- 12 Temmuz 2006
- 55.860
- 214.691
- 52
-
- Konu Sahibi cemrealbayrak
Cemre hanım,4- Müşteriler iki yolla çok iade ediyorlar. Birincisi çok ayıda ürün alıp, üstünde deneyip kalanını iade edenler, ikincisi de alıp kullanıp gönderenler. Kullanıldığını tespit ettiğimiz ürünlerin tamamını iade aldık. Tamamı geldiği gibi çöpe gidiyor. Büyük bir maliyet yaratan bu işi sadece müşteri memnuniyeti açısından yapıyoruz. Bunların çoğu parfüm kokulu, lekeli, makyaj malzeme kalıntılı veya formu bozulmuş.
Aynı ürünün farlı bedenlerini veya aynı bedenden farklı modellerden ürün alan, sonra üstünde deneyip bakan, bunu alışkanlık haline getirip iade yapan çok fazla müşteri var ve bu hızla artıyor. Bunu aşacak yol ve yöntemler arıyoruz. Bir müşteri iki ürün alıp, birini deneyip diğerini geri gönderiyor ise biz o alışverişten zarar ediyoruz. Az kazanmıyoruz, ZARAR EDİYORUZ. Zaman kaybını, mali evrak yükünü vs. saymıyorum bile. Yani bir müşteri bir kısmını alıp diğerini iade ediyorsa bilin ki satıcı o işten zarar ediyor. Biz zarar ediyoruz. Eğer satıcı firma size çok ucuz ve kalitesiz ürünü çok pahalı satıyorsa o işten zarar etmeyebilir. Ama onun da ömrü uzun olmayacaktır. Biz zarar eden taraftayız.
Merhaba tekrardan.Yok bibi dün de kontrol ettim ss atabilirim
Trentyolda iade ettiğim 1 ürün birde yanlış alıp fark edip iptal ettiğim üründen ücret kesintisi olmuş.
Zaten çok fazla iptal yada iade eden biri değilim alırım kullanırım.
İadeye usenirim.
Ama konu sahibinin dediği gibi 10 iade,sürekli iade,kullanıp iade aşırı kötü niyetli.
Yazık günah ya resmen insanların haklarına giriyorlar.
Çok ayıp ,ben denk gelmedim ama illaki vardır böyle kötü insanlar.
Ben başıma geleni söyledim.Baksana konuda yazan arkadaşlar da var kaç tane alıp iade ediyorlarmış ne de olsa kargo bedavaymışhiç düşünmuyorlar ki bunun birilerine bi yükü bi masrafı var diye ne kötü ya
Hanım efendi size yazmadım.Merhaba tekrardan.
İade kargo ücreti alınması için ürünün müşteri tarafından teslim alınması şartı vardır. Sizin verdiğiniz örnekte ürünü teslim almadığınızı, teslim öncesi iptal ettiğinizi anlıyorum. Bunun da bizde herhangi bir ücreti yoktur. Size özel bir işlem varsa bilmiyorum. Bence şikayet etmeli ve o parayı geri istemelisiniz.
Müşteri iade oranı konusunda inanmanız için bişey gelmiyor elimden, örneğin google'de giyim ürünleri iade falan yazsanız belki araştırma yazılarına, tespitlere bakabilirsiniz. Ama giyim ürünleri özelinde bakmalısınız.
Defalarca aynı şeyi yazıyorsunuz, kimin hakkını yiyoruz, kimi sömürüyoruz, kimi dolandırıyoruz, bunu nasıl yapıyoruz? Bunu neye göre söylüyorsunuz, ne tespit ettiniz? Ayıp olan nedir ?
Devamlı olarak böyle mesajlar atıp gidiyorsunuz. Sizi tanımıyorum, amacınız nedir onu da bilmiyorum. Cevap yazmamamın nedeni karşılıklı atışmaya girmekten çekinmek ama her mesajda dozu artırıp bana bir ağır eleştiriyle geliyorsunuz.
