Karbonhidratsiz bir beslenme tarzini benimsemenin gebe kalmaya olumlu etkisi olduguna dair calismalar var. Ben ketojenik dietimin 1.yilinda korunmayi birakma karari aldim ve korunmadigimiz ilk ay gebe kaldim, yas 34'tu.
Ayrica bebek sahibi olabilmek icin gerekli fiziki bilgileri de arastirdiniz mi bilemiyorum. Ornegin dogru pozisyon, iliski sonrasi belli bir sure ayaga kalkmama gibi... bunlarida dogru uygulamak gebelik elde etmek icin onemli aslinda.
Kendimden ornek vereyim, yil 86, annem ve babam evliliklerinin 11.yilindalar, benden 8 yil once basarili bir gebelik var ama dogum sonrasi öldügü icin annemde cocuk sahibi olabileceğine dair bir inanc yok. Senelerce tedavi goruyorlar, basarili sonuc alamiyorlar, annemin doktoru ayni sizin doktor gibi ben elimden geleni yaptım ama sen cocugun olacagina inanmıyorsun demis, bir daha gelme diye de kovalamis annemi. Annem o sozun üstüne yasadigi kirginlikla bir sure kendine gelememis ama sonra kendini ikna etmis, tibbi bir sorunumuz yok cocugumuz olabilir diye. Onun ustune tekrar doktorlarıyla gorusmusler, doktor annemle babama ilişkiye girmeleri gereken gunleri tek tek yazmis, bayaği iliski kocu gibi annemle babami gazlayip eve yollamis.
Birkac hafta sonra annem regl olmadigi icin doktora gitmisler tekrar, doktor tam bekledigim gibi regl olmadin değil mi diyerek karsilamis.
Donemin kosullari, ultrason yok, tup bebek yok, asilama yok... doktor ultrasonun olmadigi bir donemde ben hayatta kalayim diye serklaj yapmış. Ben bunu kendi jinekologuma anlattigimda 86 yilinda ultrason yok iken serklaj yapabilmek deli cesareti doktoruna helal olsun demisti.
Beklediğiniz hikaye bu mu bilmem, ama doktorunuzun hakli oldugunu iyi biliyorum.