- 20 Ocak 2010
- 45.670
- 158.978
- 43
- Konu Sahibi cemrealbayrak
Başka bedenleride alıp iade etmek mi bu nasıl kafaya bununla nasıl uğraşıyor insanlar ben iade yapmak zorunda kalırım diye ödüm kopuyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamamda bilerek 2 tane alıp iade etmekte saçma zaten gerçekten bedenini almak isteyen değişim ister iade değil. mesela bende trendyolda sinir oluyorum değişim yok iade var sevmiyorumAma bu da normal değil ki böyle olan yerlerden kesinlikle alışveriş yapmam. Zaten tüketici haklarına da aykırı bir durum diye biliyorum
Merhaba. Eleştirilerileri alıp kendimizi düzeltmek istiyoruz ama devamlı olarak suçlamaya başladığınız için bir kaç konuda açıklama yapmak istiyorum.Birde abla ilk 1-2-3 sayfada yazdım ben uzun uzun.
Hep diyorki tüketiciyi yola getirelim,tüketici bunları yapmasın,pazaryeri yada biz satıcılar böyle devam edelim.
Hep tüketici odaklı konuşuyor.
Eleştirilerinde son derece haklısın.
Neden ben aldığım eve gelen kıyafeti olmadı diye tersiyle ugrasayim.
Ama yok satıcının niyeti belli ne olursa olsun o ürün iade edilmesin.
Muhtemelen Terzi hizmeti baslatsalar işlem gördü ama size olmadı asla kabul etmeyiz diyecekler.
Olan musteriye olacak.
İadelerde musterilerde de ücrette kesinti oluyor.
Sadece satıcı mağdur değil bu durumda.
Mesela parfüm kullanılıyor, makyaj malzemesi sürülüyor vs.iade ürün deforme olup atıyorsanız zaten kaliteli değildir ama
bir kere denemekle nasıl deforme oluyor
Bunun için bir yazılım konusunda danışmıştık geçen yıl. Bunun ancak amerika'da silikon vadisinden çıkacak bir proje olduğun anladık. Belki bir gün bir girişimci bunun startupını yapıp zengin olur.tek çözüm artırılmış gerçeklik kullanıp ürünü sanal denemek bence
bunu da siz değil pazaryeri yapabilir
Urun yeniden satışa uygun değildir diye iadeyi kabul etmeyebilirsiniz o gibi durumlarda olmuyormu bu şekilde iadeyi kabul etmemekMesela parfüm kullanılıyor, makyaj malzemesi sürülüyor vs.
ben yaptim amazonda kullanildi ama turkiyedeki pazar yerlerinde kabul gormedi amerikada uygulaniyor…Bunun için bir yazılım konusunda danışmıştık geçen yıl. Bunun ancak amerika'da silikon vadisinden çıkacak bir proje olduğun anladık. Belki bir gün bir girişimci bunun startupını yapıp zengin olur.
Buna da ayrıca cevap vermek zorunda hissettim kendimi. Adeta rakip gibi, düşman gibi defalarca yazmışsınız. Tane tane cevap yazıyım.Üşenmedim PTT ve MNG kargodaki arkadaşları aradım.
Bir müşteri herhangi bir siteden aldığı ürünleri iade ederken absürt bir iade sayısı oldu mu diye sordum.
Eskişehir'de merkezde çalışan bu arkadaşlar en fazla 3-5 iade birden geliyor ama çoğu başka firmalardan alınmış oluyor dedi.
Ya bı firma,10-20 ürün alınıyor 1 ini alıp geri kalan iade ediliyor zor durumdayız,batmak uzereyiz diyor dedim.
Kargocu arkadaş bile şaşırdı,mümkün mü ya kaç senedir çalışıyoruz ne duyduk ne yaşadık dediler.
Bu bir firmadan 10-20 parça alışveriş yapan 1 tane beğenip gerisini iade eden durumuna ben inanmıyorum kusura bakmayın.
Evet belki 1 kişi 2 kişi yapmıştır ama sürekli tekrar eden bir durum degildir eminim.
Siz buraya bu konuyu açtınız ki 1 iade bile almadan nasıl para kazanırız fikri alalım diye.
Zaten konunuzla da ilgili değilsiniz.
Dediğim gibi niyetteyseniz yazık dün geceden beri destek olmaya çalıştık,kafa yorup yorum yaptık.
Sitede mesajlaşma var mı bilmiyorum, yoksa ordan yazardım, bizim projemizin tamamını size anlatabilirim. App yapın lütfen. App'in içeriği bizde mevcut. Kullanıcı mesela etek seçiyor, renk seçiyor. App, tüm pazaryerlerinden etekleri kullanıcı üstüne giydiriyor falan.... Bizim böyle yazılımcılara anlatmaya çalıştığımız projemiz vardı. Bizden geçti artık, sonra herkese söyledik ilgilenen olmadı. Yolda birinin fotoğrafını çekiyorsun üstündeki elbiseyi pazaryerlerinden buluyor, gardıropunu app'e yüklüyorsun, app üstüne giyinip, kombin yapıp, sonra gardıroptan ürünü alıyorsun falan filan... şimdi siz yazınca aklıma geldi bir sürü şey. bunun app ini yabancılar yapmadan Türkler yapmalı. Şu an makyaj için falan yapıldı bu sistemler.ben yaptim amazonda kullanildi ama turkiyedeki pazar yerlerinde kabul gormedi amerikada uygulaniyor…
Terzi hizmeti bana mantıksız geldi.
Her bedenden alan birisi terziye ihtiyaç duymaz yine bedenini alır kalanı iade eder.
Müşterilerin tek ürün alması lazım yada 2-3 ürün sınırlaması olması lazım.
Her şehirde Terzi hizmeti olması o daha zor değil mi ?