Böyle yapan insanlar ne kadar kötü niyetli diyorum.Ama konu sahibinin dediği gibi 10 iade,sürekli iade,kullanıp iade aşırı kötü niyetli.
Benim iadelerimde biri yanlış ürün biride bozuktu 0 kesinti bana hiç ücret kesintisi yansımadı. Ama konu sahibi iade işine bir çözüm bulamaz gibi geliyor sorun insanların bir tek kendinisini düşünmesinde çünküBen başıma geleni söyledim.
Buradan senin aracılığın ile de SS atayım.
Eki Görüntüle 3112698
Sadece bu örneği vereyim.
Toplam da 4 iadem 1 iptalim varmış.
4 iade de 10 ila 20 TL arası ücret kesintisi olmuş.
Başkalarını bilmem belki kesilmiyordur ama benden kesildi.
O yüzden çok iade yapmamaya çalışırım
Kurnazlık yapan insanların da kendi kötülükleri ne diyeyim.
Ama tek bir iadeye bile tahammülümüz yok,iade olmasın nasıl engelleyelim mantığı da çok doğru değil tutmaz zaten bence
Yok bibi dün de kontrol ettim ss atabilirim
Trentyolda iade ettiğim 1 ürün birde yanlış alıp fark edip iptal ettiğim üründen ücret kesintisi olmuş.
Zaten çok fazla iptal yada iade eden biri değilim alırım kullanırım.
İadeye usenirim.
Ama konu sahibinin dediği gibi 10 iade,sürekli iade,kullanıp iade aşırı kötü niyetli.
Merhaba tekrardan.
İade kargo ücreti alınması için ürünün müşteri tarafından teslim alınması şartı vardır. Sizin verdiğiniz örnekte ürünü teslim almadığınızı, teslim öncesi iptal ettiğinizi anlıyorum. Bunun da bizde herhangi bir ücreti yoktur. Size özel bir işlem varsa bilmiyorum. Bence şikayet etmeli ve o parayı geri istemelisiniz.
Müşteri iade oranı konusunda inanmanız için bişey gelmiyor elimden, örneğin google'de giyim ürünleri iade falan yazsanız belki araştırma yazılarına, tespitlere bakabilirsiniz. Ama giyim ürünleri özelinde bakmalısınız.
Defalarca aynı şeyi yazıyorsunuz, kimin hakkını yiyoruz, kimi sömürüyoruz, kimi dolandırıyoruz, bunu nasıl yapıyoruz? Bunu neye göre söylüyorsunuz, ne tespit ettiniz? Ayıp olan nedir ?
Devamlı olarak böyle mesajlar atıp gidiyorsunuz. Sizi tanımıyorum, amacınız nedir onu da bilmiyorum. Cevap yazmamamın nedeni karşılıklı atışmaya girmekten çekinmek ama her mesajda dozu artırıp bana bir ağır eleştiriyle geliyorsunuz.
Merhaba teşekkürler. Canlı mankenden vazgeçme nedenimiz yine iade sayısı kontrolü sonucunda olmuştu. Bu konuda tam da emin değiliz zaten, yine belki karar değiştiririz. Pazaryerine gerek olmadan iade reddi yapabiliriz aslında. Ama ilk mesajdan beri yazdığım üzere müşteri yorumları, iade redde sonucu oluşacak şikayetler vs. gibi konularla muhatap olmamak için sorgusuz sualsiz kabul ediyoruz. Bunun içinde uyumsuzluk nedeniyle gerçekten iade olanlar da var, ürün kullanıp işini bitirip gönderenler de var. Bu müşteri memnuniyeti politikası, gelen iade sorgusuz kabul ediliyor.Cemre hanım,
ürünü alıp kullanan müşteriler için zaten diyecek bir söz yok, canlı canlı alışverişlerde de bunu yapanlar var, bu tip müşterilerin önüne geçmek pek mümkün değil, iade için bir süre kısıtlaması bile koysanız yine de parfümlü deforme olmuş şekilde gelecekler, çözümü eğer mümkünse bence satış yaptığınız sitede bir de 2. el reyonu açmak olabilir, kullanılıp iade edilmiş ürünleri kuru temizlemeye yollar, daha uygun fiyata 2. el olarak satarsınız.
