Nasıl dayandınız bu kadarınaBenim bildigim 7 kere gebelik gecirdim 4 ü kimyasal 2 düşük 1 tanede 2 günlük bebegim. Hepsini kaybettim. Her seferinde daha çok yıkıldım her şeyin hayirlisini demeyi evlatlarimla imtihanimda öğrendim. Şimdi 2 aylik bebegim var sabir ne güzel şeymiş. Herkese nasip olsun sizede insallah
Ama bu durum eşinizle ilişkinizi de etkileyecek.Evet ben ilişkiye girerken bile aklımda bu düşünce var yumurtlama dönemleri haricinde ilişkiye girersem spermler boşa gidecek diye düşünüyorum gerçekten çok zor
Herşeyi denedim emin olabilirsiniz vazdageçtim bir ara gerçekten vazgeçtim hatta bana dediler sen şimdi vazgeçtin ya kesin hemen olur ama yine olmadıKendini bir şeye ikna etmeye çalışmak yerine çocuk fikrinden uzaklaşmayı mı denesen acaba?
Hayatta başka yapmak istediğin bir şeyler yok mu seni heyecanlandıran?
İş? Kurs? Hobi?
Çocuk konusunda bu kadar takıntı yapmak ve seksin çocuk odaklı olması sanırım böyle bir etki yapıyor.
Doktorum kesinlikle kulaktan duyma şeyleri yeyip içme dediDulavrat otu duydunuz mu ? Araştırmanızı öneririm.
Bizimde aylarca olmadı çocuk fikrini aklimdan attim tatile çıktık gelince de ise girecektim o ay hamile olduğumu öğrendimKızlar merhabalar ben bu konuyu gerçekten kendi içimde çok sıkıntıya düştüğüm için açıyorum ve bu konuda beni anlayabileceğinizi düşünüyorum. Sorun genel olarak şöyle; bende ve eşimde hiç bir problem olmamasına rağmen 1 buçuk yıldır çocuk sahibi olamıyoruz. Rahim filmi de dahil bana tüm tetkikler yapıldı bir sorun yok denildi. Eşimde aynı şekilde test verdi aksine onun sonuçları normalden de iyi çıktı. Ama biz ne yaptıysak bir türlü çocuk sahibi olamadık. Benim doktorum bana şöyle bir cümle kullandı; biz ne yaparsak yapalım sen kendi içinde bunun olacağına inanmazsan bu yapılan tedaviler boşuna gider. Evet gerçekten haklı şimdiye kadar benim aklıma getirmediğim tek ihtimal bu. Sanki hiçbir zaman olmayacakmış gibi geliyor kendimi bir sorunumun olmadığına ikna edemiyorum güzel ve kolay bir şekilde olabileceğine inanmıyorum. Lütfen bana bu konuda akıl verin fikirlerinize ihtiyacım var. Kendimi nasıl ikna edebilirim beynimi buna nasıl inandırabilirim? Tabi inanmadığı ve ihtimal vermediği halde anne olan birileri varsa aranızda lütfen yazarsa çok sevinirim en azından bana Umut olur
Aslinda birkac ay hic iliskiye girmeyip ya da direkt korunarak iliskiye girseniz yani sadece zevk icin, keyif icin, esinizle evli oldugunuzu hatirlayabilmek, duygulardan uzaklasmak icin daha dusuncelerinizi sifirlayabilirsiniz. Onumuzde yaz tatili var, bi tatile gidin kafa dagitinEvet ben ilişkiye girerken bile aklımda bu düşünce var yumurtlama dönemleri haricinde ilişkiye girersem spermler boşa gidecek diye düşünüyorum gerçekten çok zor
Allah sizin de yardımcınız olsun evet gerçekten çok zor bi durum cinsiyet partilerine gidiyorsun yeni doğan görmeye gidiyorsun en yakınlarının hamile olduğunu öğreniyorsun onlar adına her ne kadar sevinsen de içten içe daha da burkuluyorsunBende evleneli iki buçuk sene oldu ilk dört ay vajinusmusla uğraştım çok şükür dört ayın sonunda kendim yendim bunu bizde dontora gittik hiçbir sorun yok ama olmuyo aşılama bizde dusunuyorduk doktor aşılamaya gerek yok olur senin çocuğun dedi ama üstünden dört ay geçti hâlâ yok hâlâ olmuyo benimde denemedigim icnedigim yapmadığım şey kalmadı öncelere göre çok kafama takmıyorum ama ister istemez insan istiyo hayal ediyo ama benim içimde de hep bir inanç var çocuğum olacak hatta heves ettiğimiz gibi çok tatlı bir kız çocuğumuz olacak diye doguyo içime inşallah tez vakitte sağlıkla hayırla olur ve kucağımıza alırız Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Hele bir de sürekli hamile dedikodun cikiyosa yaşadığın yerde içinde yaşadığın olumsuz durumlarin tuzu biberi oluyo insanlar da çok düşüncesiz çok yipratiyolar insanı benle eşime haber gönderen mi ararsın elini çabuk tutsun artık çocuğunuz olsun diye bı dışarı çıktığımda bile sürekli karnıma bakan fısır fısır konuşan insanlar mi ararsın ortada çocuk yokken babamlara gidip kızınız olucakmis sizin nasıl haberiniz yok diye ortalık karıştırmak isteyen mi ararsın kendi halam bile evlendigimden beri her gördüğünde bebek soruyo kendi gelinleriyle kiyasliyo bizim gelinin var bak çocuğu diye kalkıp bi de bana demez mi bu zamana kadar olmadı ya bundan sonra da olmazsa diye yüzüme söyledi hadi gel de üzülme takma kafaya imkansız yani bu durumda olanları öyle iyi anlayabiliyorum ki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Olmak istediğim kişiÇocuğum olsun diye yatağa girince olmuyor. Kafa rahat olacak. Bak benim kafam öyle rahatmış ki 4 tane çocuğum var .şimdi de kafa kalmadı.