Birde benim başıma online alışverişte bişey geldi belki sizde böyle yaparsınız her beden alan müşterilere.
Size sipariş geliyor baktınız bir üründen 6 tane başka beden isteniyor.
Siparişi onaylamama durumunuz var stokta yok,bu beden yok,tek beden seçiniz diye geri dönüş yapsanız.
Oturup düşünsem aklıma her bedenden almak gelmez.
Bir kez yanlış beden aldığımı fark ettim hemen iptal ettim siparişi ama odedigim fiyattan eksik tutar yatırıldı hesaba.
Aynı şekilde iade edince müşteriden 5-10 lira tam bilmiyorum ama kargo ücreti kesip para iadesi oluyor.
10 lira eksik iade alacağıma tam ölçü de kıyafet al,kargoyla,ifadeyle uğraşmam.
Gerçekten çok saçma işler yapıyor bu insanlar.
Cok çok bilindik, tanınmış ve fiyatları cep yakan markalar da bu durumu yaşıyor.
Teknolojik ekipmanlarda iade ediliyor.
Züccaciye ürünleri özellikle çok iade ediliyor,kırılma ve begenilmeme çok oluyor.
O firmaların hiç biri tüketici kültürünü değiştirmeye kalkamiyor,girişiminde bulunamıyor.
O yüzden satış stratejisi geliştiriyorlar.
Sizi şuan zorlayan iade masrafları.
Öncelikle iade,kargo ve masrafları düşünmeniz gerekiyor.
Daha sonra tüketiciye yonelirseniz daha doğru çözümler bulursunuz kanaatindeyim.
Evet satıcı olarak haklısınız ve zor durumdasınız ama tüketici ne yazık ki bununla ilgilenmez.
Dün gece 01.00 den bu öğlen 01.00 e kadar yazdığım yorumlar bunlardır.Daha önce de detaylı şekilde yazdım.
Tüketiciyi bu şekilde memnun edemezsiniz benim görüşüm.
Mağazadan beğenip alınan ürün bile iade edilebiliyor evet mağazada ekstra kargo ücreti olmuyor,etkilemiyor ama iade söz konusu.
Burada yorum yapan kadınlar tüketici mantığıyla yorum yaptı.
Bir yorum bile aklınıza yatmadiysa terzi fikrinizle yola çıkın.
Sonucunu yazarsanız sevinirim ben kesinlikle ise yaramayacağını düşünüyorum önceki yorumda uzun uzun yazmıştım.
Tekstil sektörü bunu çözemezse sistem çökecek ve bunun bedelini müşteriler ödeyecek. Neden? Örnek; Çünkü ben 100 tl ürün satıp 10 tl kar elde edecekken iadeyi düşünüp 160 tl ye satacağım. Yani müşteri artık yüksek fiyattan ürün almaya başlayacak. Satıcı da talep azalmasın diye fiyat yükseltmek yerine kalite düşürerek bunu kurtarmaya çalışacak.... Gidişat böyle.Merhabalar. Bende aynı pazaryerindeyim . Malesef aynı sorun hepimizde var. Alıp tekrar yollanıyor dediginiz gibi deneyipte . Ama kargo ücreti bizim belimizi büyüyor. Kazancımız hic olmuyor . Bu işe başlamadan önce bir arkadaşım sürekli birsuru kıyafet ayakka bi alırdı dener çoğunu geri yollardı. Neden böyle uğraşıyorsun kargoya geri veriyosun dediğimde ne olacak nasıl olsa kargo bedava hemde yolumun üzeri hic sorun yok demisti.
Hiç anlamamıştım satıcı firmanın bu kadar zarara gireceğini hic bilmiyordum 1 tl 2 tl felan kargo anlaşması saniyordum.
İşin içine girince Anladim ne kadar zarara uğrayan firmalar olduğunu. .
Tabiki olmayan beğenilmeyen kalitedeki ürün iade edilir. Dediginiz gibi buna bir çözüm olsa çok iyi olur
yurt disinda amazona benzerini yaptik beta surumunu denedik simdi kaldirdik gelistirip tamamen cikaricaz. birebir aynisi degil ama benzer isler yani. turkiyeden de iki markayla gorustuk pazar yerlerinden izin cikmadi buna dair, onlar da kendi websitelerine boyle bir sey entegre edilip edilemeyecegini sordular yapariz dedik yani. o markalar ayrica markette bir app istemediler websitelerine entegre istediler bence daha mantikli bu. o makyajla ilgili isi de benim nisanlim yapti amerikada kullanilan loreal icindi yanilmiyorsam. dugun surecindeyiz tekrar turkiyede calismaya basladigimizda iletisime gecerseniz ben yardimci olurum ama dedigim gibi turkiyede bilinen pazar yerleri bu uygulamaya karsilar sebebini bilmiyorum.Sitede mesajlaşma var mı bilmiyorum, yoksa ordan yazardım, bizim projemizin tamamını size anlatabilirim. App yapın lütfen. App'in içeriği bizde mevcut. Kullanıcı mesela etek seçiyor, renk seçiyor. App, tüm pazaryerlerinden etekleri kullanıcı üstüne giydiriyor falan.... Bizim böyle yazılımcılara anlatmaya çalıştığımız projemiz vardı. Bizden geçti artık, sonra herkese söyledik ilgilenen olmadı. Yolda birinin fotoğrafını çekiyorsun üstündeki elbiseyi pazaryerlerinden buluyor, gardıropunu app'e yüklüyorsun, app üstüne giyinip, kombin yapıp, sonra gardıroptan ürünü alıyorsun falan filan... şimdi siz yazınca aklıma geldi bir sürü şey. bunun app ini yabancılar yapmadan Türkler yapmalı. Şu an makyaj için falan yapıldı bu sistemler.