Siz kadın tekstili üzerine çalışıyorsunuz, kadınların alışkanlığıdır bu alışkanlık kolay kolay değişmez, mağazaya gittiğimizde de birçok parçayı alır kabinlerde deneriz, bedeni tam oturuyor mu, üzerimizde nasıl duruyor, rengi yakıştı mı? Bir çoğumuzda yanımızda birini daha götürürüz fikrini alırız, aynada defalarca kendimize bakarız, bunun önüne geçebileceğinizi sanmıyorum, yani müşteri bir ürünün farklı renklerini veya farklı bedenlerini alıp denemek isteyecektir, cansız manken üzerinde çekimler yapılıyor diyorsunuz bence yanlış yapıyorsunuz, ekibiz dediniz, ekibinizde siz dahil başka kadınlar da vardır mutlaka, farklı beden ölçülerindesinizdir, 20-30 saniyeyi geçmeyen, 36-40 beden arası ürünleri farklı renkleriyle deneyerek video çekimleri yapıp koyabilirsiniz mesela, cansız manken veya sadece 36 beden fit bir canlı manken kullanımı yanlış taktik zira müşteri portföyünüzde basenleri kalın kadın müşteri de var, yeni doğum yaptığı için göbeği çıkmış, göğüsleri sütten şişmiş kadın müşteri de var ama esnek kumaştan yapılmış bir elbise çok hoşuna gitti almak istiyor, elbisenin göğüs kısmı nasıl duracak, göbeği tam kapayacak mı cansız mankende kestiremiyor.
Bir de fikir verir mi bilmiyorum, bazı giyim mağazaları beyaz ürünleri deneme yaptırmıyor, farklı renklerini deneyip üzerinizde duruşuna bakıyorsunuz, beğendiyseniz de aynı bedenin beyazını alıp çıkıyorsunuz, beyaz ürünleri iade almayabilirsiniz, sizin pazaryerinden bağımsız uzaktan satış sözleşmesi yapma hakkınız var mı?
Sözleşme yapabiliyorsanız iade koşullarını vs belirtebilirsiniz mesela.
Bu arada bir mesajınızda okudum, ekibiniz yoğun olduğu için okuduklarını ama cevap yazamadıklarını yazmışsınız, sitemizin kuralıdır, üyelik size ait siz açmışsınız, bir tek siz kullanabilirsiniz, ekibinizin kullandığının tespiti halinde üyelik iptali yapılıyor, buradan da şu sonucu çıkarabiliriz maalesef birçoğumuz yazılan uyarıları okumayız, kadın müşterilerinizde okumaz, bilinçli alışveriş yapanlar müstesna, diğerleri bedene bakarak renklere ve modele bakarak alır, açıklayıcı kısa ve öz bilgilendirme, bol ve detaylı görsel belki bir nebze iadeleri azaltır.
Bibi dediğim gibi 4-5 sene de 4 iadem var.Cemoos cum kartına iadelerde kesiliyor galiba emin degilim trendyol cüzdanda kesinti olmuyor iade yapanlarda öyle yapiyordur muhtemelen
Pardon. Bu son mesaj için sizden özür diliyorum.Mune lütfen buraya bakar mısınız.
Nerede eleştiri yapmışım,dozu arttirmisim.
Firmaya laf söylemişim.
İnsanlara ne kadar kötü niyetliler diyorum yine nerede ağır eleştiri yapmışım.
Dün geceden beri kendi mesajlarımı alintiliyorum.
Kendime açıklama durumunda kalıyorum.
Lütfen konu sahibi okumuyor belli ki sen okur musun?