Sizin adınıza çok sevindim sizde gerçekten çok zor bir süreç atlamışsınızAh canim, istedigin kadar takmiyorum kafama desende, insan icten ice kendini yiyor. Biz 4 yil ugrastik. Doktorlar hicbir sebep bulamadilar. Yurt disinda kaliyorum, türkiyeye geldim ordada kontrol oldum hep aynisi dendi. Hamile kalmamaniz icin bir sebep yok. Türkiyede cok ünlü bir doktora bile gittim kontrol oldum, seninkisi psikolojik. Saglikli bir embriyo olsa bile hamile kalamayacagina inandigin için rahim onu geri atar demisti. Cokta hakliymis. 3 asilama yaptirdim, 3 tüp bebek ve hepsindede kalitesi cok iyidi, olmadi.
En sonunda hormonlardan dolayi iki yumurtaligimdada 5er cm kist olustu ve bana ameliyat olacaksin baska caresi yok, hatta yumurtaliklarinda zarar görebilir almak zorunda kalabiliriz dediler. Böyle hamile kalmaniz imkansiz dedi 3 tane uzman doktor.
Hastanenin önünde kac saat oturup tek basima agladim hatirlamiyorum. Bir ay sonra ameliyat randevum vardı ve o ay esimle sadece birkez birlikte olduk. Ameliyata bir iki gün kala hamile oldugumu ögrendim. Saka gibiydi ama gercek. Oglum suan 4 yasinda ve benim en güzel mucizem. Ikinci bebek icinde bir yil denedim olmadi ve yine aklim bambaska bir yerdeydi, isten ciktim oglumun krese alisma süreci derken ikinciye hamile kaldim.
Uzun oldu biraz ama, psikoloji cok etkiliyor. Istemeden olumsuz düsünüyoruz ve vücut buna yanit veriyor. Her canlinin dünyaya gelecegi bir zaman vardir. Sabredin, dua edin ve kendinizi, bedeninizi sevin. Hic beklenmedik bir anda insallah sizinde hamilelik haberlerinizi aliriz.
Görümcem eltim yokHayatinizda stres yaratan kim varsa cikarin once
Kv gorumce elti vs vs
Gerekirse eş
Stres cok onemli bir unsur cidden
Stresli olmamak elde degil ama soyle soyleyeyim ayda 1 yumurtasi bile zor olusan cok kisi duydum dusunmedigi an hamile kalan
Yani bu ay da pek umudum yok ama hayirlisi ne de olsa tup bebek yaparim hic olmadi diye dusundukleri ay hamile kaldilar bende dahil
Ki yemedigim kür icmedigim vitamin kalmamisti o ay hicbirsey yapmadim
Rabbim büyük
Öyle demeyin rabbim isterse geriye oluyor7 senelik evliyim çocuğum olmayacak benimde hiç takma
Evet haklı olabilirsiniz benim de kafamı kurcaladı zaten ilkinde olacağı varsa olmaz mı zaten? Birde az para değil gerçekten maddi olarakta çok yoruluyoruz3 aşılama çok. Aşılama yüzdesi normal gebelik yüzdesi.Belki 2 denenir ama ben 1 aşılamadan sonra tüpe giderdim. 4 yıldır sebepsiz deniliyordu tüpte sebepler hakkında bilgi sahibi oldum. Sebebsiz denilenlerin en son aşama tüpte çıkıyor genelde. Gerçekten sebep yoksa tüp bebekte çabuk pozitif oluyor Allahın izniyle tabi. Tedaviler de nimet. Ben bekledim ve pişmanım.zaman çok yıptarıyor insanı. Bu süreçte 2. Bebekler doğdu ben hala bekliyorum. Zaman kaybetme derim 1 aşılama sonrası tüp bebeğe bir an önce başla derim.
