyor ama iade söz konusu.
Burada yorum yapan kadınlar tüketici mantığıyla yorum yaptı.
Bir yorum bile aklınıza yatmadiysa terzi fikrinizle yola çıkın.
Sonucunu yazarsanız sevinirim ben kesinlikle ise yaramayacağını düşünüyorum önceki yorumda uzun uzun yazmıştım.
Dün gece 01.00 den bu öğlen 01.00 e kadar yazdığım yorumlar bunlardır.
Ha i düşman gibi yazmışım ya buyrun.
Hepsinde kendi fikrimi ve bence mantıklı olanları dile getirdim.
Bunda düşmanlık veya rakip gibi bir niyetle yazdiysam burun açıklayın lütfen.
Israrla diyorsunuz ki müşteri kaybetmeyelim ama iade olmasın.
Onları da kopyalayın sorun değil
Tavriniz çok yanlış geldi bana siz bilirsiniz.
Yeterince yardımcı olmaya çalıştığımı dusunuyorum.

Merhabalar. Bende aynı pazaryerindeyim . Malesef aynı sorun hepimizde var. Alıp tekrar yollanıyor dediginiz gibi deneyipte . Ama kargo ücreti bizim belimizi büyüyor. Kazancımız hic olmuyor . Bu işe başlamadan önce bir arkadaşım sürekli birsuru kıyafet ayakka bi alırdı dener çoğunu geri yollardı. Neden böyle uğraşıyorsun kargoya geri veriyosun dediğimde ne olacak nasıl olsa kargo bedava hemde yolumun üzeri hic sorun yok demisti.
Hiç anlamamıştım satıcı firmanın bu kadar zarara gireceğini hic bilmiyordum 1 tl 2 tl felan kargo anlaşması saniyordum😊.
İşin içine girince Anladim ne kadar zarara uğrayan firmalar olduğunu. .
Tabiki olmayan beğenilmeyen kalitedeki ürün iade edilir. Dediginiz gibi buna bir çözüm olsa çok iyi olur
Tekstil sektörü bunu çözemezse sistem çökecek ve bunun bedelini müşteriler ödeyecek. Neden? Örnek; Çünkü ben 100 tl ürün satıp 10 tl kar elde edecekken iadeyi düşünüp 160 tl ye satacağım. Yani müşteri artık yüksek fiyattan ürün almaya başlayacak. Satıcı da talep azalmasın diye fiyat yükseltmek yerine kalite düşürerek bunu kurtarmaya çalışacak.... Gidişat böyle.

Sitede mesajlaşma var mı bilmiyorum, yoksa ordan yazardım, bizim projemizin tamamını size anlatabilirim. App yapın lütfen. App'in içeriği bizde mevcut. Kullanıcı mesela etek seçiyor, renk seçiyor. App, tüm pazaryerlerinden etekleri kullanıcı üstüne giydiriyor falan.... Bizim böyle yazılımcılara anlatmaya çalıştığımız projemiz vardı. Bizden geçti artık, sonra herkese söyledik ilgilenen olmadı. Yolda birinin fotoğrafını çekiyorsun üstündeki elbiseyi pazaryerlerinden buluyor, gardıropunu app'e yüklüyorsun, app üstüne giyinip, kombin yapıp, sonra gardıroptan ürünü alıyorsun falan filan... şimdi siz yazınca aklıma geldi bir sürü şey. bunun app ini yabancılar yapmadan Türkler yapmalı. Şu an makyaj için falan yapıldı bu sistemler.
yurt disinda amazona benzerini yaptik beta surumunu denedik simdi kaldirdik gelistirip tamamen cikaricaz. birebir aynisi degil ama benzer isler yani. turkiyeden de iki markayla gorustuk pazar yerlerinden izin cikmadi buna dair, onlar da kendi websitelerine boyle bir sey entegre edilip edilemeyecegini sordular yapariz dedik yani. o markalar ayrica markette bir app istemediler websitelerine entegre istediler bence daha mantikli bu. o makyajla ilgili isi de benim nisanlim yapti amerikada kullanilan loreal icindi yanilmiyorsam. dugun surecindeyiz tekrar turkiyede calismaya basladigimizda iletisime gecerseniz ben yardimci olurum ama dedigim gibi turkiyede bilinen pazar yerleri bu uygulamaya karsilar sebebini bilmiyorum.

X