İşte sizin de anlamamaya direndiğiniz şey şu. İnternetten kolay olsun diye alıyoruz. Terzi tadilat uğraşacak olsam internetten almam giderim avmden dener alırım. Üzgünüm terzi fikri gerçekten işe yaramaz. Ben gitmem terziye. Yıllardır da gitmedimMerhaba. Terzi konusun çok konuşulması bence yanlış ifade ettiğimden oldu. Yani ürün uymuyorsa "terziye gitsin uydurulsun" gibi anlaşıldı. Kastım o değildi, ürün müşteriye uygun, ama küçük bir kısaltma daraltma gibi ihtiyacı varsa en azından onlara terzi hizmetini hediye edip engeller miyiz diye danıştım.
Ve bunu yapmaya başlayacağız, ilanlarımıza girilecek bugün. Bu zaten bir opsiyon, isteyen yapsın şeklinde ve belli bir fiyata kadar sınırlı.
Ama yanlış anlaşıldığını düşündüğüm "tüm ürünler iade edilmesin terziye götürülüp tadilat yapılsın" idaasında olmadığımı, onu sadece küçük bir işlem için söylediğimiz söylemek isterim. Cevabınız için teşekkürler.
Tabii burda zaten sizin fikirlerinizi öğrenmek için açtım konuyu zaten. Peki mesela bir gömlek aldınız, diğer kıyafetleriniz ile çok güzel kombin oldu, ama kolu uzun. Sadece bunun için terzi hizmetinizi karşılasak yine de kullanmak istemez misiniz?İşte sizin de anlamamaya direndiğiniz şey şu. İnternetten kolay olsun diye alıyoruz. Terzi tadilat uğraşacak olsam internetten almam giderim avmden dener alırım. Üzgünüm terzi fikri gerçekten işe yaramaz. Ben gitmem terziye. Yıllardır da gitmedim
Ablacım niye yükseldin şimdi, bence bir daha oku.Merhaba tekrardan.
valla attığın link bana çok faydalı oldu.diş fırçası başlığının muadili varmış yeni öğrendim.dünya para verdim kızınkine kendiminkini değiştiremiyordum pahalı diye.artık alırım valla araştırıp.Benim iadelerimde biri yanlış ürün biride bozuktu 0 kesinti bana hiç ücret kesintisi yansımadı. Ama konu sahibi iade işine bir çözüm bulamaz gibi geliyor sorun insanların bir tek kendinisini düşünmesinde çünkü
Uğraşmam. Başka gömlek bakarım yada çok beğendiysem kıvırır kullanırım. Ama terziyle fln uğraşmam. İki kere gidiyorsun en az. İade eder başka alırımTabii burda zaten sizin fikirlerinizi öğrenmek için açtım konuyu zaten. Peki mesela bir gömlek aldınız, diğer kıyafetleriniz ile çok güzel kombin oldu, ama kolu uzun. Sadece bunun için terzi hizmetinizi karşılasak yine de kullanmak istemez misiniz?
Evet okudum, özür diledim. Deminden beri onlarca mesajı anlamaya çalıştığımdan karıştırdım.Ablacım niye yükseldin şimdi, bence bir daha oku.
Bundan kaçınma nedeniniz uğraşmak istememek mi yoksa ürünün tadilat görmesinden kaçınmak mı? Eğer uğraş tarafında iseniz, mesela terzi kargodan daha yakınınızda olursa bekli sizi terziye ikna ederiz.Uğraşmam. Başka gömlek bakarım yada çok beğendiysem kıvırır kullanırım. Ama terziyle fln uğraşmam. İki kere gidiyorsun en az. İade eder başka alırım
Uğraşmak istemem.Bundan kaçınma nedeniniz uğraşmak istememek mi yoksa ürünün tadilat görmesinden kaçınmak mı? Eğer uğraş tarafında iseniz, mesela terzi kargodan daha yakınınızda olursa bekli sizi terziye ikna ederiz.