Düşüncenize saygı duyuyorumHerkes anne olmak zorunda değil.
Tabiki orası öyle Allah bilir sen bilmezsin diye bi laf var çok doğru. Belki doğru zamanda değilimdir ne biliyim ama yine de çok istiyorum ve aklımdan çıkaramıyorum kendimi başka şeylere veremiyorum herhangi içimde boşluk hissi ile uyanıyorumBende size benzer şeyler yaşadım yıllar oldu tabi benim ilk hamileligim hiç istemiyodum yeni evliydik bir kere korunmadik hamile kaldım o bebeğim 12 haftalıkken düştü sonra benim sancılı sürecim başladı deli gibi hamile kalmak istedim doktorum bir sene bekle istersen dedi ama ne mümkün bana bir düşüğe sebep olabilecek bir çok test yapıldı hiç birşey çıkmadı 8 ay geçti ben hala hamile kalamamistim sonra doktrum bana dedi ki streslisin sadece bunu düşünüyosun akışına bırak kursa git kafanı bundan uzaklaştır dedi kolay değil tabi ha deyince öyle dusunemiyosun ama ben kursa başladım olursa olur olmazsa napalim dedim ve o ay hamile kaldım ikinci de de aynı oldu bir sene olmadı yine istemiyorum artık olmuyor zaten dediğim ay hamile kalmıştım biraz akışa bırakın sakin olun gerçekten bi zamanı var biz bilemiyoruz
Allah Nasip ederse bende ilk aşılamamı olacağım doktorum 3 kere dedi ama burda çoğu kişi tüp bebeğin daha etkili olduğunu söylüyor bence vakit kaybetmemek en iyisiTam 10 sene boyunca hiç bir sorun olmamasına rağmen hamile kalamadım.
Ve ben bu sorun olmadığına inanmak için şehir şehir gezdim. Bütün hastanelerde temiz çıktık ikimizde.
Şimdi tüp bebekle ilk seferde şükür hamileyim ve 9+5 olduk.
Şimdiki aklım olsa asla tüp bebek için bukadar beklemezdim.
Sende bekleme.
Ben 10 sene sonra mucizeme kavuştum
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin inşallahTam 10 sene boyunca hiç bir sorun olmamasına rağmen hamile kalamadım.
Ve ben bu sorun olmadığına inanmak için şehir şehir gezdim. Bütün hastanelerde temiz çıktık ikimizde.
Şimdi tüp bebekle ilk seferde şükür hamileyim ve 9+5 olduk.
Şimdiki aklım olsa asla tüp bebek için bukadar beklemezdim.
Sende bekleme.
Ben 10 sene sonra mucizeme kavuştum
Çok sağolun çok teşekkür ederimKuzenim aynı sizin gibi Türkiye'de gidilmedik doktor, yapilmadik test bırakmadı aşılama dahi denedi çocuğu olmadı.tam tüp bebek düşünelim mi derken Evliliklerinin 7.senesinde kendiliğinden hamile kaldı. Şuan günler var doğuma sağ salim o da siz de kucağınıza alırsınız inşallah.
Sanırım bütün mesele bu tamamen aklından çıkarmakBence bir an önce kendinize gelin güzel şeylere inanın güzel hayaller kurun ve olsun :) inanın olmayacak diye bir şey yok hayatta. En imkansız ihtimaller bile mümkün olabiliyor. Ne güzel sonuçlarınız da iyi çıkmış bi sorun yokmuş. Sorun büyük ihtimalle psikolojik . Bakın hamile kalma olasılığı imkansız denilen teyzem 16 yıl sonra hamile kaldı ve şimdi bi bebekleri var. Ama hep ne söyler biliyor musunuz? Onca yıl didindim, uğraştım, ağladım, sızladım, isyan ettim ne zaman ki herşeyi oluruna bıraktım hatta çocuk sahibi olmaktan vazgeçtim oldu der.
Evet eşim tatil ayarladı zaten gidelim diye o da farkında çok üzüldüğümün elinden geleni yapıyor sağolsunAslinda birkac ay hic iliskiye girmeyip ya da direkt korunarak iliskiye girseniz yani sadece zevk icin, keyif icin, esinizle evli oldugunuzu hatirlayabilmek, duygulardan uzaklasmak icin daha dusuncelerinizi sifirlayabilirsiniz. Onumuzde yaz tatili var, bi tatile gidin kafa dagitin
Evet haklısınız eşimi çok seviyorum ama bu düşünce onu benden soğutur diye korkuyorum bazenAma bu durum eşinizle ilişkinizi de etkileyecek.
Sevişmek için sevişmiyorsunuz. Amacınız zevk almak, mutlu olmak değil. İlişkinin önemli bir ayağıdır seks hayatı. Böyle mekanik bir şeye döner ilişkiniz de etkilenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?